BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 05:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona

Na kogo głosowałeś?
Bosak 33%  33%  [ 24 ]
Trzaskowski 26%  26%  [ 19 ]
Duda 18%  18%  [ 13 ]
LGBT 1%  1%  [ 1 ]
Jakubiak 0%  0%  [ 0 ]
Kamysz 3%  3%  [ 2 ]
Witkowski 0%  0%  [ 0 ]
Hołownia 7%  7%  [ 5 ]
Żółtek 4%  4%  [ 3 ]
Tanajno 0%  0%  [ 0 ]
Piotrowski 0%  0%  [ 0 ]
Nie głosuję 7%  7%  [ 5 ]
Liczba głosów : 72
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Na kogo głosowaliście?
PostNapisane: 30 lipca 2020, 13:29 
Forumowy terrorysta

Już dawno zauważyłem, że król Korwin jest nagi razem z utopijnym konfederacyjnym dworem.

Do utopijnych postulatów niepłacenia podatku dochodowego, składek ZUS i paliwa po 3 zł doszło ostatnio prywatyzowanie kopalni.

Postulat debilny biorąc pod uwage, ze mowa o tych samych kopalniach, w których wydobywa się ten sam wegiel kamienny, tą samą drogą metodą głebinową. To sie nie zmieni, bo nie ma możliwości, żeby wydobywac wegiel tańszą metodą odkrywkową.
Ten sam wegiel czyli niskiej jakości - chodzi o wartość opałowa, ilość popiołu, siarki , rtęci.
Temat na czasie wiec zadalem sobie troche trudu i posprawdzałem .

Nierentowne kopalnie należy zamknąć,żeby w końcu panstwo przestało do tego dokładać. Brutalne rozwiazanie, ale konieczne.

Tak jak nie kazdy musi prowadzić działalność gospodarczą, skoro sobie nie radzi niech zamknie i idzie do pracy, a nie żebrze o kase od państwa.
Tak samo z kopalniami , nie kazda musi być czynna.

Na swiecie wegiel jest dostępny , spada zapotrzebowanie na wegiel na swiecie, tym samym spada jego cena i dlatego importuje się wegiel do PL bo jest tanszy. Rachunek ekonomiczny.

Wegiel to złooooo taka jest narracja eurokołchozu, a tymczasem w maju 2020r Niemcy otworzyły nową elektrownię węglową.

Cytuj:
oj tam, oj tam, niemieckie gazy cieplarniane są zdrowe i niezbędne Ziemi, bo to prawdziwy demokratyczny kraj o utrwalonej demokracji i kulturze prawnej

Cytuj:
Co na to Zieloni, Greenpeace, Greta i herr czaskowski?

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Załączniki:
kiedy-slysze.jpg
kiedy-slysze.jpg [ 53.5 KiB | Przeglądane 1047 razy ]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 lipca 2020, 09:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Król to się mówi potocznie o rządzących, o nich pytałem.

Co do węgla to zaprzeczasz sam sobie. Doświadczenia pokazują, że prywatne kopalnie działają i przynoszą zyski. Zatem w Twoim komunistycznym świecie należy zamknąć kopalnie dla zasady i niech ten węgiel się marnuje kiedy można by je sprywatyzować, dać ludziom miejsca pracy i zasilać budżet z podatków? A kasę ze sprzedaży zainwestować w cokolwiek, choćby nawet w OZE? Zarzucasz innym hipokryzję, a co to jest ja się pytam? Niemcy chcą kupić nasze nierentowne kopalnie, pewnie po to aby stracić na tym kasę?

Obrazek

"Do utopijnych postulatów niepłacenia podatku dochodowego, składek ZUS"

Posłuchaj fachowców może w tym temacie, np. dr Mentzena.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 31 lipca 2020, 09:40 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
On mógł startować, lepiej by wyszedł niz Bosak cos czuję :)

PostNapisane: 31 lipca 2020, 17:05 
Forumowy terrorysta

Mam z czego życ wiec nie musze zostać politykiem, żeby związac koniec z koncem jak gołodupiec Bosak. :rotfl:

Nawiązałem do logotypu Korwina i korony w połączeniu z konfederacją.

