BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 04:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna strona

Na kogo głosowałeś?
Bosak 33%  33%  [ 24 ]
Trzaskowski 26%  26%  [ 19 ]
Duda 18%  18%  [ 13 ]
LGBT 1%  1%  [ 1 ]
Jakubiak 0%  0%  [ 0 ]
Kamysz 3%  3%  [ 2 ]
Witkowski 0%  0%  [ 0 ]
Hołownia 7%  7%  [ 5 ]
Żółtek 4%  4%  [ 3 ]
Tanajno 0%  0%  [ 0 ]
Piotrowski 0%  0%  [ 0 ]
Nie głosuję 7%  7%  [ 5 ]
Liczba głosów : 72
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Na kogo głosowaliście?
PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 13:47 
Forumowy terrorysta

Słychać wycie golodupców z konfederacji znakomicie :rotfl: :rotfl: :rotfl: . Jeśli ktoś nie ogarnia bo nadal nie umie czytać ze zrozumieniem, że jakość towaru (nie tylko wegla) wpływa na sprzedaż, a kaucja za olej nie będzie pobierana w przypadku zwrotu tej samej ilości (o tym mowa w artykule , tak jak nie jest pobierana za akumulator gdy stary się oddaje przy zakupie nowego) to pozostaje mu tylko wyc. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 14:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
hahaha, on jest nienormalny xD

to pora doplacac do dwusuwa, ktorego sie upala

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 14:09 
Forumowy terrorysta

Następny nienormalny :rotfl: :rotfl: :rotfl: , który nie potrafi czytac ze zrozumieniem tekstu z artykułu. Tamten juz tak popłynal na morzu populizmu i demagogii, że pisał o oleju do smażenia mimo, że w artykule o oleju silnikowym. Brak logiki i merytoryki, byle siac ferment . :rotfl: :rotfl: :rotfl: Paleczke idiotyzmu od nowosmiesznej przejela konfederacja :rotfl: :rotfl: :rotfl: .
Rezim , dyktatura, zniewolenie, rozbiór Polski, :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Różnica zdań jest elementem dyskusji, ale ww idiotyzmy puentuje nadal aktualne

Obrazek

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 17:15 
Uzależniony od forum :)

renoraines napisał(a):
kaucja za olej nie będzie pobierana w przypadku zwrotu tej samej ilości (o tym mowa w artykule , tak jak nie jest pobierana za akumulator gdy stary się oddaje przy zakupie nowego) to pozostaje mu tylko wyc.

No i? Gdzie ty widzisz pozytywy kiedy wymieniasz olej prywatnie? Może wtedy kiedy muszę wpierw zlać stary olej i z nim lecieć do sklepu po nowy, bo w przeciwnym wypadku wycieczka do sklepu X2, po zwrot kaucji. Jeszcze dochodzi strata czasu i pieniędzy na paliwo i załatwianie baniaczkow. Hmm? Przecież to będzie wyglądać tak, że i tak cena oleju pójdzie do góry, bo nikomu się z tym nie będzie chciało ganiać. Wymiana oleju, jakby częstsza od Aku. Wyjaśnij proszę plusy tego rozwiązania, poza ściąganiem kasy z obywateli, a sory to minus. Mam nadzieję, że nie wyskoczysz z tekstem w stylu... Jak ktoś nie potrafi kombinować to do kopania rowów, albo że inne rządy też by to wprowadziły

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 18:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
To było do przewidzenia. :rotfl:

PiS, gdy już rozpieprzy do końca państwo i ludzie będą chodzili głodni, wprowadzi obowiązek zjadania 20% swojego własnego kału okołodobowo oraz dodatkowo przynajmniej jednego psiego stolca wygrzebanego z trawnika. Wszystko oczywiście trzeba będzie ewidencjonować. Jeżeli ktoś sra rzadziej to musi dojadać więcej kup z zewnętrznego źródła. Dobra zmiana, sraj po kolana

Gdy ktoś skrytykuje albo zapyta, wówczas przyjdzie reno z obrona nawet takiego absurdy, a jego argumenty będzie można sprowadzić do bólu dupy o Konfederację, która dałaby ludziom po prostu zarobić na chleb.

