BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 08:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?
PostNapisane: 13 maja 2020, 11:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
Frank, droga wolna - nikt nikomu nie każe siedzieć w PL
tym samym respektować prawa

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 maja 2020, 11:23 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
rorafalki napisał(a):
Frank, droga wolna - nikt nikomu nie każe siedzieć w PL
tym samym respektować prawa
Prawo tworzą ludzie a nie nadprzyrodzone siły wyższe. Mentalność niewolnika jest mi obca, kosmopolity podobnie.

PostNapisane: 13 maja 2020, 13:03 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
KSR545i napisał(a):

same biznesmeny w tym temacie z nie doszlymi lamborghini i profesorowie widze. Nie moja liga. Haha.

Coś jest złego w tym ,ze mam moją poprzeczkę ustawioną absurdalnie wysoko? Prawidłowe podejście którego nie rozumiesz to celować ze swoimi marzeniami w gwiazdy , bo nawet jeśli Ci się nie uda tam dotrzeć to przynajmniej zahaczysz o księżyc, podczas gdy większość ludzi nie ma ambicji , aby dosięgnąć sufitu ;). Natomiast rozumiem Twoje szydercze podjecie do mojej osoby wynikające z tego: załóżmy, że mówisz swoim "miernym" znajomym, że za 5 lat będziesz zarabiał 300 tysięcy rocznie. Roześmieją ci się w twarz. Powiedzą, że jesteś naiwny. Szalony. Co gorsza, czym prędzej podzielą się z resztą wspólnych znajomych opinią, że jesteś głupcem, skoro myślisz, iż uda ci się osiągnąć takie dochody. Jeśli jednak powiesz, co masz zamiar zrobić, osobom, które zarabiają 300 tysięcy rocznie, odpowiedzą: "Świetnie. Wspaniale. Jak mogę ci pomóc?"
Są ludzie, którzy nie tylko tyle nie zarabiają, ALE I NIE CHCĄ, ŻEBYŚ TY TYLE ZARABIAŁ. Wolą, żebyś pozostał miernotą, bo to poprawia ich samopoczucie. Ubóstwo lubi towarzystwo, tak więc znajomi typu "do niczego nie dojdziesz" chcą, byś pozostał miernotą. Tacy negatywni przyjaciele marzą, żeby ci się nie udało. Jeśli odniesiesz sukces, zarobisz pieniądze i zaczniesz cieszyć się wspaniałym życiem, sprawisz tym samym, że poczują się nieswojo. Będziesz zdrajcą ich grupy. Jeśli poniesiesz klęskę, poczują się lepiej. Ale znajomi ludzie sukcesu CHCĄ, BY CI SIĘ POWIODŁO. Człowiek sukcesu wie, że ciastko do podziału jest duże i nie śmieszą go cele innych ludzi typu zdobycie wolności finansowej, czy nawet Lambo ;)

PostNapisane: 13 maja 2020, 13:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Sej 1.1
Kod silnika: Sporting?
A chorować na ten syf i tak będziemy jeszcze długo, na pstryknięcie palcem nikt tego nie wyłączy, jedynie temat się znudzi stanie się to kolejną chorobą a za jakiś czas będzie pewnie coś nowego i tak od dawien dawna. :) ;)

Obrazek

PostNapisane: 13 maja 2020, 18:39 
Uzależniony od forum :)

KSR545i napisał(a):
bezwzględnie nosić maskę na ryju

Ryj to masz Ty, niewyparzony ;)
Odkąd zawitałeś na forum to twoje wypowiedzi przypominają mi jednego takiego ktory ostatnio dostał bana na tydzień. Tak samo prawdę masz tylko jedną, swoją ;)

jiGsaw napisał(a):
To, że coś jest darmowe to nie oznacza, że powstało za darmo, multisport jest wliczony w koszty pracy, tak jak każdy inny socjal.