Mentzen mowił o tym na trzeźwo czy po pijaku? Podnieca się frekwencją na spotkaniach przy piwie,zapominając ze slowo klucz to piwo . Bez tej zachęty przychodzi na spotkania zdecydowanie mniej osob. Do tego wtopa wizerunkowa, nasiadówki przy piwie kojarzą się z Monachium i Burgerbraukeller.
Ciemny lud nie łapie, że nie ma nic za darmo, ze skoro coś proponują to inne zabiorą. Konkretów brak . Do tego dochodzi narzekanie na traktat lizbonski i UE , mimo, ze traktu Polska nie wypowie, a z UE nie wystapi.
Czyli

Obrazek

jiGsaw, zamierzenie wrzuciłem temat o weglu bo wiedziałem, ze dasz się podpuścić i pokazesz jakim jestes hipokrytą. Pozbyłeś się swoich ideałów stałeś się komuchem żeby bronic nierentownych kopalni.

Tak jak platforma i nowoczesna klepią pis, pis, tak konfederacja klepie prywatyzacja, prywatyzacja .Byli specjaliści od prywatyzacji Balcerowicz i Lewandowski. JKM ostatnio też mowił o prywatyzacji kopalni albo się uda, albo nie uda, a jak się nie uda to będzie się tam składować smieci i za 100 tys lat tez będą weglem . Czcza gadanina bez konkretów.

Ja piszę o zamykaniu nierentownych kopalnii, a nie o likwidacji branży.
Wczesniej również o tym wspominałem. Wegiel jako bogactwo naturalne z którego trzeba korzystac, ale nie reanimowac trupa.

JSW w której ponad połowe udziałów ma Skarb Pastwa buduje kopalnie, bo to się opłaca.
Nie opłaca im się pompowanie kasy w studnie bez dna.
Niemcy podobnie, inwestuja na Slasku i budują kopalnie w Orzeszu. Procedery, koncesja i to trwa, ale opłaca im sie budować od podstaw. Jak wyzej rachunek ekonomiczny.

Czesi dekade temu kupili Silesie i nie był to trup. Czesi wiedzieli , ze są to złoża wegla niskosiarkowego i złoża przekraczały 500 mln ton . Była również zagwarantowana wspólpraca ze strony zwiazków zawodowych
Cytuj:
Związki zawodowe działające w Silesii: NSZZ Solidarność, ZZG w Polsce, Solidarność 80, Kadra, ZZ Ratowników Górniczych w Polsce nie oglądały się na nic, tylko same założyły Przedsiębiorstwo Górnicze Silesia i nie rezygnowały, ale konsekwentnie działały dalej. To dzięki ich uporowi i zabiegom udało się pozyskać inwestora.
https://solidarnosc-pgsilesia.pl/wlasni ... ie-silesia

Bieżące sprawy, kopalnie Wujek i Ruda przynosza straty, zbierają pieniadze na sierpniową wypłate czyli agonia. Mimo tego górnicy nie chca się zgodzić na zawieszenie na 3 lata wypłat 14stki czy uzależnienia 30 % wynagrodzenia od efektywności.
Nie chca wspólpracować , z miesiaca na miesiac straty w mln zł sie powiekszają wiec konieczne brutalne rozwiazania, redukcja i likwidacja.

PostNapisane: 1 sierpnia 2020, 08:25 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Mam z czego życ wiec nie musze zostać politykiem, żeby związac koniec z koncem jak gołodupiec Bosak. :rotfl:

Nawiązałem do logotypu Korwina i korony w połączeniu z konfederacją.

Mentzen mowił o tym na trzeźwo czy po pijaku? Podnieca się frekwencją na spotkaniach przy piwie,zapominając ze slowo klucz to piwo . Bez tej zachęty przychodzi na spotkania zdecydowanie mniej osob. Do tego wtopa wizerunkowa, nasiadówki przy piwie kojarzą się z Monachium i Burgerbraukeller.
Ciemny lud nie łapie, że nie ma nic za darmo, ze skoro coś proponują to inne zabiorą. Konkretów brak . Do tego dochodzi narzekanie na traktat lizbonski i UE , mimo, ze traktu Polska nie wypowie, a z UE nie wystapi.
Czyli

Obrazek

jiGsaw, zamierzenie wrzuciłem temat o weglu bo wiedziałem, ze dasz się podpuścić i pokazesz jakim jestes hipokrytą. Pozbyłeś się swoich ideałów stałeś się komuchem żeby bronic nierentownych kopalni.

