stones1 napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
..::CZARNY::.. napisał(a):
jest zasadnicza różnica, kiedy mówi się "ja bym zrobiła tak i tak", a "zrób tak i tyle"
Zgadza się, ale nie rozumiem do czego zmierzasz?
do tego by w powaznych tematach wyrażały opinie osoby które maja pojęcie o tym o czym mówią. Na każde pytanie można odpowiedziec jak ty wyzej:
"pojedz do mechanika/eksperta/znawcy/stację kontroli pojazdów".
Tu za to Czarny, student SiMR wypowiedział się na podstawie wiedzy, faktów i nauki, a pozostali wypowiadający się okrzyknęli to bzdurami

i doradzają wlaścicielowi tej trumny na kołach nie przejmowanie się i jeżdzenie tym czymś

Nie napisałem że teorie Czarnego są złe. Są jak najbardziej poprawne, ale nie jest możliwe na ich podstawie dać odpowiedzi autorowi wątku "co ma chłop zrobić".
Nie napisałęm że ktokolwiek nie ma racji.
Napisałem że aby stwierdzić cokolwiek trzeba to zobaczyć i zbadać.
Aby uzyskać jakikolwiek wynik z wzorów i definicji czarnego trzeba mieć DANE, których autor wątku nie podał gdyż ich nie ma. Nie wie jak zostało zespawane, nie wie czym ani nie zna absolutnie żadnych współczynników ani innych okoliczności które mogą być istotne.
Na tej podstawie mogę twierdzić że aby poznać badany obiekt trzeba pojechać do zakładu w którym będą kompetentne osoby z odpowiednim sprzętem i dadzą odpowiedź na pytanie autora oraz dadzą DANE nad którymi wszyscy będziemy mogli teoretyzować.
To nie jest pytanie 'jak wymienić żarówkę' gdzie każdy zna dane i większosć zna odpowiedź tylko pytanie na które może udzielić odpowiedź jedynie osoba z wiedzą i sprzętem, stawką tutaj nie jest np koszt żarówki a czyjeś życie.
Nie polegałbym więc na opiniach i teoriach osób które nie mogą zbadać przemiotu dyskusji.
Twierdzenie jak jedzie jest OK to bzdura ale nie można też twierdzić że było robione to złom. Poprostu nikt z nas tego nie widział i do końca nikt nie wie jak jest.