BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 08:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?
PostNapisane: 14 marca 2020, 20:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
Polska najwięcej ma dostać? To oni już wiedzą co tu się od***bie? XD

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:03 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
--==Mały==-- napisał(a):
Alduwiel serio Ty masz jakąś obsesję i nie da się już tego czytać. Włosi mieli wolność chcesz tego samego u nas?
Ludzie nie mają mózgu i odpowiedzialności. Jak nie popieram obecnej władzy tak tym razem jestem za tylko to jest o dwa tygodnie za późno.

Chyba mnie źle zrozumiałeś. Virus jest prawdziwy i nalezy siedzieć w domu. Nalezy zrobić co się da, aby ograniczyć mozliwosc zarazenia się.

Ostatnio edytowano 14 marca 2020, 21:07 przez Alduwiel, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:05 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
maaaad, na zasiłki pogrzebowe? Czy dla "gospodarki"? Jakby to było najważniejsze dla tysięcy ludzi których można by uratować konkretnymi decyzjami na szczycie...tak że ten...pieniądze to nie wszystko

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:13 
Moderator

Ja się chyba serio zarazilem . Tzn na 100% czymś się zarazilem. Caly dzień mam dreszcze, nawet teraz się trzęsę mimo iz mam na sobie 2x spodnie,2x bluza, 2x skarpetki :/ nie moge nic zjesć bo zaraz zalewa mnie pot i lecę do kibla :/ oby to nie byla korona :/ a niby tak też moze się objawiać zakażenie. Jak mnie dopadnie jutro gorączka to na bank będzie to :/ teraz mam 36.6

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:23 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Musisz sie bardziej dezynfekować :piwo: :D

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:27 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Lincoln napisał(a):
maaaad, na zasiłki pogrzebowe? Czy dla "gospodarki"? Jakby to było najważniejsze dla tysięcy ludzi których można by uratować konkretnymi decyzjami na szczycie...tak że ten...pieniądze to nie wszystko

Nie robią - źle, robią - tez niedobrze. Przeczytaj artykuł, poszperaj w sieci, będziesz wiedzieć, na co pieniądze mogą zostać przeznaczone.
CZEGO TY OCZEKUJESZ? NOWEGO M5, ŻEBYŚ MÓGŁ PRZED COVIDEM UCIEC?
Jakie masz konkretnie decyzje na szczycie na myśli? Takie, po których podniesie się larum, że UE ingeruje w wewnętrzne sprawy RP?

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:51 
Specjalista ds osiągów

UE aspiruje do miana "rządu państw", stąd ujednolicane są przepisy, są pomysły na wspólna armię itd, tu się chyba zgadzamy? Jeśli jest problem w jednym z państw - np Grecja ma kłopot z migrantami, Włochy z epidemią, pomagamy tym państwom wysyłając dodatkowych ludzi i sprzęt, a innych ostrzegamy i zalecamy konkretne kroki dla ochrony. To takie podstawy w moim odczuciu wobec zbliżającego się zagrożenia, tam bym postąpił wobec moich bliskich, nie zostawiłbym ich samym sobie. Jak widać, państwa radzą sobie gorzej inne lepiej. A tu wujek UE po wszystkim sypnie kasą i powiedz mi jakie to ma znaczenie dla ludzi których można było uratować? Tylko hajs i gospodarka się liczy, czy ludzie?

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:55 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
alduwiel napisał(a):
Ja się chyba serio zarazilem . Tzn na 100% czymś się zarazilem. Caly dzień mam dreszcze, nawet teraz się trzęsę mimo iz mam na sobie 2x spodnie,2x bluza, 2x skarpetki :/ nie moge nic zjesć bo zaraz zalewa mnie pot i lecę do kibla :/ oby to nie byla korona :/ a niby tak też moze się objawiać zakażenie. Jak mnie dopadnie jutro gorączka to na bank będzie to :/ teraz mam 36.6

Zaklepuje em tróje. Obiecuje nie sprzedać jej za mniej niż 130k.