Tak jak platforma i nowoczesna klepią pis, pis, tak konfederacja klepie prywatyzacja, prywatyzacja .Byli specjaliści od prywatyzacji Balcerowicz i Lewandowski. JKM ostatnio też mowił o prywatyzacji kopalni albo się uda, albo nie uda, a jak się nie uda to będzie się tam składować smieci i za 100 tys lat tez będą weglem . Czcza gadanina bez konkretów.

Ja piszę o zamykaniu nierentownych kopalnii, a nie o likwidacji branży.
Wczesniej również o tym wspominałem. Wegiel jako bogactwo naturalne z którego trzeba korzystac, ale nie reanimowac trupa.

JSW w której ponad połowe udziałów ma Skarb Pastwa buduje kopalnie, bo to się opłaca.
Nie opłaca im się pompowanie kasy w studnie bez dna.
Niemcy podobnie, inwestuja na Slasku i budują kopalnie w Orzeszu. Procedery, koncesja i to trwa, ale opłaca im sie budować od podstaw. Jak wyzej rachunek ekonomiczny.

Czesi dekade temu kupili Silesie i nie był to trup. Czesi wiedzieli , ze są to złoża wegla niskosiarkowego i złoża przekraczały 500 mln ton . Była również zagwarantowana wspólpraca ze strony zwiazków zawodowych
Cytuj:
Związki zawodowe działające w Silesii: NSZZ Solidarność, ZZG w Polsce, Solidarność 80, Kadra, ZZ Ratowników Górniczych w Polsce nie oglądały się na nic, tylko same założyły Przedsiębiorstwo Górnicze Silesia i nie rezygnowały, ale konsekwentnie działały dalej. To dzięki ich uporowi i zabiegom udało się pozyskać inwestora.
https://solidarnosc-pgsilesia.pl/wlasni ... ie-silesia

Bieżące sprawy, kopalnie Wujek i Ruda przynosza straty, zbierają pieniadze na sierpniową wypłate czyli agonia. Mimo tego górnicy nie chca się zgodzić na zawieszenie na 3 lata wypłat 14stki czy uzależnienia 30 % wynagrodzenia od efektywności.
Nie chca wspólpracować , z miesiaca na miesiac straty w mln zł sie powiekszają wiec konieczne brutalne rozwiazania, redukcja i likwidacja.

1. Ja się Ciebie zapytałem o konkret - kiedy zobaczysz, że król jest nagi. Chodzi mi o PiS. Bo na razie to ktoś mówi o drogich zabawkach dla urzędasów ze skarbówki, a Ty, że w takim razie służby drogowe też nie. :wstyd: Ja pytam o PiS, a Ty o konfederacji. Czy wiesz, ze retoryka oparta o zmianę tematu jest sprzeczna z logicznym prowadzeniem dyskusji i jest stosowana często przez kobiety? Nie wstyd Ci?

2. Wymyślasz jakieś głupoty o tym Mentzenie, na siłę, bo merytorycznie zero na niego masz, możesz mu skoczyć.

3. Na razie to ciemny lud "myśli", że wszystko się bierze za darmo i rząd ma swoje pieniądze. Może by tak odkłamać system i niech ludzie sami wszystko płacą? Tak na początek, a potem jak ludzie poznają prawdę to sami wybiorą, czy chcą sami zarządzać swoimi pieniędzmi, czy za pośrednikiem np. polityków i urzędasów z partii PiS.

4. To Ty bronisz nierentownych kopalni albo chcesz zmarnować potencjał. Można sprywatyzować jakiś procent, można całość. Czego nie można to pozwolić na to by się marnował polski potencjał energetyczny i dać uniezależnić Polskę od technologii zagranicznych.

