Co myślicie o Nowym Wale zaprezentowanym przez władze w sobote?
Moje krótkie podsumowanie: 1) UoP w ogóle już traci sens dla ludzi którzy chcą normalnie zarabiać 2) wygrywają tylko duże korpo bo jeszcze więcej ludzi którzy chcą normalnie zarabiać ucieknie na b2b 3) ludzie którzy uciekną na b2b po prostu będą musieli jedynie wynegocjować nieco większą stawke, którą i tak korpo sobie wsadzi w koszty, a część ludzi w ogóle wyniesie firmy poza pl 4) gawiedź dostaje ochłapy 5) klasa średnia i mniejsi przedsiębiorcy jak zwykle w czapę
Co myślicie o Nowym Wale zaprezentowanym przez władze w sobote?
Ja z jednej strony doceniam Morawieckiego, za to że nie rzuca słów na wiatr: "Jak ludzie ci zapier****** za miskę ryżu, jak było w czasach po drugiej wojnie światowej i w trakcie, to wtedy gospodarka cała się odbudowała" Z drugiej strony nie dziwię się tym posunięciom, gdyż ci wszyscy BOGACZE zarabiający powyżej 7000zł i tak najwcześniej nie głosowali na PiS- czyli rząd zabrał "TAMTYM" i da "NASZYM"
mnie dziwi, że masa pisiorów tyłem wycofuje się ze swoich przekonań i udaje, że na nich nie głosowali ale są tacy co pamiętają, kto wychwalał pis pod niebiosa - to mają swoich u władzy
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...
Bol d*upy jigsawa znakomicie podaj adres wysle ci, bo będziesz miał teraz problem związać koniec z końcem .
Robiac c.d. beki z przyglupów z konfederacji, dla nich nawet Szwajcaria jest komunistyczna,bo płaci zasiłek rodzinny na dzieci. Dużo łatwiej klaskac medykom niż placic "na nich" składkę zdrowotna. Albo podawać jako przykład szczęśliwości Singapur nie wiedzac ze tam obowiązkowa składka to 37% .
Co do zasady, kwota wolna od podatku niska to źle, zostaje podwyższona tez źle. Emerytura z podatkiem źle, emerytura (do 2500) bez podatku tez źle. Zamrożenie plac w budżetówce za po ,urzędnicy słowem się nie zająkneli , dostali od pis podwyżkę tez źle itd
PiS : to polski ład Opozycja : to polski nieład i ta sama opozycja to były też nasze pomysły
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Bol d*upy jigsawa znakomicie podaj adres wysle ci, bo będziesz miał teraz problem związać koniec z końcem .
Robiac c.d. beki z przyglupów z konfederacji, dla nich nawet Szwajcaria jest komunistyczna,bo płaci zasiłek rodzinny na dzieci. Dużo łatwiej klaskac medykom niż placic "na nich" składkę zdrowotna. Albo podawać jako przykład szczęśliwości Singapur nie wiedzac ze tam obowiązkowa składka to 37% .
Co do zasady, kwota wolna od podatku niska to źle, zostaje podwyższona tez źle. Emerytura z podatkiem źle, emerytura (do 2500) bez podatku tez źle. Zamrożenie plac w budżetówce za po ,urzędnicy słowem się nie zająkneli , dostali od pis podwyżkę tez źle itd
PiS : to polski ład Opozycja : to polski nieład i ta sama opozycja to były też nasze pomysły
Jesteś tak prosty, że Ciebie to można zaprogramować w kilku wierszach jak reagujesz w pętli np. z warunkiem if na każdą krytykę rządu... bólem dupy o Konfederację.
https://www.money.pl/podatki/polski-lad ... 5792a.html - jak widać większość jest takimi Renoraines'ami w tym kraju... Komunę z Polski przegonisz, ale komuny z Polaków nie przegonisz. Niech zatem zabierają przedsiębiorcom, oni obniżą odpowiednio pensje lub podwyższą ceny towarów/usług i tyle. A głupie Polaczki dalej będą się zastanawiać "EJ KURDE PACZCIE ZNOWU NIE POMOGŁO, CO ROBIMY ŹLE? ZA MAŁO IM ZABRALIŚMY, DOWALIĆ IM WINCYJ PODATKÓW".
PiS: > zapowiadaj reformę podatkową > nazywaj ją najlepszą reformą od czasu dinozaurów > powtarzaj wszystko codziennie po 100x > namawiaj do udziału w sPiSie powszechnym > zbierz prywatne dane od większości obywateli > zamiast reformy podnieś podatki, ups jakoś tak wyszło > stwórz konieczność działania w szarej strefie > ścigaj nieposłusznych obywateli dzięki sPiSowi > dziw się dlaczego przedsiębiorcy uciekają do Dubaju > ogłoś sukces reformy podatkowej, siema"
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...
Jigsaw jestes bezmyślny (poszukaj sobie synonimy tego slowa ) ze nawet nie zauważyłeś, ze zwróciłeś się bezpośrednio do mnie wiec odpisałem.
