BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 10:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 62  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy putler wywoła wojnę ?
PostNapisane: 16 marca 2022, 16:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
jiGsaw, co Ty masz z tym mocarstwem atomowym :wstyd:
Atom to [cenzura] nie broń bo nie da się jej użyć a ruskie to jak widać [cenzura] nie armia …

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 marca 2022, 16:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
///david napisał(a):
Atom to [cenzura] nie broń bo nie da się jej użyć a ruskie to jak widać [cenzura] nie armia …

Jak co mam? Rosja ma 6000 głowic nuklearnych, z czego 2 czy 3 tysiące aktywnych, będących do postawienia w stan pełnej gotowości w trybie natychmiastowym. Dość aby zabić każdego człowieka na ziemi kiła razy, czego nie rozumiesz? Jak się nie da użyć? Normalnie mogą rzucić na Warszawę najprawdopodobniej bezkarnie w każdej chwili.

Słuchałeś co Slawek mówił?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 16 marca 2022, 18:17 
Zacna persona forum

Oglądałem ten filmik juz 14tego. I trochę dziwię się, że sie na niego powolujesz. Dlaczego? Bo mimo, ze lubię sluchac Mentzena, to nie powiedzial tu nic, co nie jest oczywiste, a nawet sam się trochę zamotał. W skrócie: Rożne panstwa, maja rozne interesy i wiadomo, ze mocarstwo na innym kontynencie bedzie grac inaczej niz panstwo, za ktorego granicą toczy sie wojna. Sam mowi, ze granica z nowym zwiazkiem radzieckim bedzie dla nas skrajnie niebezpieczna- ale jednak dalej twierdzi, ze mamy poniekąd biernie czekac (mam tu na mysli nato, a przynajmniej jego europejską część- nie samą Polskę). Nie dodal natomiast następnej oczywistosci, ze kontakty polsko-rosyjskie delikatnie mowiac juz przez wojną na ukrainie nie nalezaly do najlepszych. A teraz w Rosji kazda aktywnosc proukrainska, jest traktowana jako antyrosyjska- chyba nie muszę przypominać, kto w tym przoduje? Czy rosja zajmując ukraine i majac bialorus przeskoczy nas i napadnie na niemcy? Mamy sie wzmacniac? Te dwie rzeczy, które mowi trochę się wykluczają- tzn. i tu przejdę do kolejnej kwestii- propaganda. Juz wczesniej pisalem, ze czego bysmy nie slyszeli w tv, czy necie, to jest to starcie dawida z goliatem i dalej nie zmieniam zdania. A wlasnie to pokazuje, ze jesli ukraina bez pomocy zostanie predzej czy pozniej zajęta, to stajemy sie zderzakiem/buforem/poligonem- roznie mozna to nazwac, miedzy nowym zsrr, a zachodem- dodajac do tego, ze w takim scenariuszu wszystkie wschodnie rzady beda prorosyjskie, mozemy sie spodziewac glowic na bialorusi i ukrainie, a my dostaniemy towar z nato. Czyli co? Czyli wlasciwie staniemy sie dzisiejsza ukrainą, bo zadne panstwo nie bedzie chcialo, aby konflikt rozlewal sie dalej na zachod i wszystko bedzie pompowane do Polski, zeby w razie czego jak najdluzej sie bronila- a ze zostanie zrownana z ziemią? Trudno... Sytuacja z tymi slawnymi juz migami pokazala to doskonale. Sławek dobrze opisał sytuację, ale nie podał zadnego rozwiązania- mamy się zbroić? Ale przeciez będziemy mieć front od beskidow, po zatokę gdańską. A marionetkowe rządy, mogą przestawić przemysl na kierunek stricte wojenny i w ciagu kilku lat będziemy mieć wielkie, agresywnie nastawione do nas mocarstwo na calej swojej wschodniej granicy. Mam znajomych z ukrainy i serio- nie trzeba glowic atomowych, zeby uzywac pojęcia "tam nie ma do czego wracac". Od razu mowie, ze nie mam pojecia, jak to najlepiej rozwiązac, ale i Mentzen tym filmikiem udowodnil mi tylko, ze jest to pat.

