Największa głupota z tym zabieraniem prawka za +50 poza zabudowanym, no i z tymi pieszymi... to tak jakby dać pierwszeństwo autu na przejeździe kolejowym, czy autobusikowi z pasażerami na lotnisku przed samolotem.
Tomek napisał(a):
Jak to wejdzie to chyba zacznę na PiS głosować. [cenzura] drogowych morderców.
Ty tak na serio? [cenzura] wolność! [cenzura] logiczne myślenie! [cenzura] prawa fizyki i inne prawa natury! HURR DURR [cenzura]!

Rafał napisał(a):
renoraines napisał(a):
https://autokult.pl/36018,autobus-jezdz ... -kontrapas
Mądre rozwiązanie. Niech ludzie jadący komunikacją mają profity w postaci szybszego dotarcia do celu. Zawsze mi się przypomina droga z Zakopanego na Morskie Oko i patrzę jak ludzie zamiast sobie kupić bilet za 10 zł, wziąć piwko do ręki, rozkoszować się widokami i urlopem to stoją w korku. Na dole parking i tak zapchany więc auto zostawiają przy samej drodze gdzie często trzeba dobić z buta kilka kilometrów. Autobusiarze cały czas na CB rozmawiają ze sobą i jeżdżą pod prąd przez co jest się tam w pół godziny

Ty chyba żartujesz? Kolejne kretyńskie rozwiązanie kosztem kierowców. Jest to dwupasmówka, więc jeżeli autobus jedzie pod prąd to zamykają cały pas, WTF?! (tak nie możesz wyprzedzić, bo raz na 10 minut jedzie autobus tamtędy). W praktyce musisz się wlec dostosowując się do najwolniejszego. Oczywiście często stoi policja i lepi mandaty za wyprzedzanie tam, ABSURD.
Tomek napisał(a):
j27 napisał(a):
Niemcy (PO, KOD i tam te inne badziewia)
SLD-PSL (kiedyś Ruski, teraz chyba też albo jakoś się wymieszali)
PIS (Amerykanie i Żydki, którzy mają na USA duży wpływ)
Konfederacja (Rosyjscy agenci).

Ty jak palniesz czasami to jak łysy o beton. Każdy nieudacznik, socjalista, lewak, który się boi powrotu normalności i nie ma żadnych argumentów na Konfederację to wyciąga takie bzdury. Udowodnij to. To taka sama głupota jak gadanie, że PiS chce wyjść z UE. PIS, który nas do UE wprowadził i sprzedał im naszą suwerenność/niepodległość podpisując traktat Lizboński.
Podsumowując wasze reperkusje o nauczycielach, górnikach, lekarzach itd. sprawa jest prosta. Wszędzie tam są duże problemy, bo są to molochy zarządzane partyjnie gdzie środki przeznaczane są w najmniej efektywny gospodarczo sposób "wydaję nieswoje pieniądze na nieswoje potrzeby", zarządzają urzędnicy cudzym, bez wiedzy. Jest tylko jedna racja i Konfederacja, tylko oni chcą normalności. Nie ma żadnego powodu by państwo miało być właścicielem kopalni. Krzykaczy nauczycieli, lekarzy i górników trzeba po prostu urynkowić. Tylko tyle i aż tyle.
renoraines - podatki należy zmniejszać, a nie rozdawać ich nadwyżki ludziom wypłacając sobie pensję za redystrybucję!

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...