BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 13:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwna sprawa
PostNapisane: 18 lutego 2008, 13:12 
Częsty bywalec

Kod silnika: M50 M52 aa i M20
Mam pytanie do kogoś kto przywozi samochody z GB .
Jak wygląda przywóz samochodu z GB z kierownicą po LEWEJ stronie ??
Czy jest jakiś problem z wywozem tego auta z GB mowa tutaj o wyjechaniu nim z tego kraju o własnych siłach auto jest w pełni sprawne technicznie nie jest uszkodzone .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 14:18 
Uzależniony od forum :)

Mój kolega przyjeżdża ze Szkocji promem do Holandii, a później do Polski, ma kierę po złej (prawej) stronie i lipy na razie nie miał....

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 15:57 
Częsty bywalec

Kod silnika: M50 M52 aa i M20
Tylko chodzi o to ze trzeba jakieś wywozowe rejestracje zapodać z GB
bo auto jest w GB ale nie jest tam zarejestrowane .
Czy w GB też tak jest że dostaje sie jakieś tablice wywozowe i można jechać ?? Czy też jeśli zobaczą że auto ma kierę po lewej stronie nie wydadzą żadnych tablic i wywóz takiego auta będzie możliwy tylko laweta ??

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 14:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: M54b25
Nie trzeba rzadnych wywozowych tablic! auto musi mieć tylko ważny przegląd w UK który nazywa się "MOT" i ubezpiecznie w anglii, bo od 1,5 roku już PZU i inne firmy w polsce nie chcą ubezpieczać aut w UK a było to możliwe przez jakiś czas polacy pracyjący na wyspach, widzieli że mają drogie ubezpieczenia w anglii to ubezpieczali je w polsce :rotfl:
Ale do rzeczy, dowody rejestracyjne w UK są formatu A4 i jak kupujesz auto od anglika a chcesz dalej go mieć i użytkować w UK to wypełniasz tabele "New Keeper" wpisujesz swoje dane, dane szprzedającego i na tym kawałku kartki jeżdzisz sobie do momentu aż sprzedający wyśle swoją cześć dowodu że auto sprzedał do DVLA (odpowiednik wydziału komunikacji) i za 14 dni od momentu zakupu na twój adres przychodzi dowód rówież A4 ale już na ciebie (fajna sprawa wszystko pocztą, 0 świecenia się po urzędach,rzadnych opłat rejestracyjnych, tablice rej.są już do żywotnie na aucie,poprosty marzenie, ciekawe kiedy bedzie tak w polsce? :kwasny: )

A teraz jak chcesz auto z UK wywieść do polski a kupujesz od angola, to w tym dużym dowodzie A4 nie wypełniasz rubryki New Keeper tylko Export, podajrze ona jest koloru fioletowego a new keeper zielonego,w rubryce export wpisujesz gdzie auto exportujesz imie nazwisko adres i po ptokach. 0 problemu z wywiezieniem takiego auta ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 18:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
mpower007 napisał(a):
ciekawe kiedy bedzie tak w polsce?

opd. nigdy :) na tym sie nie zarabia :) a za co chcesz autostrady? a GB za wszystko plac krolowa bo jest bogata ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2008, 21:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: M54b25
GP-T1000 napisał(a):
mpower007 napisał(a):
ciekawe kiedy bedzie tak w polsce?

opd. nigdy :) na tym sie nie zarabia :) a za co chcesz autostrady? a GB za wszystko plac krolowa bo jest bogata ;)

Autostrady, autosradami, ale tyle aut co ludzie świerzych rejestrują i płacą podatki akcyzowe recyklingi i inne opłaty z tym wiązane już od jakiego czasu, to już powinniśmy mieć chociaż drogi w miastach w super stanie, sam podatek drogowy ile już lat jest w benzynie, i co mamy? drogi polne już są lepsze, a i te które są remontowane są kiepskiej jakości wystarczy jedna zima i wyglądają jak jesień średniowiecza,a ci imbecyle z rządu tylko $$$ wiedzą jak brać, jak by mogli to jeszcze jeden podatek by dorzucili, dziś byłem Łodzi, to takie są tam drogi że masakra pojechałem i już coś w aucie trzepie, a w UK jest podatek drogowy TAX, wykupuje się go na poczcie na 6 miesiecy i srednio ok 100Funtów kosztuje, ale przynajmniej te pieniądze idą na to co powinny,a w polsce nie, i taka jest prawda.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2008, 23:39 
Pierwsze kroki

Hi!
dobrze godo ;)

Cytuj:
Autostrady, autosradami, ale tyle aut co ludzie świerzych rejestrują i płacą podatki akcyzowe recyklingi i inne opłaty z tym wiązane już od jakiego czasu, to już powinniśmy mieć chociaż drogi w miastach w super stanie, sam podatek drogowy ile już lat jest w benzynie, i co mamy? drogi polne już są lepsze, a i te które są remontowane są kiepskiej jakości wystarczy jedna zima i wyglądają jak jesień średniowiecza,a ci imbecyle z rządu tylko $$$ wiedzą jak brać, jak by mogli to jeszcze jeden podatek by dorzucili, dziś byłem Łodzi, to takie są tam drogi że masakra pojechałem i już coś w aucie trzepie, a w UK jest podatek drogowy TAX, wykupuje się go na poczcie na 6 miesiecy i srednio ok 100Funtów kosztuje, ale przynajmniej te pieniądze idą na to co powinny,a w polsce nie, i taka jest prawda.
:08: :08: :08: :08: dla ciebie i za ciebie

Pozdrawiam aloha

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1