Mam już komplet hebli na aucie ale jednak do konca zastanawiałem się nad ich montażem, zamiast nich miałyby być od e46 330, wystawiłem je na sprzedaż jednak chętnych brak. Tak więc zostają.
Przód M3 e36 pod tarcze 315mm do tego nowe osłony przeciw pylowe i oczywiście zwrotnice z M3
przed regeneracją:

i po:

i na aucie:

Tył BMW e46 328i po domowej regeneracji tloczki, gumki, malowanie itp pod tarcze 294mm

niestety nie mam innych fotek...
Do tego klocki TRW przód tył
Komplet przewodów elastycznych hamulcowych corteco i FEBI

Płyn hamulcowy ATE SL 6

Pompa hamulcowa e36 M3

O samym hamowaniu, jest spora różnica, pedał jest zdecydowanie miększy, (może mi ktoś powiedzieć czy tak powinno być ? ) Nie mogę się wypowiedzieć zbyt szeroko ponieważ wracałem autem w sporą ulewe oraz przed wymianą padł mi system ABS ASC, mechanik nic nie poradził... Najpierw padło ASC później ABS,brak połączenia z układem jezdnym przez inpe, podmieniłem sterownik oraz przekaźniki, bez rezultatu. Na Delphim udało się połączyć z systemem, wskazywało że przedni czujnik ABS jest uszkodzony ponieważ nie pokazywał prędkości, po wymianie nic, jedynie wyświetla się błąd nr:36. mam podejrzenia co do samej pompy ABS, już kilka lat przy uślizgu koła bardzo głośno wyła więc może to jest to ? Na forach znalazłem wręcz identyczne przykłady ale bez konkretnej odpowiedzi co pomogło autorom postów. Ktoś może to przerabiał i zna temat ?
W ostatnim czasie okleilem dwa elementy włóknem węglowym jak na pierwszy raz wyszło całkiem dobrze moim zdaniem, doszło też kopyto do którego dodałem magnes, jest mega, wreszcie nic nie ogranicza mi widoczności przez szybę czołową, polecam takie rozwiązanie, bardzo.

Zamówiony kompletny układ wydechowy, od kolektora po końcowy, 3 różne firmy, zobaczymy jak to siądzie, napewno będzie bardziej rasowo

Chcę zaliczyć hamowanie przed i po i zobaczyć ile kucykow przybędzie. Następny będzie swap na 2.8 a później się zobaczy, mam pewien plan ale wszystko po kolei