BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 18:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 113  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Szczepionka wektorowa na Covid-19 - pewna śmierć!
PostNapisane: 12 stycznia 2021, 21:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
MAJSU napisał(a):
///david napisał(a):
MAJSU, zapiszę Ci białe kierunki do z3 w spadku

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Kolejny szarlatan opłacany przez Big Farme.

Generalnie z obu stron bezsensowna dyskusja się zrobiła z tego i propaganda. Rząd zaczął wcinać się po raz kolejny w sprawy niebędące jego sprawami ze swoją propagandą i się zaczęło. Powinny być tylko przekazane informacje na temat choroby i szczepionki i każdy ma swój rozum, a zrobiło się z tego larum i kolejny grunt do skłócenia i podzielenia społeczeństwa.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 09:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
jiGsaw, są przekazywane suche fakty , przez specjalistów z odpowiednich dziedzin i co ? Nadal te fakty podważają osoby takie jak Pani Górniak czy Pan Zdzisio posadzkarz , którzy nie mają żadnej wiedzy a jedynie w internecie słuchają opinii , im podobnych laików.

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 09:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
Dlatego to jest mój ulubiony mem na ten czas

Obrazek

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 09:29 
Uzależniony od forum :)

Z FB ministerstwa zdrowia...
Cytuj:
Minister Adam Niedzielski w #MZ: Aby zwiększyć bezpieczeństwo pacjentów, zaproponowaliśmy rozwiązanie polegające na stworzeniu Funduszu Kompensacyjnego. Dysponentem Funduszu będzie Rzecznik Praw Pacjenta. Świadczenia z Funduszu obejmą na początku osoby, które miały wykonane szczepienia ochronne przeciw COVID-19 przeprowadzane po 26 grudnia 2020 r., u których wystąpiły działania niepożądane tj. konieczna była hospitalizacja przez co najmniej 14 dni.
Wysokość świadczenia kompensacyjnego, jeśli dojdzie do hospitalizacji, będzie wynosiła od 10 tys. do 100 tys. zł. W zależności od długości okresu leczenia.
Środki na wypłatę świadczeń będą pochodzić głównie z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19.

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 09:41 
Zacna persona forum

ale oni z tego funduszu przecież nakupili już czegoś i ponoć kasy nie ma? :D
dlatego przedsiębiorcom nie pomagali, bo nie było kasy w funduszu

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 09:46 

Drukarka chodzi pełną parą, na 3 zmiany, wystarczy pieniędzy dla wszystkich :]

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 09:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E60 550i
Kod silnika: N62B48
Garaż: BMW e61 520d 2006 - było
BMW E60 550i 2008 - Jest
Taaaa, a inflacja już nas pożarła iii przetrawiła

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 10:53 
Forumowy terrorysta

Fundusz kompensacyjny jeszcze nie powstał , dopiero zostanie stworzony o czym mówi MZ , a idiota w komentarzu napisze ze z tego funduszu nakupili już czegoś i ponoć kasy nie ma .
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 11:00 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Fundusz kompensacyjny jeszcze nie powstał , dopiero zostanie stworzony o czym mówi MZ , a idiota w komentarzu napisze ze z tego funduszu nakupili już czegoś i ponoć kasy nie ma .

Fundusz nie powstał ale trwa właśnie 3ci nabór na wnioski, na które kasa idzie z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19?

RFIL – co to jest?
Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych (RFIL) to program, w ramach którego rządowe środki trafiają do gmin, powiatów i miast w całej Polsce na inwestycje bliskie ludziom. Wsparcie jest bezzwrotne i pochodzi z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19.

https://www.gov.pl/web/premier/rzadowy- ... -lokalnych

Rządowe wsparcie – w jakiej wysokości?
W sumie Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych wypłaci jednostkom samorządu terytorialnego ponad 12 mld złotych:

6 mld zł – środki, które trafiły latem 2020 roku do wszystkich gmin i powiatów w całej Polsce (wsparcie wyliczone przez algorytm);
4,35 mld zł – środki przyznawane jednostkom samorządu terytorialnego w ramach konkursu w grudniu 2020 roku;
1,65 mld zł – środki przyznawane jednostkom samorządu terytorialnego w ramach trwającego konkursu. Nabór na te środki ruszył 10 grudnia 2020 r. Wnioski składać można do 28 grudnia 2020 r. Więcej informacji tutaj;
dodatkowa pula 250 mln zł skierowana dla gmin popegeerowskich (informacje wkrótce).

