renoraines, to Ty się ośmieszasz. Dziwne rzeczy piszesz.
renoraines napisał(a):
Pisze o sprincie na 400 m i awaryjnosci takich turbo silnikow (uszkodzenia tłoków, panewek, korbowodów, turbin).
Wow, no co Ty. Tyle, że temat dotyczy sportu, a nie awaryjności, więc ten temat nie jest tu w ogóle istotny. Więc w ogóle nie skumałeś mojej wypowiedzi, ale to nie mój problem.
renoraines napisał(a):
Ale wybaczam, hahaha bo nie masz pojecia o motoryzacji, a tym bardziej o mechanice.
Ciekaw jestem, czy umiałbyś określić ruchliwość układu korbowego jak jesteś taki mechanik. Nie odpowiem Ci, że sam nie masz pojęcia, bo nie wiem, nie interesuje mnie to. Wg. mnie sam się pogrążasz zbaczając z tematu i pisząc bzdury.
renoraines napisał(a):
Konczac wiec dyskusje z Toba -laikiem moge ją podsymowac: przed kolejna wypowiedzia skup sie.
Widzę, że Cię rozzłościłem, więc nazywasz mnie laikiem

Masz bardzo wąsko ograniczone pojęcie co do sportów motorowych, więc rozumiem, że trudno z Tobą gadać.
renoraines napisał(a):
Wraz ze wzrostem masy, wzrasta rowniez moc wolnossacych silnikow benzynowych
Właśnie widać jaki jesteś spec
Wybacz, ale nazywając kogoś laikiem i zarzucając brak wiedzy, nie pisz takich bzdur
Wzrost masy- wzrost mocy. Ludzie trzymajcie mnie.
Przykład?
M3 E92 i M3 E46. W e46, rzędowa 6stka, pojemność 3.2 o mocy 343PS. W e92 4.0 pojemności i widlasta ósemka. moc 400PS.
silnik z e92 lżejszy o 15kg.
Więc błagam, nie pisz takich bzdur i nie nazywaj kogoś w ten sposób.
Po Twoich postach wnioskuje jedynie tyle:
Chwale to co mam (sportowe jedynie coupe) oraz wiedza z kolorowych katalogów, top gear, autoświatów i innych komiksów.
Na przyszłość trochę przeczekaj, przeczytaj 2 razy, pomyśl i nie pisz nikomu takich rzeczy.
A moją wiedzę niech sprawdzają Ci, którzy ją mają.