BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 62  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy putler wywoła wojnę ?
PostNapisane: 7 kwietnia 2022, 20:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Władza dba o lud no bez jajc. Gdyby tak było NBP podniosło by stopy tylko do nowych kredytów a nie do istniejących. Wtedy i walczyli by z inflacja i nie dowalali domowym budżetom ale w końcu kabze trzeba nabijać. Tak samo paliwo podnieść marzę rafineri w takim czasie i to kilkukrotnie to też chamstwo. Rząd patrzy nakraść tyle ile tylko się da żeby ustawić się w razie przesranych wyborów na pokolenia. I niestety czy to PO czy PIS to i tak zwykłe kurwy bez honoru.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 kwietnia 2022, 20:19 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
Zdzira 850I, chodziło o wątek wojenny, lepiej wspierać sąsiadów walczących z najeźdźcą, niż walczyć na własnym terytorium, zwlaszcza wobec takiego podejścia do cywilów, szczerze to babcia tak samo wspominała czerwonoarmistów...

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 7 kwietnia 2022, 20:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
Lincoln napisał(a):
Dbają, tylko patrzą zauważalnie dalej niż we własny portfel w dniu dzisiejszym...

Francja i Niemcy codziennie "rozmawiają" ze zbrodniarzem wojennym, efekty widać... choć pewnie nie ma dowodów, że "on" coś wie o wojnie i tragedii milionów ludzi...
uważam zupełnie inaczej, i historycznie patrząc władza zajechała już własny lud kilka razy. Tym razem nie dzieje się inaczej. Zwyczajnie nie dbają o nasze interesy tylko o cudze. Dodatkowo ponownie dzielą ludzi i ich wnerwiają idiotycznymi przepisami.
Ogólnie każdy naród ma taką władzą na jaką zasługuje więc my musimy być na prawdę nie chcę pisał słowa by kogoś nie urazić.
Jednak jak nazywa się człowiek co w imię politycznej poprawności rozdaje przybyszom zabierając własnym. Patryk Jaki to fajnie podsumował tylko on nie rozumie, że tamci robią tak jak każdy by zrobił czyli wpierw własna rodzina potem cudza.
Wpierw nasz biznes potem cudzy.
A zadziwiające, że Ci sami co jeszcze niedawno pisali jak możesz bez maski chodzić i się nie szczepić jesteś nieodpowiedzialny i jesteś siewcą śmierci teraz nie widzą problemu by wpuszczać wszystkich bez żadnych szczepień i masek.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 7 kwietnia 2022, 20:26 
Forumowy terrorysta

Szury i foliarze z konfederacji nie potrafią prostych liczb analizować wiec nie powinni zabierac glosu na tematy ekonomiczne :rotfl: .

PostNapisane: 7 kwietnia 2022, 22:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
A to oczywiście oczywista oczywistość Lincoln.

Prowadzić wojnę byle nie u Siebie.

W międzyczasie dozbroić się samemu. Ideałem byłby atom

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 00:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Ruskie rzucą bombkę... Niemcy rzucą bombkę... co nie doleci to w Polsce zleci :zalamany: :zalamany:

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 07:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: / Chevrolet Evanda
Kod silnika: T20SED
Garaż: viewtopic.php?f=55&t=171130
jiGsaw napisał(a):
Wolność/Korwin (5%) + nacjokosiolkokonserwa (3%) = Konfederacja (średnio 8%)

Czego nie rozumiesz? Czy problem z rachunkami?

A co do tych mniemanych głupot to proszę wymienić konkrety, oprócz kościółkowania, to nie są głupoty z zasady. Jestem w stanie stanąć do dyskusji byle konkretne argumenty i przykłady padały.

Ludzie nie chcieli pełnej wolności, to jest kompromis w postaci Konfederacji. Ale jak widać zamordyzm ma się dobrze.

Dobra to jedźmy z tymi nierealnymi głupotami Konfederacji.

