BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 113  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Szczepionka wektorowa na Covid-19 - pewna śmierć!
PostNapisane: 1 lipca 2021, 21:41 
Zacna persona forum

alduwiel napisał(a):
https://www.facebook.com/100004202857217/posts/2084134505069958/

Szach mat :ok:

Brawo, od razu nagrałem, bo znając życie usuną za chwilę :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 lipca 2021, 21:49 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Mówiłem już wcześniej o tym białku. Wystarczy wrócić do pierwszego postu w tym temacie.

PostNapisane: 1 lipca 2021, 22:02 
Zacna persona forum

Z drugiej strony, odważna kobieta.

PostNapisane: 1 lipca 2021, 22:11 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Alik87 napisał(a):
Z drugiej strony, odważna kobieta.
Odwazna, bo zaraz antyfoliarze sie do niej doczepią, wyzywając od szurów, foliarzy, płaskoziemców, fanów kosmitów oraz podwodnych cywilizacji. Tak własnie dyskurs wygląda w tej chwili . Tymczasem warto sie pochylić nad tym co mowi, a jak ktos ma WYNIKI BADAN ( licze ,ze pani z infolinii zaraz ją storpeduje) , to niech się wypowie z kontrargumentami. BTW to nawet głupi McDonalds podaje wiecej danych ( liczba kalorii np ) niz nasza infolinia :rotfl:

PostNapisane: 2 lipca 2021, 13:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
Trzeba nazwać kompletnym brakiem logiki dla miłośników szczepień.
Ktoś wierzy w szczepienia to się szczepi i jest bezpieczny to co go obchodzi ten co się nie zaszczepił tego nie mogę zrozumieć.

A w przypadku tej konkretnej się okazało, ze Ci zaszczepieni też mogą przenosić wirusa a łagodnie go przejdą to w sumie Ci zaszczepieni stwarzają zagrożenie bo nie da się po nich poznać :) a jak im to wmówiono to już inny temat :)
Frank napisał(a):
Odwazna, bo zaraz antyfoliarze sie do niej doczepią, wyzywając od szurów, foliarzy, płaskoziemców, fanów kosmitów oraz podwodnych cywilizacji. Tak własnie dyskurs wygląda w tej chwili . Tymczasem warto sie pochylić nad tym co mowi, a jak ktos ma WYNIKI BADAN ( licze ,ze pani z infolinii zaraz ją storpeduje) , to niech się wypowie z kontrargumentami. BTW to nawet głupi McDonalds podaje wiecej danych ( liczba kalorii np ) niz nasza infolinia

też uważam, że Pani odważana miejmy nadzieję, że tych odważnych będzie coraz więcej

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 2 lipca 2021, 19:52 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
"Medal" zawsze ma dwie strony...
https://igcz.poznan.pl/inne-wydarzenia/ ... s-cov-2-z/

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 2 lipca 2021, 20:15 
Zacna persona forum

Lincoln napisał(a):

Zgadza się, masz racje. Ale podejdę do tematu z powagą, gdy tylko ktoś weźmie odpowiedzialność na klatę, bo dalej tkwimy w eksperymencie na ludzkości.

PostNapisane: 2 lipca 2021, 22:06 
Administrator

Lincoln napisał(a):
"Medal" zawsze ma dwie strony...
Ale kasa płynie w jedną stronę.

PostNapisane: 3 lipca 2021, 02:10 
Zacna persona forum

Frank bardziej tego nie dało się podsumować. Korzyści majątkowe i brak odpowiedzialności zarówno finansowej jak i karnej za podjęte decyzje, a w zawodzie lekarza (szeroko pojęte słowo, w zasadzie chodzi mi o medycynę i zawody związane) pomimo tego że towarzystwo jest nad to sterylne, takowe kary zawsze były.

PostNapisane: 3 lipca 2021, 06:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Patrzcie jak się tworzy propagandę dla demokratycznych debili. Wykres kołowy spreparowano w taki sposób aby wyglądało jakby więcej osób się zaszczepiło, niż nie zaszczepiło, rozbijając niezaszczepionych na jakąś dodatkową sztuczną grupę "ile osób brakuje do osiągnięcia zbiorowej populacji. :rotfl: :wstyd:

https://forsal.pl/artykuly/8059446,koro ... -dane.html

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 3 lipca 2021, 06:58 
Przyjaciel forum

