BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?
PostNapisane: 23 kwietnia 2020, 16:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
alduwiel napisał(a):

Dokument wyżej można śmiało uznać za nr1 w temacie :serce: Historia widziana oczami zawodowego kaskadera pracującego w holywood 28 lat. Cała masa wstawek z akcji z jego udzialem, naprawdę jest co zobaczyć nawet jesli kogoś nie interesuje co się dzieje na świecie to z przyjemnością popatrzy jak od kuchni wygląda praca kaskadera na najwyższym poziomie. Przekonajcie się :ok:

Obejrzałem do końca pierwszy filmik z tego tematu :D Ciekawy, nie ma w nim nic czego nie przyjąłbym za nieprawdopodobne :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 kwietnia 2020, 18:29 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Dzięki Bogu Jig ,ze wróciłeś :) miło mi będzie wymienić punkt widzenia z kimś kto ma otwarty umysł ;). Zadałeś świetne pytanie, co się ze mną stało? Ja przyznam Wam , że kiedyś fascynował mnie kapitalizm i wydawał mi się genialnym rozwiązaniem. Mieć osobistego niewolnika ,który będzie pracował za ciebie dzień i noc to byl dla mnie 8 cud świata. . I tu raz wyobraź sobie ,ze to chyba było 3 lata temu jestem w mieście z kumplem i zapoznałem się z lewicowym anarchistą :rotfl: :rotfl: :rotfl: ale baaardzo inteligentnym. Koles był barmanem i mnie rozwalił na drobne techniką kilku pytań :D pierwsze jakie zadał to: Grzegorzu czy Ty jestes dobrym człowiekiem? Mówię ,ze jasne :D on ok to wrócimy do tego zaraz, a teraz mi odpowiedz czy uważasz jako miłośnik kapitalizmu ,ze każdy ma równe szanse w tym świecie ,aby dojść do wolności finansowej którą się tak podniecasz? A ja mówię no nie bardzo bo np patrząc po mojej każdej klasie to było tam przynajmniej z 15% takich co w życiu by nie dali rady prowadzić firmy, a z 1% takich co totalnie do niczego się nie nadawali. A on na to, no widzisz Grzegorzu i z tym dobrym sercem Ci to nie przeszkadza, że oni jak szczury będą żyć w tym twoim pięknym kapitalistycznym świecie? Tym mnie zgasił :/ i skłonił do głębszych refleksji.... trzeba się dzielić :) bo dzielenie mnoży , nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli ;)
Trzeba mieć szersze spojrzenie na świat i całkowita likwidacja socjali nie jest rozsądna. Potrzebny jest balans w który ciężko utrafić...

KKrzysztof napisał(a):
A skoro nikt do głosu nie dopuszcza innej strony a patrzy tylko w jedną to z całą pewnością trzeba przyznać, że jest to co najmniej zastanawiające. W większości spraw nie możemy powiedzieć, że na pewno mamy racje bo jeżeli ktoś ma rację w ponad 50% niech zacznie grać na giełdzie i stanie się szybko milionerem.
Nie piszę, że racje mają przeciwnicy tego co mówią media jednak nie ma dowodów, że jej nie mają. Ogólnie samemu trzeba wyciągać wnioski.

:25: brawo za cenny i mądry głos :) POPIERAM !

Majsu gwarantuję Ci ,ze upadek kabały na yt tak samo cię wciągnie (jest 10 części po 18 min)