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:59 
Zacna persona forum

Hajs i gospodarka. Niestety

PostNapisane: 14 marca 2020, 21:59 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Lincoln napisał(a):
UE aspiruje do miana "rządu państw", stąd ujednolicane są przepisy, są pomysły na wspólna armię itd, tu się chyba zgadzamy? Jeśli jest problem w jednym z państw - np Grecja ma kłopot z migrantami, Włochy z epidemią, pomagamy tym państwom wysyłając dodatkowych ludzi i sprzęt, a innych ostrzegamy i zalecamy konkretne kroki dla ochrony. To takie podstawy w moim odczuciu wobec zbliżającego się zagrożenia, tam bym postąpił wobec moich bliskich, nie zostawiłbym ich samym sobie. Jak widać, państwa radzą sobie gorzej inne lepiej. A tu wujek UE po wszystkim sypnie kasą i powiedz mi jakie to ma znaczenie dla ludzi których można było uratować? Tylko hajs i gospodarka się liczy, czy ludzie?

Widzę, że kolega tęskni za centralnym sterowaniem :D
To już było. Domyślasz się zapewne, dlaczego się nie sprawdziło, dlatego pozwolisz, że nie będę wyjaśniał, bo jeszcze zostanę posądzony o to, że obrażam Twoją inteligencję ;)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:03 
Specjalista ds osiągów

A teraz się sprawdza i mamy tego efekty ;) Śmiało możesz obrażać, już tekst o M5 pokazał jakie masz do mnie podejście, bo mam inną wizję pomocy.

kai, niestety :kwasny:

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 i e34
Kod silnika: M52TUB30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=161768
maaaad, skoro UE chce zrobić z europy jedno wielkie państwo, to powinni umieć nim zarządzać. Kasa to nie wszystko. Powinni np pozamykać granice, już wtedy gdy w Chinach masowo rosła ilość zakażeń.
Profilaktyka jest w takich wypadkach lepsza, niż leczenie skutków. Unia była by fajnym produktem jeśli została by tylko unią celną skarbową, mającą na celu wspólny rynek i swobodny przepływ produktów, bez wpierdzielania się w politykę.

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:18 
Zacna persona forum

lukiz3000 napisał(a):
maaaad, skoro UE chce zrobić z europy jedno wielkie państwo, to powinni umieć nim zarządzać. Kasa to nie wszystko. Powinni np pozamykać granice, już wtedy gdy w Chinach masowo rosła ilość zakażeń.
Profilaktyka jest w takich wypadkach lepsza, niż leczenie skutków. Unia była by fajnym produktem jeśli została by tylko unią celną skarbową, mającą na celu wspólny rynek i swobodny przepływ produktów, bez wpierdzielania się w politykę.
w Chinach rosła tylko w 1 okręgu. W całej reszcie Chin zarazalnosc niższa niż w Europie.

Chiny to kraj totalitarny, potraktowali ludzi jak bydło, deskami zabijali drzwi, jedzenie przez okna. Macie kwarantannę.
Jak ktoś na drodze był to lapanka na pakę jak bydło, i złagodzili bardzo mocno. W całej reszcie się gada że nie wolno tego i tego i widać jak to wychodzi :)
W Polsce zamykają, mówią żeby w domach siedzieć a ludzie to mają w dupie i tak

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:20 
Moderator

Moze prezydent Trump Wam wyjaśni dlaczego to wszytko tak na opak jest :/

I te komentarze pod filmem :przestraszony:

Obrazek

Ostatnio edytowano 14 marca 2020, 22:37 przez Alduwiel, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:30 
Zacna persona forum

alduwiel napisał(a):
Moze prezydent Trump Wam wyjasni dlaczego to wszytko tak na opak jest :/

https://youtu.be/0pQ8Vo-vpMQ

3 lata temu w komentarzach go pochowali. A jednak :)

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 i e34
Kod silnika: M52TUB30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=161768
kai, Chiny jakie są takie śa na to nie poradzimy. Tam się nie liczą z ekologia, prawami człowiek.
Co nie znaczy, że oni nie podróżują i do nich nikt nie jeździ. Widząc że gwałtownie rośnie liczba zakażeń, prostym jest że będzie się rozprzestrzeniać dalej. Dlatego od razu trzeba wstrzymywać ruch ludzi. Szczególnie że nie znamy prawdziwych danych o śmiertelności.
W Polsce zakaz, czy nakaz na ludzi słabo działa. Za to łatwo wywołać panikę.
Polak zawsze mądrzejszy, a potem jest jak jest :oczami:. Nawet jak byś zamknął miasta i postawił policjantów na każdej drodze, to znajdzie się taki który MUSI jechać do sklepu czy do kina, czy obejrzeć auto dla szwagra....

