BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?
PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 10:36 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
A mozesz maly sprecyzowac te przeslanki , aby bylo jasne czy trafiles w punkt?
Może mam zaczac cytowac moje posty maly, zeby Ci przypomnoec co mowilem?

Mowilem ,ze będzie kryzys taki jakiego nie widzieliscie bo chcą rozwalić dotychczasowy ład tak, aby z tego syfu jaki nam zgotują powstał nowy twór czyli NWO. Dlatego sprzedalem chatę i Was ostrzeglem przed tym . Macie to w dupie to ok ,kazdy moze miec swoje zdanie. Tematu nie ma co ciągnąc w takim razie. Pozdro

Ostatnio edytowano 4 kwietnia 2020, 10:47 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 10:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Czyli wg twojej teorii spiskowej wirus jest częścią tego planu?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 10:53 
Moderator

Tak, raczej tak, ale tego jeszcze nie wiadomo i może się okazać ,ze nigdy nie poznamy prawdy... i to nie jest teoria :)

Maly i jeszcze jedno , pytasz kiedy to się wszystko skończy ta pandemia , to Ci powiem: skończy się jak wszyscy dostaną szczepionkę :)

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 11:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: G31
Kod silnika: B58
--==Mały==-- napisał(a):
Nie inwestuje się 100% bez żadnych zabezpieczeń i wkładu własnego dodatkowo z zewnętrznego finansowania choć tak doradzają specjaliści bierz i inwestuj. Wielu właścicieli firm nie ma żadnych środków dali kredyt, dali leasing no to highlife. Fajnie wykwitają cesje leasingów na ciekawe auta ale kto to przejmie?

Dokladnie, golodupcy wzięli najmy i leasingi bez wplaty, teraz płaczą.
Ilosc cesji leasingu na popularnym portalu ogloszeniowym wzrosla w ciągu 2 tygodni o 30%.
Są już cesje gzie obecny uzytkownik doplaci za przejecie najmu/leasingu.
Kredyty czy leasingi są dla ludzi, ale jak cię nie stać na wklad wladny 20%-40%, tzn. że cie na to nie stać. Nie jestes w stanie nic odłożyć, totalny brak piduszki fiansowej.

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 11:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
A ja zamiast w styczniu gti kupować mogłem poczekać i teraz bym miał, rke pewnie za niewiele większe pieniądze :c

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 12:33 
Moderator

Dlatego jak mowilem,zeby sprzedać to co macie na kredyt bo idzie krach krachów to się smialiście, a w tedy jeszcze był dobry miesiąc czasu na to ,zeby pozbyć się problemu. Tak jak mowilem wpedzili poł swiata w dlug nie bez powodu ;) a Wy dalej zaprzeczajcie prawdzie w imię lepszego samopoczucia ;)

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 12:47 
Zacna persona forum

Potem mówiłeś, że kredyty umorzą i jestem uratowani :))
Dlatego nikt tutaj cię nie bierze na poważnie. A te tematy to kopalnia beki.

To jak z politykami, najpierw gadają ze trzeba podatki obniżyć, a potem je sami podnoszą

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 12:59 
Moderator

Kai nie ja tylko Q mowił, takie są jego ANONIMOWE wiadomosći. Poddalem to do Waszej analizy czy to ma sens czy nie.

Calkiem mozlkwe , ze plan jest taki

Obrazek

Q moze być sciemą... trzeba mieć to na uwadze :(

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 15:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 i e34
Kod silnika: M52TUB30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=161768
Rufios napisał(a):
Kredyty czy leasingi są dla ludzi, ale jak cię nie stać na wklad wladny 20%-40%, tzn. że cie na to nie stać

trzeba jeszcze przekalkulować czy będzie Cię stać na spłatę raty co miesiąc i wykup, ewentualnie koszta dodatkowe np, opony.
a ja się zastanawiałem dlaczego tyle F10 i innych fajnych wozów nagle przybyło na mieście.

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 19:36 
Przyjaciel forum

--==Mały==-- napisał(a):
Alduwiel a dociera do Ciebie że kryzys nie wynika z przesłanek o których mówiłeś tylko z wirusa, którego nikt nie był w stanie przewidzieć? To całkiem nowa sytuacja i może zmusi trochę osób do myślenia.