1. “1000+” Powszechna ulga podatkowa
PIT 0%, dobrowolny ZUS, paliwo 3 zł/l – więcej pieniędzy w rękach
obywateli, mniej w rękach urzędników

Konfederacji w ramach swojej wolności ogłasza likwidację znaczącej większości podatków. Brzmi to bardzo fajnie, ale...
Paliwa po 3zł to praktycznie zerowy podatek, akcyza itp.
Z czego będą wykonywane nowe inwestycje drogowe?
Dzięki wolności konfederacji cofniemy się w rozwoju, ja zdaję sobie sprawę że "politycy" dorabiają się na przetargach, ale dzięki tym podatkom w większości stałym między innymi w cenie paliwa mamy coraz lepsze drogi (proszę Cie nie zaprzeczaj, że nie są lepsze niż 10-20 lat temu) bo nawet u mnie we wsi w przeciągu 3 lat wywali nową powiatówkę i zrobili chodniki, że ludzie przestali remontować zawieszenia, nie ma ani jeden dziury na odcinku ponad 60 kilometrów po wsiach co jeszcze 3 lata temu koła ludzie urywali.
To wszystko jest z podatków, nowe autostrady drogi, utrzymanie podstawowych służb utrzymania czystości czy dróg, odśnieżania.
Może powiem tak... Tak się składa że z racji pełnionej społecznie funkcji mam do czynienia z utrzymaniem dróg i pieniądze nie biorą się z nikoąd.

Więc odpowiedz mi na pytanie jeśli Konfederacja planuje znieść większość podatków i jakimś cudem (nie wiem naprawdę jakim) obniżyć ceny paliw do 3 zł przy baryłce po około 100 dolarów to z czego chce wykonywać chociaż 50 procent obecnie robionych inwestycji?
Przykład mojej małej Gminy (inwestycje w trakcie):
1. Szkoła z oddziałem przedszkolny - 8,2 miliona złotych.
2. Hala sportowa - 9,5 miliona złotych.
3. Kontynuacja chodników - 7 milionów złotych.
4. Modernizacja oświetlania ulicznego na LED - 1,7 miliona złotych.
No i skąd rząd weźmie pieniądze na dofinansowanie tych inwestycji (Gmina na szkołę i halę dostaje 90% środków z zewnątrz).

2 Dobrowolny ZUS
Ok, dzisiaj wprowadzamy dobrowolny ZUS i co dalej?
Kto wypłaci emerytury?
Co z ludźmi którzy nagle pójdą na rentę ulegną wypadkowi, nie mając odłożonych środków? Zostawimy ich samych sobie?
Pomyśl na swoim przykładzie... Masz (nie daj Boże) poważny wypadek samochodowy teraz, przestajesz pracować, jakieś oszczędności masz, nie płaciłeś ZUSu, według postulatów Konfederacji państwo powinno się na Ciebie wypiąć. Powinno Cie całkowicie olać, nie dając Ci nawet tego marnego ponad 1200zł renty.

Nie można wprowadzić dobrowolnego ZUSu, wolność wolnością ale w społeczeństwie znajdzie się kilka procent ludzi za których musi pomyśleć państwo, bo oni nie wezmą pod uwagę że coś im się przytrafi i dobrowolnie nie będą płacić ZUSu myśląc ze są niezniszczalni i co wtedy? Pozwolimy im umrzeć z głodu we własnych odchodach?
Super dziękuje za taką wolność :D

Masz przykład nie myślenia społeczeństwa dzisiaj, stopa procentowa do 2013 roku była na poziomie prawie 5 procent lub wyższym, ludzie nabrali kredytów gdy spadła do prawie zera... No i nagle zdziwieni że poszła w górę, a można było wziąć te 3 procent czy nawet czasem 2 stałej stopy to po co?
Za pewną część społeczeństwa musi pomyśleć Państwo gdyż ludzie sami nie myślą o czarnych scenariuszach.

Dalsze obietnice Bonu zdrowotnego, bonu mieszkaniowego, taniego prądu, taniego wywozu odpadów to tylko slogany, bo z czego to wszystko pokryć jeśli nie będzie podatków?
Cena wywozu odpadów bierze się głównie z braku spalarni i coraz większych trudności z utylizacją tego, spalarni nie buduje się bo ludzie protestują, trzeba wprowadzać masowo automaty butelkowe, skupować wszystko co się da nawet za grosze (znajdą się ludzie co będą zbierać i oddawać), a nie obiecywać że nagle obniżymy ceny odbioru odpadów z 20 na 10 zł. Kosztem czego?
Przecież to sa postulaty nierealne.

Budżet po zniesieniu podatków nie zrównoważy się, nie będzie środków na żadne inwestycje...
No chyba że będziemy drukować pieniądze 10x więcej niż teraz i doprowadzimy do drugiej Wenezueli.
Odpowiedź coś na to to porozmawiamy dalej o ich postulatach.

