BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 06:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 113  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Szczepionka wektorowa na Covid-19 - pewna śmierć!
PostNapisane: 9 kwietnia 2021, 19:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Waldek wujekwaldek - oprócz Ciebie znam jednego człowieka, który ma Aventadora. Jednak nie jest on tak doświadczony jak Ty i mi nie odpowie. Skoro już tu zaglądasz to odpowiedz mi na takie nurtujące mnie pytanie z dzieciństwa.

Ferrari czy Lamborghini i dlaczego? Ew. opisz co je różni. Wieść niesie, że marka Lamborghini powstała w ten sposób, że... klient Ferrari był niezadowolony z produktów marki Ferrari i... postanowił stworzyć auto samemu. Tak powstała marka Lamborghini.

Wyobraź sobie, że to tak jakbyś Ty się mnie pytał co lepsze MB czy BMW, bo ja po prostu miałem dwie emki i trzy merce AMG. Nic więcej, na luzie to potraktujmy, od strony po prostu user'a.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 kwietnia 2021, 21:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: brak
Garaż: było V8
Skoro Waldek ma/miał i jedno i drugie to chyba nie ma jedynej i właściwej odpowiedzi na to pytanie, zależy co komu odpowiada.

PostNapisane: 10 kwietnia 2021, 06:56 
Przyjaciel forum

Wojtek napisał(a):
Skoro Waldek ma/miał i jedno i drugie to chyba nie ma jedynej i właściwej odpowiedzi na to pytanie, zależy co komu odpowiada.

Serio? No co Ty nie powiesz. Czekałem na Twoją odpowiedź...

Wracając do tematu. Przygotowałem małe podsumowanie dla tych, którzy nie rozumieją jak działa biznes. Jakby ktoś miał lepszy darmowy mem creator bez zakładania kont itp. itd. to zapodajcie.

Obrazek

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 12 kwietnia 2021, 14:45 
Przyjaciel forum

https://www.money.pl/gospodarka/paszpor ... 0416a.html

Co następne? Gwiazda dawida na lewym ramieniu dla niezaszczepionych? Ograniczenia rodem z APERTHEIDU w RPA dla niezaszczepionych?

Próbuję uzyskać informacje w dwóch tematach:

1. Sposób uzyskania zaświadczenia o przeciwwskazaniu do szczepienia - być może takie osoby nie będą podlegały tej segregacji.
2. Sposób uzyskania zaświadczenia o zaszczepieniu bez szczepienia się.

Czy ktoś się interesował tymi tematami? Co do 1. to wiem na razie tyle, że stan onkologiczny z chemioterapią jest przeciwwskazaniem lub stan psychiczny, ale tutaj chyba jakieś grubsze żółte papiery by trzeba ogarnąć. 2. Może być to trudne, trzeba iść na układ ze szczepiącym/szczepiącymi chyba, bo zaświadczenia są zabezpieczone kodem QR, którego podobno nie da się podrobić.

Jakieś pomysly albo wiedza? Dzielcie się.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 12 kwietnia 2021, 15:53 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Przyznam Adam , ze Twoje sposoby są jak najbardziej ok. Ja natomiast przygotowuje się już na czasy gdy calkiem zabronią nam wychodzić z domu :/ fałszywa ręka do szczepienia moze nie wypalić :/

PostNapisane: 12 kwietnia 2021, 16:04 
Uzależniony od forum :)

Teściu ma raka, bierze eksperymentalne leki z ju es ej. Normalnie go szczepili we Wrocławiu. Wczoraj pojechał do szpitala bo ciężko dychał, sanitariusze/lekarze dostali info ze to nie pierwszy raz, gdyż systematycznie ma przetaczaną krew bo spada mu chemoglobina... nawet lekarz prowadzący kazał sie im kontaktować w celu konsultacji, to stwierdzili, nie muszą bo to nie ich obowiązek. ..Stwierdzili że zrobią prześwietlenie płuc i 2x szybko test na covida.
wyszło jednak ze chyba cos z nerkami .. taka sytuacja ;)

Co do segregacji i tak zrobią co chcą. Zawsze mówią tak a robią srak.