PostNapisane: 16 marca 2022, 18:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
KEMN1 napisał(a):
to nie powiedzial tu nic, co nie jest oczywiste
w zasadzie ludzie od Korwina często mówią właśnie rzeczy oczywiste :) muszą je powtarzać bo czasami ktoś nowy ogląda słucha a jak widzi, że to wszystko proste oczywiste i dokładnie odwrotne niż narracja z TV to może zmienić swój pogląd i oddać głos w kolejnych wyborach na Konfederację.

A ogólnie to wiadomo i pełna zgoda też nie chcę by nasi miłościwie panujący na podstawie filmów z tiktoka podejmowali akcję w stylu potrzymaj mi piwo a na to się zanosi.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 16 marca 2022, 19:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: / Chevrolet Evanda
Kod silnika: T20SED
Garaż: viewtopic.php?f=55&t=171130
KEMN1 napisał(a):
Zdzira 850I napisał(a):
NATO ma wejść do niezrzeszonego w nim kraju i zacząć wojnę z mocarstwem atomowym w imię obrony kraju, który do paktu nie należy???? logika powala

jiGsaw napisał(a):
jeżeli NATO zaatakuje Rosję to zgadnij gdzie z dużym prawdopodobieństwem poleci pierwsza atomówka? I co wtedy się stanie - co inne kraje zrobią? Pomyśl choć chwilę

A zakładając nieprzewidywalność putina, może lepszym rozwiązaniem jest wysłanie wojsk na Ukrainę, nie mysląc o Ukrainie, tylko o Polsce. Przeciez juz w tym momencie to wygląda ze strony nato jak zabawa w kotka i myszkę- wyrzutnie rakiet wyślemy, migów nie, regularne wysyłki amunicji tak, zamknięcie nieba nie- rożne interesy, rozne informacje plynące w swiat- myslicie, ze bmw-sport to widzi, a putin nie? Dzis poswiecimy Ukraine, za 5 lat Polskę? Może czas wprowadzić wojska na Ukrainę, tak jak rosja, zielonych ludzików w zielonych czolgach. 3-4 miesiące temu nikt nie zakładał wojny na Ukrainie, raczej zagarnięcie krymu i 2 republik. Więc skad wasza wiara w nato, w razie gdybyśmy graniczyli ze związkiem radzieckim. Może czas skonczyc udawać, że to "konflikt" i choc chamsko to zabrzmi- dopoki mamy mozliwość rujnowania miast u sąsiada, a nie u siebie, to warto się zastanowić? Na stole są różne karty i może własnie maksymalna pomoc ukrainie w tym momencie, przyszlosciwo moze okazać się najlepszym dla nas wyjsciem?

Nie wyśmiewałbym tu niczyjego zdania, bo na dobrą sprawę gowno wiemy i za krótcy jestesmy na rzucanie pewnikami.

Dokładnie.
Rosja jeśli załatwi Ukrainę to przy tych sankcjach nie ma prawa normalnego bytu więc pójdzie dalej żeby w rozmowach pokojowych wywalczyć zniesienie sankcji.

Od dawna tutaj pisałem że wojnę najlepiej prowadzić na Ukrainie, przynajmniej nie będziemy w walce niszczyć swoich miast.

A co do atomu... Jeśli ma chociaż 1 procent rozumu i nie użyje, jeśli nie ma to co by NATO nie zrobiło i tak go użyje, pewnie na Kijów jeśli będzie miał duże straty.

