BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 16:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?
PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 21:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Solidny remont mieszkania 60 metrów to 50 do 100k ale pod siebie na wynajem to po kosztach. Alduwiel lubię Cię chłopie ale żeby własny dom sprzedawać żeby kupować mieszkania to słabo wg mnie i tyle.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 22:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
alduwiel napisał(a):
Mi styknie 15 kola na mieszkanie, ale licz 20 tys i na bank Ci starczy... Chyba z,e chcesz robić nie wiem jaki standard

Ja robiłem w lipcu 2019 remont mieszkania 51m2 na wynajem i powiem Ci, że 20 tysi to jest mało, jeżeli ma być przyzwoity standard.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 22:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Co tu się dzieje :zdziwko: jeden z bardziej aktywnych tematów na forum BMW, nie ma nic wspólnego z motoryzacją, a tu jeszcze jakieś OT tu się odstawia :rotfl: ale może przez temat remontów mieszkań zejdziecie na temat na przykład budowy garażu, i dalej tuningu naszych samochodów :hyhy:

PostNapisane: 19 kwietnia 2020, 22:40 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Zalezy co robisz, jak ;) i zależny kim. Mi 15 tys starczy, wiem bo tez remontowałem i się nawet w 12 mieściłem ;) mam gdzieś nawet rozpiskę co i ile kosztowało. Wrzucę foto kosztorysu 3 kawalarek - zaskoczę Was :hyhy:

Nie mieszkania tylko lepszy dom dla siebie Zdzira ;) ale nie ukrywam ,ze ten dom pod inwestycję na wynajem wpadł mi w oko :D fajne 4 kawalerki by były

DanyU hehehe :rotfl:

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 09:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
wrzuc. bo ja w lipcu remontowalem, a teraz jeszcze wzsystko do gory ciagle idzie.
chce zobaczyc kosztorys na 12k na remont 50 metrow mieszkania. dawaj

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 09:21 
Moderator

Akurat remontowałem dwie kawalerki po 33m2 bez robienia ogrzewania bo już było zrobione wyszło 12 kola za jedną i chyba 15 za drugą. Nie pamiętam bo 4 lata temu to było, ale mam rozpiski w biurze to wrzucę jak tam będę

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 10:29 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
4 lata temu to szmat czasu i w obecnych cenach materiałów nie ma na to szans ;)

Ty robisz swoimi ludkami więc wiadomo iż będzie to tańsza sprawa ale nie do przesady...

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 11:04 
Moderator

No wiem wiem :) tak więc realia się zmieniły przez ten czas, to liczmy nawet 25 tys za mieszkanie to i tak się opłaca :) z tym ,ze tu gdzie mieszkam teraz to własnie kostka przerobiona na 3 mieszkania po 50 m2 (w tym jedno z poddaszem ma 100m2 bo 4 kondygnacje po 50m2 ma budynek), robione wszystko z kuchniami , piecami gazowymi , łazienkami i pogłębianiem piwnicy bo było 1,7m2 o 50cm plus nowe okna, nowe wszystkie instalacje, elewacja styropian 10cm poddasze wełna 20cm słowem wszystko od a do z i wyszło 140 tys razem z adaptacją poddasza. tylko ,ze w przypadku tej chaty jaklą zaproponowałem to nie trzeba robić tylu rzeczy dlatego wydaje mi się ,ze 15tys na mieszkanie starczy , czyli za 60 tys by się to przystosowało do najmu

A tutaj mam coś fajnego, miło posłuchać a jeszcze milej popatrzeć ;) no i się można czegoś dowiedzieć...

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 11:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
alduwiel napisał(a):
A tutaj mam coś fajnego, miło posłuchać a jeszcze milej popatrzeć ;) no i się można czegoś dowiedzieć...

Ona musi mieć w domu nadajnik 5G, nie ma opcji, musi. Inaczej tego nie wytłumaczysz. I to jest dowód na jego zły wpływ.

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 12:10 
Moderator

Studiowała fizykę kwantową :cwaniak: a nie wygląda na taką... chyba ,ze klamała :rotfl:

PostNapisane: 20 kwietnia 2020, 12:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
alduwiel napisał(a):
Studiowała fizykę kwantową :cwaniak: a nie wygląda na taką... chyba ,ze klamała :rotfl:

No to przecież piszę, że musi mieć nadajnik 5G u siebie.

Powiedzieć to ona może wszystko, nawet że była na orbicie przed Łajką.

