BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Wyskakująca jedynka!POMOCY!!!-PROBLEM ROZWIĄZANY
PostNapisane: 12 lutego 2008, 22:08 
Pierwsze kroki

Witam! Mam problem z moja e39. Czasami wyskakuje mi pierwszy bieg przy ruszaniu, zdarza sie to dosc rzadko ale jest strasznie denerwujace. Mozna wyczuc ze czasami jedynka nie wchodzi do konca i zwykle wtedy sie to dzieje. Poza tym zadnych problemow, wszystko chodzi ok, no moze troche 'trze' przy zmianie biegow.Inne biegi nie wyskakuja. Dzisiaj bylem u mechanika i twierdzi ze przyczyna jest pojechane sprzegło (wymiana ze sprzeglem 1800zl), stwierdzil to bez wiekszego zaglebiania sie w problem.Czy mial moze ktos z was ten problem? Czy faktycznie sprzeglo jest przyczyna? Czy moze cos innego-olej w skrzyni, poduszki, wodziki?czy skrzynia do wymiany?No i czy koszt wymiany sprzegla jest realny? Szukalem odpowiedzi w innych tematach, ale problem ten jest dosc lakonicznie opisany. Prosze o pomoc. Dzieki!

Ostatnio edytowano 10 marca 2008, 13:59 przez magik, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2008, 21:42 
Pierwsze kroki

Witam.
Ja tak miałem w e34 524 td ,winą była poduszka pod skrzynią biegów

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2008, 00:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 525
Kod silnika: M50B25
Garaż: Była:

Szampańska piękność!

Jest: E34 525 1991r. :)
Ja mam identyczny problem tyle, że posiadam e34 520. W moim przypadku sprzęgło rzeczywiście jest na końcówce żywota i to jest powodem wspomnianej niedogodności. Trochę dziwna sprawa z ceną wymiany sprzęgła. Graty kosztują około 500 zł, a robota około 300 więc trochę daleko do tego 1800...

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2008, 08:34 
Forumowicz

Moje BMW: E60 3.0d
Kod silnika: M57N
Grzel napisał(a):
Ja mam identyczny problem tyle, że posiadam e34 520. W moim przypadku sprzęgło rzeczywiście jest na końcówce żywota i to jest powodem wspomnianej niedogodności. Trochę dziwna sprawa z ceną wymiany sprzęgła. Graty kosztują około 500 zł, a robota około 300 więc trochę daleko do tego 1800...

może doliczył koło dwumasowe

BMW..E60..3.0...218 KM....500Nm ==>jest

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 07:28 
Pierwsze kroki

ale jesli doliczyl kolo dwumasowe to znowu troche za malo jak na warsztat :/ zawiozlem do znajomego warsztatu na slask i mam nadzieje ze bedzie dobrze powiedzieli ze moze to byc kwestia regulacji listwy przy drążku

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 11:46 
Pierwsze kroki

Stawialbym raczej na to co pisze Magik. U mnie zaczela wyskakiwac dwojka po wymianie dzwigni zmiany biegow. Podejrzewam, ze cos schrzanili przy montazu drazka wlasnie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2008, 07:26 
Pierwsze kroki

no i problem sie rozwiązał.Pojechalem do znajomych do warsztatu i naprawili.Najlepszym wyjsciem okazała się wymiana skrzyni - ale bez tragedii, kupilem skrzynie za400zł :) wprawdzie uzywana ale na gwaracji. Problem jak reką odjął. Teraz sie chyba przejade do tego warsztatu we wrocławiu co mi chcieli sprzęgło za 1800 wymienic. Mechanik mi powiedzial ze sprzegło nie ma nic do rzeczy (pomijając fakt ze moje bylo w doskonałym stanie). Moj koszt to skrzynia(400), olej(jakies grosze), i wymiana za dobra flaszke a nie prawie 2000zł i to jeszcze nie za to co trzeba. Przetrzegam przed nie zaufanymi warsztatami!!! Świetny biznes do zdzierania z ludzi pieniędzy.Pzdr

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1