_________________ Mi sono guardato intorno e non sono riuscito a trovare l'auto che sognavo per me. Ecco perché ho preso una decisione: lo costruirà da solo. E.Ferrari
Ukurwinki wojnę już dawno przegrały, pozostaje tylko kwestia przysłowiowego podziału łupów. Czym są zainteresowane m.in. Niemcy, ktore omijały sankcje importując ruską rope przez Indie i Kazachstan .
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
_________________ Mi sono guardato intorno e non sono riuscito a trovare l'auto che sognavo per me. Ecco perché ho preso una decisione: lo costruirà da solo. E.Ferrari
Trump z Vancem zaorali ukurwinka pasożyta zelenskiego
Załączniki:
IhCi7DEsXl9qMfsM8FG1stb53k1U8wpU.jpg [ 36.67 KiB | Przeglądane 626 razy ]
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Interesująca analiza psychologiczno/socjotechnicznych aspektów spotkania Zełeńskiego z Trumpem i Vancem, stworzona przy pomocy ChatGPT. Analiza pokazuje, że byliśmy świadkami prawdziwego masterclass w gaslightingu, manipulacji i presji ze strony Trumpa i jego okolic. Przyjrzyjmy się centralnym punktom: - Obwinianie ofiary za własną sytuację: Trump dosłownie mówi Zełeńskiemu: "Pozwoliłeś sobie wpakować się w bardzo złą sytuację. ""To klasyczny ruch szachowy sprawcy, który obwinia ofiarę za swoje cierpienie. Według tej logiki to wina Ukrainy, że Rosja ją okupuje i zabija swoich mieszkańców. - Presja i wymuszona wdzięczność: Vance żąda od Zełeńskiego, by podziękował. To niezwykle toksyczna technika, w której ofiara jest zmuszona podziękować za pomoc przetrwania – tylko po to, by zostać oskarżona o niewdzięczność, jeśli domaga się ich praw. - Manipulacja pojęciem „pokoju”: Trump twierdzi, że Zełeński, „nie jest gotowy na pokój”. W rzeczywistości chodzi mu o kapitulację Ukrainy. To typowa manipulacja - termin "tylko pokój" zastępuje się "kapitulacją". - Odmowa uznania rzeczywistości wojny: Trump powtarza, że "nie ma kart w ręku", że "bez nas nie masz kart. " To kolejna taktyka sprawcy - dewaluować starania ofiary twierdząc, że jest bezradna bez łaski "Zbawiciela". - Zmniejszenie liczby ofiar wojny: "Jeśli masz proponowane zawieszenie broni, musisz je zaakceptować, aby kule przestały latać, a Twoi ludzie przestali umierać. „ „Trump ignoruje jednak, że zawieszenie broni bez gwarancji jest tylko wytchnieniem dla Rosji, aby się zreformować i ponownie zaatakować. - Taktyka dominacji: Trump nieustannie przerywa Zełeńskiemu, i nie pozwala mu się usprawiedliwiać. On na to: "Nie, nie, powiedziałeś wystarczająco. """"Nie jesteś w stanie nam nic dyktować. """""Nie, nie, nie, nie, nie, nie... """To celowy środek presji psychologicznej, aby ustanowić hierarchię, w której Selenskyj jest podporządkowany. - Presja na kapitulację pod pretekstem "dyplomacji": Vance twierdzi, że "droga do pokoju prowadzi przez dyplomację. " To klasyczna taktyka pozwalająca agresorowi kontynuować swoją agresję - bez oporu. - Projekcja i zniekształcenie koncepcji: Trump wyjaśnia: "Igrasz życiem milionów ludzi. Obarczając w ten sposób odpowiedzialnością Zełeńskiego. - Tworzenie iluzji, że Zełeński, coś zawdzięcza Stanom Zjednoczonym: Stany Zjednoczone pomagają Ukrainie, ale uzasadnianie tej pomocy zasadą: "Trzeba przestrzegać naszych warunków, bo inaczej nic nie dostaniecie", to forma presji finansowej i militarnej - a nie równego sojuszu. - Obniżenie ukraińskiego oporu: Trump twierdzi, że „bez naszej broni ta wojna skończyłaby się w ciągu dwóch tygodni. ” To jest próba całkowitego wymazania zasług Ukraińców i reprezentowania ich jako całkowicie zależnych od Stanów Zjednoczonych. Podsumowując: Trump i jego zespół zastosowali szereg taktyk manipulacyjnych: gaslighting, obwinianie ofiar, wymuszana wdzięczność, manipulacja terminami „pokój” i „dyplo ” To nie były negocjacje – to była próba zmuszenia Zełeńskiego do zaakceptowania warunków korzystnych dla USA, ale śmiertelnych dla Ukrainy.
