alduwiel napisał(a):
Plany zacne, aż miło poczytać. Będę kibicował

Fajnie,miło. Doradzaj
Rost napisał(a):
Dawaj 3 litry. M-Pakiet zew. też by jej dobrze leżał.
Było by miło, już zacząłem szukać firmy i rozeznaje się w temacie co i jak. Mpakiet na pewno nie. Chciałbym utrzymać jej stylistykę, dodając sportowe zawieszenie i eleganckie nie agresywne felgi. Najlepiej komponując z brązowymi skórami…. Black piano dekory.
emstar napisał(a):
e46 zawsze na propsie. Jesteś pewien tego swapa ? Co z dyfrem, półosie, hamulce ? Nie wiem czy nie lepiej zostawić tak jak jest i korzystać z tego co jest, ew. jakiaś kosmetyka i odświeżenia. Pomarańcowe lampy nawet pasują, też takie miałem w e46 na początku

Co się stało z e60?
E46 to moje drugie, wcześniej 330ci więc pozytywnie. Małe, zwinne,zwarte. No może nie z tym silnikiem ale przyznam że jakoś jedzie jak na cztery cylindry.
Zawieszenie będzie od 330-tki i zestaw hamulcowy również. Dyferencjał, półosie również.
Ps. E60 była bardzo dobrym autem, z przyczyn losowych musiałem sprzedać. Nie żałuję, żałuję e34 i e38.
alduwiel napisał(a):
Swap musi być

(ja to bym nawet pomyślał o czymś konkretniejszym np n55 + 8hp )Tylko to już pewnie koszta się robią kosmiczne
No musi być do pełni szczęścia, tylko na co i za ile, o to pytanie. N55 i 8hp to nie, ale w tej cenie to poszedłbym na Ls3. Ale mnie nie stać;)
Szczurek1986 napisał(a):
emstar napisał(a):
e46 zawsze na propsie. Jesteś pewien tego swapa ? Co z dyfrem, półosie, hamulce ? Nie wiem czy nie lepiej zostawić tak jak jest i korzystać z tego co jest, ew. jakiaś kosmetyka i odświeżenia.
Będzie trzeba drugie autko kupić na swapa

Jak by nie było, wychodzi taniej. Firmy robiące swapa, nie za bardzo chcą podjąć się znalezienia części, więc zaczynam myśleć pomału nad dawcą.
Jeszcze nadzieja jest w Rorafalki i jego znajomościach;) pozdrawiam