BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 20:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
A napisał(a):
A co do videoradarow to jest mylne pojecie bo przeciez oni nie maja radarow, to co im tam wskazuje to nie jest predkosc sciagnaego tylko ich, zalozmy ze ktos ma bardzo szybki samochod i w ciagu 2 sekund rozpedza sie do 100 a oni zaczynaja ganiac, gosc zaczyna jechac 90, a oni zeby go dogonic musza dorznac do 120-130km/h i potem ten gosc bedzie musial zabulic za ich przekroczenie predkosci a nie jego

dokladnie. tak samo jak robia pomiar na zblizeniu, kto wie ile to auto na zlblizeniu jedzie. tak samo moga jechac za kims w sporej odleglosci kto jedzie dajmy na to 30 na godzine oni sie rozpedzaja do 100 robia te ich 100m i juz maja kolesia i co wytlumaczy sie przed sadem?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 21:54 
Uzależniony od forum :)

ale bzdety gadacie. ich predkosc jest pokazana po prawej stronie ich ekraniku. po lewej stronie pokazywana jest predkosc "sciganego"

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 21:59 
Przyjaciel forum

Kornelio, :zdziwko: spoko tez tak kiedys myslalem :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:11 

GP-T1000 napisał(a):
Kornelio, :zdziwko: spoko tez tak kiedys myslalem :P

zobacz moment w ktorym radiowoz zbiera pomiar...

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:18 
Przyjaciel forum

Kornelio napisał(a):
zobacz moment w ktorym radiowoz zbiera pomiar...

no widzialem nie raz, liczy srednia predkosc radiowozu na odcniku 100-300 metrow zaleznosci od wideorejstartora. Kornelio, sama nazwa mowi wideorejstrator a nie wideoradar ;) :P

zreszta w uwaga pirat nie raz mowili ze to ich (policji) predkosc i jeszcze mowili ze "pana mogla byc wyzsza'' hehe

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:29 
Forumowicz

kolejny pościg z udziałem BMW, jednak tym razem ucierpieli piesi...

http://youtube.com/watch?v=w3HjxJjZHvc

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
hehehe ale beka, dopiero teraz to zauwazylem :D
blisko mam do olsztyna, czesto tamtedy jezdze i dobrze kojarze miejsce gdzie sie rozkraczyli, czesto tam lataja dwa mondea (teraz jedno mniej) granatowe i bordowe ktore ma 220KM, ciekawe które z nich sie rozlecialo, w miejscu gdzie mieli wypadek koncza sie roboty drogowe, poszerzaja tam jezdnie, policjanci mieli pecha jak nic, bo dalej za jakies 400-500m rozpoczyna sie nowa szeroka równiutka i niedawno oddana droga na ktorej i 250km/h mozna miejscami zamykac bez wiekszego problemu, takze koles z beemki mial zaledwie 15km do olsztyna po super nawierzchni, chwila moment i byl w domu, po drodze jest tez kilka odnog pozwalajacych na wjecanie do olsztyna od innej strony :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:39 

GPT zwracam honor. poczytałem literature. czyli skurczybyki nas oszukują. jak wyglada sprawa nieprzyjecia mandatu w takiej sytuacji i ewentualne szanse przed sadem?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:42 
Przyjaciel forum

Kornelio napisał(a):
jak wyglada sprawa nieprzyjecia mandatu w takiej sytuacji i ewentualne szanse przed sadem?

dla sadu to jest dowod na przekorczenie predkosci i nie ma szans raczej, no chyba ze cos ewidentnie widac ze se dorobili filmik ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2008, 22:46 
Częsty bywalec

na pierwszej rozprawie strona sprzeciwijąca sie wladzy zawsze przegrywa, dopiero po odwolaniu i skierowaniu sprawy na wyzsze sadowe szczeble mamy szanse na dochodzenie swego, tak powiedzial policjant na kursie odejmowania pkt karnych :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 08:41 
Pierwsze kroki

kiedyś podobna dyskusja była na kafejce allegro - chodziło wtedy o łosia, który się pochwalił, że dostał tego dnia 28 punktów (chciał zaistnieć jako bohater na forum, rzeczywiście, zderzył się ze ścianą walki z piractwem drogowym hehe).

Wtedy powstało pytanie o skutki zdarzenia, gdy w trakcie wideorejestrowania, panowie stróżowie prawa podejmują decyzję, że naciągną kolesia na kilka dodatkowych punktów jadąc za nim przez kolejne 2 kilometry. Dylemat, dlaczego po wykroczeniu jadą za samochodem zbijając kolejne wykroczenia, z jak sądzę wielkim funem, a nie zatrzymują od razu delikwenta i kasują za pierwsze przekroczenie dozwolonej prędkości.
Zakładając, że dochodzi w pewnym momencie do wypadku, co dzieje się z nagraniem i odpowiedzialnością za wypadek.. czy policja nie miała obowiązku doprowadzić do zmniejszenia zagrożenia na drodze?

jeden z kolesi odpowiedział: "jak coś się stanie, skręcą w pierwszą w prawo, skasują film i w drogę.."