To co opowiada ta Pani to są kompletne bzdury. Szczepionka nie zawiera DNA a RNA a to całkowicie zmienia postać rzeczy wystarczy poczytać na ten temat. Dodatkowo z tego filmu wycięte są fragmenty z wypowiedziami pozostałych uczestiników, które mocno punktowały wypowiedzi tej Pani, która notabene jest psychiatrą a nie wirusologiem czy genetykiem. Jak widać nawet sama siebie nie potrafi wyleczyć mimo odpowiedniej specjalizacji ;)
Niech każdy robi co uważa nikt nikogo do swoich racji nie przekona szkoda bić pianę.
Mam wielu klientów lekarzy w tym kilku profesorów wielokrotnie rozmawiałem z nimi na ten temat wszyscy są zaszczepieni a przed szczepieniami analizowali temat dogłębnie.
Fakty są takie amantadyna działa dobrze ale nie na wszystkich na niektórych ok 1/3 kompletnie nie dlatego podają leki które działają na większy procent osób. Przed szczepieniem powinno się wykonać test na przeciwciała czego się nie robi i jest to niebezpieczne dla osób, które są ozdrowieńcami i mają dużo przeciwciał. Uznano że ryzyko jest znikome żeby przyspieszyć i nie komplikować przebiegu szczepień.
Covid to olbrzymi zysk dla lekarzy i szpitali i robią wszystko żeby ten fakt wykorzystać co nie znaczy że wirusa nie ma.

Co do liczby szczepień typowa propaganda pisu.
Liczba wykonanych szczepień 29mln i w sumie prawda ale liczba zaszczepionych osób wynosi 16mln bo w tych 29mln liczą dwie dawki czyli 13mln x2 dawki i 3mln po 1 dawce. Na logikę te podawane 29mln to wszyscy dorośli Polacy reszta to dzieci więc coś się nie zgadza. Ciekawe co zrobią jak będzie dobijać do 40mln i nawet prosty człowiek ogarnie że szczepień więcej niż Polaków ;)

PostNapisane: 3 lipca 2021, 08:09 
Administrator

--==Mały==-- napisał(a):
To co opowiada ta Pani to są kompletne bzdury. Szczepionka nie zawiera DNA a RNA a to całkowicie zmienia postać rzeczy
Ale ona nic o DNA i RNA nie mowiła z tego co pamietam.

Moi znajomi profesorowie z kolei się nie szczepią bo twierdzą, ze ta " szczepionka" to zrobione na szybko eksperymentalne gówno.
--==Mały==-- napisał(a):
Jak widać nawet sama siebie nie potrafi wyleczyć mimo odpowiedniej specjalizacji
No i o tym pisałem wczesniej, od razu sie zaczyna wysmiewanie, kpiny bo ktos ma inne zdanie.

PostNapisane: 3 lipca 2021, 09:38 
Forumowy terrorysta

Zwrocmy uwage na dwie sprawy. Specjalizacje lekarskie sa po to , zeby lekarz zdobywal kwalifikacje w okreslonej dziedzinie. Psychiatra nie jest specjalistķa od wirusow
i badan klinicznych z tym zwiazanych .Zanim ktos sie oburzy , gdyby mial np zlamana stope to uda sie do ortopedy, a nie do okulisty. itd

Druga, zapomniana
Michu napisał(a):

Widać ogromną zależność między temperaturą a skalą zaraźliwości.
Coronavirus jak każdy wirus w dużym uproszczeniu to genom i kapsyd - płaszcz białkowy który jest jego "ochroną". Im temperatura wyższa tym szybciej białko się rozkłada...a wirus ginie.

PostNapisane: 3 lipca 2021, 10:28 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Mały skoro ona jako psycholog nie ma prawa miec wiedzy na temat szczepień, wirusów i genetyki to Ty jako mechanik jakim prawem ją dyskredytujesz?

Jeszcze tylko pytanie: a Luc Monteginer zdobywca nagrody nobla i jeden z najwybitniejszych specjalistow w dziedzinie wirusów i genetyki pomylił się w swoim podejsciu do tematu szczepień przeciv cov19 ponieważ?

Ostatnio edytowano 3 lipca 2021, 11:19 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 lipca 2021, 10:38 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
MAJSU napisał(a):
Czyli uważasz, że ta szczepionka jest warta przyjęcia i to całe warunkowe dopuszczenie itp. itd. kupy się trzyma i ma sens?

Warto żebyś nauczył się wreszcie wyciągać logiczne wnioski ale szanse na to są znikome.