PostNapisane: 24 kwietnia 2020, 10:23 
Uzależniony od forum :)

https://www.forbes.pl/gospodarka/bill-g ... cy/sekk58n

Autorytet jego mać

PostNapisane: 24 kwietnia 2020, 19:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
alduwiel napisał(a):
kiedyś fascynował mnie kapitalizm i wydawał mi się genialnym rozwiązaniem. Mieć osobistego niewolnika ,który będzie pracował za ciebie dzień i noc to byl dla mnie 8 cud świata. . I tu raz wyobraź sobie ,ze to chyba było 3 lata temu jestem w mieście z kumplem i zapoznałem się z lewicowym anarchistą ale baaardzo inteligentnym. Koles był barmanem i mnie rozwalił na drobne techniką kilku pytań pierwsze jakie zadał to: Grzegorzu czy Ty jestes dobrym człowiekiem? Mówię ,ze jasne on ok to wrócimy do tego zaraz, a teraz mi odpowiedz czy uważasz jako miłośnik kapitalizmu ,ze każdy ma równe szanse w tym świecie ,aby dojść do wolności finansowej którą się tak podniecasz? A ja mówię no nie bardzo bo np patrząc po mojej każdej klasie to było tam przynajmniej z 15% takich co w życiu by nie dali rady prowadzić firmy, a z 1% takich co totalnie do niczego się nie nadawali. A on na to, no widzisz Grzegorzu i z tym dobrym sercem Ci to nie przeszkadza, że oni jak szczury będą żyć w tym twoim pięknym kapitalistycznym świecie? Tym mnie zgasił i skłonił do głębszych refleksji.... trzeba się dzielić bo dzielenie mnoży , nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli
Trzeba mieć szersze spojrzenie na świat i całkowita likwidacja socjali nie jest rozsądna. Potrzebny jest balans w który ciężko utrafić...

tu się nie zgadzam, właśnie w kapitalizmie ludzie pokazują że są dobrzy a w socjalizmie pomoc nie trafia tam gdzie jest potrzebna a do tych kto potrafi lepiej wypełniać podanie.
Ogólnie Państwo powinno zapewnić wojsko, policję do tego jakieś strategiczne rzeczy jak wodociągi, prąd i na tym koniec. Życie pokazuje, że politycy wydają nieswoje pieniądze na cudze potrzeby robią to nieefektywnie i nie trafiają.

Ludzie z natury są dobrzy i chętnie pomagają co widać po wielu akcjach dobroczynnych organizowanych. Te 10-15% najsłabszych też będzie się rozwijać a dzięki ogólnemu bogactwu i oni będą bogaci.

Niestety przy systemie demokratycznym i wszechobecnej manipulacji mediów nie ma opcji na Świat gdzie zasady są proste a ludzie są wolni. Oczywiście wolność to odpowiedzialność. Każdy sam odpowiada za swoje czyny.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 24 kwietnia 2020, 20:37 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
KKrzysztof napisał(a):
alduwiel napisał(a):
kiedyś fascynował mnie kapitalizm i wydawał mi się genialnym rozwiązaniem. Mieć osobistego niewolnika ,który będzie pracował za ciebie dzień i noc to byl dla mnie 8 cud świata. . I tu raz wyobraź sobie ,ze to chyba było 3 lata temu jestem w mieście z kumplem i zapoznałem się z lewicowym anarchistą ale baaardzo inteligentnym. Koles był barmanem i mnie rozwalił na drobne techniką kilku pytań pierwsze jakie zadał to: Grzegorzu czy Ty jestes dobrym człowiekiem? Mówię ,ze jasne on ok to wrócimy do tego zaraz, a teraz mi odpowiedz czy uważasz jako miłośnik kapitalizmu ,ze każdy ma równe szanse w tym świecie ,aby dojść do wolności finansowej którą się tak podniecasz? A ja mówię no nie bardzo bo np patrząc po mojej każdej klasie to było tam przynajmniej z 15% takich co w życiu by nie dali rady prowadzić firmy, a z 1% takich co totalnie do niczego się nie nadawali. A on na to, no widzisz Grzegorzu i z tym dobrym sercem Ci to nie przeszkadza, że oni jak szczury będą żyć w tym twoim pięknym kapitalistycznym świecie? Tym mnie zgasił i skłonił do głębszych refleksji.... trzeba się dzielić bo dzielenie mnoży , nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli

tu się nie zgadzam, właśnie w kapitalizmie ludzie pokazują że są dobrzy a w socjalizmie pomoc nie trafia tam gdzie jest potrzebna a do tych kto potrafi lepiej wypełniać podanie.
Ogólnie Państwo powinno zapewnić wojsko, policję do tego jakieś strategiczne rzeczy jak wodociągi, prąd i na tym koniec. Życie pokazuje, że politycy wydają nieswoje pieniądze na cudze potrzeby robią to nieefektywnie i nie trafiają.