Nie doczytałeś Jigu dalszej mojej wypowiedzi nt temat. Ja doskonale wiem ile mnie to kosztuje ;)

PostNapisane: 13 maja 2020, 22:42 
Moderator

Krzysiu :padam:

A propo maseczek

Obrazek

Takie było zdanie naszego ministerstwa jeszcze miesiąc temu, nagle zmienili zdanie? Dlaczego?

PostNapisane: 13 maja 2020, 22:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Alduwiel a jak jesteś chory a nie wiesz? Takich jest 95% zarażonych po to są maseczki.

PostNapisane: 13 maja 2020, 23:11 
Moderator

Tak rozumiem tę koncepcję, tylko kijem Wisły nie zawrócimy :) wirus się rozejdzie tak czy siak, a kto ma zachorować i tak zachoruje prędzej czy później. Natomiast co się stanie z naszymi firmami przez te obostrzenia? Ilu ludzi straci pracę? Dorobki życia? Kazdy prawie ma kredyt na karku, a płacić trzeba.... Wiem , ze nie wierzycie w wiadomo co ;) natomiast tak jak mój dentysta tak i ja przeczytałem dokładnie agendę 2030 - dokument który naprawdę istnieje :wsciekly: a Wam jeśli nie che się go czytać to tu mam streszczenie w postaci krótkiego filmiku... Teraz dodajcie 1 + 1 ....

PostNapisane: 14 maja 2020, 06:42 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
kszyhu napisał(a):
KSR545i napisał(a):

alduwiel, powyżej masz napisane więc nie dyskutuj :rotfl:

Ostatnio edytowano 14 maja 2020, 10:27 przez Szczurek1986, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 maja 2020, 07:46 
Moderator

:hyhy: No to napisałem, ze jak wejdę w stado wron to i kraczę jak i one ;)

PostNapisane: 14 maja 2020, 18:00 
Forumowicz

Moje BMW: E93
Kod silnika: N54
kszyhu napisał(a):
KSR545i napisał(a):

Odkąd zawitałeś na forum to twoje wypowiedzi przypominają mi jednego takiego ktory ostatnio dostał bana na tydzień. Tak samo prawdę masz tylko jedną, swoją ;)

Mam niewyparzony, bo jak widzę takich tępo elokwentnych jak Ty i co nie których, którzy mają tylko swoją prawdę to mnie krew zalewa. Co wy ludzie pie***** ?! W zasadzie nie potrzebnie się wciągnąłem w ten wątek, ale jak zaczął "lamborghini" :27: mądrzyć się jak on świata nie zna i chciał wszystkim na forum podpowiadać jak inwestować, a później nagle okazało się "oho.. nie do końca" :27: to nie dało się tych wypocin nie skomentować. Kraczcie w swoim stadzie, dla mnie już wiem, że żadnymi ludźmi do rozmowy nie jesteście, kołki matołki ;) że tak zakończę waszym ulubionym sarkazmem. :piwo:

PostNapisane: 14 maja 2020, 18:05 
Moderator

Co sie niby nie sprawdzilo nie kulturalny kolego?

Dzis Trump wezwal do wprowadzenia ujemnych stop procentowych czyli wszystko idzie zgodnie z moimi przepowiedniami :) jeszcze nim Pandemia wybuchla mowilem, aby jak najszybciej pozbyc sie kredytow bo idzie krach krachow... no i mamy krach naszych czasow ;) gielda padla REKORDOWO az w nagrodę dostalem rangę wyroczni.
( chyba nie dosc dobrze umiesz czytac kolego ;) )

Wkleje Ci posta z lutego gdzie mowielme jakie są mozliwosci rozwoju sytuacji

alduwiel napisał(a):
Tomek napisał(a):

Ale banki centralne obniżą stopy żeby rozruszać gospodarkę w tym "kryzysie". Mało to już epidemii było w ostatnich 10 latach? Słaba przyczyna do kryzysu wg mnie.