PostNapisane: 22 kwietnia 2020, 20:22 
Moderator

Dokument wyżej można śmiało uznać za nr1 w temacie :serce: Historia widziana oczami zawodowego kaskadera pracującego w holywood 28 lat. Cała masa wstawek z akcji z jego udzialem, naprawdę jest co zobaczyć nawet jesli kogoś nie interesuje co się dzieje na świecie to z przyjemnością popatrzy jak od kuchni wygląda praca kaskadera na najwyższym poziomie. Przekonajcie się :ok:

Ostatnio edytowano 22 kwietnia 2020, 20:39 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 kwietnia 2020, 20:38 
Zacna persona forum

Wg kogo i czego nr 1?

PostNapisane: 22 kwietnia 2020, 20:40 
Moderator

Wg mnie nr1 :) kapitalna historia, zobacz sam choć pierwsze 10 min i zobaczysz ,ze Cię wciągnie :)

PostNapisane: 22 kwietnia 2020, 20:44 
Zacna persona forum

Jeszcze żaden film, który miał mnie wciągnąć, przekonać, uratować tego nie zrobił. A wysyłasz kilka dziennie.

Obrazek

PostNapisane: 22 kwietnia 2020, 20:46 
Moderator

Zobacz pierwsze 10 min i daj znać :)

Ps ten ma białe napisy, nic Ci nie grozi w takim razie ;)

PostNapisane: 23 kwietnia 2020, 06:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
kai napisał(a):
Jeszcze żaden film, który miał mnie wciągnąć, przekonać, uratować tego nie zrobił. A wysyłasz kilka dziennie.
widziałem tą grafikę już gdzieś w sieci, jak by nie wiadomo jak się do niej odnieść. Z cała pewnością w stosunku do wielu rzeczy środowiska naukowe nie są zgodne. I to się tyczy prawie wszystkiego. Są profesorowie uważający inaczej niż to co promują nam media w sumie każde. A skoro nikt do głosu nie dopuszcza innej strony a patrzy tylko w jedną to z całą pewnością trzeba przyznać, że jest to co najmniej zastanawiające. W większości spraw nie możemy powiedzieć, że na pewno mamy racje bo jeżeli ktoś ma rację w ponad 50% niech zacznie grać na giełdzie i stanie się szybko milionerem.
Nie piszę, że racje mają przeciwnicy tego co mówią media jednak nie ma dowodów, że jej nie mają. Ogólnie samemu trzeba wyciągać wnioski.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 23 kwietnia 2020, 07:52 
Moderator

Tak samemu, ale w oparciu o oponię i jednej i drugiej sttony.

Zresztą juz sama cenzura wskazuje , ze cos mamy na rzeczy ;)

PostNapisane: 23 kwietnia 2020, 09:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
alduwiel napisał(a):
Tak samemu, ale w oparciu o oponię i jednej i drugiej sttony.

Zresztą juz sama cenzura wskazuje , ze cos mamy na rzeczy
jak podjąć jakąś decyzję w pracy to też tak samo podejmuję ją w oparciu o różne dane a nie tylko jedno opracowanie niezależnie od tego jak ono było by dobre.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 23 kwietnia 2020, 15:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Aludwiel - przebrnąłem przez wszystko, wersja zmieniała się dość często, a temat trzymał mnie cały czas w napięciu. Szykuje się jedno małe pytanko - JAKIM PRAWEM jako kapitalista, przedsiębiorca popierasz ogólnoświatowy socjalizm, czyli wynagrodzenie gwarantowane i w jakim stopniu wyobrażasz sobie obciążenie Twoich dóbr/aktywów aby wypłacić mnożącym się nic nie robiącym np. w Afryce? Ludzi JEST za dużo, przynajmniej tam i trzeba to sobie jasno powiedzieć. W Afryce jest prowadzony okrutny eksperyment socjologiczny na niebywałą skalę i szefowie takich organizacji jak UNICEF i innych będą wymieniani w książkach do hsitorii obok Hitlera, czy Stalina.

Co do nieruchomości. Teraz, jeżeli są tańsze, to panikujący w większości. Nieruchomości reagują z dużym opóźnieniem i jeżeli siądzie to moim zdaniem w ostatnim kwartale tego roku, a w przyszłym może być idealny moment na zakupy. Widzisz, ja w w zeszłym roku w kawalerkę w Gdańsku, i to bardzo małą 20 mkw, i to bez robienia łazienki, instalacji, czy okien (bo już były ogarnięte świeżo), włożyłem ze 20 tysi. Ale jest zacnie. Tyle, że ja używałem "ekip", samemu nawet nie sprzątałem.

Frank napisał(a):
alduwiel napisał(a):
Co jakbym ci powiedział ,ze pracując to się tylko garba możesz dorobić?
Jestem dokładnie tego samego zdania.

