renoraines napisał(a):
Kyo podwyżka mandatow nie ma nic wspolnego z utrudnianiem poruszania sie. Nie szalejesz, nie zaplacisz.
Piszesz ze jadac autem w godnych warunkach bo takie sobie sam stworzyles, ładnie ubrany, klima, szyber niczym sie nie martwisz, jestes zrelaksowany,wyluzowany itd. Skoro tak, tzn. ze jezdzisz z glowa na karku, a nie brawurowo i jak wyzej nie zaplacisz. A ze ktos inny dostanie mandat , to jego problem. Ty za niego nie bedziesz placil.
Im mniej wariatow drogowych tym lepiej. Tacy sie naucza dopiero jak dostaną po kieszeni lub trafia do pierdla. Znow pijak za kółkiem zabil matkę z dzieckiem.
Poza tym samo w sobie natezenie ruchu jest spore i nie rozpisując sie nad kwestiami bezpieczeństwa, nie ma sensu szarżowanie na drodze. Co najwyżej zyska sie kilka minut w mieście, kilkanaście w trasie.
Lewak zawsze będzie dążył do tego aby ograniczyć swobody obywatelskie jak tylko się da, wszelkimi możliwymi sposobami. Lewak nie rozumie, że obecne kary są ok, tylko ich brak egzekucji jest problemem. Lewak nie wie, że Niemcy już kilkadziesiąt lat temu udowodnili wszem i wobec, że to nie prędkość jest problemem.
Wreszcie lewak nie rozumie, że za te mandaty zapłacimy wszyscy. Kierowcy zawodowi oraz grupy zawodowe, które ze względu na charakter wykonywanej pracy, muszą dużo jeździć samochodem, będą musiały koszty ryzyka oraz koszty mandatów doliczyć do cen usług lub produktów, które dostarczają, kierując pojazdem.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...