Obrazek

Tak dokładnie są dwa możliwe rozwiązania z sytuacji. Albo obniżą stopy jeszcze bardziej czyli zrobią ujemne stopy procentowe co ma już miejsce np w Japonii i dodrukują kasę. Ma to logiczne uzasadnienie bo po co mieli by znowu chować trupa zgniłego do szafy skoro tą technika schowali go w 2008 ,a wiadomym było ,ze on kiedyś wypłynie? Ano po to ,aby zlikwidować gotówkę :) Kryzys wybucha, oni drukują, robią ujemne stopy. Ludzie rzucają się na banki, aby wypłacać własną gotówkę (przy ujemnych stopach banki będą pobierać prowizje za trzymanie kasy na kontach tak jak teraz wypłacają jakieś grosze) Ludzie zamiast tracić kasę co miesiąc będą woleli wypłacić kasę i trzymać pod poduszką w domu, a to pogłębi kryzys - więc będą mieli wreszcie potężny pretekst , aby zlikwidować gotówkę.
Po co likwidują gotówkę? Tutaj już zapraszam do tematu 500 milionów bo to teorie spiskowe ;)
Teraz wyjaśnię dlaczego moim zdaniem do tego nie dojdzie. Likwidację gotówki przeprowadzą innymi sposobami bo to jeden z ich celów, a kryzys który szykują już od czasu WTC wreszcie wypłynie na powierzchnie. Stanie się tak bo nie ma komu skupować amerykańskich obligacji. Podczas kryzysu w 2008 Chiny stały bardzo dobrze i cały ten dodruk nie spowodował inflacji bo własnie Chiny skupowały na potęgę Amerykańskie obligacje, teraz gdy Chiny opchane są na ful nic nie wartymi Amerykańskimi obligacjami, oraz gdy same w sobie mają kryzys to moim zdaniem będzie ,,Big Bang!'' Amerykańce nie będą mieli innej opcji jak tylko sprawić, aby kapitał wrócił kusząc wysokimi stopami. A trzy jestem świecie przekonany,ze nie po to tworzyli bańkę na nieruchomieniach, aby ja teraz delikatnie rozładować :evil: pamiętajcie nic w przyrodzie nie dzieję się bez przyczyny i tak jak oszukali Frankowiczów tak teraz oszukają wszystkich kredytobiorców. Chodzi o transfer bogactwa jaki zgromadziła klasa średnia do kieszeni najbogatszych. Po to są kryzysy i słusznie Waldek zauważył ,ze jest sporo osób, które chcą się na takim kryzysie wzbogacić. Jak dobrze pomyslicie to i Wy mozecie byc takimi osobami.

Dlatego moim zdaniem teraz to wszystko padnie, a im własnie o to chodziło. Pytanie należy zdać po co ludzie którzy nami rządzą chcieli by doprowadzić do takiego kataklizmu? mało im jeszcze ? Przecież już mają wszystko!

https://forsal.pl/artykuly/1101376,roth ... strii.html

jak prześledzicie ruchy grubasów to zauważycie ,ze od 2016 wyprzedają swoje nieruchomości, jakie winsoki możne wyciągnąć z tego przedsiębiorca ?

kszyhu napisał(a):
Mimo wszystko od nowego roku inflancka podskoczyła sporo,
Od 5 lat stop nie zmieniono, dalej się wstrzymują. Zobaczymy.
Nie można rzec że problemu nie ma. Jak po dupie ma ktoś dostać to tylko nasze portfele. Wyolbrzymiać nie ma co, ale bagatelizować też nie.

tak inflacja już zaczęła szaleć, moim zdaniem mamy własnie początek i nie będzie tak różowo jak bylo w 2008 :/

kai napisał(a):
Alduwiel, sprzedam mieszkanie i podpisujemy umowę, że za te 300k, za parę miesięcy kupię dwa, a jeśli jednak nie będzie tak jak mówisz, dorzucasz mi 200k rekompensaty. Tak w razie w

Nie powinno być problemu. Skoro piszesz wprost "sprzedawajcie".
Na yt ludzie od 3 lat piszą, że jest banka i nie opłaca się mieszkań kupować, bo zaraz babka pęknie. Mimo to, ciągle nieruchomości drożeją.
Czekam na foto umowy, jak sprzedałeś m3, i za te kasę za parę miesięcy kupisz dwa domy.