Taki masz wspomniany bol d*py ze musiałeś wrócić do tego tematu dzisiaj czyli ponad 24H po moim poscie. Mogłeś to zrobic na bieżaco wczoraj, czas miałeś bo pisałeś na forum o roznych godzinach o szczepionkach czy Palestynie itd. Jest na forum zakładka nowe posty wiec to widac.
Zatem k olejny raz pod twoim adresem zadziałało : jak wyhaczyc leszcza? Zanecic, zarzucic zestaw ( w tym wypadku wspomniec o przygłupach z konfederacji), poczekać aż łyknie przynętę, zaciąć i wyholować leszcza z wody.
Jestes oderwanym od rzeczywistości kucem, któremu wydaje się ze chodzi po gaju oliwnym za swoim ‘’krulem’’ i w swojej naiwosci wierzysz w idiotyzmy o niepłaceniu podatkow, skladek, wyjsciu z UE i NATO, odebraniu praw wyborczych kobietom. Wśród was sa tez idioci , którzy uwazają, ze gwałt bez krzyku kobiety nie jest gwałtem i ze można kobiete wykorzystac seksualnie na śpiocha, skoro spi to nie protestuje.
Dla kogos takiego jak ty żyjącego ze swoimi urojeniami, obce jest pojęcie redystrybucja dochodow, które wystepuje na całym świecie. Ale jako członek sekty inteligencji bezobjawowej będziesz bredził o socjalizmie, rezimie, zniewoleniu . Pakuj karton i jedz na bezludna wyspe, nie będziesz się szczepił ani spisywał.
Opozycja neguje polski ład, jednoczesnie chwalac się ze to były jej pomysły w tym również zwiekszenie nakładów na ochronę zdrowia. Jest to bezposrednio związane ze skladką zdrowotną , zwiekszeniem lub brakiem odliczeń i ktokolwiek rzadzilby, zrobiłby tak samo. Przyglupow z konfederacji nie licze, we wczorajszym sondazu kantar konfederacja z poparciem 5 % ruska onuca na granicy progu wyborczego z poparciem 5 % czyli potwierdza sie, ze konfederacji kury szczac prowadzac, a nie polityke robić
Opozycja jeszcze się nie nauczyła się ze gardząc wyborcami , ktorych nazywa plebsem czy dzieciorobami itd nie zyska ich głosów. Opozycja chcac wygrac nie moze liczyc tylko na swój elektorat , gryzac sie miedzy sobą.
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Jarek znowu przechytrzył „opozycję” , która myśli że Polska to Warszawa , Gdańsk , Kraków , Wrocław i Poznań Jarek zagrał znowu tak ,że kolejne 4 lata będzie rządził
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Jigsaw ty i tobie podobni gołodupcy bez pomocy panstwa już dawno byście umarli.
Nie byłoby ciebie stac na zapłacenie z własnej kieszeni za leczenie po wypadku oraz na zapłacenie za szkody w mieniu, a tych dwoch bijacych pianę nieudaczników , zarabiających 6 i 11 tys zł ROCZNIE, do niczego się nie nadaje. https://www.tvp.info/45983919/jak-za-11 ... -warszawie
Nie byłoby ciebie stac na zapłacenie z własnej kieszeni za leczenie po wypadku oraz na zapłacenie za szkody w mieniu, a tych dwoch bijacych pianę nieudaczników , zarabiających 6 i 11 tys zł ROCZNIE, do niczego się nie nadaje. https://www.tvp.info/45983919/jak-za-11 ... -warszawie
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
‘’Dzieki temu, ze umieraja najsłabsi polepsza się jakość narodu i społeczeństwa’’ vs W związku z tym ze miałeś opłacone obowiązkowe ubezpieczenia komunikacyjne i zdrowotne, otrzymałeś panstwowe leczenie i przeżyłeś. Niewiele płaciłes, wiecej dostałeś.Też mówiłeś, że to ogranicza twoją wolność? Ironia losu.
_________________ Mi sono guardato intorno e non sono riuscito a trovare l'auto che sognavo per me. Ecco perché ho preso una decisione: lo costruirà da solo. E.Ferrari
Rost jestes kucem wiec pozdrow Korwina oraz Stonoge .
5) klasa średnia i mniejsi przedsiębiorcy jak zwykle w czapę
A konkretniej co "średniacy" tracą?
_________________ I miejsce Zlot BMW-Sport 2013, w sumie II miejsce, bo Waldek wygrał finał III miejsce Zlot BMW-Sport 2014 (pow. 3L) Mistrz Grand Prix Polski 2014 Street RWD II wicemistrz GPP 2015 Street RWD Wicemistrz GPP 2016 Street RWD Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD
‘’Dzieki temu, ze umieraja najsłabsi polepsza się jakość narodu i społeczeństwa’’ vs W związku z tym ze miałeś opłacone obowiązkowe ubezpieczenia komunikacyjne i zdrowotne, otrzymałeś panstwowe leczenie i przeżyłeś. Niewiele płaciłes, wiecej dostałeś.Też mówiłeś, że to ogranicza twoją wolność? Ironia losu.
Uwierz mi, że więcej wpłaciłem do systemu niż wyniosły koszty tamtych zdarzeń.
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 44 gości