BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 11:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] Chyba Klękł silnik M20B20 E30 !!?? co robic?? POMOCY!!
PostNapisane: 11 lutego 2008, 20:37 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam!
wlasnie wrociłem z przejzdu po wrocku, mam e30 320. silnik strasznie trzesie autem nawet na postoju wystarczy ze obroty wejda na 1500 rpm i cale auto wibruje jakby mialo niewyważony silnik, czasami dodam gazu i problem znika, ale silnik strasznie dziwnie chodzi jakby mial przepustu pod glowica, zatrzymalem sie na parkingu przed domem i zaczal sie tak szybko grzac temp. urosla prawie na maxa i strasznie zaczal glosno chodzic (jaby mial sie zaraz skonczyc :( ) prosze jezeli ktos wie co to moze byc albo chociaz sie domysla, lub mial podobny problem prosze o POMOC!!! dodam ze jest swiezo po wymianie swiec, oleju oraz viscozy (przejechane jakies 1000 KM - wszystko pieknie dzialalo do dzisiaj ). dodam ze zamierzalem wymienic pasek rozrzadu bo poprzedni wlasciciel niestety nawet nie wiedzial ze ten model ma pasek :( czy to moze miec zwiazek z paskiem, a moze uszczelka pod glowica?? strasznie dziwnie to wszystko wyglada wiec jezeli ktos moze pomoc to bylbym wdzieczny. Jezeli ktos zna jakies dobre serwisy we wrocku ktore moga sie tym zajac to rowniez prosze o POMOC!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, 21:22 
Forumowicz

z tego co piszesz to wyglada na uszczelke pod glowica ale popatrz czy niemasz
wody w oleju to na bagnecie bedziesz mial coš takiego jak majonez ježeli tak to na 100% uszczelka

Tytuł: Re: Chyba Klękł silnik M20B20 E30 !!?? co robic?? POMOCY!!
PostNapisane: 11 lutego 2008, 21:23 
Zacna persona forum

Karol_E30 napisał(a):
Witam!
wlasnie wrociłem z przejzdu po wrocku, mam e30 320. silnik strasznie trzesie autem nawet na postoju wystarczy ze obroty wejda na 1500 rpm i cale auto wibruje jakby mialo niewyważony silnik, czasami dodam gazu i problem znika, ale silnik strasznie dziwnie chodzi jakby mial przepustu pod glowica, zatrzymalem sie na parkingu przed domem i zaczal sie tak szybko grzac temp. urosla prawie na maxa i strasznie zaczal glosno chodzic (jaby mial sie zaraz skonczyc :( ) prosze jezeli ktos wie co to moze byc albo chociaz sie domysla, lub mial podobny problem prosze o POMOC!!! dodam ze jest swiezo po wymianie swiec, oleju oraz viscozy (przejechane jakies 1000 KM - wszystko pieknie dzialalo do dzisiaj ). dodam ze zamierzalem wymienic pasek rozrzadu bo poprzedni wlasciciel niestety nawet nie wiedzial ze ten model ma pasek :( czy to moze miec zwiazek z paskiem, a moze uszczelka pod glowica?? strasznie dziwnie to wszystko wyglada wiec jezeli ktos moze pomoc to bylbym wdzieczny. Jezeli ktos zna jakies dobre serwisy we wrocku ktore moga sie tym zajac to rowniez prosze o POMOC!!

Zajrzyj pod odłonę paska czy nie przeskoczył rozrzą ale to raczej nie to. Skoro się grzeje to raczej strzeliła uszczelką pod głowicą albo sama głowica... Niema oleju w płynie chłodniczym albo płynu w oleju ?

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2008, 21:01 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam!

dzieki za pomoc, okazalo sie ze kolesie ktorzy montowali mi visco, chyba czegos nie dokrecili, a ze wiatrak ma jakies 1,5 cm do chlodnicy to odkrecal sie i uderzal o chlodnice stad stukanie... polamalo mi wiatrak, poranilo chlodnice i teraz cieknie... wszystko przez to ze kolesie cos spartolili. jeszcze raz dzieki:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1