Ps. Reno, jak chcesz odzyskać choć cześć godności to proszę wyjaśnij skąd wziąć olej na zdanie, który silnik zużył. Jeżeli uważasz, że to super pomysł to na pewno ktoś to przewidział.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 22:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54@
Lepiej wylewać zużyty olej do rzeki albo podlewać nim drzewka, ewentualnie w bańke i do śmietnika mi tam się pomysł podoba, bo o środowisko należy dbać. Nie stać Cię na wymianę oleju to przesiądź się na rower, a jak silnik Ci bierze 1L oleju na 50km to złomuj tego szrota. Ja zarabiam może nawet nie średnią krajową a nie narzekam, mam rodzinę na utrzymaniu i nie żyję z 500+

Głosowałem na pis, ludzie zapomnieli jak za po najniższa pensja to 1200 do ręki a diesel 5.80 za 1L. Czy polak zawsze musi być taki głupi? Lepiej sprzedać wszystkie firmy żydom a my będzięmy [cenzura] za miske ziemniaków bez okrasy.

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 22:08 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
ErTOS napisał(a):
Nie stać Cię na wymianę oleju to przesiądź się na rower,
Nie stać Cie na restauracje, to nie jedz wcale. Co za brednie. A jeśli umiem i lubię wymieniać olej sam? Dlaczego nie mogę oddać zuzytego oleju do punktu utylizacji? Dlaczego płacąc 27 złotych miesiecznie na osobę za wywóz śmieci nie mogę w ten sposób wyrzucić wymienionego nadkola bo " samochodówki panie nie przyjmujem " ?

Robią nas w balona i to za nasze własne pieniądze.

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 22:26 
Zacna persona forum

Gtr pali olej, jak większość suoer aut, czy po prostu nowych, bo tak są silniki benzynowe zrobione teraz.

To znaczy, że mam auto za 200k sprzedać i kupić rower za 15 tys jak jakiś biedak?
Czy, jeździć z plebsem autobusami?

Bait:D

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 22:38 
Pierwsze kroki

Frank napisał(a):
ErTOS napisał(a):
Nie stać Cię na wymianę oleju to przesiądź się na rower,
Nie stać Cie na restauracje, to nie jedz wcale. Co za brednie. A jeśli umiem i lubię wymieniać olej sam? Dlaczego nie mogę oddać zuzytego oleju do punktu utylizacji? Dlaczego płacąc 27 złotych miesiecznie na osobę za wywóz śmieci nie mogę w ten sposób wyrzucić wymienionego nadkola bo " samochodówki panie nie przyjmujem " ?

Robią nas w balona i to za nasze własne pieniądze.

Ja też wymieniam olej sam bo lubię i umiem, nie wierzę że nie będzie można zwrócić starego oleju do sklepu. Mnie stać na restaurację ale przeważnie jadam w domu bo moja żona doskonale gotuje, wystrzeliłeś jak indian z łuku Nie mówię że pis jest doskonały ale moim zdaniem nie jest gorszy od innych partii, szczerze ani nie żyje mi się lepiej ani gorzej niż za innych rządzących, dziwię się że ludzie tak płaczą jak to jest tragicznie jakby im conajmniej pis pół majątku zabrał. Cała ta propaganda jest po to aby po wejściu nowej władzy mówić jaka to jest dziura budżetowa i zabrać wszystko dla siebie, a z polaków zrobić murzynów. Niestety polityka jest taka że nie każdy będzie zadowolony i nie każda partia jest idealna, niestety świat staje na głowie, jeden drugiego zajebałby już nie za szklankę wody a za łyka, jedynie wojna może spowodować to że się w końcu wszyscy obudzimy ale będzie już za późno, nie widzę sensu dalszej dyskusji bo to temat rzeka, wyraziłem swoją opinie a czy się ktoś z nią zgadza lub nie to już jego sprawa

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 22:49 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
ErTOS napisał(a):
Ja też wymieniam olej sam bo lubię i umiem, nie wierzę że nie będzie można zwrócić starego oleju do sklepu.
Zaden sklep nie przyjmował nigdy starego oleju na stan w Polsce.
ErTOS napisał(a):
Mnie stać na restaurację ale przeważnie jadam w domu bo moja żona doskonale gotuje
Moja tez swietnie gotuje, az za dobrze bo podczas kwarantanny przybrałem za duzo kg.
ErTOS napisał(a):
wystrzeliłeś jak indian z łuku
Jesli juz to jak " indianin". Nie chce z niczego strzelać, mowie jak jest. A jest problem z odbiorem śmieci mimo dosc sporych opłat, ja miesiecznie płacę 108 złotych, i wydaje sie,ze to opłata w pustkę. Mowi sie, ze ci co mają pieniadze, liczą pieniadze. Wiec wszyscy polacy powinni zacząć. Mam gdzies czy rzadzi PO czy PiS, jesli mi sie cos nie podoba to to mowie i to sie nigdy nie zmieni. Nie jestem fanatykiem zadnej partii.

