BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: bmw e36 dusi i szarpie sie na benzynie
PostNapisane: 25 lutego 2008, 19:37 
Pierwsze kroki

witam, mam problem z moim bmw e36 316, 93 rok, mianowicie auto dusi sie i szarpie na benzynie a na gazie chodzi bez zarzutów. nie dzieje sie tak zawsze nieraz przejade kilkanascie km na benzynie i nic nie szarpie a nieraz nawet z miejsac ruszyc nie moge bo jak dodae gazu to strasznie sie dusi, szarpie nawet gaz wcisne do dechy a auto nie chce ruszyc i zaczyna strzelac. co to moze byc za usterka???? prosze o pomoc.
auto bylo sprawdzane na 2 komputerach i nie pokazuje zadnych bledow, wymienilem juz świece, przewody zapłonowe, filtr paliwa.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2008, 20:43 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
pomozcie koledze bo mam dokladnie to samo tyle ze nie mam autka zagazowanego...i nie mam pomyslu co dalej

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2008, 20:49 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Witam radziłbym odpiąc na chwilę przepływomierz jeżeli będzie lepiej to wszystko jasne

[ Dodano: 25 Luty 2008, 20:53 ]
to szarpanie może też pochodzić od pompy paliwa

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2008, 21:14 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
ryszard55 napisał(a):

[ Dodano: 25 Luty 2008, 20:53 ]
to szarpanie może też pochodzić od pompy paliwa

ale pompa paliwa jesli bylaby uszkodzona lub byloby z nia cos nietak to usterka ktora opisuje kolega i ktora mam ja, byla by ciagla a nie tylko raz na jakis czas...

Tytuł: Re: bmw e36 dusi i szarpie sie na benzynie
PostNapisane: 26 lutego 2008, 00:07 
Forumowicz

Moje BMW: Jetta A5
sliwa83 napisał(a):
witam, mam problem z moim bmw e36 316, 93 rok, mianowicie auto dusi sie i szarpie na benzynie a na gazie chodzi bez zarzutów. nie dzieje sie tak zawsze nieraz przejade kilkanascie km na benzynie i nic nie szarpie a nieraz nawet z miejsac ruszyc nie moge bo jak dodae gazu to strasznie sie dusi, szarpie nawet gaz wcisne do dechy a auto nie chce ruszyc i zaczyna strzelac. co to moze byc za usterka???? prosze o pomoc.
auto bylo sprawdzane na 2 komputerach i nie pokazuje zadnych bledow, wymienilem juz świece, przewody zapłonowe, filtr paliwa.

Witam!

Niech kolega sprawdzi koniecznie wtryskiwcze od benzyny...
To moze byc glowny problem.. jeden z nich moze byc zapieczony i dlatego takie szarapie, brak mocy itp.
Mialem cos podobnego w swoim Is'ie
Jesli nie to to niech mechanik na poczatku zmierzy tez cisnienie w cylindrach choc pewnie to bedzie ok.
Niech kolega sprawdzi wtryski od benzyny najlepiej bylo zeby mechanik wzial jakas listwe na podmianke zamontowac i zobaczyc jak autko bedzie chodzic.

Jesli chodzi o podlaczenie do komputera to jesli autko jest z przed 1996 roku to komputer interfejs nie jest na tyle rozwiniety zeby pokazac usterke jesli chodzi o wtryski paliwa...

Jak cos to na allegro nie sa drogie listwy uzywane..
Ale nigdy nie wiadomo tez w jakim sa stanie.

Pozdrawiam !

VW on board :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1