BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 14:18 
Częsty bywalec

A czy wspomniane serwisy BMW dysponują ciagiem technologicznym by sprawdzic zetelnie samochód ? bo ... po moich przejsciach z klientem jak i serwisem w Katowicach Honda , to też powiedzialem sobie , ze w zyciu na serwis z autem nie pojade !
Dlaczego ? tak w skrócie opowiem .
Gdy podjechalem na serwis wyszedl z niego szef serwisu i poprosił kluczyki ode mnie celem jak mówi - musi sie nim przejechac , ja mu na to, iz drzwi otwartych Hondy nie prowadze - a sprawdzenie samochodu nie na tym polega - tu juz bylem jego wrogiem.
Jego wzrok był bardzo wymowny !
po jezdzie wjechalismy na chale , gdzie z niej nas wyproszono - klient był zbulwersowany , no ale przepisy BHP nie do przeskoczenia, zas ja pekalem ze smiechu bo proponowalem mu jazde na stacje diagnostyczną a nie serwis. co zrobili
podpierli pod kompa celem oblukania bledów, a konkretnie poduszek powietrzynych :rotfl:
wykrecili swiece celem zmierzenia kompresji , poszarpali kolami samochodu , podniesli go do góry - tyle obserwowalismy z nosami przyklejonymi do szyby :]
koszt dla klienta .... 160 zł :rotfl: mój czas !! bo klienta to mam w nosie , 4 godziny !! cztery - tak tak i klient dalej nie wiedzial jak auto hamuje , jakie wydziela spaliny itd.
jak wyglada od spodu , a na pytanie zadane serwisantowi o poduszki usłyszał - komputer błedów nie widzi :D
tak bym mógł tu opowiadac godzinami o pzrejsciach z serwisami samochodowymi , tyle , ze po co ? wiec ja bynajmniej rozumiem handlarza który nie chce jechać na serwis , nie rozumiem natomiast - jak nie chce jechać na przeglad .

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, 15:38 
Poszukaj zanim zapytasz

Jak to jest z samochodem od Prywaciarza ?
Musi Dać Duży i Mały brief z ważnym TUVem.
Żeby wykupić zjazdowe blachy i zarejestrować to musi on go u Siebie wymeldować ?
Czy jak pojadę to muszę go ciągać po urzędach aby wymeldował samochód?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, 15:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Musi byc maly i duzy Brief. Nie musisz miec waznego TUV, chyba ze chcesz kupic tablice celne z czerwonym paskiem - tylko wtedy jest on potrzebny. Lepiej kupic zolte, sa tansze i latwiejsze do zalatwienia - mozna je kupic przed zakupem samochodu, nie trezba podjezdzac autem do urzedu, kupuje sie na nazwisko a nie na dany samochod. Dopiero po zalozeniu tablic na auto wypelniasz samemu dane auta w dowodzie przyznanym na tablice. W praktyce mozesz kupic je np. u mnie w Gorlitz i dopiero wtedy pojechac szukac samochodu.
Co do wymeldowania - jesli auto nie jest wymeldowane, to Niemiec sam poleci do urzedu je wymeldowac. Nie da Ci raczej zameldowanego auta, bo wtedy nadal jest wazne jego ubezpieczenie, nie bedzie ryzykowal.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, 21:34 
Poszukaj zanim zapytasz

Dziekuję za info ale to wiem, przyjechałem w poniedzialek tak samochodem od handlarza. Ale chodzi mi o to. Jakby to było jakby znajomy w piatek-sobote kupił mi blachy z ubezpieczeniem (żółte) a w niedziele rano byłbym u prywaciaża. Czy on w niedziele wymelduje auto czy muszę mu powiedzieć żeby przed weekendem je wymeldował bo po nie przyjade ?

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, 17:55 
Zacna persona forum

niestety urzedy w Niemczech dzialaja tylko w dni powszednie. Poza tym naprawde to marne szanse aby nieznajomy dal Ci niewymeldowane auto. Jesli uzywa je na co dzien, to nie wymelduje tylko dlatego ze obiecasz mu ze przyjedziesz. jesli jednak nie bedzie widzial problemu w wydaniu zameldowanego auta (zdarza sie), to moge pomoc z wymeldowaniem, wyslesz mi tablice DHLem, samo wymeldowanie kosztuje niewiele ponad 10 euro.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, 20:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
el ile kosztuja te tablice z zoltym paskiem w gorlitz?

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, 20:55 
Zacna persona forum

Od dzisiaj 75,20 e, podrozaly o 3 euro :)
Moge zalatwic za 300 zl i wyslac DHL jakbys chcial, na drugi dzien sa u Ciebie i lecisz sobie po auto.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1