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 06:57 
Moderator

Obrazek

Obrazek

Tak jak mowilem , wszystko się sprawdza. Nowa waluta swiatowa bedzie miala wbudowany czas wqznosci. Kazdy dostanie konto w banku swiatowym i na te konto bedą przelewane coiny , ktore trzeba bedzie szybko wydac inaczej straca waznosc.

To jest wlasnie jeden ze sposobow zniewolenia bo

Obrazek

Moim zdaniem prawdziwa przyczyna tego co się dzieje ma swojekorzenie gdzieś tutaj:

Obrazek

Obrazek

aha no i coś wrzucę na temat bo Waldek zły będzie, a więc tak wygląda efektywność szczepień :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 09:44 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
jiGsaw napisał(a):
2. Sposób uzyskania zaświadczenia o zaszczepieniu bez szczepienia się.

Po wejściu do gabinetu mówisz że ojej zosawiłem bombelka w samochodzie, zaraz wracam, i nie wracasz. Dostajesz karteczkę o przyjęciu pierwszej dawki i za X czasu stawiasz się po raz drugi, robisz to samo. True story.

Pytanie kto stworzył takiego okienko w systemie i po co ? :-k Reptilioni, Krul Korwin, Hołownia, Rotszildowie czy może po prostu Gumisie ? Ja stawiam na Kunana.

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 11:31 
Przyjaciel forum

Cytuj:
aha no i coś wrzucę na temat bo Waldek zły będzie, a więc tak wygląda efektywność szczepień :rotfl:

Obrazek

nie umiemy w dane no nie?
1) zrodlo. nie screen niewiadomo skad tylko zrodlo.
2) analiza danych. ilu z pacjentow zmarlo na skutek przyjecia szczepionki a ile po prostu i tak by umarlo bez jej przyjecia
3) jesli nawet zalozmy pesymistyczny scenariusz czyli ze 1670 osob zmarlo a 37 tys zachorowalo to tak lekko liczac na 7 mln zaszczepionych osob daje to promilowe wartosci. wiec skutecznosc szczepionki liczona w ponad 99 proc wydaje sie byc conajmniej niezla?
4) czesto szczepionka nie sprawi ze nie zachorujesz ale sprawi ze duzo lagodniej przejdziesz. wiedzial bys to gdybys nie czytal i nie powielal bzdur.

czyli jak zawsze. aludwiel jakosc prima sort.... szkoda slow.

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 11:54 
Fan włoszczyzny

MAJSU napisał(a):
Ja stawiam na Kunana.

Lara Croft.

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 12:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
wujekwaldus napisał(a):
1) zrodlo. nie screen niewiadomo skad tylko zrodlo.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 13:13 
Moderator

Justyna Socha ze stop nop dodała takiego posta na fb po tym jak otrzymała z ministerstwa informację zwrotną. Mam do niej napisać, zeby mi te pusma w oryginale zesakanowala i podeslala na maila tak abym mogł to tutaj Wam wstawić?

Waldek tak wiem jak działają i faktycznie podziwiam skuteczność. Zastanawiają mnie jedynie efekty uboczne ktore mogą się pojawić np za kilkanascie lub kilkadziesiąt lat.

Obrazek

Koniec języka za przewodnika, kto nie wierzy niech sam do Justyny napisze w tej sprawie.

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 13:22 
Pierwsze kroki

alduwiel napisał(a):
mogą

No właśnie. Jak już pytałem wcześniej, nawet jeśli, to jak będziesz w stanie zweryfikować czy te efekty są faktycznie winą szczepionki?

PostNapisane: 13 kwietnia 2021, 15:03 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
alduwiel napisał(a):
Justyna Socha ze stop nop dodała takiego posta na fb po tym jak otrzymała z ministerstwa informację zwrotną. Mam do niej napisać, zeby mi te pusma w oryginale zesakanowala i podeslala na maila tak abym mogł to tutaj Wam wstawić?