PostNapisane: 16 marca 2022, 19:23 
Przyjaciel forum

KEMN1 napisał(a):
Oglądałem ten filmik juz 14tego. I trochę dziwię się, że sie na niego powolujesz. Dlaczego? Bo mimo, ze lubię sluchac Mentzena, to nie powiedzial tu nic, co nie jest oczywiste, a nawet sam się trochę zamotał. W skrócie: Rożne panstwa, maja rozne interesy i wiadomo, ze mocarstwo na innym kontynencie bedzie grac inaczej niz panstwo, za ktorego granicą toczy sie wojna. Sam mowi, ze granica z nowym zwiazkiem radzieckim bedzie dla nas skrajnie niebezpieczna- ale jednak dalej twierdzi, ze mamy poniekąd biernie czekac (mam tu na mysli nato, a przynajmniej jego europejską część- nie samą Polskę). Nie dodal natomiast następnej oczywistosci, ze kontakty polsko-rosyjskie delikatnie mowiac juz przez wojną na ukrainie nie nalezaly do najlepszych. A teraz w Rosji kazda aktywnosc proukrainska, jest traktowana jako antyrosyjska- chyba nie muszę przypominać, kto w tym przoduje? Czy rosja zajmując ukraine i majac bialorus przeskoczy nas i napadnie na niemcy? Mamy sie wzmacniac? Te dwie rzeczy, które mowi trochę się wykluczają- tzn. i tu przejdę do kolejnej kwestii- propaganda. Juz wczesniej pisalem, ze czego bysmy nie slyszeli w tv, czy necie, to jest to starcie dawida z goliatem i dalej nie zmieniam zdania. A wlasnie to pokazuje, ze jesli ukraina bez pomocy zostanie predzej czy pozniej zajęta, to stajemy sie zderzakiem/buforem/poligonem- roznie mozna to nazwac, miedzy nowym zsrr, a zachodem- dodajac do tego, ze w takim scenariuszu wszystkie wschodnie rzady beda prorosyjskie, mozemy sie spodziewac glowic na bialorusi i ukrainie, a my dostaniemy towar z nato. Czyli co? Czyli wlasciwie staniemy sie dzisiejsza ukrainą, bo zadne panstwo nie bedzie chcialo, aby konflikt rozlewal sie dalej na zachod i wszystko bedzie pompowane do Polski, zeby w razie czego jak najdluzej sie bronila- a ze zostanie zrownana z ziemią? Trudno... Sytuacja z tymi slawnymi juz migami pokazala to doskonale. Sławek dobrze opisał sytuację, ale nie podał zadnego rozwiązania- mamy się zbroić? Ale przeciez będziemy mieć front od beskidow, po zatokę gdańską. A marionetkowe rządy, mogą przestawić przemysl na kierunek stricte wojenny i w ciagu kilku lat będziemy mieć wielkie, agresywnie nastawione do nas mocarstwo na calej swojej wschodniej granicy. Mam znajomych z ukrainy i serio- nie trzeba glowic atomowych, zeby uzywac pojęcia "tam nie ma do czego wracac". Od razu mowie, ze nie mam pojecia, jak to najlepiej rozwiązac, ale i Mentzen tym filmikiem udowodnil mi tylko, ze jest to pat.

Wszystko zostało powiedziane, tylko trzeba słuchać. Jeżeli konflikt z Rosja ma być, to będzie, ale w naszym interesie jest aby odbył się jak najpóźniej i by Ukraina broniła się jak najdzielniej. Rosja będzie po tej wojnie mocno osłabiona, bo tez te sankcje itd.

Sposób działania NATO jest bardzo prosty - NATO służy do obrony jego członków, nie do ataku. Jakakolwiek agresja NATO na Rosję doleje tylko paliwa do propagandy putinowskiej o niedobrym NATO, które szykowało się na Rosję.

Do tego czasu Polska ma się zbroić, a w każdym gospodarstwie domowym powinna znaleźć się broń, wszyscy zdrowi i dorośli obywatele powinni odbyć podstawowe przeszkolenie militarne. Polska powinna ubiegać się o broń jądrową. Jeżeli odrobiny lekcję z historii wreszcie, to kacap po prostu na nas nie ruszy.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 16 marca 2022, 19:30 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
///david napisał(a):

Jak co mam? Rosja ma 6000 głowic nuklearnych, z czego 2 czy 3 tysiące aktywnych, będących do postawienia w stan pełnej gotowości w trybie natychmiastowym. Dość aby zabić każdego człowieka na ziemi kiła razy, czego nie rozumiesz? Jak się nie da użyć? Normalnie mogą rzucić na Warszawę najprawdopodobniej bezkarnie w każdej chwili.