Skandaliczne wypowiedzi Korwina tylko szkodzą Konfederacji, z nim zgadza się garstka, z jego głupotami typu chłosta, fikcja na Ukrainie. Dlaczego nie wsiądzie w pociąg i tam nie pojedzie zobaczyć? Bo się boi...
Dlaczego nie wierzy w zdjęcia satelitarne analizy itp. To jest płaskoskoziemca?
Zresztą oddzielmy Korwina od konfederacji bo myślę że oni tam mają go dość tylko nie wiedzą co z nim zrobić.
Chłop od 1957 "politykuje", w wolnej Polsce nie osiągnął NIC, startując z wielu list w wielu wyborach w tym na prezydenta trzy razy przekroczył próg wyborczy przez 32 lata :D
Więc dajmy mu spokój nie orajmy go bo ma prawie 80 lat więc jak przez większość cześć życia jesteś odklejony i mówisz głupoty to w końcu sam w to wierzysz.

A co do wojny... USA chyba się mocno napędziło z pomocą militarną dla Ukrainy, UE nas olewa finansowo... Dobrze chociaż że UK i USA mają nas za porządnych partnerów.

KKrzysztof napisał(a):
kryst16, też z chęcią poczytam jak odpowiesz jiGsaw,
Ogólnie śledzę co się dzieje w polityce oglądając nawet posiedzenia komisji + wystąpienia sejmowe. Dodatkowo czasami potrafię poczytać co tam nowego uchwalono. Nie interesują mnie wiadomości z TV.
Jak się okazało kilka dni temu Konfederacja miała rację w sprawie testów na covid.
Zaznacza, że liczę na kulturalną dyskusję bez bluzg i wyzwisk.

Obecnie widać, że nasza miłościwie nam panująca władza nie dba o interesy tych co płacą tu podatki w o interesy przybywających do kraju. Całkowicie coś innego dzieje się w Niemczech, Francji itp.
Władza powinna jak w życiu wpierw własna rodzina i jej bezpieczeństwo potem pozostałych.

Coś tam odpowiedziałem na szybko bo trzeba trochę popracować, ale ładnie z kulturą nie pisząc prawy że połowa konfederacji nie ma rozumu i nie pojmuje tego że brak podatków i swawolne życie to kompletny brak inwestycji drogowych i społecznych ;-)

Zresztą Konfederacja postulatami "Nie będziemy brać WAM nic" doprowadzi do czasów gdy się prace drogowe wykonywało w czynach społecznych :wstyd:
Także jiGsaw ja już Cie rezerwuje będziemy korytka kłaść w czynie społecznym.
A i kup sobie broń i dużo amunicji, bo przecież do tych którzy dobrowolnie w wielkiej wolności nie zapłacą ZUSu i coś im się przytrafi (wypadek choroba), czy nie odłożą na emeryturę w otwartych funduszach będzie trzeba strzelać, no chyba że ich zostawimy aż umrą z głodu? To jest postulat konfederacji do tego właśnie doprowadzi...

Wiesz co czasem to mi się nie chce z Tobą dyskutować jiGsaw Ty jesteś jak beton, nie ma systemu podatkowego bez obciążeń jeśli chcemy się rozwijać i inwestować.
Z czego wybudują elektrownie atomowe jeśli prąd będzie poniżej granicy opłacalności nie będzie żadnych podatków? Gdzie działa taki system podatkowy zerowy po za państwami z mega zasobami ropy.

Ostatnio edytowano 8 kwietnia 2022, 11:03 przez kryst16, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 07:32 
Zacna persona forum

Lincoln napisał(a):
Zdzira 850I, chodziło o wątek wojenny, lepiej wspierać sąsiadów walczących z najeźdźcą, niż walczyć na własnym terytorium, zwlaszcza wobec takiego podejścia do cywilów, szczerze to babcia tak samo wspominała czerwonoarmistów...

Dokładnie.
Miałem sąsiadkę która była zesłana na Sybir, Rosjanie robią to samo od lat, a nasz rząd bądź co bądź działa dobrze, niech krzyczą teraz jak najgłośniej, najlepszy moment żeby sprowadzić Rosję do parteru zanim wpadnie im do głowy uderzyć na nas.

