Lincoln napisał(a):
Przyklaskujesz idiocie bijącemu kobiety - szurasz o dno...
Na filmiku nie widać całej akcji, a jest on docięty z jakiegoś powodu. Na samym początku widać nerwowy ruch kobiety - tak jakby np. wracała po uderzeniu. W necie ktoś pisał, że widział cały filmik i to kobieta podobno uderzyła go pierwsza. W treści artykułu też była taka wzmianka. No chyba nie powiesz, że facet ma się dać lać durnej obcej babie?
Natomiast jeżeli on uderzył pierwszy - to oczywiście wina jego. W co wątpię by chłop bez dużego powodu, przy dziecku, przy ludziach, od tak uderzył kobietę... ale różnie bywa, i takie pojeby się trafią. Co nie zmienia faktu, że idiotka jak aż tak się boi wirusa to powinna siedzieć na dupie w domu i zamawiać zakupy z dowozem.
Kyo - ja myślę, że maskę może nosić ten kto się boi wirusa, najlepiej taką, która ma prawo mu pomóc. Może nosić też każdy inny, o ile zasłanianie twarzy jest legitne. Natomiast jakiekolwiek formy zmuszania zdrowych ludzi, nie bojących się wirusa, chcących oddychać swobodnie, do noszenia masek w imieniu cudzego strachu i cudzego braku dostatecznej ochrony przed zarażeniem się należy położyć dokładnie na tej samej półce co subsydia dla elektryków, "darmowe" miejsca postojowe dla elektryków i prąd, sztuczne zwężanie dróg, likwidację miejsc postojowych stawiając w zamian rurki dla rowerów itd. Nie można być wybiórczym wolnościowcem, warto mieć ukształtowane, jasne poglądy, oceniające wedle tych samych kryteriów.
Jeżeli ktoś nie chce użerać się z debilami lub policją itp., bo mu po prostu na to szkoda czasu, to noszenie maski z kinolem na wierzchu jest jakimś kompromisem - maska jest? Jest. Oddycha się świeżym powietrzem robiąc wdech przez nos? Oddycha.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...