Ludzie z natury są dobrzy i chętnie pomagają co widać po wielu akcjach dobroczynnych organizowanych. Te 10-15% najsłabszych też będzie się rozwijać a dzięki ogólnemu bogactwu i oni będą bogaci.

Niestety przy systemie demokratycznym i wszechobecnej manipulacji mediów nie ma opcji na Świat gdzie zasady są proste a ludzie są wolni. Oczywiście wolność to odpowiedzialność. Każdy sam odpowiada za swoje czyny.

Po prostu chodzi o to żeby rząd nie przeszkadzał, stał z boku i nie rzucał kłód pod nogi. Tak proste, zarazem tak bardzo nierealne w tym chorym kraju. Jak ktoś myśli że jest wolny rynek bo może kupić na aliexpress kondoma na telefon to jest chory psychicznie.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 09:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
alduwiel napisał(a):
lewicowym anarchistą ale baaardzo inteligentnym. Koles był barmanem i mnie rozwalił na drobne techniką kilku pytań pierwsze jakie zadał to: Grzegorzu czy Ty jestes dobrym człowiekiem? Mówię ,ze jasne on ok to wrócimy do tego zaraz, a teraz mi odpowiedz czy uważasz jako miłośnik kapitalizmu ,ze każdy ma równe szanse w tym świecie ,aby dojść do wolności finansowej którą się tak podniecasz? A ja mówię no nie bardzo bo np patrząc po mojej każdej klasie to było tam przynajmniej z 15% takich co w życiu by nie dali rady prowadzić firmy, a z 1% takich co totalnie do niczego się nie nadawali. A on na to, no widzisz Grzegorzu i z tym dobrym sercem Ci to nie przeszkadza, że oni jak szczury będą żyć w tym twoim pięknym kapitalistycznym świecie? Tym mnie zgasił

I takim banałem zapędził Cię w kozi róg? Aż mi się nie chce wierzyć. Zaczynam myśleć, że te Twoje pisanie tutaj jest dla beki, robisz sobie z nas jaja po prostu. Cały czas strzelasz jak kałasznikow przykładami filmów popierających Twoje tezy, a on Ciebie zagiął takim tanim chwytem. A może w tym momencie youtbe ci zabrakło żeby mu odpowiedzieć i się wybronić, że jesteś jednak dobrym człowiekiem.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 10:08 
Moderator

Nie jest tak jak myślisz. Zwyczajnie ja jako sympatyk Korwina nigdy nie myślałem w ten sposób. Dam Ci przykład. Np zatrudniła się u mnie pomoc kuchenna na 5 dni w tyg. Po jakimś roku stwierdziła ,ze wygrała sprawę w sądzie o lokal i może mieszkać za free dlatego już jej nie potrzeba pracować 5 dni tylko 3 dni. ok :) po następnym roku mówi ,ze teraz będzie tylko 2 dni robić bo były wyszedł z ciupy i zaczął placić alimenty. Następnie po roku mówi ,ze się całkiem zwalnia bo jak teraz ma 500+ na dwoje dzieci czyli razem 1000 to już wogóle nie musi pracować - tak działa system socjalny w Polsce i dlatego będę głosował na Korwina do jego śmierci :D choć jak już wspomniałem dostrzegam i złe strony takiego bezwzględnego kapitalizmu dlatego dodałem ,ze całkowita likwidacja socjali też nie ejst dobra. Powinien być jakiś zloty srodek w który ciężko utrafić... Wiem ,ze gdyby Korwin dorwał się do władzy to by wszystkie socjale polikwidował ... Czy to dobrze? A jak Wy uważacie?

