Pułkownik Zuber napisał(a):
KU84 napisał(a):
Zakładasz jakieś tematy i od 3 lat gadasz o tych krachach itp.
"Kryzys 2020, największy kryzys wszech czasów?"
To jest trochę tak, jak z tym zepsutym zegarem co 2x na dobę wskazuje dobrą godzinę

Jak przyjdzie kryzys za 20 lat to zawsze będzie mógł powiedzieć: "A NIE MÓWIŁEM?"

Nie, to tak nie jest. Przepowiedziałem Wam co będzie na poł roku przed syfem jaki się wykluł dopiero w okolicy listopada, a temat założyłem w lutym. Druga sprawa nie próbuj wmawiać, ze juz się skończyło to co się dopiero w owym 2020 zaczęło.
KU84 napisał(a):
alduwiel napisał(a):
Takiego jak ten nie bylo za naszego zycia i juz nie bedzie. Najciekawsze dopiero przed nami, zapnijcie pasy
Wiesz co Grzesiek, aż się nie chce czytać tych Twoich tekstów... SKĄD TY MOŻESZ WIEDZIEĆ co będzie ? Zakładasz jakieś tematy i od 3 lat gadasz o tych krachach itp.
"Nie było takiego kryzysu" ? Stary POMYŚL o czasach I i II wojny światowej, ludzie dopiero wtedy mieli PRZEJEBANE, ginęły miliony, panował głód, Ty tego nie dostrzegasz bo skupiasz się jedynie na kryzysie w postaci PIENIĘDZY, zmień podejście i zacznij ŻYĆ

dlatego napisałem wyraźnie: ,,ZA NASZEGO ŻYCIA''
A skąd ja o tym wiem? No cóż, po pierwsze ja tego nie wiem, ja to przepowiadam. A z przepowiedniami jest tak jak to z przepowiedniami, mogą się sprawdzać nie muszą.
Alik87 napisał(a):
Alduwiel - Skąd ty możesz wiedzieć co będzie w przyszłości. Nie przesadzasz trochę kolego?
Zobacz, aby skutecznie przepowiadać przyszłość wystarczy się zagłębić dokładnie w przeszłość, bo czyny jakie popełniliśmy mówią kim jesteśmy teraz i kim będziemy w przyszłości. Dlatego na podstawie tego co było i jest można dość dokładnie ocenić co będzie. A jaką mamy aktualnie sytuację? Wiem ,ze śpicie mocno, ale po raz enty opowiem Wam jak sprawy stoją. Więc ostatni kryzys został zamieciony pod dywan. Efekt był taki, że załamania uniknięto, jednak kosztem gwałtownie rosnącego zadłużenia. Recesja, więc nie wypełniła swojego naturalnego zadania, jakim powinno być oczyszczenie gospodarki z największej bańki zadłużenia w historii. Jednak co się odwlecze, to nie uciecze. Amerykański Fed przez lata zbyt mocno stymulował gospodarkę, co doprowadziło do jej przegrzania. Teraz Fed już nie ma wyjścia, musi zacieśniać politykę monetarną, by zdławić inflację. Tymczasem gospodarka jest w słabej kondycji, bo tak naprawdę nigdy nie odbudowała się po kryzysie z lat 2008-09. Krach nastąpi, a Fed nic nie poradzi.