BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 17:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 113  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Szczepionka wektorowa na Covid-19 - pewna śmierć!
PostNapisane: 31 maja 2021, 16:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: E93
Kod silnika: N54B30
Garaż: Było:
E36 325i: viewtopic.php?f=102&t=169233
Jest:
E93 335i: viewtopic.php?f=6&t=172752
alduwiel napisał(a):
Obrazek

Moim zdaniem w ciagu 15 lat ...

Ja tam mysle, ze 100% ludzi po szczepionce umrze w ciagu 100 lat. Jak nic!

A jak ten lauerat Nobla, ktoremu odjebalo na starosc- i to mowi tez jego rodzina- ma racje to tym lepiej :D

Live Fast, die young! xDD

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 maja 2021, 19:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
renoraines napisał(a):
rexman napisał(a):
alduwiel napisał(a):
Jig Olej go :) Kiedy ktoś przynosi Ci prezent, a Ty go nie przyjmujesz to do kogo należy prezent? Nich sam karmi się tą negatywną energią, nie przyjmuj jej Adam.

Racja! Nie zniżajcie się do jego poziomu. Nie odpowiadać na zaczepki!
Używa karczemnego języka. Dno sięgnęło odbytu zwierząt!

Serio? Gdzie byłeś, gdy uzyto takiego języka (Jig vs Damian)
jiGsaw napisał(a):
Na żywo byś dostał w ryja bezmózgi worku gówna i tyle by z tego twojego prostactwa było.

:rotfl:

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom, ja do niego po jemu, bo on inaczej nie teges. :]

