Timo 1 napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. Właśbie najbardziej chodzila mi po glowie skrzynia z e46 330 i lub z e90 beznyna 6b. Czyli wychodzi ze najlepiej dorwac skrzynię 6b z e46 czy do niej wystarczy krótszy walczy trzeba przerabiać też coś z wałkiem skrzyni ? I czy skrzynia z 330 e46 pasuje pod jednimas bo takie plany też mam ? Szkoda ze to taka troche rzeźba bo przydał by się 6 bieg w tym 2.8

z moich informacji wynika że "standardowy" jednomas z m50 nie gra z tą skrzynią, bo w skrzyniach e36 wałek skrzyni podparty jest w łożysku w wale korbowym, zaś w nowszych skrzyniach z e46 6b jest podparty w łożysku w kole dwumasowym. I trzeba by kombinować adapter na ten wałek lub jakiś custom zamach z podparciem wałka a to nie są tanie rzeczy. Co do samego wałka skrzyni nic nie modyfikujesz tylko nie pamiętam czy zgadza się ilość zębów i to trzeba sprawdzić dobierając sprzęgło.
LPS505 napisał(a):
Timo 1, Myślałem swego czasu by u siebie zaadoptować ZFa 6b z e46 330i. Na jednej z grup na fb sprzedawał człowiek zestaw P&P do e36 328i, na którym jeździł. Miał zmodyfikowany wybierak, przednią część wału z e46 i to chyba tyle. Wtedy za 600 zł był wystawiony ten zestaw, pluję sobie w brodę

bardzo fajna cena