|
Cześć pany
Jakie powinno być prawidłowe ciśnienie na listwie wtryskowej w benzynie ? (N46b20)
Auto muli w dolnym zakresie obrotów, trochę poznałem już ten dziadowski silnik i nadal nie wiem o co mu chodzi. Proszę o wypowiedź kumatych, bo kończą mi się pomysły.
Zrobione:
- sprawdzony rozrząd- ok - ciśnienie na listwie na jałowych 3.5 bar - elektrozawory vanosa czyste i działają - same vanosy ciche nie grzechoczą - czujniki wałków sprawne , podmieniane - odma ok - cewki , świece ok - ala przeplywka dobrze mierzy temperaturę - w ISTA przechodzi test vanosa ok , przy testcie wydechowego silnik kuleje, ale sądzę że tam ma być . - disa sprawna - czujniki temp w kolektorze ok - sondy ok - valvetronic ok ( nowy silnik ) przechodzi adaptacje ISTA ok
Zapala od strzała, pracuje ładnie tyle że poszarpuje przy delikatnym gazie i ma muła z dołu. Przy drugim aucie gdzie wszystko jest ok i chodzi jak należy ciśnienie na listwie wynosi 2.5 na jałowych i 3 przy przegazowce . Krótkie czasy wtryskowe, czarna sadza w końcówce wydechu . Po odpaleniu ewidentnie czuć benzyną , czasami odpala tak jak by był zalany ( zbiera cylindry ) Błędów brak , olej 5w30 , dostał ostatnio nieźle żaru na powrocie z Poznania do Warszawy, ale i to mu nie pomogło. Jak normalnie jeżdżę spalanie w normie . Jest odważny coś podpowiedzieć ?
_________________ Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez zdejmowania głowicy . - n42 - n46 - n45 - n62 - m54
|