BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] odpala tylko gdy poleje woda albo zapchne;/
PostNapisane: 16 lutego 2008, 11:06 
Poszukaj zanim zapytasz

witam! jestem tutaj nowy i przepraszam za to jak pisze ale musze sie dopiero wkrecic. sprawa wyglada tak ze moj dieselek jak jest zimny to pali na tkniecie,natomiast gdy juz sie nagrzeje to do ostygniecia nie idzie go w ogole odpalic(nawet rozrusznik ma ciezko,a akuma nowa 100Ah) lecz dzisiaj wlalem na pompe wtryskowa 5 litrow zimnej wody i odpalil. wie moze ktos jaka jest tego przyczyna albo mial cos podobnego??z gory dziekuje i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2008, 12:22 
Forumowicz

Masz już zużytą pompę wtryskową.To typowy objaw tych silników po większym przebiegu.Można się ratować i zamontować przekażnik do świec żarowych który będzie je załanczał za każdym razem,ale jest to dorażny sposób.Potem i tak czekać będzie Cię naprawa pompy.Problem z uruchomieniem spowodowany jest tym że paliwo rozgrzane w pompie jest mniej gęste i zużyte elementy pompy nie moga wytworzyć obpowiedniego ciśnienia paliwa do samozapłonu jego w cylindrach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2008, 12:38 
Pierwsze kroki

na zapych pali na tkniecie i to stalo sie w przeciagu miesiaca. jestes 100% pewny tego?? bo auto warte z 3tys a pompa ok 1000;/

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2008, 23:17 
Forumowicz

Może wlałeś gorszego paliwa i wykończyło pompe.Pompy w TDS i TD to :cenzura: nie napisze tego bo za bardzo lubię BMW.Ale sprawdz jeszcze ustawienie początku wtrysku,może przez naciągnięty łancuch zmienia sie kąt.A sorry ty masz pasek. :zawstydzony: Więc i tak sprawdz kąt. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 00:16 
Forumowicz

sprawdž wtryskiwacze, jak leja to bedzie to samo co piszesz, bo pompa sie niezepsuje
tak od razu chyba žebyš tam nalal benzyny.albo žeby autko mialo nawalone dužo kilometrow

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 10:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46 318
Kod silnika: M43B16
TO niekoniecznie wina pompy miałem identyczny problem,kupiłem nowy mocny akumulator ,świece wtryskiwacze i zregenerowałem pompe żadnej poprawy !Naprawiło się dopiero po regeneracji......rozrusznika !!!! Jeśli masz mozliwośc to zamontuj na próbe od kogoś kto ma sprawny rozrusznik,warto sprubować bo tak jak piszesz przy niskiej wartośći auta (3000) wymiana pompy mija się z celem !

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 16:06 
Poszukaj zanim zapytasz

watpie zeby to byl rozrusznik,bo wczesniej zaczela przerywac a jak przerywanie jej rzeszlo to czasami sobie zgasla i falowala obroami

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 22:02 
Forumowicz

Oprócz tego co pisałem i wtrysków,mogą być jeszcze nieszczelne przewody paliwowe przy filtrze i pompie.I uklad się zapowietrza.Wymień także filtr paliwa,może być przytkany.

drak napisał(a):
sprawdž wtryskiwacze, jak leja to bedzie to samo co piszesz, bo pompa sie niezepsuje
tak od razu chyba žebyš tam nalal benzyny.albo žeby autko mialo nawalone dužo kilometrow

Jesli zalejesz syf to pompa może paść już po kilku kilometrach.A kilometrów ma napewno sporo,a rocznik 91.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 06:54 
Poszukaj zanim zapytasz

kiedys dostawal powietrze bo mialem zepsuty przewod laczocy filtr z bakiem. teraz mam nowa stopke do filtra,nowy filtr,nowy przewod i nowa pompe w baku i to samo. podnioslem jej troche obroty zeby nie gasla i jest ok. ale jak zgasze to i tak nie odpali;/

[ Dodano: 26 Luty 2008, 16:18 ]
a pomoze mi to urzadzenie z allegro co za kazdym razem podgrzewa swiece??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1