Witam,
z góry zaznaczam, że przeglądałem forum i są tematy, które prawdopodobnie mają w sobie odpowiedź na moje pytanie, aczkolwiek jest w nich po 50-100 czasami i więcej stron, w których zawarte są zbędne dyskusje.
Wracając do tematu..
Moje auto to BMW E46 320d 150ps z 2003roku, Euro 3.
Plany:
-początkowo zmiana GT1749V na GTB1752v, ale trafiła mi się GT1752V w naprawdę fajnych pieniążkach i to ją wybrałem. Wiadomo, przed włożeniem do samochodu chciałem "sprawdzić" turbinę u osoby, która przeprowadza regeneracje turbosprężarek. Długo dyskutowaliśmy i doszliśmy do wniosku, że z mojej GT1749V zrobimy hybrydę, a GT1752v oddam i dopłacę

-Wymiana intercoolera na większy, dedykowany od fmic
-3 pozycja to dla mnie troszeczkę niewiadoma, gdyż zastanawiam się nad decyzją. Są to wtryski Euro3 o końcówce "131". Planuję zrobić 200+ i myślałem nad wtryskami z 535d z końcówką "219". Aczkolwiek czy te wtryskiwacze są p&p? Jeżeli tak, to czy zakoduje wtryskiwacz z 535d Euro 4, do mojego Euro3? Czy będzie jakiś problem?
Innym rozwiązaniem sprawy jest zmiana samych końcówek/rozpylaczy w moich obecnych wtryskach. Pasują podobno te od 535d ale i z innych samochodów (jeżeli wprowadzam w błąd to proszę o poprawę, ale taką informację uzyskałem dzisiaj w serwisie regeneracji wtrysków) np. od Omegi.
Proszę o poradę dotyczącą wtryskiwaczy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Łukasz