Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tytuł: E39 E46 Bmw Scanner zmiana danych po wymianie modułu świateł
Napisane: 2 sierpnia 2017, 19:33
Specjalista
Posty: 1397 Lokalizacja: Olesin/okolice Warszawy Moje BMW: E46 330CI, F31 320d Kod silnika: M54B30 Garaż:viewtopic.php?f=6&t=83226
Przy okazji aktualizacji na stole modułu świateł LSZ z E46 z wersji C.35 (SW3.6) na C.37 (SW4.5) nagrałem film jak zmienić przy pomocy BMW Scanner 1.4 VIN, przebieg oraz kod wyposażenia FA na takie jak w zegarach. Moduł, który edytowałem to tzw. "dziewica", dlatego przed edycją VIN oraz przebieg są 0. Po tym zabiegu po wymianie modułu świateł kropka przy przebiegu na liczniku zniknie.
Dla jednych oczywiste dla innych czarna magia. Mam nadzieję, że się komuś przyda.
Tytuł: Re: E39 E46 Bmw Scanner zmiana danych po wymianie modułu świateł
Napisane: 13 maja 2021, 16:03
Poszukaj zanim zapytasz
Mam pytanie copy ffa z ike do lcm wtedy ok kopiuje ustawienia z starego lcm do nowego i zapamiętuje ustawienia czy programuje się do aktualnego lcm? Brakuje mi tej opcji jest na szaro?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 98 gości