DOKŁADNIE,
każdy panikaż od 10 lat gadał o kryzysie itp i jak w końcu się pojawił to każdy prawie sra w gacie z radości że "miał rację i że przewidział i teraz wszyscy go powinni po stopach całkować jak proroka mahometa"

Przyczyną kryzysu jest WIRUS, a nie brednie które pisałeś na początku tematu, to sytuacja MEGA LOSOWA, równie dobrze mogła uderzyć w nas duża kometa i zabić 3 mld ludzi w 1 dzień i też był by kryzys, nawet większy, też byś się cieszył że w końcu przewidziałeś że jest kryzys? ((pytanie do Alduwiela))

Tyle chyba ;) ja się zmieniam w tryb czytający, Mały świetnie to podsumował, pozdrowienia ;)

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 20:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
alduwiel napisał(a):
Panie Pułkowniku melduje , ze tutaj pierwsze 10 min wypowiedzi tego Pana starczy ,aby Cię obudzić w trybie expresowym

https://m.cda.pl/video/4931422d7?wersja=360p&t=379

Jesteś mi winien 10 minut mojego życia.

Mamy tu przeplecione truizmy, oraz wątpliwe informacje niepoparte badaniami (covid=przeziębienie, grypa; SMOG Elektromagnetyczny WTF?; 5G, anteny na dachach; szczepionki itp) z projekcjami albo chorego człowieka albo też człowieka cynicznego który żeruje na osobach podatnych na takie rzeczy.
Oprócz tego mamy wobec epitety wobec rządu (którego nie popieram i nigdy nie popierałem)- kurwiszony, sutenerzy, okupanci, rezydenci, bandyci- i pytanie na które autor nie jest wstanie znaleźć odpowiedzi- jaki oni mają mandat aby rządzić? Otóż- czy nam się to podoba czy nie- wygrali wybory.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 20:47 
Moderator

wujekwaldus napisał(a):
--==Mały==-- napisał(a):
Alduwiel a dociera do Ciebie że kryzys nie wynika z przesłanek o których mówiłeś tylko z wirusa, którego nikt nie był w stanie przewidzieć? To całkiem nowa sytuacja i może zmusi trochę osób do myślenia.

DOKŁADNIE,
każdy panikaż od 10 lat gadał o kryzysie itp i jak w końcu się pojawił to każdy prawie sra w gacie z radości że "miał rację i że przewidział i teraz wszyscy go powinni po stopach całkować jak proroka mahometa"

Przyczyną kryzysu jest WIRUS, a nie brednie które pisałeś na początku tematu, to sytuacja MEGA LOSOWA, równie dobrze mogła uderzyć w nas duża kometa i zabić 3 mld ludzi w 1 dzień i też był by kryzys, nawet większy, też byś się cieszył że w końcu przewidziałeś że jest kryzys? ((pytanie do Alduwiela))

Tyle chyba ;) ja się zmieniam w tryb czytający, Mały świetnie to podsumował, pozdrowienia ;)

fajnie by było jakbyście się trzymali faktów ;) a fakty takie ,ze cały ten wywód trafił na forum całkiem przypadkiem. Zaczęło się od rozmowy o Glifosacie, opryskach jedzenia i depopulacji jaka moim zdaniem ma miejsce. Przedstawiłem Wam OGROM MATERIAŁÓW na potwierdzenie tezy, a jednym z nich był wielki krach który musiał nastąpić niebawem i nie dlatego ,ze wskaźniki o tym mówiły tylko dlatego ,że ma powstać nwo!
Ja nie wiedziałem jak do tego dojdzie, ale wiedziałem ,ze na 100% będzie to wielka tragedia jakiej nie widzieliśmy. W trakcie prowadzenia tematu o depopulacji napisałem WAM ,ZE OTO WŁAŚNIE ZACZYNA SIĘ TEN WIELKI KRACH KTÓRY ZBURZY DOTYCHCZASOWY ŁAD I TY TO WALDEK WYŚMIAŁEŚ - ja własnie dlatego założyłem specjalnie nowy temat, ABY WYRAŹNIE zaznaczyć moją opinię, a którą Wy i tak przeinaczacie pod swoje wyobrażenie o świecie.

proszę zacytuję

alduwiel napisał(a):
Witam Was serdecznie

Nie wiem czy wiecie , ale własnie wybuchł kryzys. Jesteśmy na samym samym początku tego kryzysu, ale już zaczęły się spadki. Czekamy na dane za pierwszy kwartał 2020 w Chinach. To w tedy wybuchną największe spadki. Ogólnie Chiny przestały działać, to nie są żarty. Na aliexpres nie jestem w stanie nic kupić... Koronowirus sieje zniszczenia, chyba wiecie co to oznacza?

