Witam serdecznie. Od razu mówię, że nie znalazłem takiego działu, który by pasował do tematu wszystkich foteli i fotelików dziecięcych. Jeśli natomiast niedokładnie szukałem - uprzejmie proszę o przeniesienie tematu do dobrego działu.

W drodze mam malucha, pojawi się za niecałe dwa miesiące, więc zaczęliśmy zastanawiać się nad fotelikiem, bo oczywiście podróżować betką od małego musi.

Zacząłem coś tam szukać, szperać, ale wciąż czuję się zielony w tym temacie, bo nie musiałem wcześniej takich fotelików kupować. I tak, pierwsze, co sobie pomyślałem to może jest jakiś ranking? Wiecie, żeby nie musieć oddzielnie wklepywać wszystkich danych i ich porównywać. Znalazłem coś takiego
https://rankingi.net/dzieci/foteliki-rwf/ - nie za dużo tych modeli i jest parę firm, o których czytałem, że są naprawdę dobre w robieniu fotelików dla dzieci. Moja pierwsza myśl to na pewno Britax & Romero, szczególnie, że można przewozić i tyłem, i przodem, no i ma regulowaną wysokość. Tylko nie wiem, czy przypadkiem nie ma jakichs ukrytych, no wiecie, słabych punktów. Czy te np. złącza Isofix są niezbędne i faktycznie dużo dają przy ew. zderzeniu? Czy musza być koniecznie itp.?
Czy ktoś ma tutaj jakiś fotelik z ww. listy? Albo może macie coś innego, co z całą pewnością możecie polecić? Oświećcie mnie, na co zwrócić uwagę przede wszystkim.
PS. Żona podpowiada, że model musi być... ładny