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 31 maja 2021, 22:01 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Uwierzcie lub nie wszystko w naszej rzeczywistości ma swoją częstotliwość i wibrację. Badania Alaina Aspecta, Karla Pribrama, Davida Bohma, Ruperta Sheldrake, potwierdzające że nasz świat jest hologramem, morzem fluktującej energii którą materializuje świadomość. Wszystko sterowane jest z zewnątrz, z pól torsyjnych przesyłających informacje do naszej "rzeczywistości" za pomocą sygnałów o odpowiedniej częstotliwości.
W 1902 na wyspie Saint-Pierre doszło do wybuchu wulkanu Mont Pelee. Nad wulkanem uniosła się wielka, gęsta chmura gazów, sięgająca wysokości 400 metrów, chmura zapaliła się i ekspolodowała. W sekundę zginęło 20 000 ludzi, przeżył tylko jeden człowiek, więzień osadzony w głębokiej celi. Ziemia została wypalona do kości. Wydawałoby się że życie na wyspę już nigdy nie powróci, tymczasem nie tylko szybko wróciło. Wszystko co odradzało się na wyspie było wielkich rozmiarów, od roślin do zwierząt. Działała tu jaką dziwna siła modyfikująca biologiczną matrycę wszystkich żywych organizmów.
By ten cud zbadać wysłano na wyspę ekspedycję. W czasie badań dr Jules Graverue, szef misji, mając 59 lat urósł o 6,5 cm bez uszczerbku dla swojego zdrowia. Podobnie jego asystent dr Rouen, także lat 59 lat, urósł o 5 cm. Istnieją dwie możliwości, albo wulkan otworzył drzwi dla częstotliwości uwięzionej we wnętrzu Ziemi, albo wysoka chmura zapalonych gazów wypaliła dziurę w ozonie i do Ziemi dotarło jakieś promieniowanie z kosmosu.
O tym fenomenie , co jest oczywiste, media i źródła historyczne milczą jak zaklęte. Przypomnę, że antyczne cywilizacje, w swych podaniach przekazywały wiedzę o EPOCE OLBRZYMÓW. Z trudnych do zrozumienia powodów nie popularyzuje się informacji o odnalezieniu szczątków gigantów w Czadzie (Jean-Paul Lebeuf i G.Calame-Griaule). Giganci ci nazywani byli przez mejscową ludność SAOS. Według podań giganci zniknęli dopiero w XVI wieku spacyfikowani przez Arabów. Szczątki gigantów odnaleziono także w Kigali w Rwandzie.
Rasę tych bardzo wysokich i szczupłych ludzi Gunther nazwał Nilotami. W Australii odnaleziono skamieniałe ślady olbrzymich stóp. W czasie wykopalisk prowadzonych w tym miejscu przez Reksa Gilroya dyrektora Muzeum Historii Naturalnej w Victorii z Ziemi wydobyto pałki, tłuczki, ciosła, dłuta, noże i pięściaki, które ważyły od 2,5 kg do 10 kg. Obliczono że wzrost ludzi posługujących się takim zestawem AGD musiał sięgać od 3 do 3,5 metra, a waga do 200 do 240 kg.
Szczątki gigantów , ogromne kości, czaszki, odkopano w Queensland, w Nowej Południowej Walii, Nowej Kaledonii, w Ohio, ( hrabstwo Ashtabula ), Kennewick ( stan Waszyngton ), na wyspie Santa Rosa ( wybrzeże Kalifornii ), przy drodze Philadelphia-Erie ( USA ), w hrabstwie Marion ( Wirginia Zachodnia ), Dolina Śmierci ( USA ), w Mongolii, Peru ( ludzie Chachapoyas - Ludzie z Chmur ), na pustyni Kolorado, na Wyspie Wielkanocnej, w Chile, Argentynie ( Patagonia ), Polinezji.
Rasę gigantów miał zdziesiątkować Wielki Potop. Wszystko się zgadza, na świecie przetrwało wiele fantastycznych megalitów ogromnych rozmiarów, szacunkowo datowanych na starsze niż 10 000 lat przed nasza erą jakich nie mógł stworzyć obecny człowiek. Czy tamten kataklizm, jak ten na wyspie Saint-Pierre uwolnił lud dopuścił do Ziemi sygnał elektromagnetyczny jaki zmienił biologiczną matrycę wszystkich żywych organizmów. Zwracam uwagę na symetrię, wszystko co żyje w naszych czasach, poza nielicznymi wyjątkami jest proporcjonalnych rozmiarów. w czasach gigantów wszystko było z kolei gigantyczne.
Artykuł Diany Wojtkowiak w którym opisała interferencje pomiędzy polem elektromagnetycznym a aktywnością wirusów. Oddajmy jej na chwilę głoś :
"Wirusy posiadają zaledwie kilkanaście do dwudziestu kilku białek, nie odbierają sygnałów bezpośrednio z otoczenia, korzystają z sygnałów, które odbierają komórki gospodarza. Aleksander Czyżewskij napisał jeszcze przed wojną książkę pokazującą na dziesiątkach wykresów korelację różnych epidemii (cholera, tyfus, dyfteryt, grypa) z wysoką aktywnością słoneczną. Książkę tę wydano w Związku Radzieckim, ze względów ideologicznych dopiero w latach siedemdziesiątych. Analogicznie Edgar Hope-Simpson pokazuje, na podstawie bardziej precyzyjnych danych, zbieżność grypy sezonowej z liczbą Wolfa zaplamienia Słońca. W szerokim zakresie szerokości geograficznej na naszej półkuli grypa atakuje mniej więcej w listopadzie, a później w marcu. Już w osiemnastym wieku wykazano, że nie chodzi tu o zmiany pogodowe, ale o bardziej stabilny czynnik.
Nie ma jednak wątpliwości, że tutaj Słońce jest źródłem promieniowania aktywującym agresywność wirusa. Z moich badań wynika, że Słońce dostarcza całej grupy cykli zegarowych w postaci promieniowania cząstek pola torsyjnego o specyficznej informacji. Przykładowo cykl roczny związany jest z informacją pierwiastka uranu kolejno w dwunastu Kategoriach, a okres znaków zodiaku Strzelca 22 11 – 21. 12 i Ryb 19.02 – 20.03 powiązany jest z aktywacją systemu neuroprzekaźnictwa histaminergicznego, a więc z podwyższonym poziomem histaminy wzmacniającym procesy zapalne. Cykle jedenastoletnie aktywności Słońca nie były przedmiotem moich badań, jednak spodziewany zakres informacyjny od tej aktywności, stymulowanej grupowaniem się razem największych planet jak Jowisz i Saturn, może być podobny."
Pod spodem zamieściłem artykuł z Guardiana sprzed pięciu lat, już dość znany w sieci. Opisuje eksperyment polegający na aktywowaniu zwojów mózgowych za pomocą namagnesowanego białka które aktywuje konkretne grupy komórek nerwowych na odległość. Chemiogenetyka to nauka wykorzystująca zmodyfikowane białka, które są aktywowane przez dopracowane leki by mogły być skierowane do określonych typów komórek w organizmie.
Liczne badania wykazały, że białka komórek nerwowych, reagujące na temperaturę lub rozciąganie można zmodyfikować genetycznie, tak aby stały się wrażliwe na fale radiowe i pola magnetyczne przyłączając je do białka magazynującego żelazo zwanego ferrytyną lub nieorganiczną cząstką paramagnetyczną. Czy to jest odpowiedź czym, między innymi, jest chemtrails ?
Zespół Ali Gülera na Uniwersytecie Wirginii opracował taką metodę włączania i wyłączania neuronów wykorzystując do tego białko TRPV4 reagujące na czynniki fizyczne, łącząc je, za pośrednictwem inżynierii genetycznej, z ferratyną. Białko takie może sygnalizować komórkom konkretne reakcje biochemiczne.
Koronawirusy to proste formy składające się z białek. RNA, co na pewno jest już wam wiadome, jest nośnikiem ( przenoszenia ) informacji w organizmie. Ten kto twierdzi dziś że nie może być jakiegokolwiek związku pomiędzy chemtrails, technologią 5G, 6G i wirusami, szczepionkami, lekami zwyczajnie, bezczelnie kłamie. Zwracam uwagę że w szczepionkach, a nawet w lekach do budowania reakcji immunologicznej przeciwko sars-cov2 wykorzystuje się ..... adenowirusy.
Czy już rozumiecie ? Wirus lub szczepionka mogą dostarczyć do ludzkiego organizmu namagnesowane białka którymi można sterować albo za pomocą związków chemicznych ( lekarstwa lub związki zawarte w szczepionkach ) albo sygnału o określonej częstotliwości i amplitudzie z zewnątrz. Te narzędzia otwierają możliwość do umieszczenia w ludzkim organizmie programów operacyjnych, których częścią staną się sterowane z zewnątrz neurony ludzkiego mózgu. Stąd już tylko krok do połączenia człowieka z siecią.