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 13:10 
Częsty bywalec

kryst16 napisał(a):
1. “1000+” Powszechna ulga podatkowa
PIT 0%,
podatek dochodowy jest problematyczny do wyliczenia i angażuje dużą liczbę urzędników czyli tworzy koszty. Dodatkowo podatek dochodowy płacą też ludzie pracujący w budżetówce więc go można powiedzieć oddają z powrotem.
Podatek dochodowy jest też sznurem dla przedsiębiorców jak tylko ktoś celowo lub niecelowo popełni błąd. Wpływy z podatku dochodowego są dla budżetu niewielkie. Co ciekawe wielkie koncerny w Polsce dochodowego prawie nie płaca lub płacą go w ograniczonym stopniu. Dużo więcej do poczytania na stronach rządowych i Centrum im. Adama Smitha. DO tego polecam książkę noblisty Milton Friedman; dość dużo na te tematy mówi też Profesor Robert Gwiazdowski. Za dużo pisania o całości.

kryst16 napisał(a):
dobrowolny ZUS
wolność to odpowiedzialność na tym koniec.
kryst16 napisał(a):
Co z ludźmi którzy nagle pójdą na rentę ulegną wypadkowi, nie mając odłożonych środków? Zostawimy ich samych sobie?
im bardziej zwalniasz ludzi z myślenia tym masz więcej niemyślących. Ludzie muszą być odpowiedzialni sami i tyle. A tym kilku nieogarniętym pomożemy my Ci bardziej ogarnięci jak to się dzieje obecnie.
kryst16 napisał(a):
taniego wywozu odpadów
kiedyś to było w rękach prywatnych firm i problem nie istniał.
kryst16 napisał(a):
Budżet po zniesieniu podatków nie zrównoważy się, nie będzie środków na żadne inwestycje...
to nie Państwo ma inwestować tylko prywatni obywatele. Państwo jest silne siłą swoich obywateli a nie siłą politycznie ustawionych firm z ciepłymi posadkami.
Nie pisz, że chcą zlikwidować podatki bo to nie prawda. Chcą zlikwidować niektóre podatki a mamy ich około 100 różnych dodatkowo chcą do granic możliwości uprościć system podatkowy.

Ogólnie to oni nic nowego nie powiedzieli o czym nie mówią różni ekonomiści podałem kilka przykładów wyżej.
kryst16 napisał(a):
Coś tam odpowiedziałem na szybko bo trzeba trochę popracować, ale ładnie z kulturą nie pisząc prawy że połowa konfederacji nie ma rozumu i nie pojmuje tego że brak podatków i swawolne życie to kompletny brak inwestycji drogowych i społecznych
ja nie pojmuje, że większość pisze, że konfederacja chce zlikwidować wszystkie podatki a mowa jest głównie o dochodowym ??? Jak zlikwidują 50 podatków to nadal zostanie 50 i tak do płacenia.

Jeżeli jesteś otwarty na dyskusję to przejrzyj ten rachunek wystawiony od Państwa Polskiego za 2020 rok
Zobacz na co tak na prawdę Twoim zdaniem pieniądze powinny być a co jest bzdurą.

https://for.org.pl/pl/projekty/rachunek ... a-2020-rok

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 18:02 
Zacna persona forum

Inwestycje drogowe są prowadzone głowie z podatków wliczonych w koszty paliwa. Paliwo po 3 zł to zerowe podatki więc wszystko się zatrzyma.
Dlaczego i po co prywatni właściciele mają inwestować w drogi powiatowe i ekspresowe? Później jeśli to będzie prywatna inwestycja będą ściągać opłaty, nie każdego będzie stać i nie będzie mógł korzystać z dróg i innych dobrodziejstw państwa? Same prywatne inwestycje to rozwój regionalny bo po co ktoś ze wschodu ma inwestować we wsi na zachodzie. Państwo jak dzieli tak dzieli tak dzieli ale nawet w "zadupiu" coś w końcu robią.
Przecież takie myślenie że inwestycje powinny być głównie prywatne to jakiś nielogiczny dramat.
Główne sektory gospodarki powinny być zawsze państwowe tak żeby w czasach kryzysu wojny, biedy, kataklizmu państwo miało prawo jednym poleceniem tym zarządzać a nie użerać się z jakimś matołkiem bo powie że to jego prywatne. Jak można takich podstaw nie rozumieć. Obiekty strategiczne i firmy strategiczne zawsze powinny być państwowe tak samo jako i służba zdrowia w większej jej części, spółki paliwowe, stocznie, częściowo chociaż kopalnie, przemysł energetyczny, drogi powiatowe, gminne... Kolej chociaż częściowo i lotnictwo. To tworzy bezpieczeństwo.

