Witam. Mam e39 z m52tub28 kupiłem nie sprawne, zrobiłem remont silnika. po tym nadal nie odpalała, zmieniłem czujnik wału, świece, i podmieniłem cewki na 100% sprawne ( miałem w garażu to wolałem dać pewne ) po tym zaczeła odpalać. a i pompa i filtr paliwa bo chodziła tylko na wolnych obrotach po dodaniu gazu gasła.
Na początku chodziła bardzo dziwnie, szarpała przerywała, ale sie "rozchodziła" po paru km.
Teraz głownie jedzie normlanie, ma moc od samego dołu, bardzo fajnie przyspiesza i ciągnie do końca, ale jak pojeżdże na gazie to po kilku km zaczyna szarpać przerywać i wypadać zapłon, aż w końcu nie chodzi na 1 cyl. i trzeba zgasić i odpalić po czym znowu chodzi na wszystkie 6. zamieniałem cewki jak i wtryski gazowe miejscami ale mimo to ciągle wyskakuje na 2 i 5 cylindrze wypadanie zapłonu i sondy lambda- za bogata mieszanka..
Czy jest opcja że wtryski benzynowe leją, ale na benzynie jeszcze to przepala, a na gazie ją zalewa bo dostaje i paliwo i gaz ??
Druga sprawa, że nie potrafi trzymać wolnych obrotów, ciągle faluje, może raz na 10 razy trzyma równo. psikałem wszedzie plakiem, nieszczelności nie ma, odma jest nowa. silniczek krokowy czyscilem, co może być przyczyną ? wymienić silniczek krokowy ?>
|