5. PiS wprowadził nas do UE i podpisał traktat lizboński. Ostatnio podpisali kolejne haniebne dla naszej godności i suwerenności rozporządzenia. Teraz Ty gadasz o energetyce zależnej od zachodu. Jest to jawna zdrada pańśtwa polskiego i Ty jawnie się pod tym podpisujesz. Mój pradziadek został zamordowany w Piaśnicy podczas drugiej wojny i teraz się w tym zbiorowym grobie przewraca.

6. Skoro prywatna firma może zreanimować trupa, zarabiać na nim, tworzyć miejsca pracy, odprowadzać podatki, zabezpieczać polską energetyką, to za kogo Ty się uważasz by chcieć to zaorać i jaki masz w tym cel? J.w.

7. Nierentowne od lat kopalnie należy wystawić na sprzedaż, tak jak napisał JKM. On dokładnie wie jak to działa. Nie uda się - to nie, ryzyko podejmie inwestor, a nie będzie dokładał podatnik jak teraz do tego szajsu. Jak się uda - skorzystają wszyscy.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 1 sierpnia 2020, 14:47 
Forumowy terrorysta

jiGsaw napisał(a):
1. Ja się Ciebie zapytałem o konkret - kiedy zobaczysz, że król jest nagi. Chodzi mi o PiS. Bo na razie to ktoś mówi o drogich zabawkach dla urzędasów ze skarbówki, a Ty, że w takim razie służby drogowe też nie. Ja pytam o PiS, a Ty o konfederacji. Czy wiesz, ze retoryka oparta o zmianę tematu jest sprzeczna z logicznym prowadzeniem dyskusji i jest stosowana często przez kobiety? Nie wstyd Ci?

2. Wymyślasz jakieś głupoty o tym Mentzenie, na siłę, bo merytorycznie zero na niego masz, możesz mu skoczyć.

3. Na razie to ciemny lud "myśli", że wszystko się bierze za darmo i rząd ma swoje pieniądze. Może by tak odkłamać system i niech ludzie sami wszystko płacą? Tak na początek, a potem jak ludzie poznają prawdę to sami wybiorą, czy chcą sami zarządzać swoimi pieniędzmi, czy za pośrednikiem np. polityków i urzędasów z partii PiS.

4. To Ty bronisz nierentownych kopalni albo chcesz zmarnować potencjał. Można sprywatyzować jakiś procent, można całość. Czego nie można to pozwolić na to by się marnował polski potencjał energetyczny i dać uniezależnić Polskę od technologii zagranicznych.

5. PiS wprowadził nas do UE i podpisał traktat lizboński. Ostatnio podpisali kolejne haniebne dla naszej godności i suwerenności rozporządzenia. Teraz Ty gadasz o energetyce zależnej od zachodu. Jest to jawna zdrada pańśtwa polskiego i Ty jawnie się pod tym podpisujesz. Mój pradziadek został zamordowany w Piaśnicy podczas drugiej wojny i teraz się w tym zbiorowym grobie przewraca.

6. Skoro prywatna firma może zreanimować trupa, zarabiać na nim, tworzyć miejsca pracy, odprowadzać podatki, zabezpieczać polską energetyką, to za kogo Ty się uważasz by chcieć to zaorać i jaki masz w tym cel? J.w.

7. Nierentowne od lat kopalnie należy wystawić na sprzedaż, tak jak napisał JKM. On dokładnie wie jak to działa. Nie uda się - to nie, ryzyko podejmie inwestor, a nie będzie dokładał podatnik jak teraz do tego szajsu. Jak się uda - skorzystają wszyscy.

