BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] kupiłem gruza? da się odratować? kopci i wyciek płynu
PostNapisane: 1 października 2019, 18:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Żywiec, szkoda ze dopiero teraz przedstawia ktoś to w ten sposób bo pewnie bym to bardzo poważnie przemyślał, ale teraz już trochę za późno na to.

Co do mechanika - to znajomi którzy przyjęli betę dodatkowo i nie mogą przestawić innych klientów wiec robią po godzinach. Biorą bardzo małe pieniądze za robotę wiec jaki problem żebym sam ogarnął sobie głowice.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 października 2019, 18:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Zywiec napisał(a):
po co tyle kombinacji, większość mechaników nie potrafi uszczelnić pokrywy rozrządu w tym silniku, wywalisz kasy i dalej będziesz się bujał. Poszukaj kontaktu do warsztatu p.Kamińskiego w Bolkowie w dolnoslaskim, sprzedają kompletnie wyremontowane M43tub19 z gwarancją pisemną, jedyny minus to konieczność montażu na miejscu. Silniki z montażem w granicach 3 tys wychodziły u nich.

Jeżeli jest tak jak kolega wyżej mówi to raczej nie ma się nad czym zastanawiać.

Nie wiem hhh666 czy Twój mechanik ogarnie temat jak należy :P Oczywiście nie oceniam bo nie znam ale z Twoich postów wynika że nie jest najwyższych lotów tak jak wspominałem w swoim poście wyżej :)

PostNapisane: 1 października 2019, 18:28 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
@szczurek1986 oczywiście to co kolega Żywiec pisał to znakomita opcja, natomiast teraz już wszystko jest rozebrane, wszystkie części opłacone i czekamy tylko na głowice która będzie w piątek. Dam znać jak się sprawa potoczy, bądźmy dobrej myśli

PostNapisane: 1 października 2019, 20:27 
Zacna persona forum

Garaż: E39 523iT, E46 318i, E36 328iA Individual, E61 530xD
btw. mam głowice do m43tub19. Ale jaka by nie była musisz dać do sprawdzenia na szczelność no i uszczelniacze i dotarcie zawrów zrobić dla świetego spokoju, chociaż akurat głowice w tych silnikach raczej nie lecą chyba ze katastrofalnie przegrzane. Krócce wodne odrazu kupuj wszystkie nowe, nie zostawiaj ani jednego starego plastiku

PostNapisane: 1 października 2019, 20:28 

hhh666 napisał(a):
Co do mechanika - to znajomi którzy przyjęli betę dodatkowo i nie mogą przestawić innych klientów wiec robią po godzinach. Biorą bardzo małe pieniądze za robotę wiec jaki problem żebym sam ogarnął sobie głowice.

Życzę byś się na tej znajomości nie zawiódł. Niech to zrobią porządnie nawet gdyby koszta miały być większe ;)

PostNapisane: 18 października 2019, 20:00 
Forumowicz

Moje BMW: e39 525 ,e38 728
Kod silnika: m52b25,b28
cosik nie chce mi sie wierzyc w to ze za 3 tysie dostaniesz silnik po ''remoncie'' i to jeszcze z montazem....po prostu to jakos sie nie klei....ale moze warsztat ma jakies dotacje na remonty... :)

PostNapisane: 18 października 2019, 20:53 

wlodbann napisał(a):
cosik nie chce mi sie wierzyc w to ze za 3 tysie dostaniesz silnik po ''remoncie'' i to jeszcze z montazem....po prostu to jakos sie nie klei....ale moze warsztat ma jakies dotacje na remonty... :)

W temacie już cisza...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1