Co do rent i emerytur takich co nie myślą i nie odłożą będą setki tysięcy i jesteś pewny że inni pracujący im pomogą?
A co z tymi co nigdzie nie pracowali i mają renty od dziecka z powodu choroby i niepełnosprawności.
Konfederacja najlepiej by dzieliła społeczeństwo i kastowała. Tak nie może być, ludzie którzy głosują na konfederację to garstka w skali całego kraju i póki będą tam ludzie pokroju Korwina który niestety uważany jest za szalonego tak będzie dalej.
ZUS ma zobowiązania które musi realizować, taka instytucja w tej czy innej zbliżonej formie jest mega potrzebna.
Państwo jest po to żeby opiekować się słabszymi i gorzej radzącymi sobie, jeśli nie będą tego robić nawet głupia małą renta to żadne państwo nam nie potrzebne.

A co do rachunku bardzo prosty i przejrzysty. Doczytam jeszcze bo na szybko spojrzałem.

Jeśli chcesz sobie żyć w kraju gdzie większość rzeczy jest prywatna to rozejrzyj się, czasy covidu i teraz wojny pokazały że główne sektory muszą być państwowe.
Szał paliwowy podczas wojny, u mnie były prywatne stacje które miały paliwo po 10 zł a nawet więcej. Jedynie Orlen trzymał ponizej 8. Mówię o Orlenie państwowym nie stacji franczyzowej która po akcji z podnoszeniem cen straciła umowę. Jeśli tego nie rozumiesz to się nie dogadamy bo ja doskonale wiem jak prywaciarz potrafi wyssać drugiego człowieka jeśli tylko jest okazja.

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 18:23 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
KKrzysztof napisał(a):
uważam zupełnie inaczej, i historycznie patrząc władza zajechała już własny lud kilka razy. Tym razem nie dzieje się inaczej. Zwyczajnie nie dbają o nasze interesy tylko o cudze. Dodatkowo ponownie dzielą ludzi i ich wnerwiają idiotycznymi przepisami.
Ogólnie każdy naród ma taką władzą na jaką zasługuje więc my musimy być na prawdę nie chcę pisał słowa by kogoś nie urazić.
Jednak jak nazywa się człowiek co w imię politycznej poprawności rozdaje przybyszom zabierając własnym. Patryk Jaki to fajnie podsumował tylko on nie rozumie, że tamci robią tak jak każdy by zrobił czyli wpierw własna rodzina potem cudza.
Wpierw nasz biznes potem cudzy.
A zadziwiające, że Ci sami co jeszcze niedawno pisali jak możesz bez maski chodzić i się nie szczepić jesteś nieodpowiedzialny i jesteś siewcą śmierci teraz nie widzą problemu by wpuszczać wszystkich bez żadnych szczepień i masek.

Ale na jaki temat uważasz inaczej? Że Niemcy czy Francuzi nie pomagając Ukrainie robią dobrze? To wygląda na narrację prosto z Moskwy, abyś krótkowzrocznie patrzył tylko na swój portfel, nie przejmował się, że za chwilę wojna będzie u Ciebie i to Twoi bliscy będą ginąć, Twój majątek obrócą w zgliszcza - no korzystne, ale nie dla prawdziwego Polaka. No i powiedz co Ci zabierają kobiety z dziećmi uciekający przed bombami i gwałtami???
Ostatnie zdanie tylko pokazuje jak nikłą masz wiedzę o wirusach, a tak często się w temacie udzielasz.

Z prywatnych dróg polecam pojeździć A2 - cudeńko od strony logistycznej i finansowej na skalę europejską :rotfl:

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 8 kwietnia 2022, 21:37 
Forumowy terrorysta

Obrazek

Dzień jak co dzień czyli zaoranie ruskiej onucy i dobicie przykładem z autostradą A2.

W przeciwieństwie do głupców ( zbieżność z korwinową sekta nieprzypadkowa) , ludzie mądrzy wiedzą, że program konfederacji to działanie obliczone na łatwy efekt. To sposób pozyskiwania zwolenników polegający na odwoływaniu się do ich emocji i na składaniu nierealnych obietnic m.in. nieplacenie podatków, składek i paliwo po 3 zł/l . Kabotyni z konfederacji, tak jak mirki handlarze czy inni akwizytorzy powiedzą wszystko to co durny konfederacyjny elektorat chce usłyszeć .

