alduwiel napisał(a):
Benzyna tez nie wiele lepsza,chyba ze s65
dlaczego nie chcesz r6 w dieslu? Pytasz o rade i otrzymujesz , a potem ją olewasz. Chcesz znac zdanie ogolu? Zrob ankietę ktory silnik jest twoim zdaniem najlepszy. Zobaczysz , ze 85% ludu poda 3.0d za odpowiedz
Sprawa wyglada tak, ze auto bedzie meczone przez 7 dni w tyg. Nie beda to jakies duze dystanse, ale jednak.
2.5 podejrzewam, ze mi sie nie zdarzy nagrzac przez ten odcinek 12 km do pracy. A poza tym naprawy - regeneracja wtryskow chociazby, juz nie 4, a 6. Wiecej plynow, inne podzespoly...
Ktos z rozsadku by zapytal - to po co BMW na auto dzienne? Jest malo aut, ktorymi sie tak jezdzi dobrze, wiec nawet takie 2.0 mnie zadowoli i dlatego tak uparcie walcze o wszelkie informacje o nim. Chyba juz za duzo negatywnych opinii sie naczytalem i juz sobie probuje wmowic, ze bedzie dobry taki silnik.
Jezeli w benzynie wystarczy wymieniac cewki, swiece, wtryski, to bede szukal takiej. Ale jesli jest to, co widze w postach na fb, w grupach, kilka razy dziennie: „Co to za kontrolka/dzwiek?”, to jestem przerazony...
Nie ma jednoznacznej oceny danego silnika i coraz bardziej jestem tego swiadomy. Interesowalaby mnie chociazby informacja, ile orientacyjnie bedzie drozsze takie 2.0 N43 albo N47 niz 2.0 TDI w Audi, ale chyba tez ciezko to ocenic.
Nie wiem w których benzynach, na pewno w 335i wtryski też padają a koszt jednego to około 1000pln... auaaa...
Będzie o wiele droższe. Są jeszcze TDI które nie padają ale trzeba poszukać które bo tu też jest różnie. W dzisiejszych czasach to już nie jest taka przepaść między BMW a VW jak była 20 lat temu. Gadanie że FWD się nie prowadzi bla bla bla to też może daawno temu było. E92 to piękne Coupe !
Bez dwóch zdań, tylko ekonomicznie na daily car średnio ma sens chyba że trafisz na takie gdzie na papierze będzie udokumentowane co było robione bo dalej jest pełno Januszy co niby serwisują ale u Pania Hjenbia po znajomości, bez papieru więc tak naprawdę to nawet zdjęcia niema że coś było rozkręcone ale PAAAANIE ! Wszystko robione na czas ! Nie załowałem piniendzy !