Przepraszam, ze ostatnio przyjąłem rolę ,,posłańca ze złymi wiadomościami'' ale chcę Was ostrzec. Wpędzili pól świata w dług, a teraz wywołali prawdopodobnie największy kryzys naszych czasów. Jeśli macie jakieś nieruchomości na kredyt to sprzedajcie je jak najszybciej. Jeszcze macie czas odzyskać pieniądze, a za gotówkę niebawem będziecie kupować nieruchomości za grosze, dosłownie grosze.

Pułkownik Zuber napisał(a):
alduwiel napisał(a):
Panie Pułkowniku melduje , ze tutaj pierwsze 10 min wypowiedzi tego Pana starczy ,aby Cię obudzić w trybie expresowym

https://m.cda.pl/video/4931422d7?wersja=360p&t=379

Jesteś mi winien 10 minut mojego życia.

Mamy tu przeplecione truizmy, oraz wątpliwe informacje niepoparte badaniami (covid=przeziębienie, grypa; SMOG Elektromagnetyczny WTF?; 5G, anteny na dachach; szczepionki itp) z projekcjami albo chorego człowieka albo też człowieka cynicznego który żeruje na osobach podatnych na takie rzeczy.
Oprócz tego mamy wobec epitety wobec rządu (którego nie popieram i nigdy nie popierałem)- kurwiszony, sutenerzy, okupanci, rezydenci, bandyci- i pytanie na które autor nie jest wstanie znaleźć odpowiedzi- jaki oni mają mandat aby rządzić? Otóż- czy nam się to podoba czy nie- wygrali wybory.

Kazdy ma prawo do swojej opinii...

ps to powiedz Waldek jakie to ja niby przesłanki wymieniałem ? Mówilem ,ze przez ten wirus będzie kryzys jak jasny ch*j ,a Ty ,ze ładnie mi odbiło bo tyle się bloków buduje w samej tylko Warszawie ... A teraz gadasz ,ze taki krach to każdy mógł sobie przewidzieć :D heh TAKIEGO KRACHU TO NIKT Z WAS SIĘ NIE SPODZIEWAŁ bo nikt z Was nie wierzy w to co się aktualnie dzieje :cisza:

Nasza rozmowa nie ma sensu :) tematy są do zamknięcia BO DO PEŁNEGO NACZYNIA NIE DA SIĘ NALAĆ :ok: pozdro

PostNapisane: 18 kwietnia 2020, 00:53 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Na prośbę autora, temat otwarty ponownie.

PostNapisane: 18 kwietnia 2020, 06:54 
Moderator

Witam.

Temat kazałem otworzyć , bo były glosy ,ze unikam rozmowy otwierając okno , rzucając czymś w Was a potem okno zamykam. heh nie taki był mój cel, dlatego okno otwieram i niczym nie rzucam tylko zachęcam do rozmowy. Ci którym to działa na nerwy niech tu nie zaglądają i po sprawie ;)

Szukam własnie wypowiedzi tego byłego szefa Fed Bena Bernanke. Powiedział coś strasznie ciekawego, a mianowicie ze tak naprawdę problem leży w nie możliwości dewaluacji długu Amerykańskiego. Dodruk pieniądza nic nie daje bo wszystko zamiast w rynek idzie w bańki spekulacyjne czyli rynki finansowe i nie są w stanie wywowałac inflacji - dodruk nie działa. Nie wiem czy rozumiecie co to oznacza :)

edit nie mogę na to trafić, a boję się ,ze dostanę bana ;) dlatego wstawię choć wypowiedz traidera21 o tym samym. Bardzo ciekawy artykulik

https://independenttrader.pl/kolejne-sz ... nanke.html

Chciałem tez udowodnić moją tezę o tanich zakupach na nieruchomościach , które się własnie zaczęły. Ktoś się smiał ,ze nieruchomości nigdy nie stanieją to oto patrzcie co JUŻ znalazłem .... A TANIE ZAKUPY DOPIERO SIĘ ZACZYNAJĄ :)