PostNapisane: 6 sierpnia 2020, 22:51 
Pierwsze kroki

kai napisał(a):
Gtr pali olej, jak większość suoer aut, czy po prostu nowych, bo tak są silniki benzynowe zrobione teraz.

To znaczy, że mam auto za 200k sprzedać i kupić rower za 15 tys jak jakiś biedak?

Jeśli masz auto za 200k to zrobi Ci różnice jak za olej zapłacisz 200zł zamiast 150? Kompletnie tego nie rozumiem.

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 07:19 
Zacna persona forum

ErTOS napisał(a):
kai napisał(a):

Jeśli masz auto za 200k to zrobi Ci różnice jak za olej zapłacisz 200zł zamiast 150? Kompletnie tego nie rozumiem.

Czyli jak ktoś ma kasę, to można go kroić?

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 07:38 
Forumowy terrorysta

Kszyhu te zmiany mają dopiero wejść w życie wiec do tego czasu będę zmieniał olej w 2 autach i przygotuje sobie banki zuzytego na wymianę. W garażu tak jak teraz stoją banki juz nowego oleju, który kupuje wcześniej bo olej ma do 5 lat przydatnosci , to w tym samym miejscu beda stały zuzytego.

JiGsaw co do oleju jak wyzej. Pisalem zebys nie uzywal slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz logika, gospodarka, ekonomia godnosc :rotfl: . A za to ze wypisujesz bzdury , jesteś bezmyślnie wpatrzony w utopijny program konfederacji, nie myslisz , nie czytasz ze zrozumieniem pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 07:50 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Kszyhu te zmiany mają dopiero wejść w życie wiec do tego czasu będę zmieniał olej w 2 autach i przygotuje sobie banki zuzytego na wymianę. W garażu tak jak teraz stoją banki juz nowego oleju, który kupuje wcześniej bo olej ma do 5 lat przydatnosci , to w tym samym miejscu beda stały zuzytego.

JiGsaw co do oleju jak wyzej. Pisalem zebys nie uzywal slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz logika, gospodarka, ekonomia godnosc :rotfl: . A za to ze wypisujesz bzdury , jesteś bezmyślnie wpatrzony w utopijny program konfederacji, nie myslisz , nie czytasz ze zrozumieniem pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ty udowadniasz na każdym kroku, że nie czytasz ze zrozumieniem lub celowo manipulujesz tym, co inni piszą, np. ja.

Jeżeli ktoś będzie chciał odzyskać kaucję za olej, który dokupił na dolewki, to skąd go weźmie? Będzie musiał dolewać zużyty po frytkach albo wręcz wodę, czy inne płyny nie będące olejem silnikowym. Jeżeli nie pojmujesz absurdu tej sytuacji i nie widzisz, że jest to tylko i wyłącznie wprowadzone po to aby doić kierowców, bo PiS szuka pieniędzy na swoje rozdawnictwo, zgodnie z myślą "aaa, ma samochód, no jak ma samochód to znaczy, że jeszcze ma co jeść, więc można z niego ściągnąć i nakarmić nasz żelazny elektorat".

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 08:05 
Forumowy terrorysta

Nie jestem zaskoczony , że nie zrozumiałeś skąd brać olej. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obrazowym przykladem pier*olenia konfederacji jest pokazowka żeby w sejmie nie nosić maseczki, ale w kościele juz tak.

https://mobile.twitter.com/AGozdyra/sta ... 7391016961 pokazowka tuza intelektu.

Komentarze

Obrazek

Załączniki:
EevlDa8XsAAkZFr.jpeg
EevlDa8XsAAkZFr.jpeg [ 29.27 KiB | Przeglądane 795 razy ]

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 08:42 
Przyjaciel forum

Skąd brać olej na dolewki?! Całkowita ilość oleju pozostaje STAŁA, więc kombinowanie, że sobie zlejesz - nie wiem - z kosiarki, czy cholera wie skąd już wcześniej i będziesz beczkował po garażach to profanacja logiki.