kai to ciut inaczej będzie wyglądało. Spadki dotrą do nas prawdopodobnie za około rok jeśli nie dwa. Jeśli sprzedasz dziś mieszkanie za 300 tys i dołożysz do tego jeszcze 200 w gotowce to za tę kasę wytargujesz budynek wielomieszkaniowy za grosze gdzie za jedno mieszkanie zapłacisz okolo 80-100 tys. Az tak dobrze jak Ty to widzisz nie będzie. Bo sytuacja jest taka ,ze faktycznie mieszkań brakuje. Ceny spadną bo nie będzie dostępu do taniego kredytu i ludzie zostaną zmuszeni do kupowania za gotówkę której de facto nikt nie będzie miał i tak własnie napędzać się będą spadki na nieruchomościach. To będą czasy w których ludzie z gotówką będą poszukiwani jak białe kruki. A posiadanie gotówki czyli możliwość szybkiego rozwiązania problemu strony przeciwnej (brak możliwości spłaty raty kredytu) sprawiać będzie ,ze będziesz mógł TYYYYYYYLE stargować :)

Edit Tomek bylem przekonany , ze krach wybuchnie przez jakąs wielką suszę czy cos w tym stylu, ale epidemia jest do tego nawet lepsza :/ czekamy na rozwój sytuacji.... jak szczepionka się znajdzie szybko ( w co wątpie ) to kryzysu moze nie bedzie tzn teraz moze nie będzie...

Wynika z tego , ze albo nie rozumiesz cos ie do Ciebie mowi, albo nie umiesz czytać :D

PostNapisane: 14 maja 2020, 18:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Alduwiel ale jak ktoś ma kredyt to dzięki zmniejszeniu wiboru płaci coraz mniej a jak zejdą na minus to odsetek praktycznie nie będzie choć na to w PL bym nie liczył.
Ten kto potrzebował i wziął wcześniej dobrze zrobił bo teraz nic nikomu nie dają nawet z leasingami są problemy.

A stopy będą niskie lub ujemne żeby brać kredyt i inwestować z minimalnymi odsetkami trzeba jakoś ruszyć gospodarkę BGK będzie gwarantem i ludzie będą brali wszystko co się da.

PostNapisane: 14 maja 2020, 18:48 
Moderator

Tak, dobrze zrobił pod warunkiem , ze taki ktoś dalej ma z czego placic, a jak wiemy obecnie moze byc to kłopotliwe bo PRACY BRAK!

Tak jak przybylo aut do kupienia po leasingowych tak przybędzie i nieruchomości. Z tym ze ten rynek wolniej reaguje i ta sytuacja zagości u nas albo juz we wrześniu ( w zaleznosci czy uczelnie zatwierdza nauki online) lub za rok dopiero ;)

A to o czym mowisz ,ze teraz nikomu nic nie dają wlasnie przyczyni sie do obniżenia cen nieruchomości bo jak wiadomo dostępność do kredytu ma ogromny wplyw na ceny

Tzn wyjaśnię to jeszcze raz. Ceny nie spadną drastycznie, tylko troszkę ( pewnie z 10 do max 15%) ale w tym czasie spadkow ktos z gotowką będzie MOGŁ TYYYYYYYYLE STARGOWAĆ ;) i to mialem na mysli mowiąc ,ze nie bawem bedzie mozna kupować nieruchomości za psi grosz ;) bo jak ktos jest kumaty to doriwe taką okazję , ze mózg stanie ;) np ja w czasie poprzedniego kryzysu kupilem kamienicę wystawioną w necie za 2 miliony za dokaldnie 920 tys czyli stargowalem ponad MILION ZLOTYCH i kupiłem 22 mieszkania po 41 tys zl za sztukę!!!
Takie same cuda bedzie mozna robic juz nie bawem