Nie możesz pogodzic się z tym, ze dałeś się podpuścić i brniesz dalej kompromitując się. Także dojrzej, bo wkrótce zostaniesz ojcem. Do tego nie podajesz konkretów i nie czytasz ze zrozumieniem, a to umiejętność dzieci z podstawówki.
Pisałem o drogówce czyli policji drogowej, a nie służbach drogowych czyli tych co budują drogi. Bizancjum jest i w drogowce i skarbowce, bo jedni i drudzy swoje zadania mogą wykonywac przy uzyciu tanszej floty.
W drogowce za jedno bmw można kupic +/- dwie astry 1.6 T 200KM .Taka astra jest na tyle żwawa ze spełni swoja role radiowozu z kamerą. Czy to oznakowany, widzac radiowoz kierowca zdejmuje noge z gazu. Czy tez nieoznakowany, dzialanie z zaskoczenia bo wyglada niepozornie jak rodzinne czy sluzbowe. Do tego wszechobecny monitoring ułatwi namierzanie sprawców wykroczen itd.,

Przegladam bieżące wiadomości na twitterze i bywa ze przy odnośniku do konfederacji klikne dalej . Widze zdjęcia ze spotkan jej polityków z niewielką frekwencja, nawet to ludzie zauważają w komentarzach. Az tu nagle Mentzen organizuje nasiadówki przy piwie, które jest wabikiem i frekwencja się zwieksza.
Konfederacja = menelowe +

I potem podnieca się frekwencją, a inni z konfederacji na tej podstawie przeliczają sobie ile mieliby mandatow w sejmie. :rotfl:

Klikam tez dla beki, naiwność ludzka nie zna granic także wśród politykow konfederacji.
Obrazek
:rotfl:

Dziambor zarzucił Trzaskowskiemu podwyższenie kar za brak biletu parkowania w płatnej strefie mimo ze Trzaskowski mowil w kampaniii ze nie zgodzi się na podwyższenie podatków.
Beka, raz, ze mandat to nie podatek, a dwa ze Dziambor dorosły facet a naiwny i uwierzył.
Tak jak wspomniany ciemny lud wierzy, ze nie będzie płacił podatku doch , skladek zus i kupi paliwo po 3 zł.
Mentzen mowił w jakich panstwach funkcjonuje to co proponują, skoro to takie antidotum :rotfl: ?
Nie potrafi konfederacja odpowiedziec na proste pytanie , przy niepłaceniu skladek zus kto płaci za leczenie ?

Mądry widzi ze to licytacja bez konkretów żeby tylko dorwac się do koryta, a głupi łapie to jak pelikan.

Jeden tu na forum tez chwalił się, że wyremontował mieszkanie za kilkanaście tysięcy, a gdy miał podac konkrety to okazało się, ze to było to pare lat temu i nie liczył kosztów robocizny.

Ja bronie nierentownych kopalni? :rotfl: Czytaj ze zrozumieniem, ja piszę o zamykaniu nierentownych kopalni. Pisze o rachunku ekonomicznym, ''ktos sobie nie radzi, niech zamknie biznes , idzie na kase do marketu , a nie narzeka bo to on jest kowalem wlasnego losu''. To samo z kopalniami .
Byli już fachowcy od prywatyzacji jak Balcerowicz i Lewandowski i teraz sa następcy z konfederacji którym wydaje się, ze z g*wna bicz ukręcą.
Inwestor musi brac pakiet : infrastrukture, dlugi, pracownikow, związki , etaty w tym związkowe wynikające z prawa. Nie może wybrac sobie infrastruktury bez reszty.

Analogicznie jak ze spadkiem. Spadek to aktywa i pasywa. Decyzujac się na przyjecie spadku nie można brać tylko aktywów np. auta i oszczędności, ale trzeba brac tez pasywa czyli długi spadkodawcy.

Jeżeli nie ma woli współpracy ze strony związków ( tak jak w silesi o ktorej pisalem) szkoda czasu i kasy na reanimacje trupa.

O energetyce sam się zaorałeś, bo nawet Elekrocieplownia Wybrzeze sprowadza wegiel kierując się rachunkiem ekonomicznym. Inny przykład , Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Biała Podlaska kierując się również rachunkiem ekonomicznym sprowadza wegiel z Rosji , który jest bardziej kaloryczny .

Doszło do tego, ze komunista jiGsaw ma za złe podmiotom ze sprowadzają wegiel , gdy to im sie opłaca. :rotfl:

Zamiast pisac bzdury poczytaj sobie na wysokienapiecie.pl. dlaczego importujemy wegiel z całego swiata.

