wujekwaldus napisał(a):
Sekrety bogactwa ... uuu brzmi jak XFiles xd - a to tylko wypracowanie pewnej pozycji, konsekwencja w dzialaniu (wyrwalosc) i.... tyle? porada za darmo!
praca od switu do nocy xdddd - no, tak bylo przez pare lat i tak dla przykladu, lipiec 2022
Jig ma problem poznawczy, uslyszal cos jednego kilka lat temu i mysli ze to trwaaaa i trwaaaa i nie bierze pod uwage ze pewne rzeczy sie zmieniaja w czasie i moga ewoluowac. Musialem kiedys pracowac od switu do nocy zeby wypracowac sobie poziom ktory mam teraz i pracuje tylko czysto dla przyjemnosci i duuuuzo, duuuuuuuzo mniej.
Powodzenia w czytaniu ksiazek o milionerach jak zarobic milion ze najlepiej siedzec na doopie, uruchomic dropsziping i liczyc ze jestes zwyciezca xd
niestety, od zera trzeba zepierdzielac od switu do nocy i miec nadzieje ze po jakims czasie to chwyci.
Niestety, ale sama ciężka praca nie wystarczy bo gdyby tak było to najbogatsi byli by niewolnicy

I nie kwestionuj proszę książek o zdobywaniu bogactwa bo dobrze wiesz ,ze wiedza to potęga, a z racji ,ze ich nie czytałeś to nie masz prawa oceniać

jiGsaw napisał(a):
Ja tylko chciałem przekazać, że nie możesz obarczać innych i wymagać od nich użytkowania forum w określony sposób
Mogę

Wystarczy ,że użyję najpotężniejszej mocy na tym świecie i zwyczajnie Cię poproszę o to. Ludzie są dobrzy z natury i chcą pomagać bo pomaganie innym leży w naszej naturze. Renorainerrsa śmieszyło gdy powiedziałem ,ze w ostateczności poproszę Małego o paliwo do wykonania roboty - nie ma w tym nic śmiesznego, a pewnym jest ,ze mały by się zgodził bo w zamian miałby moja wdzięczność na tacy i mógłby mnie tak samo prosić o cokolwiek by miał ochotę np ,żebym mu pożyczył m3 bo chciałby przetestować jak się jeździ autem z duża mocą i charakterystyką wolno ssaka
jiGsaw napisał(a):
Waldek chyba już nigdy nie będzie się z Tobą chciał kolegować,
Byłem tego świadomy będąc jego adwersarzem. Pierwszą najważniejszą kwestią w dziedzinie zdobywania przyjaciół to bycie zgodnym z rozmówcą, a dopiero potem inne rzeczy się w tym temacie liczą. Tylko ja nie jestem fałszywy, abym się musiał chować ze swoimi poglądami tylko dlatego ,ze chciałem coś od niego dostać - np wiedzę.
jiGsaw napisał(a):
ani zdradzać Ci swoich sekretów bogactwa,
Sekrety bogactwa, ahhh jak to brzmi

Jest tajemny sekret o którym mało kto wie i nawet Waldek użył go nieświadomie bo sam przyznał ,ze nigdy nie przypuszczał, że dojdzie tam gdzie doszedł. Więc w dzisiejszych czasach człowiek potrzebuje tylko dwóch rzeczy, by osiągnąć sukces i to jest wiedza tajemna. Po pierwsze musi zdecydować czego DOKŁADNIE chce! Większość ludzi nie ma o tym pojęcia. Po drugie musi określić cenę, którą jest gotów zapłacić, by to uzyskać, a potem wystarczy ZDECYDOWAĆ SIĘ JĄ ZAPŁACIĆ .
Wielką słabością większości ludzi jest to, że nawet jeżeli mają jakieś pojęcie na temat tego, czego chcą, to nigdy nie poświęcają chwili czasu, by przemyśleć sprawę i zastanowić się, ile to ich będzie kosztować i czy są skłonni zapłacić tę cenę.
Alik musisz mieć jeden cel, a nie kilka. Wybrać ten który jest najważniejszy i skupić się tylko na nim, aż go osiągniesz. Dopiero w tedy możesz się zabrać za kolejny cel. Człowiek bez celu jest jak statek bez steru i bez wybranego portu do którego zmierza - targają nim fale oceanu i może gdzieś dopłynie, ale prędzej rozbije się o skały i tak właśnie wygląda życie większości ludzi - nie maja celu, więc życie miota nimi gdzie los popadnie. Człowiek z celem jest jak statek z kompasem, sterem i kapitanem który cały czas pilnuje, aby statek zmierzał do celu. Czy statek może płynąc do kilku celów naraz? Nie! Najpierw musi dopłynąć do pierwszego celu, aby mógł obrać kurs na kolejny

///david napisał(a):
za dużo jest teraz ludzi którzy mają masę wolnej gotówki ,żeby się takie teorie sprawdzały. Nawet jak ktoś będzie super pilnie potrzebował kasy a ma atrakcyjną nieruchomość to tacy z kasą się sami będą przelicytowywać
Dlatego nie szuka się nieruchomości atrakcyjnej przy której już jest sznur chętnych tylko szuka się nieruchomości z problemami, gdzie zbija się cenę do poziomu atrakcyjnego z tą tylko różnicą ,że o tej atrakcyjności wiesz już w tedy tylko Ty