Witam panowie otoz borykam sie z problemami w mojej BMW silnik m54b25 polift coupe rok 2004, byl automat zrobilem manuala, zrobilem go jak fabryka , wymienilem wiazke sond takze i usunalem wiazke do skrzyni biegow automatycznej, problem tkwi w tym ze po zakodowaniu auta nie opuszcza mi sie prawe lusterko oraz nie dzialaja czujniki pdc, wiem ze w ty mroku sygnal do pdc podawany jest z k-bus , swiatla wsteczne dzialaja , podpialem do modulu pdc do pinu nr 12 plus po stacyjce powbiciu wstecznego kolor niebiesko zolty idzie do swiatel cofania i pdc zaczelo dzialac, ale nie dziala nadal lusterko, sadze ze po swapie ucielo gdzies sygnal w wiazce, bo fabrycznie do modulu pdc ida 4 kable a w starszych wersjach szlo ich 5, nie wiem jak to rozwiazac, kodowalem wszystkie moduly na manuala, nie wiem jak sobie z tym poradzic , moglbym tak zostawic ale szkoda skoro jest opcja opuszczania lusterka to czemu by nie miala dzialac.
Druga sprawa przy cofaniu lub przy ruszaniu ale rzadziej , trzymam pedal gazu rowno ruszam i strasznie faluje i musze ruszac na wysokim gazie bo potrafi zgasnac, macie jakies pomysly ktos to przerabial, na kompie zero bledow.
|