https://www.theguardian.com/science/neu ... u-3WhSVUMM

Ostatnio edytowano 1 czerwca 2021, 09:56 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 maja 2021, 22:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
alduwiel napisał(a):
Obrazek

Moim zdaniem w ciagu 15 lat ...

https://www.politifact.com/factchecks/2 ... -say-covi/

Gość w ogóle nazywa się Luc Montagnier jak coś

PostNapisane: 31 maja 2021, 22:36 
Moderator

kai napisał(a):
alduwiel napisał(a):

Gość w ogóle nazywa się Luc Montagnier jak coś

Moim zdaniem w ciągu 15 lat...

Kai, dzięki. Myślałem, ze juz nikt tego nie czyta.

PostNapisane: 1 czerwca 2021, 06:34 
Przyjaciel forum

All serio jest z Tobą coraz gorzej i jesteś niebezpieczny dla swojej rodziny i bliskich wciskając im te bzdury.
Weź się chłopie do roboty bo od nadmiaru wolnego czasu zwyczajnie zwariowałeś.
Mam tylko 178cm wzrostu wyślesz linka gdzie ta wyspa?
Albo nie czekaj w nowym M3 fotel carbon jest dedykowany do 180cm to jednak nie chce.

PostNapisane: 1 czerwca 2021, 06:56 
Moderator

Dla mnie to nie są bzdury. Informacje jakie mozna wyciągnąć z ksiązek profesorow instytutu Hoovera, dla mnie i dla wielu są wiarygodne, przykro mi, ze dla Was to bzdury. Tak faktycznie kiepsko mi idzie, moi rodzice wzieli szczepionki, bardziej boją się wirusa ( mają okolice siedemdziesiątki) niż szczepienia. Matka po drugiej dawce prawie zeszła, ale juz jej lepiej. Jedyna osoba, ktora z zatwardziałych zwolennikow szczypawek przeszla na drugą stronę to moja była. Dostała 15 maja J&J i jak sama powiedziała, prawie umarła w nocy po szczepieniu. Do dziś zle się bardzo czuje, boli ją głowa, wymiotuje itp jak jej przejdzie to zapewne zmieni zdanie na pozytywne na temat szczepien na cov19, ale aktualnie ma inne zdanie. Jakie to banalne, jest problem to szczepienie złe, jak nie ma tzn ze dobre.

Tak wiem, ze trafiam czesto na jakąs bzdrurę i zapewne jakies 20% tego co napisalem jest bzdurą. Tak wyglada walka z takimi jak ja, na zasadzie osmieszania. Podsylają nam jakis falszywy trop i tym się osmieszamy w oczach innych. Wystarczy jeden taki raz, aby stracić caly autorytet . Jestem tego swiadomy, na fb juz i tak wiekszosc jesli nie 80% ludzi przestalo mnie obserwoqwac, tutaj czulem ze jest tak samo. Wiec? Komu robię krzywdę skoro ludzie i tak mają to w dupie?

