Lincoln napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Słuchaj, nie powinieneś się dziwić skoro tak się skompromitowałeś zarzucając innym i wymagając od nich nie wiadomo jakich autorytetów, a sam robisz kalkę fakehuntera... przecież to jest dno.
Problem w tym, że ten cytat pokrywa się z tym co piszą przywołani profesorzy podany w prosty sposób żebyś nie musiał za dużo czytać opinii niezgodnych z Twoimi poglądami, a Ty jak zawsze szukasz problemu tam gdzie go nie ma i sam się kompromitujesz.
jiGsaw napisał(a):
Sam wspominasz o wiele groźniejsze choroby, na które do dziś nie opracowano szczepień. Zgadzam się, że wiele procedur przyspieszono, bo SZŁY za tym miliardy, gdyż była do zgarnięcia OGROMNA kasa. Nie ma lepszego biznesu niż sprzedawać rządom, którzy płacą podatkami preparaty, które się następnie będzie wciskać KAŻDEMU, i to w kilku dawkach, a być może i co roku. Do tego jeszcze mozna być całkowicie zwolnionym z odpowiedzialności za skutki ich działań. Jeszcze nigdy żadne szczepienie nie miało takiego potencjału biznesowego.
To tylko twój pkt widzenia, nie fakt, widzisz tylko kasę i biznes i ten ból d...py że to nie Ty zarabiasz
jiGsaw napisał(a):
CO NIE ZMIENIA FAKTU, że preparaty zostały dopuszczone warunkowo z powodu UPROSZCZENIA procedur, zgodnie z tym co napisałem, a... kompetencje do oceny interpretacji wielu różnych prawników masz takie jak ja do remontu sondy kosmicznej. Może jakbyś, zamiast porywać się na jakieś rachunki oparte o podstawowy błąd logiczny, sprawdził z łaski swojej tą śmiertelność w swojej grupie wiekowej według np. CDC, to mimo choroby jednak byś nie musiał tak panikować i stracić głowy do tego tematu.
Procedury zostały przyśpieszone, ze względu na skalę i ogólnoświatowe zagrożenie. A może przyjmij sobie za wyznacznik grupę wiekowa 0-1? To jak oceniać poziom zadowolenie z życia na całym świecie pytając się o zdanie mieszkańców krajów skandynawskich - miarodajne jak Twoje wyliczenia na podstawie wieku...
jiGsaw napisał(a):
Na szczęście pandemia się praktycznie skończyła, temat został z grubsza wyjaśniony. Kolejne kraje wycofują nic nie warte zamordystyczne paszporty covidowe i debilne obostrzenia. Putin domknął temat tak, że już praktycznie nikt nawet o tym nie rozmawia. Na pewno lepiej by było jakby osoby dalej tkwiące w tej zorganizowanej histerii, jak Ty, nie udzielały się i pozwoliły innym na powrót do komfortowego, szczęśliwego życia.

Ps. A fakty są takie, że w trakcie trwania para pandemii, tak wiele osób ona zabiła, że z roku 2020 na 2021 przybyło na Ziemii najwięcej ludzi w historii. Pomimo tej Twojej 2% śmiertelności.

Że Ty który mało co ma wspólnego z medycyną i wirusami o tym nie rozmawiasz to znaczy że problemu nie ma - to pokazuje logikę Twojego płytkiego myślenia, oceniający sytuację tylko na tyle ile widzisz...
Te uznawane od wielu lat przez naukowców 2% boli Cię mocno, nawet bardzo że aż próbujesz wejść jeszcze głębiej w temat którego kompletnie nie ogarniasz w podstawie...
Pragnę abyś zauważył z łaski swojej wreszcie, że prawdziwa nauka, taka czysta, ideologiczna, już dawno została w dużym stopniu zasyfiona przez tzw. badania sponsorowane itp. itd. Jeżeli nie potrafisz dostrzec jak wielu naukowców, choćby ten Simon, Horban, czy Szumowski, a także wielu innych, totalnie się skompromitowało, bo albo zmieniali zdanie co chwilę albo ewidentnie się nie sprawdzało co mówili. Praktycznie cała ta okryta hańbą rada horadrimów. I tak tysiące na całym swiecie. Wielcy profesorowie... to jest dopiero kompromitacja, nie tam to co Ty, czy ja. Do tego jak wielu naukowców przedstawia zgoła odmienne zdanie, a tylko nieliczni z nich przebili się do masowej narracji, jak np. prof. Kuna.