Dobrowolny zus to de facto jego niepłacenie. Oznacza to zmniejszone wpływy do budżetu, nie ma pieniędzy na bieżącą wypłate emerytur i rent ( rocznie to 190 mld zł), a umów należy dotrzymać. I co robią pajace z konfederacji? Jak twierdzi Michalkiewicz , wprowadzają podatek celowy na emerytury i renty.
Zamiast składki zus na emerytury i renty obywatele zapłacą podatek celowy na emerytury i renty . :rotfl:

Niepłacenie podatku dochodowego oznacza mniej w budzecie o kolejne 66 mld zł.
Do tego konfederacyjne tumany chcą zakazu uchwalenia budżetu z deficytem. Jak to zrobią? Zaklęciem? Życzeniem? :rotfl:

Wielokrotnie się potwierdzilo, ze szury i foliarze z konfederacji prostych liczb nie potrafia analizowac. Nie wiedzą, że mówiąc o likwidacji podatków trzeba również mowić o likwidacji wydatków. Nie wiedzą,że popyt wewnętrzny wszystkiego nie zrekompensuje, a pojecia nasycenie rynku i stagnacja nie są im znane.

Nie rozpisując się już o konfederacyjnym zaprzeczaniu nauce : medycynie, biologii, ekonomii. Odrzucaniu na zasadzie nie bo nie. Opieraniu swoich wysrywów na domysłach, twierdzeniach oszołomów w pakiecie z idiotyczną narracją o faszyzmie, matrixie , krwi na rękach , auschwitz, ludobójstwie. Nieprzedstawianiu stanu faktycznego i pier*doleniu komunizmie, socjalizmie, lewactwie na wszystko.

Skąd konfederacja weźmie pieniadze na realizację postulatów?
Jak to skąd. W styczniu obniżasz podatki, do czerwca wszystkie światowe firmy przenoszą się do Polski, a pod koniec roku jak zamykasz budżet to już nie wiesz czy te wszystkie nadwyżki budżetowe przeznaczyć na broń nuklearną czy na podbój galaktyki. Tak działa świat jak ma się 12 lat. :rotfl:

W jakim państwie system podatkowo-gospodarczy proponowany przez konfederację działa z powodzeniem ?
:rotfl:

PostNapisane: 10 kwietnia 2022, 13:30 
Częsty bywalec

Lincoln, non stop coś mi wmawiasz a jak ja piszę sprawdzam to się burzysz. Rozmowa bez sensu. Chcesz wojny to kamizelka legia cudzoziemska i na front dawaj.
Nie chcesz Ruskiego paliwa to przestań je tankować na stacjach paliw. Nie chcesz Ruskiego węgla a popierasz władzę, która zaorała Polskie Górnictwo.
kryst16 napisał(a):
Co do rent i emerytur takich co nie myślą i nie odłożą będą setki tysięcy i jesteś pewny że inni pracujący im pomogą?
to że ludzie prywatni pomagają jest faktem i widać to na różnych zbiórkach w których często ja uczestniczę osobiście. Przykład to WOŚP i wiele innych.
A jeżeli uważasz, że ludzie nie myślą to nie poradzę ja uważam, że człowiek jeżeli chodzi o jego osobę prywatnie to przeważnie podejmuje dobre decyzje. Decyzje są podejmowane źle w kolektywie. A to i tak bicie tu piany do niczego nie prowadzi. Nie mamy na nic wpływu i tak. Nie chcesz zmian masz POPIS Lewicę chcesz zaryzykować zmianę masz Konfederację.

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 10 kwietnia 2022, 20:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: G31
Kod silnika: B58
Cytuj:
:P 2 Dobrowolny ZUS
Kto wypłaci emerytury?
Pomyśl na swoim przykładzie... Masz (nie daj Boże) poważny wypadek samochodowy teraz, przestajesz pracować, jakieś oszczędności masz,

ZUS to wykorzystywanie osób na działalności gospodarczej. Właśnie za 10 dni chorobowego dostałem 591 zl
Przechodząc na emeryturę po 43 latach dostanę 1700zl.

Za dużo grup społecznych wyciąga więcej niż wpłaciło do Zusu lub Krusu.
Lepiej bym wszedł.Splacac po 1000 zł na jakąś nieruchomośc a 500 zł na ubezpieczenie na zycie/zdrowie

PostNapisane: 10 kwietnia 2022, 20:29 
Fan włoszczyzny

Rufios tj. tzw. "niesprawiedliwość społeczna"

PostNapisane: 11 kwietnia 2022, 09:53 
Zacna persona forum

Rufios napisał(a):
Cytuj:
Kto wypłaci emerytury?
Pomyśl na swoim przykładzie... Masz (nie daj Boże) poważny wypadek samochodowy teraz, przestajesz pracować, jakieś oszczędności masz,

ZUS to wykorzystywanie osób na działalności gospodarczej. Właśnie za 10 dni chorobowego dostałem 591 zl

Lepiej bym wszedł.Splacac po 1000 zł na jakąś nieruchomośc a 500 zł na ubezpieczenie na zycie/zdrowie

Ale to po co płacisz sobie głodowe składki?
Ja jakoś mam umowę na tyle ile zarabiam i składki mam odprowadzane od tej kwoty, także na chorobowym dostaje 80% tego co bym dostał gdybym chodził do pracy.