Zbacz Mały co sie zmieniło w ciagu ostatniego roku, wirus nikogo z nas nie zabił, ale zostawił pamiatki, takie jak wyzsze podatki, nowe socjale, nowe zakazy i nakazy czyli tak jak zawsze odkąd zyję. Po malenku po troszeczku zabierają nam wolość, ale Wy tego nie zauwazacie, nie chcecie albo nie potraficie dostrzec , ze to będzie postępowac i finalnie skonczy sie jak w 1984 Orwela, albo predzej jak w ,,nowym wspaniałym swiecie" Huxleja.
Ja mam swietną technikę przepowiadania przyszłosci na podtsawie przeszłosći bo widzisz, wszystko to co się juz wydarzyło mowi nam kim jestesmy teraz i kim bedziemy w przyszłosći. Jesli coś mialo miejsce kiedyś, ma miejsce obecnie to pewnym jest, ze w przyszlosci będzie się to działo dalej... jesli szczepienia pomogą i epidemia się skończy to znaczy, ze się pomyliłem. Jelsi od pazdziernika będzie kolejna powtorka z locdownami itd tzn ze jednak trwa wielki reset.

Mały moze masz rację, wiecej szkód niż pożytku z tego wszystkiego np Waldek się obraził przez to na mnie i zapewne nie tylko on...

A co do Twojego pytania to szukaj tutaj:
Obrazek

PostNapisane: 1 czerwca 2021, 14:02 
Częsty bywalec

Jest:
Ja tam juz mam ;)

Obrazek

PostNapisane: 2 czerwca 2021, 09:24 
Przyjaciel forum

Jeszcze trochę i ludzie będą się ustawiali w kolejce po unijny certyfikat potwierdzający posiadanie mózgu. :rotfl:

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 czerwca 2021, 11:05 
Częsty bywalec

Jest:
Niektórym by się przydał taki. Wprost mówiący ile ma się IQ. Najlepiej z jasna informacja dla dla postronnych z kim ma się do czynienia. Wtedy to by dopiero się okazało jakie są powody wysrywow mózgowych co poniektórych xDDDD

PostNapisane: 3 czerwca 2021, 07:14 
Przyjaciel forum

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Obrazek

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 3 czerwca 2021, 14:18 
Częsty bywalec

Jest:
Oj przydalby sie taki test na inteligencje. Oj przydal. Kuce niestety mozliwe, ze stracilyby prawa wyborcze, ale coz. Dla dobra ogolu; byloby wtedy zdecydowanie lepiej xD

Ciagle Jig tylko obrazki? XdDDD Zdradzic ci sekret? Ameba umyslowa potrafi cos takiego sklecic. Ameba umyslowa nie skleci artykulu ani w Nature, ani w Science na ten przyklad.

No, ale ameba umyslowa zrozumie druga amebe umyslowa. Wyzej juz nie.

PostNapisane: 3 czerwca 2021, 15:07 
Przyjaciel forum

Ważne kto żywi jeszcze te ameby. A sprawa jest dokładnie tak prosta jak na obrazku. Gdy ci przedstawiałem liczby, zwłaszcza bez obrazków, to dostawałeś sraczki, a Twój umysł wywalał blue screen'y i nie było jakiejkolwiek, nawet tak durnej, reakcji.

A co do praw wyborczych, inteligencji, itp. itd., to już takie testy były i prawa wyborcze według Ciebie by musieli stracić ci z najwyższymi wynikami. Lewactwo, które reprezentujesz powinno być zaorane w pierwszej kolejności gdyby był próg IQ, od którego się dopuszcza do wyborów.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 4 czerwca 2021, 05:46 
Częsty bywalec

Jest:
AJ.. Ja tak ogolnie o amebach, a Ty wziales do siebie xD

No coz xDDD

Kazdym swoim slowem to potwierdzasz... lewaku!

PostNapisane: 4 czerwca 2021, 06:49 
Przyjaciel forum

Ja mam poglądy prawicowe. Ty lewicowe, wręcz komunistyczne. Zatem ty jesteś lewakiem.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 4 czerwca 2021, 09:55 
Częsty bywalec

Jest:
Mozesz sobie mowic co chceswz, ale jestes lewakiem xD w stu procentach sie wpisujesz w ich schemat. Wiec...

Jigsaw to LEWAK!

PostNapisane: 4 czerwca 2021, 12:02 
Przyjaciel forum

DamianTra napisał(a):
Mozesz sobie mowic co chceswz, ale jestes lewakiem xD w stu procentach sie wpisujesz w ich schemat. Wiec...

Jigsaw to LEWAK!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie dość, że nieinteligentny jesteś to jeszcze masz coś z banią?