Prosty przykład:

Wymieniasz olej, OKEJ robisz głupotę zlewasz 5 l oleju przed zakupem nowego (miałeś już na minimum przy wymianie na bagnecie), jedziesz dokupić 6 litrów aby zalać do MAX. Przepłacasz już kaucję za 1 litr, bo zdałeś tylko 5. Czyli już masz litr "do odrobienia" jeżeli chcesz odzyskać kasę.

Auto pali Ci 500 ml na tysiąc, wymieniasz olej powiedzmy co 15 000 km. Także między czasie dokupujesz kolejne 7,5 litra oleju dopłacając 10 pln kaucji za litr. Przychodzi wymiana oleju.

Oddajesz znowu 5 i kupujesz kolejne 6. W sumie oddałeś 10 litrów, a zakupiłeś 19.5. 19.5 - 10 = 9.5 ; 9.5 x 10 PLN = 95 PLN. Jesteś w plecy rok rocznie 95 złotych na tej durnocie jeżeli robisz wszystko zgodnie z zasadami. Niestety musiałem jak małpie, ale tak to jest z wyborcami PiSu, którzy twierdzą, że pieniądze biorą się od rządu, a nie z ciężkiej pracy.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 17:07 
Uzależniony od forum :)

ErTOS napisał(a):
Lepiej wylewać zużyty olej do rzeki albo podlewać nim drzewka, ewentualnie w bańke i do śmietnika mi tam się pomysł podoba, bo o środowisko należy dbać. Nie stać Cię na wymianę oleju to przesiądź się na rower, a jak silnik Ci bierze 1L oleju na 50km to złomuj tego szrota. Ja zarabiam może nawet nie średnią krajową a nie narzekam, mam rodzinę na utrzymaniu i nie żyję z 500+

Kiedyś, za gówniaka w czasie wakacji na kąpieliskach potrafiłem robić w nich siku. Nie znaczy że teraz też mam takie zwyczaje. Tak samo jak nie rozumiem śmiecenia w miejscach publicznych, w stylu wyrzucę kiepa na plażowy piasek, bo przecież nikt tu nie mieszka. Tak samo nie mam zwyczaju wylewania wszelkiej agresywnej chemii w środowisko.

Poza tym ...stać mnie na wymianę oleju, ale obecnie mam warunki, zainwestowałem w to swoje pieniądze więc mam zamiar teraz z tego korzystać, chyba mi nie zabronisz. Co istotne, u siebie mogę odkrecic.korek spustowy miski i przez noc olej spokojnie spływa, nazajutrz wlewam świeży. W warsztacie takie triki? Będą się krzywić, albo chcieć dodatkową opłatę.
A jak komus silnik bierze olej to nie znaczy, że trzeba złomować. Mi coś tam bierze, ale mam w swoim kręgu niezawodne m52b20, z 96r. ~380kkm na blacie. Od zawsze bralo olej, sporo, Mimo wszystko chodzi świetnie, chciałbym żeby mój obecny silnik legitymował się taką kulturą pracy kiedy dojrzeje do tego wieku i przebiegu. Zero awarii, praca idealna, parametry też. Tylko olej trzeba dolewać, nawet lepiej wymieniać tylko filtr,.bo olej mimo wszystko się nie starzeje. Na szrot? W życiu... Powiedz właścicielom rs5 , na szrot z nimi, won. :D
Frank napisał(a):
Dlaczego nie mogę oddać zuzytego oleju do punktu utylizacji

Ja oddaje. W zeszłym roku oddawałem u nas płyn chłodniczy i olej. Aby adres chcieli i czy z prywatnego gospodarstwa. W zeszłym roku to było. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło
Frank napisał(a):
jest problem z odbiorem śmieci mimo dosc sporych opłat, ja miesiecznie płacę 108 złotych, i wydaje sie,ze to opłata w pustkę