Sławek skończył ekonomię i fizykę teoretyczną a Ty go stawiasz na znawcę wojskowości...
Chyba się zakochałeś w partii która nic nigdy nie osiągnęła i nie osiągnie z szalonym programem...

Sławek próbuje mówić mądrze nie mając bladego pojęcia o czym mówi.

Prawda jest taka że najmądrzejszym wyjściem jest teraz pokazać Putinowi że nie może sobie na takie akcje pozwalać.
Jeśli mu NATO nie pokaże stop to najpóźniej za kilka lat pójdzie dalej bo to że Ukrainę zniszczy i wykrwawi to chyba wszyscy wiedzą.

Jeśli chcesz pogadać to pisz argumenty a nie powołuj się na początku na gościa co skończył tylko liceum, nigdzie w życiu nie pracował a później na Sławka co ma gadane ale wiedzy żadnej...

Jak już to posłuchaj bylego szefa NATO bo obecny to jakieś kalesony albo ekspertów od wojskowości a nie POLITYKA.

Ty się boisz Putina bardziej niż Ukraińcy.
Wczoraj Putin miał sprawdzian i wcale taki cwaniak nie jest, gdyby był to by rozwalił pociąg z premierami jadący ponad 500 kilometrów po terytorium działań zbrojnych.
Widocznie nie jest aż tak odważny jakiego gra.

Odnośnie broni dla każdego sprawnego obywatela, zbrojenia się i szkolenia wojskowego całkowicie się z Tobą zgadzam.
Ale myślę że na to już powoli będzie za późno bo mało możliwe że Putin skończy na Ukrainie mając takie sankcje na karku.

PostNapisane: 16 marca 2022, 19:48 
Przyjaciel forum

kryst16 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
///david napisał(a):

Sławek skończył ekonomię i fizykę teoretyczną a Ty go stawiasz na znawcę wojskowości...
Chyba się zakochałeś w partii która nic nigdy nie osiągnęła i nie osiągnie z szalonym programem...

Sławek próbuje mówić mądrze nie mając bladego pojęcia o czym mówi.

Prawda jest taka że najmądrzejszym wyjściem jest teraz pokazać Putinowi że nie może sobie na takie akcje pozwalać.
Jeśli mu NATO nie pokaże stop to najpóźniej za kilka lat pójdzie dalej bo to że Ukrainę zniszczy i wykrwawi to chyba wszyscy wiedzą.

Jeśli chcesz pogadać to pisz argumenty a nie powołuj się na początku na gościa co skończył tylko liceum, nigdzie w życiu nie pracował a później na Sławka co ma gadane ale wiedzy żadnej...

Jak już to posłuchaj bylego szefa NATO bo obecny to jakieś kalesony albo ekspertów od wojskowości a nie POLITYKA.

Ty się boisz Putina bardziej niż Ukraińcy.
Wczoraj Putin miał sprawdzian i wcale taki cwaniak nie jest, gdyby był to by rozwalił pociąg z premierami jadący ponad 500 kilometrów po terytorium działań zbrojnych.
Widocznie nie jest aż tak odważny jakiego gra.

Odnośnie broni dla każdego sprawnego obywatela, zbrojenia się i szkolenia wojskowego całkowicie się z Tobą zgadzam.
Ale myślę że na to już powoli będzie za późno bo mało możliwe że Putin skończy na Ukrainie mając takie sankcje na karku.

Od razu widać po szerokości Twoich horyzontów, żeś pisowiec.