Ostatnio edytowano 13 stycznia 2021, 12:33 przez kai, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 11:24 
Forumowy terrorysta

kai napisał(a):
renoraines napisał(a):

fundusz nie powstał

Skoro nie powstał to nie mozna korzystać z czegoś czego nie ma .
Bicie piany :rotfl: .

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 11:41 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
kai napisał(a):
renoraines napisał(a):

fundusz nie powstał

zacytowalem ci strone z govu, a ty dalej rzniesz glupa?

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 11:47 

renoraines napisał(a):
ponoć kasy nie ma .

Bo nie ma i nie było. Ale sie produkuje na bieżąco. Kompensują Coca Colą.

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 12:02 
Zacna persona forum

wbrew temu co twierdzisz, fundusz przeciwdzialania istnieje i zostalo z niego wyplacone 12mld zlotych
po reszte info zapraszam na: https://www.gov.pl/web/premier/rzadowy- ... -lokalnych

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 12:08 
Forumowy terrorysta

Pogubiłes się kai ponieważ sam przyznałes ze fundusz o ktorym mowa, o którym wspominal kszyhu czyli fundusz kompensacyjny nie powstał.

kai napisał(a):
renoraines napisał(a):

fundusz nie powstał

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 12:17 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Pogubiłes się kai ponieważ sam przyznałes ze fundusz o ktorym mowa, o którym wspominal kszyhu czyli fundusz kompensacyjny nie powstał.

kai napisał(a):
renoraines napisał(a):

fundusz nie powstał

kai napisał(a):
fundusz nie powstał ale trwa właśnie 3ci nabór na wnioski, na które kasa idzie z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19?

to było pytanie retoryczne z mojej strony :)

w podstawowce kiedys o tym uczyli.
ponizej tego pytania wyjasniam czemu sie mylisz.

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 13:24 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Panowie (zwłaszcza Renoraines) - wycieczki osobiste - zapraszam do fight clubu.

Update:
Tu macie temat do dyskutowania siebie. Prośba o uszanowanie tego, nie chcemy dawać L4, ale możemy zmienić zdanie:
viewtopic.php?p=2278851#p2278851

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 15:59 
Forumowy terrorysta

Kyokushin, zalozyles temat o cenzurze a sam cenzurujesz usuwajac tylko moją odpowiedź , w której piszę wprost o co chodzi . Ktos pisze do mnie publicznie to mu publicznie odpowiadam.

Cytat który wstawił kszyhu dotyczy stworzenia funduszu kompensacyjnego, z którego mają być wypłacane świadczenia dla osób u których po szczepieniach wystąpią powikłania i będą musiały te osoby być hospitalizowane . Takiego funduszu kompensacyjnego wczesniej nie było, wiec nie można było z niego wydawać.

kai myli pojecia i wstawia dane dotyczące inwestycji lokalnych i pieniędzy z jakich korzystają gminy , powiaty, jednostki samorządu terytorialnego.

Mimo, ze są to pieniadze z tego samego budżetu , to pieniadze dla pacjentow hospitalizowanych, a pieniadze na inwestycje lokalne to dwie rozne sprawy.

Analogiczne, korzystając z tarczy antykryzysowej i pobierajac pieniadze na dofinansowanie wynagrodzeń pracowników trzeba je wydac na dofinansowanie wynagrodzeń pracowników, a nie inne firmowe cele.

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 16:13 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
renoraines napisał(a):
Kyokushin, zalozyles temat o cenzurze a sam cenzurujesz usuwajac tylko moją odpowiedź , w której piszę wprost o co chodzi . Ktos pisze do mnie publicznie to mu publicznie odpowiadam.

Oczywiście, będę i mogę :hyhy: Twoja wypowiedź wycelowana w KAI została przeniesiona do innego działu, poprzednia wyleciała w kosmos - jak zapowiadałem - wycieczki osobiste będą wywalane w kosmos bez względu na to czy mają wartość merytoryczną czy nie, wedle uznania adminów.