Co sądzicie?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 09:33 
Częsty bywalec

Kakashi napisał(a):
jak coś się stanie, skręcą w pierwszą w prawo, skasują film i w drogę.."

z tym kasowaniem to nie tak hop, tasmy sa wybiórczo sprawdzane i analizowane, kamerka nagrywa cala sluzbe, jakpojazd jest ruchu, wiec watpie by chlopcy chcieli narobic sobie problemow
co do haltowania to powinni zatrzymywac delikwenta juz po pierwszym wykroczeniu, chyba ze wszystko dzieje sie tak szybko ze nie sa w stanie od razu zatrzymac, jesli koles wyprzedzi na podwojnej przy zakazie wyprzedzania i najlepiej na przejsciu dla pieszych to logiczne ze dostanie zbitke pkt, ale jesli jedzie trasą i przekroczyl o 30km/h to nie powinni czekac az przekroczy o 50 albo zacznie wyprzedzac na zakazach, z tego co gadalem z policjantem z drogowki jezdzacego nieoznakowanymi, to mowi ze zaleznie od dnia to przymykaja oko na takie chwilowe 120-130km/h. . . . mnie kiedys taki nieoznakowany passat 1,8T podpuszczal, a kamere mial i z przodu i z tylu, zobaczyl we wstecznym lusterku beemke i od razu przycisnal to ja za nim i tak jechalismy do 130, cos mi nie gralo w tym aucie, troszke zwolnilem i jechalem za nim, a za mna jechal od dluzszego czasu golf IV, wczesnej jechalismy szybciej wiec nie łapał dlaczego teraz tak wolno, wyprzedzil mnie i tego passata, tak ze 140 a co dalej sie dzialo chyba mowic nie musze :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 13:30 
Forumowy terrorysta

A napisał(a):

A co do videoradarow to jest mylne pojecie bo przeciez oni nie maja radarow, to co im tam wskazuje to nie jest predkosc sciagnaego tylko ich

Zgadza sie, to potoczne pojecie. Fachowa nazwa to wideorejestrator, nie wysyla on zadnych fal, dlatego tez przed wideorejestratorem nie uchroni antyradar. Najnowsze wideorejestratory moga nagrywac nawet auta jadace z tylu za nieoznakowanym radiowozem ( wlasnie taką mozliwosc maja te megane sport z warminsko mazurskiego)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 13:40 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Najnowsze wideorejestratory moga nagrywac nawet auta jadace z tylu za nieoznakowanym radiowozem ( wlasnie taką mozliwosc maja te megane sport z warminsko mazurskiego)

nie tylko megane :) w uwaga pirat jest passat z taka kamera, w przedostanim odcinku zebral tak 2 auta, jeden jechal przed nim a drugi mu na ogonie siedzial hehe.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 13:52 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Jest również w Polsc kilka, niwdawno pięć, aut z mobilnymi videoradarami.

Sam się niestety z takim spotkalem....
Sposób jazdy za mną czarnej Vectry, w sporej dość odleglości, i nawet momentami nie na pasie za mną byl zgola inny niż efekt w postaci nagrania.
Normalnie widać jak auto odchodzi, chociaż radiowóz jedzie stalą prędkością, i jedyne co ma robić, to utrzymywać się za nami tak, by mieć nas w otwartym polu widzenia.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 13:52 
Forumowy terrorysta

Dlatego tez osobiscie nie lubie jedzic drogami krajowymi, wole podrzednymi, bo zdecydowanie mniej tam drogowki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 14:25 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):
Fachowa nazwa to wideorejestrator, nie wysyla on zadnych fal, dlatego tez przed wideorejestratorem nie uchroni antyradar.

jak nie wysyla, to jak mierzy on predkosc obserwowanego auta, na monitorze w radiowozie masz predkosc radiowozu i w drugim miejscu predkosc auta obserwowanego, czyli mierzonego, czyli musi wysylac fale ktora odibja sie od tego auta i wraca dajac informacje z jaka predkoscia sie porusza

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 14:48 
Przyjaciel forum

arrov, przeczytaj dokladnie temat, pare postow wstecz piszemu o tym ze to jest wideorejstrator a nie radar. to pokazuje predkosc radiowozu w prawym rogu a z lewej mierzy na 100-300m srednia predkosc radiowozu i na tej podstawie wlepiaja mandat.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 15:44 
Zacna persona forum

Zgadza sie GP-T1000 dobrze prawi.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, 17:02 
Forumowicz

arrov napisał(a):
z tym kasowaniem to nie tak hop, tasmy sa wybiórczo sprawdzane i analizowane, kamerka nagrywa cala sluzbe, jakpojazd jest ruchu, wiec watpie by chlopcy chcieli narobic sobie problemow
mam juz kilka siwych wlosow na glowie, i co za tym idzie jakies doswiadczenie zyciowe ;) zapewniam Cie Arrov ze to nie tak. nie bede pisal co i jak (mozecie sie domyslac o co mi chodzi) ale kilka razy udalo mi sie po obejrzeniu filmiku z moim udzialem :) dojsc do porozumienia z NYPD :P wiec ....... to chyba nie jest tak, choc moze sie myle. pozdro.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1