https://www.otodom.pl/oferta/dom-160-m- ... 93d3dfb742

takie samczki już się pojaweiają gdzie przyjedziesz z gotówka i zaproponujesz 450 to chata jest często Twoja w ten sam dzień. Ja mam firmę budowlaną to remont tanio wyjdzie, liczę gdzieś 50-60 tys i mam 4 niezależne mieszkania kupione w Poznaniu po remoncie BEZ UDZIAŁU W GRUNCIE czyli nie mam jakiś durnych oplat do spółdzielni i za czynsz mam 100% dla siebie. 4 mieszkania po 40 m2 za 125 tys kazde? 3 tys za m2 :cwaniak: jest pol ceny? hheheh w Poznaniu 6 tys to okazja, norma to 8 tys za m2 mieszkania, tzn sory norma to była jeszcze 3 miesiące temu, teraz mamy początek spadków, a w takim okresie bardzo łatwo dopaść okazję. Tutaj w tym wypadku będzie po dwie ładne kawalerki na kazde piętro :serce:
Kawalerki wynajmiesz po 1300 za sztukę i masz 5 tys pasywki co miesiąc z zainwestowania 500 tys - świetna inwestycja, 1000zł czystego przychodu pasywnego ze 100 tys złotych. Dlatego własnie sprzedałem rok temu moją śliczna chatę, aby się przygotować finansowo do tanich zakupów.

Obrazekbest low cal alcoholic drinks

I Wam taką samą radę dałem jak był jeszcze czas , ale moje rady traktujecie jak glupoty, zapewne dlatego, ze nie znacie mnie osobiscie ;) Wasza strata :/

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 17:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
w zależności od kryzysu który będzie na pewno to mamy ryzyko, że ludzie wynajmą kawalerkę a nie będą mieli za co zapłacić czynszu, załóżmy, że zapłacą 3 razy i potem stracą pracę bo to będzie się działo teraz. A czy da się kogoś wyrzucić z mieszkania :) to niech już odpowiedzą znawcy tematu bo mam informacje, że to trudne.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 17:46 
Forumowy terrorysta

Najem okazjonalny zabezpiecza wynajmującego.

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 17:54 
Moderator

Wszystko zalezy od tego jaką masz umowę. Jelsi to tzw umowa okazjonalnego najmu, spisywana u notariusza to niema absolutnie problemu z wywaleniem takiej osoby i tez nigdy nie ma problemu z platnosciami u takiej osoby. Jak wie,ze wyalisz ja na bruk bez sprawy w sadzie w trybie natycmiatwoym to placi czynsz wzorowo. Wiec tylko take umowy nalezy spisywac. Nie ma problemu gdy np tak jak tu zaproponowalem kupujesz pusty budynek, bo na dzien dobry wpuszczasz lokatoroe na umowach okazjonalnego najmu.
Problem jest gdy masz inną umowę np cywilnoprawną, lub najgorsza wersja to umowa tzn przydział administracyjny. Taka osoba jak placi to jest nie do ruszenia, a jak nie placi to w zasadzie tak samo , ale na wszystko znajdzie sie patent. Np robisz w piwnicy lub na strychu lokal zastepczy ,podpinasz wodę i tada :) masz likal zatepczy i mozesz taką osobę przeneisć. Widmo mieszkania w norze wplywa mobilizująco i platnosc na czynsz szybko się znajduje. Generalnie kazda inwestycja obarczona jest ryzykiem, ale inwestycje na przychod pasywny są tymi najmniej ryzykownymi. Zresztą tu masz 4 mieszkania , wiec ryzyko dzielone ejst na 4 lokale. Jak ktos Ci zrezygnuje to masz resztę placacych na czas ;) a trzy to jak dasz okazyjna cene na najem to lokator bedzie dbal o lokal, mieszkał dlugo , nie robil problemow i zawsze plavil na czas ;)
Duzy czynsz = problemy,rotacja lokatorow itp
Mały czynsz = zero problemow i pewny przychod pasywny na dłuuugo

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 18:59 
Zacna persona forum

Ja czekam aż w Opolu będą tanie. Ale w Opolu, a nie na wypizdowie 10km od miasta. Nie wiem gdzie ten dom w Poznaniu, tani jest, fakt,po zdjęciach to wypizdowo a nie centrum. Za 50 k to się teraz remontuje, ale mieszkanie 60 metrów a nie dom 160.

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 19:04 
Moderator

Mi styknie 15 kola na mieszkanie, ale licz 20 tys i na bank Ci starczy... Chyba z,e chcesz robić nie wiem jaki standard

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 20:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
alduwiel, ale Ty chyba tylko o robociznę mówisz...

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 63  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1