PostNapisane: 3 lipca 2021, 10:44 
Administrator

A nasi włodarze , premierzy i ministrowie to są dopiero specjalisci, ze ho ho :rotfl:

Jakim prawem oni się wypowiadają?

PostNapisane: 3 lipca 2021, 13:45 
Przyjaciel forum

MAJSU napisał(a):
MAJSU napisał(a):
Czyli uważasz, że ta szczepionka jest warta przyjęcia i to całe warunkowe dopuszczenie itp. itd. kupy się trzyma i ma sens?

Warto żebyś nauczył się wreszcie wyciągać logiczne wnioski ale szanse na to są znikome.

To Ty nie zrozumiałeś pytań i odpowiedzi i co z tego wynika. Przekaz jest jasny i potwierdza to o czym wszyscy wiedzą, dlatego zadałem takie pytanie.

Alduwiel - psychiatra, ta pani z tv to lekarz, a nie psycholog.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 3 lipca 2021, 18:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
Oczywiście to dyskusja bo dyskutować trzeba.

Fakt jest taki, że człowiek co jest za szczepieniem to jak by wstąpił do jakiejś sekty. Ci lobbyści szczepień chcą by tych co się nie zaszczepią zamknąć pewnie w jakiś obozach itp. oczywiście ta segregacja sanitarna już jest. Przez tych cowidian musiałem zmienić plany wakacyjne w tym roku.

A jak ktoś mówi ja się nie szczepię a ty rób co chcesz to od razu dostaje łatę od sekty - antyszczepionkowiec i inne różne epitety.

Więc pytam po raz kolejny o co chodzi tym zwolennikom szczepień ile dostali kasy za takie lobby, a jak nie dostali kasy i za darmo tak cisną do tych co nie chcą się szczepić co oglądają i czytają bo to muszą być dobrze zrobione, strony czy też programy, ze tak konsument zachwala.

Logiki w moich oczach nadal u naganiaczy na szczepienia ja nie widzę.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 3 lipca 2021, 20:04 
Przyjaciel forum

Al ona jest psychiatrą nie psychologiem sam bym zwariował rozmawiając latami z ludzmi psychicznie chorymi ;)
Ja podsumowalem fakty, ktore usłyszalem od znajomych lekarzy sam nie mogę nic powiedzieć bo nie mam wiarygodnego źródła informacji i to dotyczy jednej i drugiej strony. Jak nie mam pewności staram się nic nie mowić można zawsze zrobić jak ludzie z rządu czyli zacząć wypowiedź od "Wydaje mi się... Sądzę..." i wtedy można mówić wszystko bo na starcie podważamy wiarygodność wypowiedz i pozbawiamy się odpowiedzialności.
Kkrzysztof ja się zaszczepiłem ale w dupie mam czy ktoś się zaszczepi czy nie każdy niech robi co uważa. Jeżeli szczepionki działają to ludzie zaszczepieni nie powinni się interesować nie zaszczepionymi bo nie są dla nich zagrożeniem.

PostNapisane: 3 lipca 2021, 21:14 
Przyjaciel forum

--==Mały==-- napisał(a):
Al ona jest psychiatrą nie psychologiem sam bym zwariował rozmawiając latami z ludzmi psychicznie chorymi ;)
Ja podsumowalem fakty, ktore usłyszalem od znajomych lekarzy sam nie mogę nic powiedzieć bo nie mam wiarygodnego źródła informacji i to dotyczy jednej i drugiej strony. Jak nie mam pewności staram się nic nie mowić można zawsze zrobić jak ludzie z rządu czyli zacząć wypowiedź od "Wydaje mi się... Sądzę..." i wtedy można mówić wszystko bo na starcie podważamy wiarygodność wypowiedz i pozbawiamy się odpowiedzialności.
Kkrzysztof ja się zaszczepiłem ale w dupie mam czy ktoś się zaszczepi czy nie każdy niech robi co uważa. Jeżeli szczepionki działają to ludzie zaszczepieni nie powinni się interesować nie zaszczepionymi bo nie są dla nich zagrożeniem.

Łukasz - radziłbym z dystansem podchodzić do opinii lekarzy, bo też mam wielu w swoim gronie. Są to urzędnicy, którzy MUSZĄ powtarzać narrację systemową, w dodatku często czerpią z pandemii ogromne korzyści. Przeczytaj proszę:

https://propolski.pl/lekarz-wyznaje-nie ... doQBHxn95o

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 113  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1