Liczy się jakość wegla – wartość opałowa, ilość popiołu, rtęci to się przekłada tez na emisje CO2 i opłaty z tym związane. Do tego dochodzą tzw obrosty czyli syf który osadza się w kotłach po spalaniu wegla niskiej jakości, i który trzeba skuwac

Czyli elektrownie, ciepłownie, huty, rozne podmioty potrzebuja roznego wegla itd. Wegiel weglowi nie rowny i nie każdy rodzaj węgla o wymaganych parametrach można kupić w Polsce.

Przywołujesz pamieć pradziadka zamordowanego przez Niemców podczas II wś, że przewraca sie w grobie.
Jednoczesnie nie masz problemu jezdzić przez wiele lat niemieckimi bmw ( przy całej sympatii do marki, ale fakt historyczny jest taki), a to koncern bmw podczas II ws dostarczał silniki do samolotów Luftwaffe czyli sił powietrznych hitlerowskich Niemiec . Niemcy z Luftwaffe podczas II ws przyczynili się bezpośrednio do zamordowania setki tysiecy Polaków ostrzeliwując kolumny polskiego wojska, ludności cywilnej, bombardując wsie, miasta.
Pradziadek nie przewraca sie w grobie? Rozumiesz do jakiego absurdu to sprowadziłeś?

Co do eurokołchozu jak wyzej pier*lenie narzekanie na traktat lizbonski i UE , mimo, ze traktu Polska nie wypowie, a z UE nie wystapi.

Pozdro ze slonecznej Wielkopolski :1.2:

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 10:14 
Przyjaciel forum

Jaki Ty jesteś nielogiczny... a długość Twojego posta jest odwrotnie proporcjonalna do jego wartości merytorycznej.

Cieszy na pewno, że przyznałeś, iż rząd PiS szasta kasą (też uważam, że BMW to przesada dla policji). Także szasta i to się pogłębia, teraz urzędasy dostaną hot hatche, to na drugi raz drogówka dostanie Porsche.

Twoje wywody sparafrazuję jednym prostym pytaniem i odpowiedz proszę konkretnie ściśle na to pytanie - kim Ty jesteś, żeby decydować, czy prywatnemu inwestorowi inwestycja się opłaci lub nie? PRZECIEŻ TO JEGO RYZYKO JEGO PIENIĄDZE I JEGO KALKULACJA. Twoje wywody na ten temat nikogo nie interesują, trzeba dać możliwość prywatyzacji, bo to jedyna szansa. I tyle. Wszystko ma się odbyć zgodnie z przepisami. Druga opcja to uzależnienie Polski od zachodu już nie tylko gospodarcze, jak obecnie, ale także energetyczne. Oznacza to dalszy postęp zniewolenia narodu polskiego. Skoro są chętni na zakup tych kopalni to znaczy, że ten potencjał tam jest albo przynajmniej szansa jest współmierna do podejmowanego ryzyka. O wiele więcej mądrych głów nad tym siedzi, nie martw się.

Sam jesteś komunistą skoro jawnie popierasz UE i ograniczanie polskiej suwerenności, z chorymi opłatami za CO2, które też Twoja kochania UE i Twojego PiSu na nas narzuca. Jeżeli po prywatyzacji kopalni nadal taniej będzie sprowadzać węgiel - to sprowadzajmy, oczywiście.

UE się rozpadnie, to kwestia czasu. I lepiej, żeby Polski, na tym tonącym już teraz statku, wtedy nie było.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 11:50 
Forumowy terrorysta

Widzę C.D. czyli nie możesz pogodzic się z tym, ze dałeś się podpuścić i brniesz dalej kompromitując się.
Do reżimu i dyktatury doszło zniewolenie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Myśląc zrozumiałbyś o czym merytorycznie napisałem, poniewaz nie myslilsz nie rozumiesz.
Pisałem podajac zrodlo o weglu,rodzajach, rentownosci, kopalniach, prywatyzacji itd.

