BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?
PostNapisane: 17 czerwca 2020, 21:16 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Obrazek

Likwidacja gotowki in progres ...

PostNapisane: 17 czerwca 2020, 21:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
Likwidacja? Ludzie zamiast płacić kartą i mieć cyferki w komputerze będą całą kasę trzymać w gotówce, żeby nie trzymać w banku który będzie za to pobierał kasę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 czerwca 2020, 07:32 
Moderator

A skąd wezmą tę gotówkę kai ? Z banku?
To pozwól ,ze Ci zdradzę kolejny sekret o którym się nie dowiesz z TV :) GOTÓWKI NIE MA W BANKACH!

PostNapisane: 18 czerwca 2020, 07:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
alduwiel napisał(a):
GOTÓWKI NIE MA W BANKACH!

ale wirtualna kasa już jest ;)

Obrazek

PostNapisane: 18 czerwca 2020, 07:39 
Moderator

Tak :) i właśnie o to chodzi ...

Przypomnę 3 post z tego tematu

alduwiel napisał(a):

Tomek napisał(a):
Ale banki centralne obniżą stopy żeby rozruszać gospodarkę w tym "kryzysie". Mało to już epidemii było w ostatnich 10 latach? Słaba przyczyna do kryzysu wg mnie.

Obrazek

Tak dokładnie są dwa możliwe rozwiązania z sytuacji. Albo obniżą stopy jeszcze bardziej czyli zrobią ujemne stopy procentowe co ma już miejsce np w Japonii i dodrukują kasę. Ma to logiczne uzasadnienie bo po co mieli by znowu chować trupa zgniłego do szafy skoro tą technika schowali go w 2008 ,a wiadomym było ,ze on kiedyś wypłynie? Ano po to ,aby zlikwidować gotówkę :) Kryzys wybucha, oni drukują, robią ujemne stopy. Ludzie rzucają się na banki, aby wypłacać własną gotówkę (przy ujemnych stopach banki będą pobierać prowizje za trzymanie kasy na kontach tak jak teraz wypłacają jakieś grosze) Ludzie zamiast tracić kasę co miesiąc będą woleli wypłacić kasę i trzymać pod poduszką w domu, a to pogłębi kryzys - więc będą mieli wreszcie potężny pretekst , aby zlikwidować gotówkę.
Po co likwidują gotówkę? Tutaj już zapraszam do tematu 500 milionów bo to teorie spiskowe ;)

Poza tym obecny system monetarny oparty o kreację pieniądza poprzez dług sam w sobie jest planem na likwidację gotówki i całkowitą kontrolę społeczeństwa. Gdyby spłacić cały dług jaki mamy u banksterów wszystkimi pieniędzmi świata to nie zostanie w obrocie ani jeden grosz, pens czy cent , a jeszcze zostanie tyyyyle do spłacenia. Własnie o te tyyyyle się rozchodzi bo to przyczyna wszelkich nieszczęść na świecie, głodu i niedostatków. Oni sprytnie sobie to wymyślili i tak to wszystko pogmatwali z,e szary człowiek nie jest w stanie nawet tego zrozumieć :(

Dodatkowo system kreacji pieniądza poprzez dług to największy dowód na istnienie spisku bankierów/globalistów i każdy kto w ten spisek nie wierzy to , albo nie ma pojęcia jak się to kręci, albo tak jak ludzie z rządów , wiedzą doskonale , ale rżną głupków udając, ze wszystko jest ok...

Dlaczego likwidują gotówkę?

Obrazek

PostNapisane: 27 lipca 2020, 16:53 
Moderator

Proszę posłuchać - jak to naprawdę było, i co miało miejsce - w skrócie - z ust ostatniego, żyjącego Powstańca Warszawskiego Pana Profesora Witolda Kieżuna.

Otworzy to niektórym z Was oczy, jeśli tego jeszcze nie wiedzieliście.

https://www.facebook.com/ralphandersona ... 997388142/

PostNapisane: 13 sierpnia 2020, 23:13 
Moderator

Jest kryzys czy go nie ma?

PostNapisane: 14 sierpnia 2020, 07:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Z powodu pandemii strachu w wielu miejscach efektywność pracy spadła KILKUDZIESIĘCIOKROTNIE (głównie urzędy państwowe...).