Został stworzony dział, po to żebyście mogli się tam naparzać, a nie tu, ponieważ z dobrej woli nie chcemy Wam co chwila dawać ostrzeżeń albo banów.
Poza biciem biany, większośc pianobijców potrafi uargumentować coś sensownie i dać jakąś wartość merytoryczną, jak chcecie to potraficie.

Ale to nie jest też jakaś speluna, gdzie każdy może w każdego mięchem rzucić, albo personalnie wytykać rzekome wady osobowości, nawet bez używania wulgaryzmów.

Co jest tu niezrozumiałe?

W dziale 'Pogawędki', dyskutujecie temat, w dziale 'fight club', siebie.

kai to samo. Jak chcesz komentować Renorainesa to w 'fight club'. Tutaj sobie dyskutujcie o covidzie bez wchodzenia na siebie.

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 17:31 

renoraines napisał(a):
Mimo, ze są to pieniadze z tego samego budżetu , to pieniadze dla pacjentow hospitalizowanych, a pieniadze na inwestycje lokalne to dwie rozne sprawy.

Analogiczne, korzystając z tarczy antykryzysowej i pobierajac pieniadze na dofinansowanie wynagrodzeń pracowników trzeba je wydac na dofinansowanie wynagrodzeń pracowników, a nie inne firmowe cele.

Wszystko to ten sam budżet, a że oni sobie to nazywają fundusze, pomoce, wsparcia czy co tam innego... to wiadomo, że muszą te swoje wymysły jakoś pogrupować.
Służba dostała +100% za kontakt z covidem, teraz dostanie kase na walke z powikłaniem po covidzie :rotfl:
Widzę, tutaj też zabieg psychologiczny tego wymysłu... żeby tych którzy nie chcą sie kłuć, też zachęcić, że niby inwestują w nasze bezpieczenstwo... Poza tym szczepionki jakiechś terminy waznosci też mają chyba ;)

PostNapisane: 13 stycznia 2021, 17:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
///david napisał(a):
jiGsaw, są przekazywane suche fakty , przez specjalistów z odpowiednich dziedzin i co ? Nadal te fakty podważają osoby takie jak Pani Górniak czy Pan Zdzisio posadzkarz , którzy nie mają żadnej wiedzy a jedynie w internecie słuchają opinii , im podobnych laików.

No chyba jesteś niepoważny? Fakt jest taki, że NA KAŻDYM kroku rząd tworzy jakieś chore akcje i propoagandę mające czy to zachęcać do zaszczepienia, a wręcz dyskryminować w przypadku niezaszczepienia bądź wręcz sankcjonować na różne sposoby za to. Ludzie to widzą, więc reagują - każdy na swój sposób. Gdyby odbywało się to wszystko normalnie, czyli tak jak napisałem, to by nie było też takich wypowiedzi jak Pani Górniak itp.

I to wszystko w ramach podania preparatu będącego rzekomo szczepieniem (co jest nieprawdą), rzekomo nieobowiązkowego (to czemu w takim razie nie ma takich cyrków wobec innych szczepień nieobowiązkowych?!), rzekomo bezpiecznego (nie zostało to do końca jeszcze zbadane) i na chorobę o śmiertelności podobnej do grypy z powikłaniami. Jest to eksperyment medyczny, powszechny zamach stanu.

Podsumowując albo szczepienie jest nieobowiązkowe i nie ma żadnego LARUM wokół tego tak jak wokół innych szczepień nieobowiązkowych albo niech wprowadzą WPROST obowiązek i wyszczepiają ludzi niczym bydło, pod przymusem. Będę miał przynajmniej impuls by zakupić i nabić czarnoprochowce wreszcie.

renoraines napisał(a):
kai napisał(a):
renoraines napisał(a):

fundusz nie powstał

Akurat obecny rząd jest w tym mistrzem patrząc jak tworzą pieniądze z powietrza jednocześnie mordując gospodarkę. Czeka nas scenariusz wenezuelski, będziemy mogli niedługo wszyscy zostać milionerami. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 113  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1