A więc po kolei:

1. Kto jest ogarnięty, ten wiedział już dawno, kto tylko trochę, temu pandemia jasno pokazała, że ocenianie i wyrabianie autorytetu po tytułach to sobie można w D wsadzić.

2. Z programem, którego nie rozumiesz jako
Mentalny niewolnik z krwi i kości, to nie jest jednoznaczne, że program jest szalony.

3. Zadałem Tobie proste pytania - jak widzę nie zrozumiałeś, bo odpowiedzi brak. Zatem odpowiadając - jakbym ja był putinem i by mnie teraz jakieś polski napadły to bym jeb nął największą atomówkę jaką mam na Warszawę i powiedział, że nie jest problem kolejnych 10 wywalić w ciągu doby na Kraków, Gdańsk, Szczecin, Łódź, Wrocław, Poznań, Kielce, Bydgoszcz, Katowice i Olsztyn. Podobnie jak na miasta wszystkich innych krajów, które będą się mieszać.
Odpowiadając na drugie pytanie - po rozwaleniu w pył Warszawy wszystkie
Kraje NATO by się wycofały i siedziałyby jak mysz pod miotłą. A my przy odrobinie szczęścia na tym byśmy swoje szabelkowanie zakończyli.

4. Wracając do słów Slawka, których nie rozumiesz chyba, a mówi jak do dziecka - nie jest w interesie żadnego kraju NATO aby wywoływać wojnę z Rosją. NATO to nie jest jakiś magiczny twór, tylko konkretne państwa.

5. Dlaczego uważasz, że Putinowi miało zależeć by napaść zbrojnie na pociąg przewożący dyplomatów z NATO. Putin nie chce obecnie wojny z NATO, ani z żadnym innym krajem, który nie jest Ukrainą. A aby nie zechciał przynajmniej z nami, to chyba wyraźnie napisałem co należy zrobić?!

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 16 marca 2022, 20:13 
Zacna persona forum

1. Ja to wolę mieć za autorytety ludzi którzy mają pojęcie o danej dziedzinie a nie jednego polityka po liceum, w drugiego po studiach ekonomicznych który myśli że zjadł wszystkie rozumy.

2. Program jest głupi i szalony. Z znikomym poparciem społecznym ludzi równie szalonych i odklejonych od rzeczywistości. Prawda jest taka że gdyby program był mądry i konkretny to Korwin przez wiele lat przez które gości w polityce osiągnąłby coś więcej niż NiC... Ale prawda jest taka że głosują ja niego ludzie jego pokroju a ich jest mało i nie ma żadnej przyszłości.

3. NATO nie atakowało by Rosji tylko broniło Ukrainy, niech nikt nie wchodzi na teren Rosji. To najlepszy moment żeby pokazać Putinowi że nikt się go nie boi... Co Ty myślisz że na celowniku atomowym Rosja jest tylko Polska? Nikt nie uderzy na Polskę za ruch całego NATO.

4. Nie chce mi się komentować słów Sławka gdyż to ta sama wiedza co przeciętny obywatel tego kraju... Więc czym jego słowa są bardziej wartościowe? Jeśli wszyscy zakładają dalsze ruchu Putina to lepiej walczyć na Ukrainie a nie u nas.
Zresztą giną dzieci i ludzie bezbronni przy naszej granicy, NATO ma siłę żeby to skończyć.

5. Putin pokazał że się boi bo mógł ten pociąg rozwalić i grać głupka że to nie on tak jak o wszystko...

PostNapisane: 16 marca 2022, 20:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
kryst16 napisał(a):
3. NATO nie atakowało by Rosji tylko broniło Ukrainy, niech nikt nie wchodzi na teren Rosji. To najlepszy moment żeby pokazać Putinowi że nikt się go nie boi... Co Ty myślisz że na celowniku atomowym Rosja jest tylko Polska? Nikt nie uderzy na Polskę za ruch całego NATO.