Waldek tak wiem jak działają i faktycznie podziwiam skuteczność. Zastanawiają mnie jedynie efekty uboczne ktore mogą się pojawić np za kilkanascie lub kilkadziesiąt lat.

Obrazek

Koniec języka za przewodnika, kto nie wierzy niech sam do Justyny napisze w tej sprawie.

Aldek, mam dla Ciebie jeszcze bardziej przerażające informacje... W tym roku w Polsce zmarło już około 150tys ludzi, wszyscy z nich pili wcześniej wodę !!! NIe pijcie wody !!! Nikt nie wie co w niej jest ale najprawdopodobniej jest zatruta chipami !!!

PostNapisane: 14 kwietnia 2021, 22:52 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
apropo szczepionek i 'wierzenia' naukowcom :)

Obrazek

PostNapisane: 15 kwietnia 2021, 00:00 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
tymczasem w USA wstrzymują szczepienia Johnson & Johnson bo znów sprawa z zakrzepami się pojawia

PostNapisane: 15 kwietnia 2021, 06:10 
Przyjaciel forum

Coraz częściej słyszę sytuacje typu "zaszczpion, ale i tak zachorowan zmar i pogrzebion". Oczywiście większość nie umiera, ale choroba ich nie omija.

Skoro ludzie nawet po dwóch dawkach, odczekaniu 2 tygodni po nich itp. itd. odbyciu wszystkich innych rytuałów z namaszczeniem, chorują, to pojawiają się pytania:

1. Czy szczepionka działa? Jeżeli tak, to jak?
2. Na co działa szczepionka?
3. Na co chorują zaszczepieni ludzie i dlaczego?
4. Wreszcie powracające pytanie - co te testy tak właściwie pokazują?

Tak, wiem, może mniej ludzi choruje, może lżej chorują. No, ale do licha - jak pamiętam to inne szczepionki na ospę prawdziwą, gruźlicę itd. po prostu chroniły - nikt się nie zastanawiał "o kurde, a może i tak zachoruję na czarną ospę" albo "no niech już nawet ta czarna ospa mnie dopadnie, to po szczepieniu powinienem lżej przejść".

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 15 kwietnia 2021, 07:17 
Moderator

Bill Gats mowi na żywo przed publicznościa w programie TED, ze mamy przeludnienie i z zwiazku z tym poziom co2 jest za wysoki co zaowocuje ogromną katastrofą w rychłym czasie i dlatego mają plan ograniczenia populacji dzięki ,, nowym szczepionkom" i służbie zdrowia. Teraz mamy nowe szczepionki, a Wy sie zastanawacie czy je wziąć?

Tak szczepionki dzialają , ale dają tez liczne efekty uboczne tak samo jak np herioina. 100 lat temu gdy Bayer wynalazl to dziadostwo mozna bylo to kupic w kazdej aptece bez recepty jako dobry lek na wszystko. Naukowiec ,ktory to wynalazl dostal nagrodę Nobla, a od wyczynowych wrecz mozliwosci tego specyfiku wziela sie nazwa heroin ( heroiczy lek) leczylo to się tym wszystko od bólu glowy po grypę, a na depresji koncząć...

Dopiero po pierwszej wojnie swiatowej zbadano dokladnie efekty uboczne , ktore wczesniej byly pomijane. Tak samo bylo z ćmikami, ale teraz ze szczepieniami bedzie inaczej, wiecie dlaczego? Bo opinię tworzą media, a te są pod kontrolą ludzi ktorym zalezy na tym, abyscie byli okłamywani. Cel uswieca srodki - ratujemy naszą planetę!

PostNapisane: 15 kwietnia 2021, 07:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
alduwiel napisał(a):
wziąć?

Wziąć.
Tak jak nie mieść, tylko mieć.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 15 kwietnia 2021, 07:59 
Moderator

Jak to możliwe, że u mnie się wyświetla wziąć? i jeszcze jak pisałem tego posta to sprawdzałem jak to poprawnie napisać :)

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 113  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1