Nie powołuj sie na logikę poniewaz nie znasz znaczenia tego słowa, jesteś przykładem nielogicznego człowieka.
Trzy dowody, moge podawac wiecej, ale mi sie nie chce.
Piszesz, ze nikogo nie interesują moje słowa, ale jednocześnie sie do nich odnosisz. Jesteś nikim?
Piszesz o wolnym rynku, ale jednocześnie masz za złe podmiotom ze sprowadzają tani węgiel, gdy to im sie opłaca. (Podmioty kierują się rachunkiem ekonomicznym cena wegla wplywa na koncowa cene energii, stali itd )
Piszesz o pradziadku zamordowanym przez Niemców podczas II wś, że przewraca sie w grobie, ale jednoczesnie nie masz problemu jezdzić przez wiele lat niemieckimi bmw dostarczajacymi podczas II ws silniki do niemieckich samolotów. ( szczególy opisalem wyzj).

Nudzisz chłopie .

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 12:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
Jig, odpuść sobie. On gorszy niż mohery.

Ogrom ludzi idzie na spotkanie z politykiem, bo mogą się napić piwa. Nom, jedyny powód :D

Każda kopalnia będzie nierentowna - tak, pod warunkiem, że będzie to panstwowka

Weź jakikolwiek prywatny biznes, który przynosi dochody i daj go państwu. Zobacz jak leci na łeb :)

Miliony nowych stanowisk, regulacji, pierdół.

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 12:24 
Forumowy terrorysta

Logika jak u Szpurek ...

Obrazek
https://twitter.com/SylwiaSpurek/status ... 2423293953

Obrazek

"Mądrzy zrozumieją, reszcie się nie wytłumaczy'' . Idiotyczne założenie panstwowe = nierentowne, a prywatne=rentowne. Jak już zostało powiedziane, każdy ma prawo do swojego głosu także ta reszta. Reszta, ktora w dni parzyste jest za wolnym rynkiem, a w dni nieparzyste za komunistycznym nakazem zakupu polskiego droższego wegla, zeby wyrwac sie z imperialistycznego zachodu :rotfl: . Inni z tej reszty w dni parzyste wyznają wartości chrzescijanskie, a w nieparzyste stają sie ateistami.

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 15:08 
Przyjaciel forum

Widzę, że niezmiennie stosujesz retorykę opartą o zmianę tematu i nielogiczne porównania...

WOLNY RYNEK MÓWI, ŻE TRZEBA SPRYWATYZOWAĆ KOPALNIE SKORO NIE MA SZANS NA ICH RENTOWNOŚĆ POD BUTEM PAŃSTWA. PROSTE, A WĘGIEL DALEJ KUPOWAĆ TAM GDZIE TANIEJ - to oczywiste i w ogóle odrębny temat, nie wiem po co go tu wplatasz ciągle?

Co do BMW - to owszem, można powiedzieć wiele więcej, do dziś politycy niemieccy są umoczeni w kasie, którą zrobiło BMW na wojnie. Tyle, że to też odrębny temat, jak Cię to tak interesuje to podsyłam kilka materiałów źródłowych:

I pisany:

https://www.warhistoryonline.com/war-ar ... tjw8lycOnI

Warunki są jasne dla inwestorów, nie musisz ich pisać na forum. Po prostu nie masz żadnej logicznej odpowiedzi na pytanie "co jest złego w prywatyzacji kopalń"? Jeżeli są chętni inwestorzy to należy im to umożliwić. Tym bardziej, że jest rzeczą oczywistą, iż państwo nie będzie nigdy tym dobrze zarządzać, bo tam jeszcze panuje głęboka komuna. Są tylko dwa rozsądne kierunki wyjścia z sytuacji problemów z polskimi kopalniami - gorsze czyli likwidacja, a więc zamykamy, ludzie idą na bruk, ale przestajemy dokładać do kopalń. Lub lepsze rozwiązanie dające szansę nie tylko na utrzymanie etatów, ale na realne zyski dla państwa - prywatyzacja kopalń.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 15:44 
Forumowy terrorysta

Ty i logika ..., nudzisz

https://www.google.com/search?q=facepal ... -_cuIOdQQM

(gif jest zbyt duzy zeby wgrac wiec link )

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 17:20 
Przyjaciel forum

Tak jak myślałem, brak odpowiedzi, bo dobrze wiesz, że mam rację, tylko popierasz rozbiory Polski, tak jak Twoja partia.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 17:33 
Forumowy terrorysta

Tak, tak, rezim, dyktatura, zniewolenie i rozbiór Polski.

