Lincoln napisał(a):
Kyokushin, przecież nie ma socjalizmu od dawna, więc nie "płyń" z tym nazizmem

Podaj w końcu konkretny, dane i wskaźniki 10lat temu i dziś żeby potwierdzić swoje twierdzenia. Zamiast konkretów starasz się mnie nieudolnie zdyskredytować

Konkrety ci podałem, nie moja wina że nie czytasz ze zrozumieniem.

Ja Ci nie umiem pomóc, moim zdaniem to wymaga specjalisty. Albo, chociaż szkoły - nie wiem.
Nazizm = narodowy socjalizm.
Czy PIS jest narodowy? Tak
Co robi rząd socjalistyczny? Prowadzi rozbudowaną politykę socjalną.
Czy PIS wprowadzał duże programy socjalne? TAK
Dodaj sobie dwa do dwóch. Może świadomość że się wybrało nazistów nie jest miła, ale taka jest.
Należy zadać pytanie, co jest złego w nazizmie? To samo co komunizmie - socjalizm.
Pis udawał że jest centroprawicowy, przez pierwszą kadencję - w gruncie rzeczy niezłą, ale powoli skręcał w lewo, a w drugiej kadencji, już się na lewo stoczył, i stał się centrolewicowy. Co prawda platforma to jest zwykła lewica, zaś lewica to są już skrajni lewicowcy, natomiast pis mimo że nie jest tak zły jak oni, to nadal jest po prostu zły, a socjalistyczne rządy, czy to komunistyczne, czy nazistowskie, zawsze prędzej czy później prowadzą do jakiejś tragedii i ludobójstwa.
Teraz naziści nie wygrali, to dobrze, ale wygrali z kolei komuniści. Jednych i drugich łączy socjalizm, a głosowania z poprzednich lat, gdzie PO-PIS głosował niemal identycznie, pokazują że ten cały medialny spór jest dla plebsu, a w gruncie rzeczy doskonale się dogadują ideowo - robią to samo.
Mógł nie skręcać w lewo, nie byłby teraz nazistowski.
Z narodową flagą to trzeba uważać, jak się nią zbyt macha, a jest się socjaluchem, to zamiast być komunistą, bardzo łatwo stać się nazistą.
A wystarczyłoby nie być socjalistą, wtedy można machać dowolną flagą, i się nie będzie ani nazistą, ani komunistą
Cytuj:
Zaglądali do kufrów, zaglądali do waliz, nie zajrzeli do dupy - tam miałem socjalizm. ~Czesław Miłosz