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Alduwiel no i minęlo 4lata i co Trump z tym zrobił?
Dla mnie USA to najgorsza k%$# większość konfliktów zbrojnych na świecie to ich robota, nie wspominając o zrzuceniu bomb atomowych na Hiroszime i Nagasaki na cywilów dzieci i kobiety za to powinni zostać zrównani z ziemią lub płacić tak wysokie kary finansowe żeby do tej pory się z tego nie podnieśli. Wcale bym się nie zdziwił gdyby korona wirus to była ich robota to bardzo prawdopodbne bo uwalili Chińską gospodarkę na następne 10-15 lat a bali się potęgi Chińczyków.

PostNapisane: 14 marca 2020, 22:55 
Moderator

--==Mały==-- napisał(a):
Alduwiel no i minęlo 4lata i co Trump z tym zrobił?

Obrazek

Niestety okazał się pieskiem na smyczy bankierów... :/ Nie byłby w stanie zostać prezydentem gdyby im nie służył. Uratowali go przed bankructwem w którymś tam roku chyba 92, dokładnie rotchildowie - można poczytać w necie.

--==Mały==-- napisał(a):
Dla mnie USA to najgorsza k%$# większość konfliktów zbrojnych na świecie to ich robota, nie wspominając o zrzuceniu bomb atomowych na Hiroszime i Nagasaki na cywilów dzieci i kobiety za to powinni zostać zrównani z ziemią lub płacić tak wysokie kary finansowe żeby do tej pory się z tego nie podnieśli. Wcale bym się nie zdziwił gdyby korona wirus to była ich robota to bardzo prawdopodbne bo uwalili Chińską gospodarkę na następne 10-15 lat a bali się potęgi Chińczyków.

Tak USA to własnie ta bestia , która jest winna za całe zło. A dokładniej ludzie którzy sterują USA. Popatrzcie tylko na ostatnie 20 lat ile wojen rozpoczęli, imigranci , terroryzm to wszystko ich sprawka :/ Jest wysoce prawdopodobne ,ze własnie jest tak jak maly napisał i to oni wypuścili virusa

Tutaj były prezydent Francji Sarkozy co nieco o nowym porządku świata

enjoy

PostNapisane: 14 marca 2020, 23:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
MAJSU napisał(a):
Ja będę śledził z zainteresowaniem sytuację w UK z którego się dzisiaj ewakuowałem bo cholera wie na ile bym tam utknął ale strzelam że najwcześniej za jakiś miesiąc dałbym radę wrócić na schabowego...

Tam nie robi się nic :D Nie ma nawet mydła w kiblach na lotnisku :rotfl: Przyjęli taką "strategię" że i tak nic się nie da zrobić więc jak to powiedział premier "Trzeba przygotować się na to że część naszych bliskich odejdzie od nas wcześniej" :rotfl: Szkoły działają jak działały, nie ma żadnych zakazów co do koncertów czy wyjazdów ale o dziwo nawet w Londynie ilość zachorowań jest na razie bardzo niska.

Podróżuje się za to wybornie, w samolocie zajętych może 30% miejsc, lotniska puste.

Wyobraź sobie teraz co by było gdyby u nas tak samo do tego rząd podszedł ...

PostNapisane: 15 marca 2020, 07:35 
Uzależniony od forum :)

Chiny za to się rozkręcają na dobre. 11.03 dostałem pw od Majfrenda że teraz jest najlepszy moment na zakupy. Bowiem do każdego zamówienia maseczka ochronna gratis :D
U nas dopiero jazda się zaczyna. 2 osoby zmarły, obydwie potwierdzone że zostały dobite a nie zabite przez koronę.
Jednak na początku tygodnia papieru i podpasek w sklepach zabrakło. Wczoraj chciałem jakiechs mięsiwo, nie ma nigdzie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1