Mój kolega prowadzący firmę budowlano - remontową mówi, że do niedawna płacił budowlańcom 25 złotych za godzinę, obecnie zatrudnia ludzi za 15 złotych. Chyba nic więcej pisać nie muszę. Tak to jest jak rządzą kretyni, większościowa tłuszcza wyborcza.

Powszechna demokracja obojga płci. :wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 25 sierpnia 2020, 20:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
jiGsaw napisał(a):
Tak to jest jak rządzą kretyni, większościowa tłuszcza wyborcza.
coś czuję, że to się szybko nie zmieni,
jiGsaw napisał(a):
Z powodu pandemii strachu w wielu miejscach efektywność pracy spadła KILKUDZIESIĘCIOKROTNIE (głównie urzędy państwowe...).
ogólnie sam to jestem wnerwiony na te maski, bo sam nie noszę i człowiek czuje się jak kretyn w sklepie :) a jak by to powiedzieć :) patrzę na ludzi w maskach :) ludziom kazano nosić maski to szok jakiś. Coś czego nie mogłem sobie wyobrazić jest teraz powszechne :) Najlepsze jest to, że nawet popierający miłościwie nam panujących nie popierają tego co oni mówią i tego co pisze na stronach rządowych. Na prawdę ciężko zrozumieć wyborców bo niby jakiś rozum każdy posiada.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 25 sierpnia 2020, 20:59 
Moderator

Zakładaj maskę na brodę. Covidianie uznają Cię za swojego mimo iż będziesz miał nos na wierzchu :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 25 sierpnia 2020, 21:44 
Przyjaciel forum

Ja w dupie mam tą maskę. Konstytucja zapewnia mi możliwość swobodnego oddychania.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 13:01 
Forumowy terrorysta

Jigsaw ile masz koszulek z napisem konstytucja? :rotfl:

Odpowiedzi na pytanie brak
renoraines napisał(a):
Pokazówka dzbanów z konfederacji : nienoszenie maseczek w sejmie przez m.in. Bosaka i JKM oraz noszenie maseczek w kosciele przez Bosaka czy noszenie maseczki na spacerze i zakupach przez JKM.

Skoro Bosak i JKM uważają, że nie ma koronawirusa to po co w ogole noszą maseczki , tym bardziej, ze mając immunitet mandatu nie dostaną?
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Załączniki:
nnnnngf-6BeL-HGdU-XZqx_janusz-korwin-mikke-boje-sie-wirusa-664x0-nocrop.jpg
nnnnngf-6BeL-HGdU-XZqx_janusz-korwin-mikke-boje-sie-wirusa-664x0-nocrop.jpg [ 37.47 KiB | Przeglądane 1499 razy ]
link_1596725882vaH8fSxYwggW8qyeDNe1HB27f.jpg
link_1596725882vaH8fSxYwggW8qyeDNe1HB27f.jpg [ 33.67 KiB | Przeglądane 1499 razy ]

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 13:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
Jakbym siedział koło kaczora to bym pleksi postawił xD

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 13:26 
Forumowy terrorysta

Jak to leciało? Zanęcić, zarzucić zestaw, zaczekać aż łyknie przynętę , zaciąć i wyholować leszcza...

W sejmie w tym samym towarzystwie tumany robią pokazówkę, byle siać ferment i maseczek nie noszą, w kościele w tym samym towarzystwie noszą.

Logiczny konfederata to oksymoron, taki sam jak sucha woda.

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 13:43 
Przyjaciel forum

Nie mam żadnej. Mam za to bardzo fajne koszulki sprzedawane przez JKM. Polecam.

Ty jesteś lewakiem, wiec pewnie masz jakieś inne typu konstytucja „żeby nie piekło kobiet” itp.?

Uczepiłeś się tych maseczek jakby to miało jakieś znaczenie. Lepiej przeanalizuj afery maseczkowe Twojego byłego już ministra zdrowia Łukasza „Szumowina” Szumowskiego.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 14:57 
Forumowy terrorysta

Jesteś komuchem tęskniącym za komunistycznym centralnym sterowaniem. Chcesz zabronić przedsiębiorcom importu węgla mimo, że to się im opłaca i nakazać kupowanie droższego węgla w nierentownych polskich kopalniach.

To komunistyczne centralne sterowanie zawiera również wprowadzenie zakazu uchwalenia budżetu z deficytem przy jednoczesnych postulatach powiększających deficyt . Brak logiki, zatem jak wyżej logiczny konfederata to oksymoron, taki sam jak sucha woda. :rotfl:

Maseczki są właśnie obrazową wizytówką bijących pianę hipokrytów z konfederacji, którzy zachowują się w sposób obliczony na efekt . Przed kamerami nie noszą, poza kamerami noszą mimo ze posiadając immunitet, za brak maseczki nie grozi im mandat .