Mnie to zawsze rozbraja jak ludzie narzekają na emeryturę i chorobowe a gdy tylko jest okazja biorą umowy na najniższe a reszta pod stołem. Znam takich którzy pracują na cały etat, a umowy mają na pół etatu i sami tego chcą.

PostNapisane: 11 kwietnia 2022, 11:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Płaci, bo musi?!

Jak znajdę trochę czasu to Ci odpowiem, w zasadzie to uzupełnię dobrą odpowiedź Krzysztofa, nawet gdyby to wystarczyło, to czystego szacunku chcę napisać coś więcej niż lakoniczne „właśnie pokazałeś, że nie rozumiesz fundamentalnych praw ekonomii rządzących gospodarką i praw psychologii determinujących zachowania społeczne leżące w naszej naturze”.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 11 kwietnia 2022, 16:21 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Płaci, bo musi?!

Jak znajdę trochę czasu to Ci odpowiem, w zasadzie to uzupełnię dobrą odpowiedź Krzysztofa, nawet gdyby to wystarczyło, to czystego szacunku chcę napisać coś więcej niż lakoniczne „właśnie pokazałeś, że nie rozumiesz fundamentalnych praw ekonomii rządzących gospodarką i praw psychologii determinujących zachowania społeczne leżące w naszej naturze”.

Płaci słabe składki to niech się nie dziwi że będzie miał głodową emeryturę.
Przecież Krzysztof odpowiedział głupotami.
Przypadkowi ludzie pomogą tym którzy nie opłacą ZUSu gdy coś się im przytrafi i nie będą mieli z czego żyć ;-)
Ci sami przypadkowi którzy płaczą teraz że muszą kilka stówek ZUSu zapłacić.
Przecież to kompletne głupoty, jeśli w to wierzysz że system może działać bez ZUSu i podatków i że paliwa mogą być po trzy złote z zachowaniem chociaż części inwestycji no i że prywatne inwestycje zrobią to co teraz robi państwo to jest strasznie mało rozgarnięty i wręcz ogłupiały Konfederacją.
Już przytoczyłem przykład ostatnich cen paliw gdzie tylko państwowy Orlen trzymał poziom bo inaczej prywaciarze wywindowaliby ceny na 15zł za litr.

Zresztą Konfederacja z tak idiotycznymi argumentami i Korwinem na czele nie ma racji bytu, także jak już jesteś takim zagorzałym wyborcą tej "grupy" to pozbieraj jakieś podpisy żeby od swojego przedstawicielstwa odsunęli ludzi niezrównoważonych, może by coś z tego było.
Więc nie widzę sensu dyskutować o czymś co i tak jak Korwin kompletnie nic nie osiągnie w życiu bo zdecydowana większość słysząc ich postulaty po prostu się śmieje z myślą "oni tak poważnie?"

Najpiękniejsze jest to że wyborcy konfederacji są bezkrytycznie do niej nastawieni, zauroczeni niczym gimnazjalista Sashą Grey z dawnych lat. :mur:
Żadnych wad, tylko wspaniałe poglądy któe logicznie nie mogą funkcjonować i nigdzie nie funkcjonują, ale na papierze wygląda dobrze :D

Ostatnio edytowano 11 kwietnia 2022, 16:24 przez kryst16, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 kwietnia 2022, 16:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
kryst16 napisał(a):
Rufios napisał(a):
Cytuj:
Kto wypłaci emerytury?

Ja jakoś mam umowę na tyle ile zarabiam i składki mam odprowadzane od tej kwoty, także na chorobowym dostaje 80% tego co bym dostał gdybym chodził do pracy.

Mnie to zawsze rozbraja jak ludzie narzekają na emeryturę i chorobowe a gdy tylko jest okazja biorą umowy na najniższe a reszta pod stołem. Znam takich którzy pracują na cały etat, a umowy mają na pół etatu i sami tego chcą.