Obecna sytuacja wygląda jak konwój statków. Wielkie i szybkie statki które mogły by przeć do przodu czekają za tymi małymi i słabymi które wleką się na tyle - u Korwina nikt za nikim czekać nie będzie i to Ci słabi mają się dostosować do silnych , a nie na odwrót. Która opcja lepsza?

Nic dla jaj nie napisałem tutaj. Dalej mam to samo zdanie i dalej bedę go bronił: globalisci/bankierzy mają plan przejecia wladzy nad swiatem po przez stworzenie rządu swiatowego ktorym bedą wladać i likwidację gotwówki + czip na rękę - trzeba ich powstrzymac!

Ps tych pytań bylo wiecej raczej, ale tak przykladowo w skrocie podalem jak mniej wiecej wygladala rozmowa. Koles bardzo inteligetny i mądry jak to barman - zna koleje zycia lepiej niz nie ejden z nas. Okolczykowany od stop do glow, milosnik lewicy to niby moj przeciwnik :D a jednak gadalo mi sie z nim jak z bratem caly wieczor.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 10:55 
Przyjaciel forum

alduwiel napisał(a):
Dalej mam to samo zdanie i dalej bedę go bronił: globalisci/bankierzy mają plan przejecia wladzy nad swiatem po przez stworzenie rządu swiatowego ktorym bedą wladać - trzeba ich powstrzymac!

Nie uważasz, że to już się stało i to nie koronawirus im był potrzebny, a po prostu ludzka głupota i zachłanność.

alduwiel napisał(a):
Obecna sytuacja wygląda jak konwój statków. Wielkie i szybkie statki które mogły by przeć do przodu czekają za tymi małymi i słabymi które wleką się na tyle - u Korwina nikt za nikim czekać nie będzie i to Ci słabi mają się dostosować do silnych , a nie na odwrót. Która opcja lepsza?

I tu jest przykład tego, że Ty jeszcze nie wierzysz w to, że to te wielkie firmy nami rządzą. Te duże przycumowały do pit stopa i wymieniją sprzęt na nowocześniejszy, przy zerowych kosztach zwolnienia załogi, gdzie w normalnych warunkach byłoby to niemożliwe.

Co do socjalu. Socjalem kupuje się głosy większości w leniwym narodzie. U nas bezrobocie wynosiło 3-4%, gdzie socjal w porównaniu z niemieckim jest lichy i to bardzo, a jednak w Niemczech bezrobocie wynosiło 3%. Dla ludzi jest wstyd nie pracować, złapany na pracy na czarno masz wysokie kary, bez ubezpieczenia nie wypłacisz się za lekarza, a u nas niestety podchodzi się do tego mało stanowczo i surowo. Jakby wprowadzić ten sam socjal w PL, to bezrobocie by mocno poszło w górę, bo po co pracować jak państwo daje ci co miesiąc 700 euro, płaci za mieszkanie, mieszkanie dopasowane do wielkości rodziny, dzieci dostają wyprawkę do szkoły, muszą jechać na wakacje za co płaci państwo itp itd. Wiadomo, państwo od razu "siada" ci na Twoje finanse, musisz się ze wszystkiego tłumaczyć.
Tak więc socjal powinien być dopasowany do społeczeństwa, a samo państwo powinno motywować do pracy, a nie po prostu kupować głosy.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 11:38 
Moderator

GP-T1000 napisał(a):

Tak więc socjal powinien być dopasowany do społeczeństwa, a samo państwo powinno motywować do pracy, a nie po prostu kupować głosy.