Ja też ja też. I ja i ja.

maaaad napisał(a):
A kto powiedział, że niewiele?
To, że niewiele (?) robi to nie znaczy, że niewiele może. Zawsze znajdą się jakieś marudy - UE (czy choćby rząd krajowy) coś zrobi - źle, bo hamuje gospodarkę i sieje panikę. Nie zrobi - źle, bo... Bo nic nie robi.
WHO już kiedyś za swe działania została postawiona w ogniu krytyki. Nie za zaniechania.

Chodzi o World Homosexuality Organization? Nikt myślący i świadomy nie traktuje już jej poważnie. To biznes, w dodatku na paskach decydentów lewoaktywu politycznego

Tomek napisał(a):
Otóż to, UE robi coś gdzie ma kompetencje to źle. Nie robi nic w przypadku gdzie nic prawnie nie może, też źle.

A poza tym sądzę, że UE powinna zostać zniszczona. Nie ma drugiej tak zbrodniczej organizacji, która doprowadziłaby do upadku onegdaj najwspanialszej cywlizacji białego człowieka.

maaaad napisał(a):
r4ll napisał(a):
Co UE zrobiła dobrego poza schengen?

Wiele rzeczy, o których nie wiesz. Polska zobowiązana była do inkorporowania do swojego systemu prawnego wielu rozwiązań prawnych wynikających z unijnych dyrektyw. Nie jestem na 100% pewien, ale przykładem jest chyba nawet przepis o możliwości zwrotu towaru zakupionego poza siedzibą przedsiębiorstwa w terminie 14 dni.
A takich przykładów są setki, jeśli nie tysiące, tyle że przeciętny Polak o tym nie wie (i trudno mieć o to pretensje, nie musi tego wiedzieć). UE to nie tylko kasa. Nie bronię przerostu unijnej biurokracji, bo też uważam, że czasami pożera swój ogon i pole do poprawy jest, niemniej, odsądzanie od czci i wiary bez żadnych argumentów jest słabe.

Powiedz lepiej o tzw. zasadzie zrównoważonego rozwoju i tego jakie kwiatki z niej wynikają utrudniając ludziom gospodarność i przeczące logice i zdrowemu rozsądkowi.

smietnik napisał(a):
https://publicystyka.ngo.pl/15-lat-polski-w-unii-europejskiej-czy-zyskalismy ale wiadomo krzywe ogórki :wstyd:

Aż żal patrzeć jak się dajesz zmanipulować takiej propagandzie. A gdybyśmy nie weszli do UE to według Ciebie nasze rosnące PKB by rosnąć przestało?!

renoraines napisał(a):
Oczekiwanie darmowego to demagogia .

Hipokryzja to demagogia. Obrońco pisowskiego elektoratu, który chce dostawać od rządu kasę za sam fakt istnienia.

--==Mały==-- napisał(a):
Alduwiel a dociera do Ciebie że kryzys nie wynika z przesłanek o których mówiłeś tylko z wirusa, którego nikt nie był w stanie przewidzieć? To całkiem nowa sytuacja i może zmusi trochę osób do myślenia.
Ja jestem optymistą co do sytuacji po wirusie kwestia jak długo potrwa pandemia bo na dzień dzisiejszy nie ma Państwa które by pokonało wirusa nie mamy punktu odniesienia jeżeli do 3 miesięcy to będzie ok.
Rynek przeczyści się z nierentownych firm i ludzi, którym wydaje się, że jak ma firmę to dom na kredyt i auto w leasing to priorytet a płacenie faktur może poczekać. Zarabiasz miesięcznie/ wydajesz miesięcznie to hasło ludzi uwielbiających zewnętrzne finansowanie i zero % wkładu własnego w tej chwili oni są w czarnej dupie nie mają nic poza miesięcznymi ratami. Nie inwestuje się 100% bez żadnych zabezpieczeń i wkładu własnego dodatkowo z zewnętrznego finansowania choć tak doradzają specjaliści bierz i inwestuj. Wielu właścicieli firm nie ma żadnych środków dali kredyt, dali leasing no to highlife. Fajnie wykwitają cesje leasingów na ciekawe auta ale kto to przejmie?

Prawda. Polacy jeszcze się nie dorobili, ale już wydają. Większość nie ma oszczędności na 3 miesiące do przodu, a jest przecież jeszcze olbrzymia część, która nie tyle że nie ma oszczędności, ale żyje na kredyt. Głupi naród wreszcie dostanie to na co sobie zapracował.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 63  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1