kryst16 napisał(a):
KEMN1 napisał(a):
Jak najbardziej jawnie, z wielką pompą, przekażmy jak najszybciej się da, 29 migow naszym towarzyszom w Niemczech, a oni niech zrobią z nimi co chcą.
Mamy milion dodatkowych ludzi do wykarmienia, a na dniach ta liczba moze się podwoić (Nie bez powodu putin wali w miasta- wie co to powoduje wsród cywili, a miliony uchodzcow, nie będą sprzyjać wspolnej polityce UE).
A wszędzie narracja o 29 starych migach "zbawcach Ukrainy", jakby serio mialy jakis kluczowy wplyw na przebieg tego konfliktu...
Ty chyba nie rozumiesz.
Chodzi o 70 migów z Polski, Rumuni i Słowacji.
Bo tylko te kraje w NATO posiadają Migi na których Ukraińcy umieją latać.
Najlepiej byłoby ja dać Niemcom a niech oni dadzą Ukrainie.
Ale myślę, że bez względu na to jeśli Putin będzie miał siłę to nam nie odpuści.
Przegina pałę atakując korytarze humanitarne, to już jest tchórzostwo, plus taki że prezydent Ukrainy już widzi że NATO to miękkie pały i coś tam ustąpi Rosjanom żeby przerwać rozlew krwi.
Myślę że po ataku na Polskę NATO szybko usiadłoby do rozmów i spełniło chociaż kilka postulatów Putina, ja nie mówię że mamy się bić za Ukrainę, ale NATO dobitnie pokazuje że za wszelką cenę nie chce żadnej wojny i że się boi, powoli zaczynam myśleć że poświecili by nas w zamian za pokój na świecie.
Prezydent Ukrainy chce na siłę wciągnąć NATO w wojnę twierdząc że Putin z atomówkami blefuje...
Ukraina NIE jest w NATO. Ukraina płaci obecnie cenę za dobrowolne rozbrojenie głowic nuklearnych w 1994.
Widać wyraźnie, że znowu z Polski próbuje się zrobić kozła ofiarnego na arenie międzynarodowej:
1. Damy samoloty - Putin może sobie z nimi poradzić, ruszy na Polskę. Inni powiedzą „Polska dała samoloty NATO, wywołała wojnę z Rosją, więc pomoc będzie ograniczona”.
2. Nie damy samolotów - „Niedobra Polska nie pomogła Ukrainie, to była niepowtarzalna szansa zatrzymać Putina w Ukrainie”.
Podsumowując - znowu daliśmy się wydymać. A wystarczy mieć broń lub atom. Szkoda słów. Cóż począć jak wśród zidiociałego społeczeństwa dominuje lewacka retoryka „nie no, broń Boże broń, przecież wtedy wszyscy zaczną do siebie na ulicy strzelać”. Przeciętny Polak to idiota.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...