Nie dziwie się że tego nie rozumiesz, tak samo jak nie rozumiesz to o czym ktos już wspominał ( i nie tylko w kontekscie maseczek) że ''Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka''.

Ponieważ głosy wyborców konfederacji w II turze rozłożyły się po połowie na PAD i na tęczowego Rafała, zapytam czy zostałeś już pasowany na rycerza Sw Zakonu Rycerek i Rycerzy Tęczy Jan Hartmana, przez Wielką Mistrzynię tego zakonu rycerkę Agatę Passent?

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 16:26 
Moderator

Jezu :/

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 17:19 
Częsty bywalec

alduwiel napisał(a):
Zakładaj maskę na brodę. Covidianie uznają Cię za swojego mimo iż będziesz miał nos na wierzchu
też czułem się jak kretyn,
kai napisał(a):
Jakbym siedział koło kaczora to bym pleksi postawił xD
ja też :)
jiGsaw napisał(a):
Mam za to bardzo fajne koszulki sprzedawane przez JKM
ja mam ramki na tablicy rejestracyjnej :) dobra jakoś w dobrej cenie :)
renoraines napisał(a):
i na tęczowego Rafała
najwyższy prezes tego kraju tak właśnie kazał. Ja tam uważam, ze trzeba go czasami słuchać :)

a co do ogółu to człowiek słucha miłościwie nam panujące władzy to pisiory od razu się do gardła rzucają nie słucha też też krzyczą o co tym ludziom chodzi.

Ja sądziłem, że miłośnicy naszej dobrej zmiany to ludzie na poziomie co rozumieją proste słowa wypowiadane przez ich liderów. Proszę poprawcie mnie jak się mylę :)

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 20:37 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Jesteś komuchem tęskniącym za komunistycznym centralnym sterowaniem. Chcesz zabronić przedsiębiorcom importu węgla mimo, że to się im opłaca i nakazać kupowanie droższego węgla w nierentownych polskich kopalniach.

To komunistyczne centralne sterowanie zawiera również wprowadzenie zakazu uchwalenia budżetu z deficytem przy jednoczesnych postulatach powiększających deficyt . Brak logiki, zatem jak wyżej logiczny konfederata to oksymoron, taki sam jak sucha woda. :rotfl:

Maseczki są właśnie obrazową wizytówką bijących pianę hipokrytów z konfederacji, którzy zachowują się w sposób obliczony na efekt . Przed kamerami nie noszą, poza kamerami noszą mimo ze posiadając immunitet, za brak maseczki nie grozi im mandat .

Nie dziwie się że tego nie rozumiesz, tak samo jak nie rozumiesz to o czym ktos już wspominał ( i nie tylko w kontekscie maseczek) że ''Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka''.

Ponieważ głosy wyborców konfederacji w II turze rozłożyły się po połowie na PAD i na tęczowego Rafała, zapytam czy zostałeś już pasowany na rycerza Sw Zakonu Rycerek i Rycerzy Tęczy Jan Hartmana, przez Wielką Mistrzynię tego zakonu rycerkę Agatę Passent?

Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem?! Dlaczego wmawiasz mi ze chce coś komuś zabronić?! Ogarnij się, bo to żałosne!

Co ma prywatyzacja kopali z centralnym sterowaniem? :rotfl: przecież to Ty popierasz sterowanie kopalniami przez panstwo i upośledzanie tym naszej gospodarki. Ogarnij się chłopie albo zasuwaj na trzeźwo do czytania forum. Pisania tez.

Apropo hipokryzji https://m.facebook.com/jkm.wolnosc/phot ... &source=48

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 26 sierpnia 2020, 21:09 
Częsty bywalec

jiGsaw napisał(a):
Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem?! Dlaczego wmawiasz mi ze chce coś komuś zabronić?! Ogarnij się, bo to żałosne!
no mnie też to właśnie zastanawia wyżej pisałem, że miłośnicy dobrej zmiany jak się człowiek z ich liderami zgadza to się rzucają do gardła jak się nie zgadza to też mają problem. Jest to dla mnie zdumiewająca logika :) czy też brak logiki :) a może chodzi o co innego :)

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 63  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1