Mam takie samo wrażenie. Płacisz 2x tyle, 2x tyle roboty, bo pojemniki, worki, sranie. A jeśli pomagam to powinno być taniej chyba. U nas dodatkowo jak firma obsługująca przyjeżdżała co tydzień po wsio, tak teraz co 2 tydzień, 1 tydzień bio, drugi reszta. Była sytuacja, że się śmieci piętrowały a ludzie zostawiali obok kontenera.worki, to chcieli Jeszcze podwyżki ,lub zostawiali worki leżące obok. :D masakra. Ciekawostka, Żonka ostatnio opowiadała o babce żyjącej w USA. Tam mają 3 pojemniki. Bio, segregowane i niesegregowane. Firma nawet zapewnia swoje pojemniki.
ErTOS napisał(a):
Nie mówię że pis jest doskonały ale moim zdaniem nie jest gorszy od innych partii, szczerze ani nie żyje mi się lepiej ani gorzej niż za innych rządzących, dziwię się że ludzie tak płaczą jak to jest tragicznie jakby im conajmniej pis pół majątku zabrał

Już mi na olej dokładasz 5 dyszek, a od nowego roku też, już się trochę podwyżek nazbierało, a to nie koniec. W skali roku niezła.sumka będzie. Więc sądzę, że po prostu żyje ci się na tyle komfortowo, że nie liczysz sobie, ale innym już tak ;)
renoraines napisał(a):
Kszyhu te zmiany mają dopiero wejść w życie wiec do tego czasu będę zmieniał olej w 2 autach i przygotuje sobie banki zuzytego na wymianę. W garażu tak jak teraz stoją banki juz nowego oleju, który kupuje wcześniej bo olej ma do 5 lat przydatnosci , to w tym samym miejscu beda stały zuzytego

Reno, ja też mam baniaczki. Akurat mam taką profesje, że się znajdują za friko, 20Litrowe. Więc trzymam w nich takie zutylizowane płyny, mam obecnie olej z dwóch wymian, połowa baniak jeszcze pusta. (Ciekawostka taki Baniak ostatnio widziałem w markecie za ~20-30 zloty?) Wracając do tematu. Problem polega na tym, że najpierw muszę olej zlać, żeby go oddać, inaczej kop w dupę. Znowu mi ktoś narzuca co jak mam robić. Olej od pewnego czasu kupuje na odległość, więc będzie na bank kaucja, bo nikt się pstrykać nie będzie, a jak na miejscu to problem ściągnięcia wczesniej oleju i planowanie wycieczek do sklepu. A zawsze olej zamawiam wcześniej, bez pierdologii. A nie wiem w jakiej to ma formie wejść ale, przykład, zamawiam olej od Rafalskiego. Albo będzie drożej , albo odsyłaj, bo będzie miał narzucone przez jakąś komórkę rozliczać się z oleju,.bo nim handluje!? Pewnie już się cieszy, razem ze mną.

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 17:25 
Forumowy terrorysta

kszyhu, moze to byc kłopotliwe, ze trzeba zlać olej itd, ale praktycznie za ''jednym zamachem'' jade po nowy i zabieram stary. Ta sama droga, ta sama kolejka przy kasie itd.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jiGsaw, zycia nie ogarniasz, bo olej silnikowy mylisz z olejem do smażenia.
Jak zwykle nie potrafisz czytac ze zrozumieniem bo wspomniałem o dwoch autach oraz ze kupuję olej na zapas wiec tym bardziej kupie przed wprowadzeniem tej opłaty. Stac mnie na to, ja sobie poradzę, bo musze sobie radzić.
Nie obchodza mnie użytkownicy tfsi/tsi , których auta żłopią olej , bo to ich decyzja o zakupie auta i pretensje mogą mieć do siebie, a nie do rzadu.
Analogicznie, jeśli kupiłbym auto, które notorycznie psułoby się , to pretensje mogę mieć tylko do siebie, a nie do rzadu, ze na czesci samochodowe jest VAT .

Ale czego można się spodziewac po wyborcach konfederacji (i to nie tylko tych co w II turze glosowali na czaska) bezmyślnie łapiących jak pelikany idiotyzmy wygłaszane przez konfederacyjnych tuzow intelektu.

Obrazek

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 18:15 
Zacna persona forum

:rotfl:

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 18:16 
Tangiers Casino Manager

Moje BMW: Giulia Veloce
renoraines napisał(a):
W garażu tak jak teraz stoją banki juz nowego oleju, który kupuje wcześniej bo olej ma do 5 lat przydatnosci , to w tym samym miejscu beda stały zuzytego.

renoraines napisał(a):
moze to byc kłopotliwe, ze trzeba zlać olej itd, ale praktycznie za ''jednym zamachem'' jade po nowy i zabieram stary. Ta sama droga, ta sama kolejka przy kasie itd.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1