4. Nie chce mi się komentować słów Sławka gdyż to ta sama wiedza co przeciętny obywatel tego kraju... Więc czym jego słowa są bardziej wartościowe? Jeśli wszyscy zakładają dalsze ruchu Putina to lepiej walczyć na Ukrainie a nie u nas.
Zresztą giną dzieci i ludzie bezbronni przy naszej granicy, NATO ma siłę żeby to skończyć.

5. Putin pokazał że się boi bo mógł ten pociąg rozwalić i grać głupka że to nie on tak jak o wszystko...

A co by było, gdyby rozniósł ten pociąg i nikogo z NATO by to nie obeszło?
Bo to, że byłoby kombinowanie jak się z pomocy Polsce wymiksować jest więcej, niż pewne.
Ewentualnie osiągnęliby swój cel i rozciągnęli działania jeszcze na nasz kraj mówiąc, że wyjazd to była suwerenna decyzja, więc się teraz sami brońcie.
Ukraina nie jest w NATO, więc nie ma powodu się tam wtrącać bardziej, niż z pomocą humanitarną.
Musimy się zbroić i szkolić. Na dobrze uzbrojony kraj nikt nie napada.

PostNapisane: 16 marca 2022, 20:50 
Przyjaciel forum

e46 328ci Santorini Blue
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
Daniel_85, to takie samo dywagowanie jak „ gdyby ten pociąg rozwalili to w odpowiedzi NATO rozwaliłoby kreml i wszystkie bazy wojskowe w rosji

PostNapisane: 16 marca 2022, 20:59 
Fan włoszczyzny

Daniel_85 napisał(a):

Ja nic nie muszę. Nie interesują mnie: broń, latanie z gnatem, czołganie się itp. Jeśli Polska chce być nowoczesnym krajem, to w jej interesie jest zapewnienie nam bezpieczeństwa, i odpowiedniej ilości żołnierzy w armii no bo chyba taka jest ich rola - obrona kraju pod każdą postacią. Zapomnij o tym, że tak jak Ukraińcy cywile
wyjdą na ulicę, i będą walczyć w Polsce, może garstka reszta spierniczy poza Europę.

Był kiedys taki cytat w Psach"nie po to studiowałem żeby mnie zastrzelili"

PostNapisane: 16 marca 2022, 21:08 
Przyjaciel forum

kryst16 napisał(a):
1. Ja to wolę mieć za autorytety ludzi którzy mają pojęcie o danej dziedzinie a nie jednego polityka po liceum, w drugiego po studiach ekonomicznych który myśli że zjadł wszystkie rozumy.

2. Program jest głupi i szalony. Z znikomym poparciem społecznym ludzi równie szalonych i odklejonych od rzeczywistości. Prawda jest taka że gdyby program był mądry i konkretny to Korwin przez wiele lat przez które gości w polityce osiągnąłby coś więcej niż NiC... Ale prawda jest taka że głosują ja niego ludzie jego pokroju a ich jest mało i nie ma żadnej przyszłości.

1. Ty bezrefleksyjnie budujesz autorytety w oparciu o dyplomy i co Ci w telewizorze powiedzą, ja poddaję je nieustannej kontroli, krytyce i weryfikacji.

2. Głupich jest więcej, niż mądrych. Zgadza się. Program zakłada normalność i wolność obywatelską, co się wiąże z odpowiedzialnością. Dla lwa zrodzonego w klatce wyjście na noc na sawannę może wydać się szaleństwem.

3. Jak NATO ma bronić Ukrainy nie atakując wojsk rosyjskich? Oczywiście, że może uderzyć, bo będzie to niczym niesprowokowany atak NATO na Rosję. Putin nie mając nic do stracenia odpali atomówki i nawet jego kamraci nie będą mieli w ręku argumentu by to zatrzymać.

4. Ale NATO wyraźnie się opowiedziało, że nie będzie tego absolutnie kończyć, bo to nie jest wojna NATO. Ukraina nie jest w NATO. Nato nie chce wojny z Rosją. Jeżeli Putin uderzy np. na Polskę, to będzie powód do działań NATO. Dlaczego nie walczysz jeszcze na Ukrainie?