Z tym zarzucaniem mi, że to nie ja zarabiam itp. itd., no to wybacz, ale tutaj to już totalnie odjechałeś, żeby nie użyć obraźliwych sformułowań... bo to ja dla zachowania godności zrezygnowałem z intratnego kontraktu, straciłem z pół bańki, bo nie chciałem brać czynnego udziału w tej para pandemii lub eksperymentach badawczych. Niech sobie zarabiaja na tych szczypjonkach miliardy, naprawdę gratuluję sukcesu. Niech tylko mi nikt nie mówi co mam wprowadzać do swojego ustroju, a już w szczególności czegoś, co nie jest do końca sprawdzone oraz mi po prostu jednocześnie zbędne. Do tego fajnie jakby nie brali ode mnie z góry na to kasy, szczepienia dobrowolne z zasady są dodatkowo odpłatne przez zainteresowanych. A jeżeli się nie zgadzasz z potencjałem takiego modellu biznesowego, który przedstawiłem, to proszę znajdź mi lepszy.
Dla Ciebie procedury zostały przyspieszone ze względu na ogólnoświatowe zagrożenie, dla mnie i dla liczb bezwzględnych zagrożenie jest marginalne w ujęciu populacyjnym. Grupa wiekowa 0 - 1 ma akurat śmiertelność w podobnym rzędzie wielkości jak grupy starsze, praktycznie 0 - 40 można mówić o marginalnym zagrożeniu w ujęciu globalnym. 40 - 60 zagrożenie lekko wyższe, ale nadal minimalne, 60+ zagrożenie rośnie wyraźnie, 80+ zagrożenie rośnie drastycznie. Co jasno wskazują charakterystyki zgonów - średni wiek zmarłego w Polsce z tego powodu to 75 lat, gdzie średni wiek zgonu w Polsce w ujęciu globalnym to 76.
Zasadniczo większość ludzi wkoło już o tym nie rozmawia. A Ty dalej te swoje 2% molestujesz... dwa procent liczone z czego? Z niemiarodajnego testu PCR. Gdybyś choć przez 5 minut pomyślał logicznie i samodzielnie to byś wiedział dlaczego to się podaje. Jest to tylko i wyłącznie po to aby zastraszyć i zmanipulować ciemnotę. Fakty są jednak takie, że przechorowało O WIELE WIĘCEJ LUDZI, ale nie chodzili na jakieś testy śmieszne albo mieli tak lekkie objawy, że nawet nie pomyśleli albo nie byli hospitalizowani, przede wszystkim - przeżyli. Także nic mnie nie boli, bo świadomie i zdroworozsądkowo tylko kompletny idiota będzie forsował w nieskończoność takie brednie. Ludzie kierują się emocjami w ocenie, jeżeli się wystraszą, to ich mózgi się blokują. Stąd często inteligentne osoby, w tym mój wujek profesor, totalnie bezkrytycznie i bezrefleksyjnie chłonęły jak gąbka jedyną słuszną narrację z telewizora. To naprawdę nic obraźliwego, ale trzeba do siebie dopuścić fakt istnienia takiego zjawiska. Później już idzie z górki, to żadna ujma na honorze przyznać, że się dało zastraszyć, czy zmanipulować. Wszak wszyscy chcemy w głębi duszy wierzyć, że profesorowie, czy politycy to wielkoduszni ludzie i charytatywnie dla nas się poświęcają i zawsze kierują się tylko naszym największym dobrem, a my stawiamy ich automatycznie na piedestale autorytetu i bronimy niczym wilczy szaniec. Zadanie na poziomie logiki dawnej matury z matematyki:
https://www.census.gov/quickfacts/fact/ ... #AGE775218 ludnosć Nowego Jorku
https://www.governor.ny.gov/news/amid-o ... dy-testing - antyciała, dzięki czemu można orzec ile osób realnie zetknęło się z wirusem.
Zadanie - oszacuj prognozowaną realną śmiertelność.
Ps. Miło, że się chociaż przyznałeś, że ten pokaz błazenady zawdzięczamy... Twojemu pisowstwu i nienawiści do Konfederacji, gdzie ja staram się praktycznie nie powoływać na partyjne wypowiedzi, tylko przedstawiam konkretne dane. To tylko wy w tym pisie tak bardzo plujecie jadem, że waszą jedyną obroną jest atak... i sprowadzanie WSZYSTKIEGO do nastrojów politycznych... miło jakbyś samodzielnie zaczął myśleć i się wypowiadać, a nie w imieniu swojej partii co czynisz skoro zarzucasz to samo innym kompletnie bez sensu.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...