BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] zderzaki m-pakiet
PostNapisane: 6 marca 2008, 22:37 
Forumowicz

panowie prosze o porade. mianowicie co powiecie o nieorginalnych zderzakach jak np. http://moto.allegro.pl/item320292711_ko ... 39_m5.html jak to wszystko pasuje, miejsca na spryskiwacze, czy otwory na czujniki parkowania. bede wdzieczny za kazda opinie. pozdro :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2008, 22:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: M54B30
Laminaty odpadają, było już o tym sporo tematów. Raz nawet był pokazany filmik jak e36 z laminatami przejeżdża przez kałużę i gubi przedni zderzak :wstyd: Jeśli coś zmieniać to tylkko na oryginalne. Już nie raz w życiu się nauczyłem że nie ma czegoś takiego jak półśrodek :]

Galeria 330ci IN PROGRESS...

Mapka osób z interfejsami INPA DIS TV FREE itp

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2008, 23:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
:szok: 1000zl za laminat :szok:

sid-stachu napisał(a):
jak to wszystko pasuje
no wlasnie w laminacie jest najgorwsze (pomijajac jego wytrzymalosc)to ze czesto nie pasuje wymiarami a orginal to zawsze orginal wszystko lezy jak ta lala

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2008, 23:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
no okazja! za te pieniadze!! Ale to laminat/zywica itp. to na BANK popeka i sie polamie! jeszcze nie widzialem samochodu ktoremu by to nie popekalo!!! mozesz kupic to ale na 1 sezon :hyhy: ;) niestety prawdziwe M5 kosztuje!

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2008, 23:43 
Forumowicz

jak dla mnie tandeta, na forum civica mozna by to wklejac, odpusc sobie na bank popęka

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 09:26 
Pierwsze kroki

Najlepsze jest rzucanie stereotypami że na BANK złe i popęka i to i tamto ale takie słowa to powinno sie poprzeć jakimiś dowodami a nie tym że ktoś kiedyś coś tam gdzieś tam widział na filmiku itp, bo na BANK panowie to gołębie srają.Widać macie marne pojęcie o laminatach bo jedyna rzecz jaka Wam sie kojarzy z tym słowem to jakieś marnej jakości burackie zderzaki z giełdy ( nie to żebym uważał że laminaty są lepsze od orginału bo nie są!!! ).Są produkty różne jakości i da sie zrobić wiele rzeczy porządnych z laminatu jak sie ma umiejętności i używa dobrej jakości półproduktów.Czy ktoś z Was widział te zderzaki na żywo? Ktoś je miał w rękach? Ktoś założył na auto i pojeździł ze 2 lata? No to na jakiej podstawie je tak oceniacie? Cena jest ok, a jak jakości nikt nie zna to niech nie ocenia bo jest to tylko ocena na podstawie stereotypu tak jak to że BMW to auto dla dresa i buraka... :mad:

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 11:53 
Forumowicz

zaq1982 napisał(a):
Najlepsze jest rzucanie stereotypami że na BANK złe i popęka i to i tamto ale takie słowa to powinno sie poprzeć jakimiś dowodami a nie tym że ktoś kiedyś coś tam gdzieś tam widział na filmiku itp, bo na BANK panowie to gołębie srają.Widać macie marne pojęcie o laminatach bo jedyna rzecz jaka Wam sie kojarzy z tym słowem to jakieś marnej jakości burackie zderzaki z giełdy ( nie to żebym uważał że laminaty są lepsze od orginału bo nie są!!! ).Są produkty różne jakości i da sie zrobić wiele rzeczy porządnych z laminatu jak sie ma umiejętności i używa dobrej jakości półproduktów.Czy ktoś z Was widział te zderzaki na żywo? Ktoś je miał w rękach? Ktoś założył na auto i pojeździł ze 2 lata? No to na jakiej podstawie je tak oceniacie? Cena jest ok, a jak jakości nikt nie zna to niech nie ocenia bo jest to tylko ocena na podstawie stereotypu tak jak to że BMW to auto dla dresa i buraka... :mad:

widze że aż sie czerwony zrobiłes z nerwow,uspokoj sie szkoda życia, to do wypowiedzi odnosnie popekania lub uszkodzenia, podpieram sie tym,że kilka lat pracowałem w Inter Carsie oraz Wurthcie zjezdzilem mase warsztatow i widzialem z czym nieraz ludzie przyjezdzaja,w Wurtchcie bylem odpowiedzialny za blacharnie i lakiernie i z wypowiedzi ludzi zajmujacych sie tym tematem wiem że żadko kiedy te zdrzeki pasują w oryginjalne mocowanie a ich trwalosc pozostawia wiele do życzenia, dla mnie jest jeszacze jedna kwestia, kto do auta załozmy wartego 25tys w zwyz zaklada marne podrobki byle pojsc na łatwizne, BMW to nie jest zlepek hinduskiego TATA żeby robic takie rzeczy, a po drugie czego mozna sie spodziewac bo czyms co jest warte 1000zł jako nowa czesc w stosunku do 3 razy drozszego elemntu uzywanego ?? jak dla mnie to syf i zdania nie zmienie

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 12:33 
Pierwsze kroki

pele83 napisał(a):
widze że aż sie czerwony zrobiłes z nerwow,uspokoj sie szkoda życia, to do wypowiedzi odnosnie popekania lub uszkodzenia, podpieram sie tym,że kilka lat pracowałem w Inter Carsie oraz Wurthcie zjezdzilem mase warsztatow i widzialem z czym nieraz ludzie przyjezdzaja,w Wurtchcie bylem odpowiedzialny za blacharnie i lakiernie i z wypowiedzi ludzi zajmujacych sie tym tematem wiem że żadko kiedy te zdrzeki pasują w oryginjalne mocowanie a ich trwalosc pozostawia wiele do życzenia, dla mnie jest jeszacze jedna kwestia, kto do auta załozmy wartego 25tys w zwyz zaklada marne podrobki byle pojsc na łatwizne, BMW to nie jest zlepek hinduskiego TATA żeby robic takie rzeczy, a po drugie czego mozna sie spodziewac bo czyms co jest warte 1000zł jako nowa czesc w stosunku do 3 razy drozszego elemntu uzywanego ?? jak dla mnie to syf i zdania nie zmienie

Ja jestem spokojny :) bo wiem że mam racje i chyba nie zaprzeczysz.Może to zabrzmi nieskromnie ale pracuje w jednej z największych w europie firm projektujących i produkujących ospoilerowania z takzwanego "laminatu" więc moja wypowiedź jest poparta doświadczeniem i dużą wiedzą na ten temat.Zawsze da sie coś zrobić na dwa sposoby, dobrze lub źle.Ja wiem że da sie robić bodykity z "laminatu" idelanie pasujące i dobrej jakości.My robimy spoilery z tego materiału między innymi na przykład do Porsche GT3 i nie ma żadnej róźnicy między orginałami od Porsche poza ceną.A klienci w europie są wymagający, szczególnie jak mają Porsche.I gdzie teraz jest prawda? Oczywiście jest cała masa gó*na robiona z laminatu i dlatego taki jest stereotyp.To tak jak z burakami co mają beemki i palą nimi gume pod remizami a potem słysze o nas (miłośnikach marki) jakieś dziwne uwagi które mnie denerwują.Drugą sprawą jest bezsensowne bicie piany na forum i nabijanie sobie postów bez jakiejkolwiek wiedzy na dany temat.Ja znam te forumowe schematy, jeden rzuci hasło a reszta bezsensowieni powtarza.Czy nie mam racji? No pomyśl sam.

Peace :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 13:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61
Kod silnika: m57d30
zaq1982, dokaldnie,dobrylaminat nie jest zly.
w poprzednimaucie, opel astra mialem laminatowe zderzaki wyprodukowane przez firme LEXMAUL - tunera OPLA. wszystko pasowalo idealnie, mocowania halogenow, przyleganie do blotnikow itd.

wiec jak te zderzaki od m5 sa robione przez doba firme z doswiadczeniem to powinny byc ok, no chyba ze to garazowa podróbka podróbki.. to nic nie bedzie pasowalo...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1