Takie samo mam zdanie, a jeszcze przed rozmową z barmanem uważałem ,ze należy całkiem zlikwidować wszystkie socjale. Wiara się weźmie w tedy za robotę i na tym wszyscy skorzystają :P

A co do statków to co innego miałem na myśli. Mianowicie podatek dochodowy. Jeśli jesteś dobry w tym co robisz i Twoja firma rozkwita przysługując się tym samym społeczeństwu to w nagrodę dostajesz wyższy próg podatku do zapłaty :mad: Firmy które powinny upaść , aby zrobić miejsce dla tych które lepiej by działały są sztucznie utrzymywane przy życiu i inne tego typu przykłady

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 16:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
GP-T1000 napisał(a):
I tu jest przykład tego, że Ty jeszcze nie wierzysz w to, że to te wielkie firmy nami rządzą. Te duże przycumowały do pit stopa i wymieniją sprzęt na nowocześniejszy, przy zerowych kosztach zwolnienia załogi, gdzie w normalnych warunkach byłoby to niemożliwe.
ja też tak uważam prawo jest robione pod wielkie koncerny, przykład to produkcja samochodów gdzie wymaga się pełno certyfikatów i nim auto wejdzie do produkcji ileś tam trzeba rozbić o ścianę. A co by szkodziło, jak powstało by pełno producentów samochodów gdzie testy to hamulce, czy jak się prowadzi i tak by nie było niebezpieczne dla innych na drodze a to da się sprawdzić bez rozbijania ich co powoduje olbrzymie koszta. W ten sposób nie ma nowych producentów.
GP-T1000 napisał(a):
Co do socjalu. Socjalem kupuje się głosy większości w leniwym narodzie
własnie z tego powodu nie da się tego socjalizmu dopasować do społeczeństwa bo kolejny co będzie chciał iść rządzić będzie musiał obiecać więcej i więcej itd. co gorsza jak widać ludzie to łykają i głosują na socjal. Jak facet ma 1000 pln a do utrzymania rodziny potrzebuje 1700 to idzie kombinuje MYŚLI bo musi i zarabia często nie brakujące 700 a 1000 czyli się rozwija.
Jeżeli jednak damy mu 500 to on nawet nie pomyśli by dorobić te 200 a po prostu będzie bardziej biedował.

Socjalizm trzeba zlikwidować właśnie z uwagi na tych najbiedniejszych bo oni właśnie będą zmuszeni się rozwijać.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 17:54 
Forumowicz

Moje BMW: E93
Kod silnika: N54
KKrzysztof napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
Socjalizm trzeba zlikwidować właśnie z uwagi na tych najbiedniejszych bo oni właśnie będą zmuszeni się rozwijać.

Też jestem tego zdania. Ale raz pomóc dać WĘDKĘ tłumacz pracę, nie socjal (pieniądze) niech zacznie zarabiać jak sam nie potrafi sobie ogarnąć pracy. Samo danie pieniędzy koniec końców nikomu nie pomaga, a rozleniwia. Później nie powinno być litości , selekcja naturalna. Nie chcesz nic od siebie dawać, do piachu
i nie marnuj innym tlenu. A jest tak ,że dali to lux wywalone ja**, oddam głos a co mi zależy i tak mnie kraj nie interesuje tylko własna dupa. Niestety, większości nie chce się myśleć co z życiem zrobić, wolą je zmarnować.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 17:59 
Moderator

Ale nie kazdy da radę sobie z wędką nawet jak mu ją dasz do ręki i o tym gadał ten barman :)

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 19:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
alduwiel napisał(a):
Ale nie kazdy da radę sobie z wędką nawet jak mu ją dasz do ręki i o tym gadał ten barman :)

No tak, ale nadal nie daje to pola do usprawiedliwiania HODOWLI człowieka, na koszt innych, pod przymusową redystrybucją urzędniczą, gdzie jeszcze urzędas weźmie swoją działkę. Przy okazji taka anegdotka:

Szkoła podstawowa imienia Janusza Korwina Mikkego, w pełni prywatna, lekcja numer jeden, temat "socjalizm", przedmiot fundamenty ekonomii poziom podstawowy:

Bohaterowie: Ambitny i pracowity Janusz, leniwy ochlapus Stasiu i pan nauczyciel (tak, w szkole prywatnej opłacałoby się zatrudniać mężczyzn i oni również chętnie by się do tego zawodu garnęli). Pan nauczyciel zapowiedział sprawdzian za 2 tygodnie.

