BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 13:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 23:22 
Specjalista

Cytuj:
ze te dolegliwosci sa naciagane i warsztat szuka naiwnych na dodatkową naprawę.

Przed dokonaniem naprawy masz prawo skorzystać z usług innego warsztatu który potwierdzi trafną diagnozę w pierwszym warsztacie............nikt, nikogo do niczego nie zmusza.
W interesie warsztatu jest zdobywanie potencjalnego klienta i przedstawianie mu w taki sposób swojej rzetelności odnośnie diagnoz i napraw.
Ty jako klient już sam wnioskujesz, który z warsztatów kieruje się dobrem klienta i jego auta, a nie zasobnością portfela.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 08:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 530d 231KM
Kod silnika: M57N2
Ja stoję nad mechanikiem teżz 2 powodu.... sam jestem bardzo zainteresowany co się zepsuło i jak się to naprawia. A jazda próbna tylko ze mną, umawiam się na godzinę i jestem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 10:48 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
robertbmw, za długo na obczyżnie siedzisz. czas wracać. zapomniałeś już o naszych swoiskich klimatach w warsztatach ;)

jazda próbna zazwyczaj i tak się odbywa jak mają ochote mimo tego że dowodu np brak. teraz większość warsztatów to wymieniacze. więc co oni niby mają sprawdzać, wyjmuje zepsute wkłada nowe.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 12:04 
Pierwsze kroki

kaden napisał(a):
wyjmuje zepsute wkłada nowe.

wymuja dobra czesc i wkladaja uzywana czesc,sa wyjatki ze wkladaja nowe czesci
a tak przy okazji wymienia kilka innych dobrych czesci

no dobra sa tez warsztaty tzw. uczciwei nieleca w ..... :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 12:17 
Forumowicz

Moje BMW: E30 sedan
Kod silnika: M40B16
Ciekawe co byście mówili i jakbyście robili na miejscu tych warsztatów...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 13:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
znając siebie pewnie bym nie oszukiwał, szanował klienta i jego właśność ale nie o to w tym temacie chodziło. nie daje dowodu i nigdy bym nie dał, a w sumie nawet nikt nigdy o to mnie nie prosił. co moge robie we własnym zakresie, a jak nie moge/nie umiem to stoje z boku w warsztacie i się ucze.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 14:26 
Forumowy terrorysta

''Ufac, ale kontrolowac'' jak mawial klasyk :cwaniak:. Trzeba mechanikom patrzyc na rece.
Polska to nadal bandycki kraj, podmieniaja czesci, kradna anteny cb z klapy bagaznika, bo sie patologia czuje bezkarne ( znikoma szkodliwosc czynu) czy z zazdrosci porysuja lakier. :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 17:58 
Forumowicz

Moje BMW: E30 sedan
Kod silnika: M40B16
kaden napisał(a):
znając siebie pewnie bym nie oszukiwał, szanował klienta i jego właśność ale nie o to w tym temacie chodziło. nie daje dowodu i nigdy bym nie dał, a w sumie nawet nikt nigdy o to mnie nie prosił. co moge robie we własnym zakresie, a jak nie moge/nie umiem to stoje z boku w warsztacie i się ucze.

No widzisz... Ty byś nie oszukiwał, i nie kazdy mechanik tez oszukuje. Są na szczescie jeszcze na tym swiecie ludzie normalni więc nie mówmy że każdy warsztat oszukuje bo mi się głupio robi :) A wszystkiego się nie nauczysz tylko patrząc, potrzeba jeszcze trochę trochę wiedzy teoretycznej... A żeby zrobić coś naprawdę fachowo to tej teorii potrzeba tyle samo co praktyki czyli od chu*a i ciut ciut ;)

Warsztat czasem musi zrobic jazde probna, bo mechanik zauwazy rzeczy o których wiekszosc uzytkownikow auta (nawet domowych majsterkowiczow-samouków) nie ma zielonego pojęcia, ani czym sie objawiają, ani jak je sprawdzić. Ale w żadnym wypadku nie oddajemy dowodu rejestracyjnego!!! Co najwyżej kopię, jak ktoś już wcześniej pisał.

PiterOKL pozdrów kuzyna idiotę. Żaden normalny człowiek nie katuje nie swojego samochodu.

renoraines napisał(a):
''Ufac, ale kontrolowac'' jak mawial klasyk :cwaniak:. Trzeba mechanikom patrzyc na rece.
Polska to nadal bandycki kraj, podmieniaja czesci, kradna anteny cb z klapy bagaznika, bo sie patologia czuje bezkarne ( znikoma szkodliwosc czynu) czy z zazdrosci porysuja lakier. :dobani:

Skoro im nie ufasz to czemu naprawy powierzasz w ich ręce a nie robisz tego sam? Nie zawsze można patrzeć na ręce bo jak bedą robic Ci np. remont silnika czy skrzyni to to troche trwa i co wezmiesz wolne w pracy, kanapki i herbate w termos i bedziesz ich pilnowal? :D :D

Po prostu jak ktoś miał takie przygody że mu coś podmienili, zamienili, popsuli itp. itd. to niech zmieni mechanika, a temu partaczowi zrobi odpowiednią reklame. Tyle ode mnie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1