5. Dlaczego Putin miał rozwalać pociąg skoro nie chce prowokować NATO ani innych krajów do włączania się w wojnę z Ukrainą???

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 16 marca 2022, 21:31 
Zacna persona forum

Czytam wasze komentarze i jestem bardzo na bierząco, bo w Holandii czy u Wroga za dużo w telewizji nie powiedzą…
Jak myślicie, czy teraz jest szansa na krok dalej ze strony Putina? Chodzi mi o to czy są jakieś sygnały lub domysły wejścia do naszego kraju? Pozdrawiam

PostNapisane: 16 marca 2022, 21:38 
Zacna persona forum

Alik87 napisał(a):
Czytam wasze komentarze i jestem bardzo na bierząco, bo w Holandii czy u Wroga za dużo w telewizji nie powiedzą…
Jak myślicie, czy teraz jest szansa na krok dalej ze strony Putina? Chodzi mi o to czy są jakieś sygnały lub domysły wejścia do naszego kraju? Pozdrawiam

On bez broni atomowej to nie ma czym wejść chyba że zrobi mobilizację...
Bardziej bym się obawiał co zrobi jak Ukraina padnie, co dalej gdy ta 'kupa" armii będzie stała przy naszej granicy a z Ukrainy zostanie kamień na kamieniu.

PostNapisane: 16 marca 2022, 21:41 
Przyjaciel forum

Tak może być. Dlatego nasz rząd powinien realizować co napisałem aby oprócz NATO stał za nami konkretny straszak.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 16 marca 2022, 21:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Rost napisał(a):
Daniel_85 napisał(a):

Ja nic nie muszę. Nie interesują mnie: broń, latanie z gnatem, czołganie się itp. Jeśli Polska chce być nowoczesnym krajem, to w jej interesie jest zapewnienie nam bezpieczeństwa, i odpowiedniej ilości żołnierzy w armii no bo chyba taka jest ich rola - obrona kraju pod każdą postacią. Zapomnij o tym, że tak jak Ukraińcy cywile
wyjdą na ulicę, i będą walczyć w Polsce, może garstka reszta spierniczy poza Europę.

Był kiedys taki cytat w Psach"nie po to studiowałem żeby mnie zastrzelili"

Według mnie ukończone studia nie przeszkadzają w przeszkoleniu wojskowym.
Licząc na państwo i oddając mu kontrolę nad wszystkim tylko pogłębiasz to co mamy teraz.
Cywile nie wyjdą na ulicę bo brak im przeszkolenia, a podziały wygenerowane przez to państwo też nie pomagają.
Miejmy nadzieję, że nie będzie trzeba się przekonywać kto ucieknie a kto zostanie, że obejdzie się bez konfliktu na naszej ziemi.

PostNapisane: 16 marca 2022, 21:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 KOMBI
Kod silnika: M57TU
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=167617
A to dość ciekawe...
Patrząc na to co się dzieje.
I nawet na niektóre komentarze na forum...
Może "mają misję" kontynuacji

PostNapisane: 17 marca 2022, 08:56 
Tangiers Casino Manager

Moje BMW: Giulia Veloce
Dla wszystkich ZNAFCÓW :rotfl: :rotfl: :rotfl: z forum bmw wrzucam ciekawy artykuł :

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... formy.html

TAK TAK WIEM, ROSJA TO ATOMOWE IMPERIUM NIE DO RUSZENIA :rotfl: a tam się wypowiada jakiś koleś bez wiedzy nie to co specjaliści od wszystkiego m.in z konfy i bmw-sport :rotfl:

PostNapisane: 17 marca 2022, 09:39 
Przyjaciel forum

e46 328ci Santorini Blue
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
KU84, wystarczy to wszystko obserwować i wyciągać wnioski … „mocarstwo atomowe” … to już Izrael jest większym mocarstwem niż ta obsrana rosja

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 62  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1