Januszek uczył się pilnie, dostał 6. Stasiu dwa tygodnie spędził czy to na plejce, czy to na tiktoku, raz nawet wyszedł na podwórko i dostał pałę. Nauczyciel wziął pracę Janusza i Stasia i mówi "no Januszu widzę, że ciężko pracowałeś, a Ty Stasiu chyba kompletnie olałeś i niewiele wysiłku włożyłeś w przygotowania. Niemniej jednak w dzisiejszym świecie promuje się sprawiedliwą redystrybucję dóbr i tak oto mamy 6 + 1 = 7 punktów. Zatem oboje dostaniecie trójkę, a ja wezmę jeden za obsługę i ocenę waszych sprawdzianów".

Miesiąc później nauczyciel zapowiedział kolejny sprawdzian. Tym razem sfrustrowany Janusz nie mógł zebrać się do nauki, jego myśli wciąż nie mogły oderwać się od tematu, czy został sprawiedliwie potraktowany. Na półce od pół roku zalegały mu jednak części silnikowe, które kiedyś chciał wykorzystać do naprawy swojego jednośladu, ale nie było czasu gdyż uczył się pilnie. W efekcie dwa tygodnie spędził w warsztacie naprawiając silnik w swoim motorowerze, przy pomocy porad wujka z warsztatu, instrukcji obsługi, schematów i for internetowych samodzielnie wyremontował silnik zdobywając wiedzę, którą zawsze będzie mógł w przyszłości sprzedawać lub wykorzystać do pracy na wolnym rynku. Stasiu robił dokładnie to co przedtem, jego postać w Diablo 3 osiągnęła 99 poziom, a on sam tym razem nawet nie wyszedł na podwórko i jego odporność oraz kondycja fizyczna znacznie się pogorszyły. Tym razem oboje otrzymali pały. Nauczyciel podniósł ich sprawdziany i rzekł "Panowie, bardzo mi przykro, tym razem mamy w obiegu 1+1=2, a jest nas trójka. W związku z tym, że otrzymałem podwyżkę na skutek protestów nauczycielskich to ja zabieram wasze oceny, a wy niestety oboje musicie podejść do egzaminu poprawkowego we wrześniu i grozi wam powtarzanie klasy tytułem nieklasyfikacji jeżeli sytuacja się powtórzy. Przy czym Stasiu otrzymuje specjalną promocję gdyż zebranie nauczycielskie uznało, że jego zdolności są niższe i należy mu pomóc, tak więc Stasia ocena będzie podwyższona o 1, wystarczy więc, że przystąpi do egzaminu poprawkowego. Wówczas Januszek wstał i nie wytrzymał mówiąc "byłem u wujka w warsztacie i powiedział, że mam odejść z tej szkoły i on od ręki mnie zatrudni do pomocy w swoim warsztacie. Powiedział, że jeżeli odejdę to sam im dam lekcję socjalizmu" Wówczas nauczyciel zdumiony aż przetarł okulary i rzekł "gratuluje Janusz, otrzymujesz promocję do następnej klasy z mojego przedmiotu, a Ty Stasiu co powiesz w takim razie?" Na to Stasiu odpowiedział "już wiem dlaczego socjalizm nie działa i mój model postępowania nie doprowadzi nas do niczego, obiecuję się nauczyć do egzaminu poprawkowego"

Odpowiedzcie sobie moi mili dlaczego uczyliśmy się w państwowych szkołach tyle bzdet, a tak mało rzeczy faktycznie przydatnych? :) Uważam, że reżymowa szkoła państwowa jak nic innego marnuje niczym nieograniczony potencjał młodego człowieka często bezpowrotnie przekreślając jego szansę.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 19:34 
Forumowy terrorysta

W państwowej szkole, gdy się nie uczy to kibluje na drugi rok. W prywatnej, gdy się nie uczy jak ten Stasiu, zostanie przepchniety do następnej klasy żeby mieć $ z czesnego ucznia w kolejnym roku. :D