Jesteś śmieszny, poczytaj czym się charakteryzują postawy społeczne prawicowe od lewicowych to zrozumiesz.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 4 czerwca 2021, 16:46 
Zacna persona forum

alduwiel napisał(a):
Dla mnie to nie są bzdury. Informacje jakie mozna wyciągnąć z ksiązek profesorow instytutu Hoovera, dla mnie i dla wielu są wiarygodne, przykro mi, ze dla Was to bzdury. Tak faktycznie kiepsko mi idzie, moi rodzice wzieli szczepionki, bardziej boją się wirusa ( mają okolice siedemdziesiątki) niż szczepienia. Matka po drugiej dawce prawie zeszła, ale juz jej lepiej. Jedyna osoba, ktora z zatwardziałych zwolennikow szczypawek przeszla na drugą stronę to moja była. Dostała 15 maja J&J i jak sama powiedziała, prawie umarła w nocy po szczepieniu. Do dziś zle się bardzo czuje, boli ją głowa, wymiotuje itp jak jej przejdzie to zapewne zmieni zdanie na pozytywne na temat szczepien na cov19, ale aktualnie ma inne zdanie. Jakie to banalne, jest problem to szczepienie złe, jak nie ma tzn ze dobre.

Tak wiem, ze trafiam czesto na jakąs bzdrurę i zapewne jakies 20% tego co napisalem jest bzdurą. Tak wyglada walka z takimi jak ja, na zasadzie osmieszania. Podsylają nam jakis falszywy trop i tym się osmieszamy w oczach innych. Wystarczy jeden taki raz, aby stracić caly autorytet . Jestem tego swiadomy, na fb juz i tak wiekszosc jesli nie 80% ludzi przestalo mnie obserwoqwac, tutaj czulem ze jest tak samo. Wiec? Komu robię krzywdę skoro ludzie i tak mają to w dupie?

Zbacz Mały co sie zmieniło w ciagu ostatniego roku, wirus nikogo z nas nie zabił, ale zostawił pamiatki, takie jak wyzsze podatki, nowe socjale, nowe zakazy i nakazy czyli tak jak zawsze odkąd zyję. Po malenku po troszeczku zabierają nam wolość, ale Wy tego nie zauwazacie, nie chcecie albo nie potraficie dostrzec , ze to będzie postępowac i finalnie skonczy sie jak w 1984 Orwela, albo predzej jak w ,,nowym wspaniałym swiecie" Huxleja.
Ja mam swietną technikę przepowiadania przyszłosci na podtsawie przeszłosći bo widzisz, wszystko to co się juz wydarzyło mowi nam kim jestesmy teraz i kim bedziemy w przyszłosći. Jesli coś mialo miejsce kiedyś, ma miejsce obecnie to pewnym jest, ze w przyszlosci będzie się to działo dalej... jesli szczepienia pomogą i epidemia się skończy to znaczy, ze się pomyliłem. Jelsi od pazdziernika będzie kolejna powtorka z locdownami itd tzn ze jednak trwa wielki reset.

Mały moze masz rację, wiecej szkód niż pożytku z tego wszystkiego np Waldek się obraził przez to na mnie i zapewne nie tylko on...

A co do Twojego pytania to szukaj tutaj:
Obrazek

Wychodzę z założenia, że lepsza gorzka prawda od słodkiego kłamstwa. Co za tym idzie, wielu z nas woli nie postrzegać problemów jakie nas otaczają, a drudzy popadają w przysłowiową paranoję. Tych trzeźwo myślących uświadczymy garstkę. Więc nie przejmuj się tekstami, można wyjść z prostego założenia że ta osoba która chce dostarczyć informacji wejdzie na ten temat forumowy, a inni niech po prostu wyjaśniają swoje zawiłości na fight club.

PostNapisane: 6 czerwca 2021, 09:56 
Przyjaciel forum

Pytanie za sto punktów do niektórych forumowiczów.

Obrazek

„Rozbrajające jest kiedy ktoś po szczepieniu bredzi o 'przepustce do wolności'. Pojęcie 'wolność' jest mu tak obce jak psu, który cieszy się że wyjdzie na spacer pod warunkiem że założy smycz, kaganiec i będzie się łasił do właściciela.”

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 6 czerwca 2021, 10:55 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Pytanie za sto punktów do niektórych forumowiczów.

Obrazek

„Rozbrajające jest kiedy ktoś po szczepieniu bredzi o 'przepustce do wolności'. Pojęcie 'wolność' jest mu tak obce jak psu, który cieszy się że wyjdzie na spacer pod warunkiem że założy smycz, kaganiec i będzie się łasił do właściciela.”

A daj spokój, chwalą się że mogą za granicę na wakacje pojechać, jakby w Polsce było mało atrakcji i nie trzeba przyjmować szczepionki tylko wynająć apartament który posiada każdy hotel.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 113  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1