Lincoln napisał(a):
Kyokushin, no właśnie nic nie podałeś konkretnego, stad personalne wycieczki przy braku argumentów.
Dostałeś argumenty, kilkukrotnie powtórzone. Nie miej do mnie pretensji że ich nie zrozumiałeś lub nie zauważyłeś. To Ty ich nie zrozumiałeś, lub nie zauważyłeś.
KU84 napisał(a):
Kyokushin, czy Ty przypadkiem nie głosowałeś na PiS w 2015r ? Nie popierałeś lockdownów pisząc, że model szwedzki się nie sprawdza, szwedzcy lewaki itp itd

Nie pisałeś, że podczas "pandemii" szkolnictwo powinno być zdalne ? Nie popierałeś noszenia tych idiotycznych maseczek a o osobach anty szczepionkowych pisałeś, że należy je traktować prądem ?
Bo coś mi świta w pamięci, że tak właśnie było
PS. żeby było jasne, nie bronię tych pajaców- nigdy nie głosowałem na PiS
PS.2 Podczas pandemii miałem przymusowo zamkniętą firmę

Popierałem PIS, bo uważałem ich za mniejsze zło niż PO, i nadal tak uważam. W pis jest starcie paru frakcji, natomiast szalę przeważyła ta szurska z morawem na czele.
Popierałem lockdown na początku, bo wydawało mi się że to świństwo jest realnym zagrożeniem, natomiast dość szybko z tego wyrosłem. Podobnie z maskami.
Tak - szkolnictwo powinno być zdalne, również dziś - może nie 100%, ale częściowo, to doskonały sposób na ułatwienie życia dzieciakom. Podobnie jak praca zdalnie - dziś pracuję w większości zdalnie.
Tak - antyszczepionkówców należy walić prądem, tak samo jak płaskoziemców i antysamochodowców. Nauka pokazała że szczepionki to dobra rzecz, natomiast pandemia pokazała że o ile ta teza jest ogólnie słuszna, to na szczepionkach można robić również wał, taki bardziej antyludzki. Teraz to wiem. Lesson learned.
Natomiast - z COVIDEm, szczepionkami na covida, i całą parapandemią jak się to okazało - dałem się zrobić w balona, jak wiele osób, zaś PIS zrobił mnie w balona tak jak pozostałych którym się wydawało że stanowią realnie coś innego niż PO. Tworząc ustawę o elektrodebilności i pozostałe antysamochodowe wariactwa, pokazali jak temat wygląda. Byłem trochę 'bliżej' tego procesu ustawodawczego, więc wiem że to nie jest jakaś tam dziwna decyzja, tylko intencjonalna zła wola.
Jig i Alduwiel mieli zaś rację od początku.