XD bo jest na działalności a nie na państwówce?
jak będziesz miał kiedyś działalność, to zobaczysz o co chodzi, na chwilę obecną chyba nie ma co dyskutować.

a z tym braniem pod stołem się dziwisz? masz 30 lat, wierzysz, że dostaniesz jakąkolwiek emeryturę? powodzenia :)
ludzie wolą mieć 2k do ręki, oddawać złodziejskiemu państwu 1.5k, a 5k brać "pod stołem" i samemu tę kasę inwestować/zarządzać, niż mieć 4k do ręki i oddawać 5k (a do lekarza prywatnie, emeryturki nie będzie, bo zus za 40 lat istnieć nie będzie - nie ma prawa. z roku na rok jest bardziej pod kreską - gdyby zaczęli wyliczać zadłużenie naszego kraju z zusem i kasą którą ma wypłacać to by nas chyba dawno zlicytowali :D)

PostNapisane: 11 kwietnia 2022, 17:14 
Zacna persona forum

kai napisał(a):
kryst16 napisał(a):
Rufios napisał(a):
Cytuj:
Kto wypłaci emerytury?

XD bo jest na działalności a nie na państwówce?
jak będziesz miał kiedyś działalność, to zobaczysz o co chodzi, na chwilę obecną chyba nie ma co dyskutować.

a z tym braniem pod stołem się dziwisz? masz 30 lat, wierzysz, że dostaniesz jakąkolwiek emeryturę? powodzenia :)
ludzie wolą mieć 2k do ręki, oddawać złodziejskiemu państwu 1.5k, a 5k brać "pod stołem" i samemu tę kasę inwestować/zarządzać, niż mieć 4k do ręki i oddawać 5k (a do lekarza prywatnie, emeryturki nie będzie, bo zus za 40 lat istnieć nie będzie - nie ma prawa. z roku na rok jest bardziej pod kreską - gdyby zaczęli wyliczać zadłużenie naszego kraju z zusem i kasą którą ma wypłacać to by nas chyba dawno zlicytowali :D)

Akurat mam znajomych na działalności i mało który płaci sobie najniższe składki.
Ale oni już mają rodziny i myślą bardziej do przodu niż "teraz".

Tak mam lekko ponad 30 lat i liczę na to że jak coś mi się przytrafi to dostanę rentę, albo emeryturę, a jeśli nie dożyje to moja żona po spełnieniu warunków dostanie po mnie, albo dzieci.
Wiesz jestem człowiekiem który twardo stąpa po ziemi, nie bierze kredytów jak nie może ich spłacić, płaci jakieś tam ubezpieczenie na życie w razie czego itd.

Zresztą największy konfederat na tym forum [b]jiGsaw sam wywalił dzwona samochodem, miał sporo szczęścia (pisał o tym w innym temacie) gdyby nie miał aż tyle szczęścia i nie płacił ZUSu w myśl konfederacji to nawet renty głodowej by nie dostał w razie dużych następstw wypadku. [/b]
Ja podziwiam ludzi że myślą tylko "będzie dobrze", zresztą sytuacja ze stopami teraz to pokazuje, wielu myślało będzie dobrze i teraz płaczą.

Tak samo byłoby z nie opłacaniem ZUSu, wielu by myślało że albo emerytury nie dożyje to po co płacić jeśli dobrowolne, albo że ma jeszcze czas odkładać na emeryturę...
Albo coś by tam odłożyli "inwestując" jak Ty to mówisz, a los sprawiłby figla dożyliby 100 lat oszczędności skończyłby się mając 70...
Wbrew pozorom jest sporo ludzi którzy żyją ponad 85-90 lat i ZUS im płaci mimo że odłożyli czasem mniej niż już dostali.

Znam wielu którzy mówi tak jak Ty że nie liczą na emeryturę, chętnie by ZUSu nie płacili a co jeśli przy Twoim dziecinnym podejściu los da Ci życie do 90-100 lat? Będziesz prosił dzieci żeby Ci pomogły? Czy sąsiada z konfederacji żeby Ci pomógł bo nie masz ani złotówki?
Sporo się teraz słyszy o ludziach którzy całe życie pracowali na czarno i nagle nie mają emerytur, wiesz ile by tego byłoby gdyby ZUS był dobrowolny?

Ja opłacania ZUSu nie uważam, że ograniczanie mojej wolności, bardzo dobrze że państwo "myśli" za tych którzy mogliby go nie opłacać bo byłoby takich wielu i co by się z nimi stało później.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 62  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1