Wspominałem wiele razy ,ze to usa steruje Rosją wzniecając konflikt. Głównie po to ,aby mieć gdzie upychać broń. Rosja jest podbita od wewnątrz od ponad 100 lat. Profesor A. Stutton udowodnił to ponad wszelkie wątpliwości. Ba! Ilość twardych dowodów wskazujących na wyżej wspomniany przeze mnie stan rzeczy jakie zebrał profesor Stutton w książce Wall Street a rewolucja bolszewicka jest wprost przygniatająca. Tutaj wstawie kilka z nich przytoczonych przez samego Stuttona podczas wywiadu.
Likwidacja układu warszawskiego, a raczej przekazanie aktywów jakie miało miejsce podczas słynnej wizyty Jaruzelskiego u Davida Rockefellera, której przebieg znamy z przekazu Zbigniewa Brzezińskiego dopełnia obraz sytuacji.
To żadne dowody, to podciąganie wydarzeń pod swoje wizje świata. To jakby przewidział że jutro będzie nowy dzień - Woooow
_________________ I miejsce Zlot BMW-Sport 2013, w sumie II miejsce, bo Waldek wygrał finał III miejsce Zlot BMW-Sport 2014 (pow. 3L) Mistrz Grand Prix Polski 2014 Street RWD II wicemistrz GPP 2015 Street RWD Wicemistrz GPP 2016 Street RWD Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD
Przeczytaj sam i się przekonaj czy są dowody. Ostatnie 20 stron książki to najciekawsze dokumenty do których dotarł Stutton, a które obecnie przetrzymywane są w instytucie Hoowera.
Ps dałem do przeczytania tę książkę matce. Przeczytała, stwierdzając na końcu, że nie lubi czytać podręczników...
W USA nie dali pieniążków, ale może GB coś rzuci...
Alduwiel, dziwne, że tak polecasz te wszystkie "rewelacje", a naprawdę nie pamiętam by któreś z Twoich "proroctw" się sprawdziło
Rost, opcja "dej, dej" i nic więcej nie mają
_________________ I miejsce Zlot BMW-Sport 2013, w sumie II miejsce, bo Waldek wygrał finał III miejsce Zlot BMW-Sport 2014 (pow. 3L) Mistrz Grand Prix Polski 2014 Street RWD II wicemistrz GPP 2015 Street RWD Wicemistrz GPP 2016 Street RWD Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD
Cała zimna wojna to był teatr dla takich jak Ty czy ja. Jedynymi krajami w których dziś ręce ponadnarodowej elity nie mają władzy to sławna ,,oś zła'', czyli Iran, Wenezuela, czy Korea Północna, ale jeszcze 20 lat temu było tych krajów więcej, ale niewiele więcej
Wy naprawdę nie rozumiecie jakim prawem prezydent Ukrainy ciągle mowi daj? Dziś nie było by daj, gdyby im w 94 nie zabrano broni, którą mogli by się skutecznie obronić. Ukraina dostała gwarancję bezpieczeństwa od usa, ktorej dziś tacy jak Trump nie potrafią zapewnić. Między Bogiem ,a prawdą to skoro Usa z Anglią gwarantowały bezpieczeństwo to oni dziś powinni tam się z Rosją bić. Ukraina ma prawo mówić daj! To i tak mało w porównaniu z tym jak ich wydymali. Można stwierdzić, ze to co dziś widzimy było zaplanowane już w tedy
