BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 10:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2461 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 124  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F1 TYPER - dyskusja
PostNapisane: 9 lipca 2020, 07:24 
Moderator

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65
Garaż: Było:
420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
ale nikt tu nie liczy że Robert będzie mistrzem F1 albo walczył o podium :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 lipca 2020, 14:03 
Fan włoszczyzny

DaaN napisał(a):
a tymczasem Alonso wraca do F1, będzie jeździł dla Reno :)

zła wiadomość dla Vettela, bo właściwie to był dla niego ostatni wolny fotel. Raczej podziękuje po tym sezonie chyba, że ten Aston Martin, ale wątpie w to.

PostNapisane: 9 lipca 2020, 16:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116330
Rost napisał(a):
DaaN napisał(a):
a tymczasem Alonso wraca do F1, będzie jeździł dla Reno :)

zła wiadomość dla Vettela, bo właściwie to był dla niego ostatni wolny fotel. Raczej podziękuje po tym sezonie chyba, że ten Aston Martin, ale wątpie w to.
Tak. Chyba, że Red Bull :-k
Ponoć coś jest na rzeczy. Dr Helmut Marko zdementował, więc tym bardziej coś może w tym być ;) Choć nieprawdopodobne byłoby zrezygnować z Albona z obecną formą na rzecz Seba i Maxa w jednym zespole (chyba nikt sobie nie wyobraża :D)

PostNapisane: 10 lipca 2020, 16:56 
Fan włoszczyzny

F1 zagości na Mugello. Wyścig we wrześniu.

PostNapisane: 13 lipca 2020, 09:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
https://www.gpfans.com/en/articles/5433 ... -reaction/

Dramat z tym chłopem

//oglądałem wczoraj wyścig F1. jak to ejst okropnie nudne.. może ze 2/3 dobre momenty były..

czekam na motogp, gdzie w kwalifikacjach między 1 a 13 zawodnikiem jest sekunda różnicy, a do mety często gęsto przyjeżdżają parę dziesiętnych po sobie - walka do ostatniego zakrętu.
(nie mowiąc już o moto 3, gdzie podczas jednego wyścigu jest więcej wyprzedzeń niż w całej F1 przez cały sezon: https://www.youtube.com/watch?v=ccbSRrYPtBE

swoją drogą:
BMW mocno angażuje się w MotoGP, choć nie w taki sposób, jak chcieliby niektórzy. Choć motocykli niemieckiej marki nie zobaczy się na torze, to loga firmy są tam wszechobecne. W GP Styrii – nawiasem mówiąc, to pierwszy w historii taki wyścig w Motocyklowych Mistrzostwach Świata – BMW będzie sponsorem tytularnym.

Wyścig odbędzie się oczywiście na torze Red Bull Ring w Austrii, i data jego rozegrania to 23 sierpnia, dokładnie tydzień po GP Austrii na tym samym obiekcie. Przypomnijmy, że organizatorzy MotoGP zdecydowali się rozgrywać rundy na niektórych torach po dwa razy, aby w obliczu pandemii zwiększyć ilość wyścigów. Pełna nazwa tej rundy to BMW M Grand Prix of Styria.

Kliknij, aby pominąć reklamy
BMW współpracuje z promotorem mistrzostw – hiszpańską Dorną – już od 1999 roku. Najbardziej widoczne to jest poprzez Samochody Bezpieczeństwa. Jest też specjalna nagroda – BMW M Award. Zwycięzca największej liczby kwalifikacji w trakcie sezonu zgarnia na koniec samochód BMW. Marc Marquez na swoje “beemki” musiał chyba wybudować specjalny garaż, bowiem wygrywał tę nagrodę już siedmiokrotnie, i to z rzędu.

Teraz szybko nadarzy się dodatkowa okazja, bowiem w GP Styrii nowe BMW M4 – model na 2021 rok – będzie nagrodą dla zwycięzcy wyścigu.

Ostatnio edytowano 13 lipca 2020, 09:34 przez kai, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 lipca 2020, 09:32 
Moderator

420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
kwalifikacje były genialne i ta ogromna przewaga Lewisa :zdziwko: :ok: (Maks mógł zmniejszyć dystans ale przesadził) wyścig średni ale już z tydzień kolejny i zmiana miejscówki :)

PostNapisane: 13 lipca 2020, 10:11 
Fan włoszczyzny

Nie potrafię zrozumieć, dlaczego Ferrari zwolniło Arrivabene. Wszyscy mu zarzucali, że nie zdobył mistrzostwa, to w takim razie jak nazwać to co zrobił z zespołem Binotto? Moim zdaniem obecne, i zeszłoroczne auto jest dużo szybsze od tego które jeździło w latach 2017-2018, i chyba oczywistym jest do czego zmierzam. Co do Leclerca, po tym co zrobił widać jeszcze, że mimo jego dużych umiejętności brak mu jeszcze trochę obycia. Reasumując, Arrivabene był w stanie oddać wszystko dla dobra zespołu, i doskonale rozumiał filozofię i dziedzictwo Ferrari, dla Binotto po prostu hajs musi się zgadzać.