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 17:46 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
Adam ja Ci powiem co jest złego w prywatyzacji kopalń jeśli tego nie widzisz - to nasz podstawowy surowiec energetyczny. Kraje patrząc przez pryzmat historyczny które są agresorami to potencjalni kupcy kopalń i dostawcy węgla, chyba oczywiste co będzie w razie odmiennych interesów lub co gorsza konfliktu??? Ludzie ruszcie głowa, a nie jak Komorowski sprzedał TP z tajną bazą łączności na wypadek wojny zbudowaną do zarządzania krajem.
Kolejny przyklad prywatyzacji zaklady ciepłownicze jednego z glownych miast w PL, sprzedane za 2mld, jak sie zorientowano, że to jednak strategiczną firma, chciano odkupić, wycena aktualnego właściciela - zachodniej firmy - ponad 8mld. A ludzie chcą takich asow do władzy dalej dopuszczać...

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 2 sierpnia 2020, 18:06 
Przyjaciel forum

Lincoln napisał(a):
Adam ja Ci powiem co jest złego w prywatyzacji kopalń jeśli tego nie widzisz - to nasz podstawowy surowiec energetyczny. Kraje patrząc przez pryzmat historyczny które są agresorami to potencjalni kupcy kopalń i dostawcy węgla, chyba oczywiste co będzie w razie odmiennych interesów lub co gorsza konfliktu??? Ludzie ruszcie głowa, a nie jak Komorowski sprzedał TP z tajną bazą łączności na wypadek wojny zbudowaną do zarządzania krajem.
Kolejny przyklad prywatyzacji zaklady ciepłownicze jednego z glownych miast w PL, sprzedane za 2mld, jak sie zorientowano, że to jednak strategiczną firma, chciano odkupić, wycena aktualnego właściciela - zachodniej firmy - ponad 8mld. A ludzie chcą takich asow do władzy dalej dopuszczać...

Ale ja to wiem. Tylko wciąż gorszym jest dokładać do tego. Umowy można skonstruować tak, żeby zabezpieczyć interes narodowy (łącznie z dzierżawą na określonych warunkach, a nie pełną sprzedażą). Jeżeli masz lepsze, realne pomysły to śmiało. Co proponujesz?

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 3 sierpnia 2020, 12:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B28/M54B22
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159139
jiGsaw napisał(a):
Umowy można skonstruować tak, żeby zabezpieczyć interes narodowy (łącznie z dzierżawą na określonych warunkach, a nie pełną sprzedażą).

Niestety żeby zrobić dobrą umowę potrzebowalibyśmy chyba cudu. POPIS za kilka zł do kieszeni oddałby je za darmo. Umowa na autostradę A4? tajna i nie do ruszenia. A4 chyba nie miała okresu kiedy nie było by na niej jakiegoś remontu.

BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET

PostNapisane: 5 sierpnia 2020, 16:42 
Uzależniony od forum :)

https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/ar ... rowca.html
Obrazek

PostNapisane: 5 sierpnia 2020, 17:36 
Przyjaciel forum

Już widzę te napełniające się baniaczki w kuchni po każdym smażeniu. :rotfl: Nie no, to nie może być prawda chyba, aż tak głupi nie są. Czy są? Na szczęście mamy renoraines'a na forum, za chwilę wyjaśni nam czym, co zrobiło PO albo by zrobiła Konfederacja, to jest uzasadnione. :rotfl:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Ostatnio edytowano 5 sierpnia 2020, 20:54 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 sierpnia 2020, 18:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B28/M54B22
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159139
Najbardziej dostana po kieszeni właściciele FSI/TFSI żłopiących oliwe.

Bedzie to ogłoszone w TVPIS jako sukces w walce z czymś tam... np LGBT.

Kierowcy dostana po kieszeni, jak zawsze ale ich można karać za cokolwiek bo i tak TV wytłumaczy to jako próbę walki o lepsze jutro, czy środowisko lub jakąś bzdurę którą przeciętny wyborca POPISU łyknie jak pelikan rybkę.

BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1