Witam. Widze, że jest parę osób które kumają o co chodzi. Wprawdzie pytanie moje dotyczy radia gamma ale w vw transporterze t4 z 2003. Problem zaczyna się już jak próbuje radi wyjąć - aby przeczytać nr radia który jest przyklejony z boku. Udało mi się wyciągnąć dwie zaślepki u dołu radia z prawej i lewej strony. Ale co dalej niestety nie mam pojęcia. Dodam, że radio jest na kasety z rds i wyswietla sie na wyswietlaczu napis code. Gdy wcisne kombinacje klawiszy TP i TA to przechodzi w tryb wpisywania codu - który niesty zgubiłem

. Bardzo prosze o pomoc. Jutro znowu wyruszam w trase i z nowu w ciszy.

Z góry dziekuję
[ Dodano: 20 Luty 2008, 22:43 ]Znalazlem w sieci zdjęcie tego radyjka. Z opisu wynika, że jest to gamma 4. Może ktoś wie jak to ustroństwo się wyciąga i rozkodowuje. PLIZZZ
[ Dodano: 20 Luty 2008, 22:48 ]podam jeszcze link do strony ze zdjęciem i opisem tego radyjka. Niestety po rosyjsku
po rosyjsku
[ Dodano: 20 Luty 2008, 23:19 ]Witam Znalazłem taką odp. we wczesniejszych postach:
rafaello_1,
Niestety do Philipsa raczej nie ma kalkulatorów.
Jedyną metodą mi znaną jest zczytanie zawartości pamięci eeprom, czyli pliku binarnego tzw.dump i wówczas za pomocą gotowych aplikacji wygeneruje ona prawidłowy kod, ewentualnie gdy sam wiesz w których adresach może się on znajdować kod radia odczytasz go sam.
Zeby jednak tego dokonać należy podłączyć się specjalnym programatorem/czytnikiem do kości pamięci by móc ściągnąć jego zawartość.
Tak więc, jeżeli nie jesteś zbytnio wtajemniczony to pozostaje Ci jedynie skorzystać z usług ludzi, którzy na codzień zajmują się rozkodywaniem radii.
A to jest chyba Philipsa

Wiec juz nieaktualne. No chyba że ktoś to potrafi zrobić to będę baaaaaaaaardzo wdzięczny