PostNapisane: 13 lipca 2020, 10:15 
Zacna persona forum

Rost napisał(a):
Nie potrafię zrozumieć, dlaczego Ferrari zwolniło Arrivabene. Wszyscy mu zarzucali, że nie zdobył mistrzostwa, to w takim razie jak nazwać to co zrobił z zespołem Binotto? Moim zdaniem obecne, i zeszłoroczne auto jest dużo szybsze od tego które jeździło w latach 2017-2018, i chyba oczywistym jest do czego zmierzam. Co do Leclerca, po tym co zrobił widać jeszcze, że mimo jego dużych umiejętności brak mu jeszcze trochę obycia.

a to nie było tak, że auto poprzednie miało jakiś wałek? który był wyjaśniany za kulisami? i teraz musieli to zmienić na zgodne z przepisami i nagle nie jedzie?
ciekawe jak racing point z heblami z merca :)

PostNapisane: 13 lipca 2020, 10:43 
Fan włoszczyzny

kai napisał(a):
a to nie było tak, że auto poprzednie miało jakiś wałek? który był wyjaśniany za kulisami? i teraz musieli to zmienić na zgodne z przepisami i nagle nie jedzie?

nie do końca wałek... Teraz masz DAS u Mercedesa, jakoś nikt nie zgłasza zastrzeżeń, poza Red Bullem... chociaż jak pokazały kwalifikacje, Hamilton miał ogromną przewagę.

Racing Point czerpie z Mercedesa ile tylko może. Podobno tegoroczny bolid, to zeszłoroczny Mercedes. Tak jak HAAS w 2018, był tak naprawdę kopią Ferrari SF70H z 2017 roku, tylko z dołożynym halo. Co ciekawe HAAS wtedy miał naprawdę dobre wyniki.

PostNapisane: 13 lipca 2020, 11:04 
Zacna persona forum

no nie podobno, tylko to jest mercedes, ale niektóre części TRZEBA samemu wykonać (tak jak hamulce), RP ponoć leciał na gotowcach i ich heble zostały skonfiskowane, a merc ma dostarczyć hamulce z zeszłego roku i będą analizować. Jak się okaże, że to to samo, dyskwalifikacja na ten wyścig co był, + na następny muszą wykonać własne hamulce (a tu będzie problem zrobić to w tydzień).

RBR oprotestował DAS, żeby zobaczyć czy to legalne, NIBY jest, więc będą powoli wdrażać u siebie - standard

ciekawe co z mercami, ponoć są problemy ze skrzynią, i to nie wada mechaniczna, ale coś ma wpływ na elektronikę.

PostNapisane: 13 lipca 2020, 11:56 
Forumowy terrorysta

Ferrari :D .

PostNapisane: 13 lipca 2020, 13:29 
Przyjaciel forum

Szkoda, że Lewis nawet w wywiadzie o odczuciach po wygranej na torze, który nie całkiem mu leży wtrąca tą nowomodną gadkę BLM. Cóż wiadomo, że jest takim społecznikiem lubi taki "lajfstajl" i trzeba z tym żyć.

:zdziwko: Kurczę, dawno nie miałem odczucia, że tak szybko przeleciał wyścig. Nawet tydzień temu tak nie miałem.
kai, z całym szacunkiem, ale prędzej powiedziałbym, że to właśnie 2/3 wyścigu to były dobre momenty. Początek był dobry (nie dla Ferrari). Była akcja do końca. Ale środek stawki zrobił ten wyścig.
Mimo wszystko pamiętajmy, że to nie motogp i nawet fizycznie nie ma możliwości, żeby auta jechały tak blisko siebie w kupie, a z tego już biorą się większe odstępy czasu :) O ile w kwalach 0.00tysięczne sekundy mogą być dużym odstępem czasu.
Ze względu na tak małe różnice występujące regularnie w motogp na pewno jest ciekawie, ale piszesz o walce do ostatniego zakrętu akurat po wyścigu f1, gdzie akcja w środku stawki była cały czas, i który zakończył się tak:

Obrazek
6. Sergio Perez Racing Point RP20 +1:02,387
7. Lance Stroll Racing Point RP20 +1:02,453
7. Daniel Ricciardo Renault R.S.20 +1:02,591

kai napisał(a):
Rost napisał(a):
Nie potrafię zrozumieć, dlaczego Ferrari zwolniło Arrivabene. Wszyscy mu zarzucali, że nie zdobył mistrzostwa, to w takim razie jak nazwać to co zrobił z zespołem Binotto? Moim zdaniem obecne, i zeszłoroczne auto jest dużo szybsze od tego które jeździło w latach 2017-2018, i chyba oczywistym jest do czego zmierzam. Co do Leclerca, po tym co zrobił widać jeszcze, że mimo jego dużych umiejętności brak mu jeszcze trochę obycia.

A tutaj się z Tobą zgadzam. Ogólnie po roku czasu wychodzi jak nietrafiona była zmiana Mattii Binotto za Maurizio Arrivabene. Mattia jest sztywny i pracuje na wyniki w tabelkach, żeby się zgadzały. Nie udaje się bo potrzeba empatii i Maurizio bardziej był jak Toto, trzymał ludzi przy sobie.
Ale zgadzam się, ponieważ (o ile dobrze pamiętam) w Ferrari było coś na rzeczy z podawaniem oleju, że spalał się ponad normę. I teraz takie proste wytłumaczenie..Ferrari rzeczywiście często był widoczny dymek spalonego oleju, nawet nie tylko po starcie. Obecnie często widzimy to w silnikach Merca, co ciekawe ostatnio dość wyraźnie w Racing Point, ale i Mercu. Więc może to nie tyle, że Ferrari nie jedzie, ale Mercedes odrobił stratę na prostych. Bo jeśli tego oleju podają tyle, że nie spala całkowicie no to smarowanie jest, chłodzenie jeszcze lepsze, więc i osiągi są. Przepisów nie byli pewni, ale skoro przeszło w Ferrari to jedziemy dalej. Mówiłem, że to proste tłumaczenie, więc na luzie ;)
Renault - naczelny skarżypyta F1. Temat z Racing Point znany od testów w lutym, FIA dość późno i znów (!) podejmuje dochodzenie.
Pytanie jeszcze, na ile DAS poprawił wyniki Merca na prostych, bo raczej nikomu nie spieszy się z opracowaniem podobnego rozwiązania u siebie, a Ferrari wydaje się jakby zwolniło (lub Merc przyspieszył).

No tak, co do Ferrari. Po prostu nie na taki dublet zespołu liczyliśmy. Charlesa zdrowo poniosło. Liczył na szybkie nadrabianie strat jeszcze póki stawka nie rozciągnęła się za bardzo na pierwszym okrążeniu, i przy okazji pokazałby Sebowi miejsce w szeregu, ale wybitnie nie poszło tym razem. Max już dorósł, Leclercowi też dużo nie brakuje, jest ogarnięty :)
Wina Binotto? Z jednej strony ma Seba, któremu wybitnie nic się nie chce z tym zespołem, a z drugiej młodego, który szuka każdej okazji, i z trzeciej bolid który będzie taki sam jeszcze w przyszłym roku.

PS. Ale co do kwalifikacji serio, Max pokazał, że jest przegość. Mimo Lewisa, który był niemal poza zasięgiem.

PostNapisane: 13 lipca 2020, 18:55 
Fan włoszczyzny

223 people dying on my plane...

PostNapisane: 26 lipca 2020, 14:38 
Forumowy terrorysta

.

Załączniki:
ferrari.JPG
ferrari.JPG [ 32.07 KiB | Przeglądane 2079 razy ]

PostNapisane: 17 sierpnia 2020, 11:09 
Fan włoszczyzny

Kubica vs Marszałek

PostNapisane: 21 sierpnia 2020, 10:46 
Moderator

420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
https://www.f1fanklub.pl/2020/08/willia ... dBTwM6v7kc

PostNapisane: 24 sierpnia 2020, 18:02 
Fan włoszczyzny

PostNapisane: 25 sierpnia 2020, 08:53 
Moderator

420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
widziałem, bardzo fajne :D

PostNapisane: 27 sierpnia 2020, 11:49 
Fan włoszczyzny

PostNapisane: 30 sierpnia 2020, 12:09 
Przyjaciel forum

Podczas tego weekendu upamiętniany jest Anthoine Hubert, w pierwszą rocznicę śmierci.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2461 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 124  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1