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 19:50 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
W państwowej szkole, gdy się nie uczy to kibluje na drugi rok. W prywatnej, gdy się nie uczy jak ten Stasiu, zostanie przepchniety do następnej klasy żeby mieć $ z czesnego ucznia w kolejnym roku. :D

To chyba tylko pisowski socjalista może tak myśleć. W prywatnej szkole W PRYWATNYM SZKOLNICTWIE - gwoli ścisłosci, mój drogi, to szkoła będzie zarabiać na tym ile absolwenci będą warci w kolejnej szkole albo na rynku pracy. Nie ma tam miejsca na takie akcje, tak jak nie ma akcje na tego typu szwindle w biznesie nastawionym na markę i zysk w dłuższej perspektywie czasowej. Szkoła tak postępująca byłaby szybko oceniona przez rynek i by upadła albo stała się rynkiem zbytu dla klienta CCC "cena czyni cuda". Tylko to nie ma sensu w szkolnictwie.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 19:59 
Forumowy terrorysta

jiGsaw napisał(a):
renoraines napisał(a):

To chyba tylko pisowski socjalista może tak myśleć. W prywatnej szkole W PRYWATNYM SZKOLNICTWIE - gwoli ścisłosci, mój drogi, to szkoła będzie zarabiać na tym ile absolwenci będą warci w kolejnej szkole albo na rynku pracy. Nie ma tam miejsca na takie akcje, tak jak nie ma akcje na tego typu szwindle w biznesie nastawionym na markę i zysk w dłuższej perspektywie czasowej. Szkoła tak postępująca byłaby szybko oceniona przez rynek i by upadła albo stała się rynkiem zbytu dla klienta CCC "cena czyni cuda". Tylko to nie ma sensu w szkolnictwie.

Bzdury, tatuś czy wujek płaci i wymaga. Szkola to biznes, który musi się bilansowac. Ale o bilansie w konfederacji ( temat już był omawiany ) to pojecia nie mają :rotfl: . Kombinatorzy jak przełozyc kase '' z jednej partyjnej szuflady do drugiej '' czy w formie darowizny, fundacji czy zapłaty za analize itd https://wiadomosci.wp.pl/tak-konfederac ... 540502145a

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 20:17 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
W państwowej szkole, gdy się nie uczy to kibluje na drugi rok.

Tak było za naszych czasów, że 18-sto latkowie kończyli 8 klasy :) Teraz już tak nie jest, wierz mi.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 20:28 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
renoraines napisał(a):

Bzdury, tatuś czy wujek płaci i wymaga. Szkola to biznes, który musi się bilansowac. Ale o bilansie w konfederacji ( temat już był omawiany ) to pojecia nie mają :rotfl: . Kombinatorzy jak przełozyc kase '' z jednej partyjnej szuflady do drugiej '' czy w formie darowizny, fundacji czy zapłaty za analize itd https://wiadomosci.wp.pl/tak-konfederac ... 540502145a

Bzdura. W kiepskich i tanich szkołach może i by tak było. Rynek wszystko wyreguluje i tak, wiec jeżeli będzie miejsce na szkoły skorumpowane dla papieru to okej. Każdy dobrowolnie za to zapłaci, chcącemu nie dzieje się krzywda. W druga cześć się nie dam wciągnąć bo bym musiał zaraz o tvpis i 20 miliardach itd. Ja trzymam pewien poziom dyskusji poniżej którego schodzić nie będę.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 20:49 
Forumowy terrorysta

jiGsaw, jestes naiwny traktujac konfederacje jako ''zbawce narodu'' . To jest kolejny projekt polityczny, żeby zarobić pieniadze na ... polityce. Tak jak to czynią inne ugrupowania. Czas pokaze czy sie utrzymaja na następną kadencje czy beda planktonem jak ruch palikota i nowoczesna.

PostNapisane: 25 kwietnia 2020, 22:21 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
jiGsaw napisał(a):
renoraines napisał(a):

+1

Renoraines, które prywatne szkoły skończyłeś że tak się wypowiadasz o nich? :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 63  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1