Siema znowu po dość długiej przerwie na forum

Chociaż forum śledzę cały czas ale galerii to już dawno, dawno nie miałem

A to nie było czasu, a to nie było co fotografować, zawsze coś. Od sprzedania e46 323i która miała tutaj swoją galerie miałem przez ten czas jeszcze dwie BMW, pierwsza była 730i w manualu

ale to był dość słaby zakup dlatego, że po pewnym czasie zaczęła sypać się blacharka, plusem było wyposażenie które było naprawdę dobre, fotele w pełnej elektryce, łamane, pompowane, el. zagłowki

kanapa z tyłu elektryczna. Po sprzedaniu 7er zachciało mi się znowu czegoś małego zwinnego i tak zacząłem szukać znowu e36 ale z tym był bardzo ciężki temat, tak więc nie skupiałem się na silniku ale na blacharce. I tak po ok. 3 miesiącach znalazłem ciekawą sztukę w Warszawie z 2.0 pod maską, pełnym OBC i ori szperą 25%, sam dołożyłem pożniej gwint, koła z X3, zrobiłem jedno nadkole i tak jeździłem prawie 2 lata

Niestety pewnego pięknego dnia podczas jazdy do pracy na światłach zaczęły się dziać różne dziwne rzeczy a w tym mryganie czerwonej kontrolkiod oleju

tak więc auto do mechanika, sprawdzenie czujnika, czujnik OK, ciśnienie jednak już nie koniecznie
Po zdjęciu miski okazało się że w misce pływają jakieś drobinki metalu, skąd? Do tej pory nie wiadomo

Auto poskładałem, sprzedałem koledze o wszystkim informując i tak skończyła sie moja przygoda z czerwonym sedanem
No i tak po sprzedaniu auta zacząłem poszukiwania następcy, teraz miało być wygodne, dobrze wyposażone, z jak najmniejszą ilością rdzy i nie e39
Nigdy ten model mi się nie podobał, nic w nim było takiego żebym za nim wdychał.
Po tą e39 pojechałem z ciekowości, auto prawie 2 lata temu sprowadzone z Włoch, na aucie były 2 bąble rdzy na pasie tylnym, lakier w bardzo dobrym stanie, całę auto w pierwszym lakierze mechanicznie 4+ i co najważniejsze przy szukaniu auta to AUTOMAT. Z racji że teraz w pracy dużo jeżdżę chciałem właśnie automat. Ciekawe wyposażenie i właśnie automat skłonił mnie do tego żeby kupić to nie lubiane przeze mnie e39
Przez okres pół roku jaki posiadam już auto zrobiłem wszystkie pierdoły związane z lakierem, pomalowałem maskę i zderzak (same odpryski) i ten pas z tyłu. Nie pomalowałem jeszcze lusterek, nie wiem dlaczego nie zrobiłem tego wtedy bo też mają trochę odprysków

Z rzeczy mechanicznych zrobione łożyska z tyłu, cała góra uszczelniona, nowa uszczelka szyby, spęzyny z tyłu bo jedna była pęknięta, nowe przewody hamulcowe, nowe znaczki ASO, nowa skóra kierownicy. Z poważniejszych spraw został mi do zrobienia niestety magiel
W planach na przyszły sezon napewno auto musi iść trochę w dół bo to aż boli głowa od patrzenia na tą koze

chociaż po prawie 6 latach jeżdżenia na gwincie a teraz na serii to komfort jest niesamowity

do tego jakieś ładne koło bo dystane już kupiłem wczoraj i można jeżdzić po zlotach
Nie zanudzam już, pooglądajcie, komentujcie, proszę mnie nie dojeżdżać że pokazuje kolejne nudne e39
Rozkodowany VIN
Vehicle information
========================================
VIN: WBADD61030BR36994
Type code: DD61
Model: 528I (EUR)
E-F-R series: E39
Series: 5
Type: LIM
Steering: LL
Doors: 4
Engine: M52