Bardziej od narzekających na ,,daj'' śmieszą mnie tylko ślepo zakochani w Trumpie krzyczący wokoło jaki to Trump super bo obciął kasę Ukraińcom. Jak sam Trump mówi: koniec ze sponsorowaniem wojny pieniędzmi amerykańskich podatników! Co nie dziwne dla mnie wszystkie media akurat o tym cisza bo kasy dla ofiary jaką jest Ukraina nie będzie i to jest super, ale kasa dla agresora jakim jest Izrael cały czas płynie - tutaj nie ma nawet dyskusji, wszystko jest oczywiste. Rosyjskie rakiety spadają na Kijów czy Lwów: wszystkie media razem - Putin to zbrodniarz! Izraelskie rakiety spadają na szkoły i szpitale w Gazie: wszystkie media cisza Zełenski za pomoc musi oddać pół Ukrainy Trumpowi bo Trump to biznesmen i dba o Usa - za darmo nic nie da (choć w tym wypadku powinien). Twierdzi, ze to nie on obiecywał. Kasy Izraelowi tez nie on obiecywał, ale jakoś tutaj nie potrzeba ,,robiąc biznesu''. Izraelowi można oddać za free kasę z podatków na bomby i rakiety , którymi Netanjahu bombarduje głównie dzieci bo w gazie połowa mieszkańców to byli nieletni.
Właśnie Nic się nie sprawdza, bo gotówką mogłem, mogę i będę mógł płacić jeszcze dłuższy czas.
Widzę że sytuacji ukr też za bardzo nie rozumiesz, tam możesz wlać 10x tego co dostali i to niewiele zmieni, no poza faktem, że amerykańskie kartele będą miały jeszcze więcej broni od naszego wschodniego sąsiada... Bajki opowiadasz że usa za free daje coś Izraelowi Jasne, a w strefie Gazy, to nie Hammas, to dzieciaczki...
Ty widzę jestes z gatunku tych, którym żydy mogą nasikac na twarz, a będziesz twierdził, że to deszcz
Ze szczepionkami tak samo się mylę?
To, że polowa mieszkańcow Gazy to Hamas juz mi wytłumaczyłeś. Rozumiem, że odliczając te połowę, którą stanowili nieletni to cała reszta to ,,teroryści"? haha
Wybacz , ale kompromitujesz się totalnie swoim brakiem wiedzy.
Z jednej strony Ci zazdroszcze Przemek bo sam chciałbym zyc w takiej krainie złudy i bajek w jakiej masz okazję przebywać
Analogicznie jak z ruska ropą importowaną przez Indie i Kazachstan , Niemcy dzialaja z ruskim LNG. Niemcy kupują LNG za pośrednictwem innych państw. Tylko przez francuską Dunkierkę w 2024 r. zaimportowali sześciokrotnie więcej surowca z Rosji niż rok wcześniej – donosi „Financial Times".
Alduwiel, ze szczepionkami A te czipy co zapewniałeś, to znalazłeś w jakiejkolwiek szczepionce :
Sam żyjesz bzdurami z Google według IFW USA przekazały do końca 2023r 50mld$ pomocy dla Ukrainy, a Ty się spuszczasz nad 3mld, tyle że nie wiadomo co w zamian
Nigdzie nie napisałem, że połowa to Hammas, to Twoje błędna interpretacja tego co napisałem.
Widzę że sytuacji ukr też za bardzo nie rozumiesz, tam możesz wlać 10x tego co dostali i to niewiele zmieni, no poza faktem, że amerykańskie kartele będą miały jeszcze więcej broni od naszego wschodniego sąsiada...
O widzisz Przemcio i bardzo dobrze mówisz, bardzo dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 23 gości