Zresztą prześledźcie co się dzialo z cenami nieruchomości podczas poprzedniego kryzysu. Rok 2009 czyli rok po to szczyt banki i ceny jeszcze rosly. Spadki zaczęły się w 2010 do 2012. Nieruchomosci to nie gielda i tu trzeba czasu , aby sytuacja na swieceie przelozyla się na ceny ;)

Ostatnio edytowano 14 maja 2020, 21:27 przez Alduwiel, łącznie edytowano 7 razy

PostNapisane: 14 maja 2020, 19:03 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
A wiecie o tym że wystarczy że masz zwężenie na aorcie albo tętnicy, chorobę układu oddechowego, naczyniowego, sercowego, cierpisz na problemy z ciśnieniem, migrenami itp to nie musisz i wręcz nie możesz nosić maski? Rozporządzenie ministra zdrowia :)

PostNapisane: 14 maja 2020, 19:52 

KSR545i napisał(a):
kszyhu napisał(a):
KSR545i napisał(a):

Mam niewyparzony, bo jak widzę takich tępo elokwentnych jak Ty i co nie których, którzy mają tylko swoją prawdę to mnie krew zalewa. Co wy ludzie pie***** ?! W zasadzie nie potrzebnie się wciągnąłem w ten wątek, ale jak zaczął "lamborghini" :27: mądrzyć się jak on świata nie zna i chciał wszystkim na forum podpowiadać jak inwestować, a później nagle okazało się "oho.. nie do końca" :27: to nie dało się tych wypocin nie skomentować. Kraczcie w swoim stadzie, dla mnie już wiem, że żadnymi ludźmi do rozmowy nie jesteście, kołki matołki ;) że tak zakończę waszym ulubionym sarkazmem. :piwo:

KSR545i, weekend zbliża się wielkimi krokami, wrzuć na luz zdejmij maseczkę i się napij a zejdzie z Ciebie ciśnienie ;) ;)

PostNapisane: 14 maja 2020, 20:03 
Moderator

Szczurek jak zwykle sumpatyczny i za to Cię chlopie podziwiam :padam: naucz mnie tego proszę Cię :padam:

PostNapisane: 14 maja 2020, 20:16 

alduwiel napisał(a):
Szczurek jak zwykle sumpatyczny i za to Cię chlopie podziwiam :padam: naucz mnie tego proszę Cię :padam:

Grzesiu, lata praktyki bo życie to nie tylko atak ale i uniki ;)

PostNapisane: 14 maja 2020, 20:21 
Moderator

Dobrze powiedziane :13:

edit

A tu wstawię posta napisanego prtzez jednego z lepszych inwestorów w nieruchomości w Polsce, wykładowcy na Asbiro u Kamila Cebulskiego, wielkiego autorytetu w biznesie przynajmniej dla mnie .

Obrazek

edit Dziwne :/ wykasował tego posta ledwo go dodał... Ale jakże fajnie ,ze udało mi się na niego trafić bo jak widzicie MEGA SIĘ POKRYWA z tym co i ja zobaczyłem w mojej kryształowej kuli ;)

PostNapisane: 15 maja 2020, 07:03 

KSR545i napisał(a):
Mam niewyparzony, bo jak widzę takich tępo elokwentnych jak Ty i co nie których, którzy mają tylko swoją prawdę to mnie krew zalewa.

"Tępo elokwentny" ..próbujesz błysnąć ale tylko wychodzi ci z tego obrażanie/wyzywanie. Tylko swoją prawdę? Ja nikomu nie bronie byc kowalem swojego losu, czy ja kogoś zwyzywałem bo ma inne podejście do zycia i konkretnych spraw!? Tobie to nie wychodzi. Ogarnij się człowieku. Poczytaj swój dobytek na forum, straszny zarozumialec któremu nic powiedzieć nie można. A można dyskutować dosadnio ale bez zagrywek z piaskownicy, którymi operujesz.
Nie pozdrawiam
Szczurek1986 napisał(a):
wrzuć na luz zdejmij maseczkę i się napij

No co ty, załóż na ryj i koniec Kropka!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 63  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1